Homepagina » Wetenschap » Theorieën over ontstaan van de aarde kunnen bij oud vuil. Franse wetenschappers doen opmerkelijke ontdekking
Theorieën over ontstaan van de aarde kunnen bij oud vuil. Franse wetenschappers doen opmerkelijke ontdekking

Theorieën over ontstaan van de aarde kunnen bij oud vuil. Franse wetenschappers doen opmerkelijke ontdekking

Uit nieuw onderzoek blijkt dat bestaande theorieën over het ontstaan van de aarde mogelijk verkeerd zijn.

Computermodellen laten zien dat er een grote hoeveelheid zink in de aardkern zit, terwijl voorheen altijd werd gedacht dat het element daar niet voorkwam.

Dit betekent dat de bouwstenen van onze planeet anders zijn dan men denkt, zo zeiden wetenschappers tijdens een conferentie in Parijs.

Herzien

De onderzoekers van het Institut de Physique du Globe de Paris (IPGP) kwamen tot de ontdekking dat geen van de bestaande modellen de aardmantel goed kan nabootsen.

Dit houdt in dat de huidige aannames over de samenstelling van de aarde, inclusief de kern, moeten worden herzien, aldus het onderzoeksteam.

Ook de manier waarop de kern en mantel – de aarde – zijn ontstaan moet mogelijk worden herzien, voegden ze toe.

Twee procent

De computermodellen lieten zien dat zink anders wordt verdeeld over de kern en de mantel dan altijd is gedacht.

Daarnaast moet er meer zwavel in de kern zitten dan vandaag de dag wordt aangenomen, zo blijkt uit de modellen.

Volgens de meeste schattingen bestaat de kern voor twee procent uit zwavel. Als dit waar is komt er te veel zwavel in de mantel terecht.

Ander materiaal

De meeste theorieën gaan ervan uit dat de aarde is ontstaan uit meteorieten, zogeheten CI-chondrieten.

Dit nieuwe onderzoek concludeert echter dat de aarde moet zijn gevormd uit ander materiaal. De beste kandidaat hiervoor is een andere groep chondrieten, de CH-chondrieten.

Exotischer

CH-chondrieten zijn pas in 1985 ontdekt en er zijn nog maar enkele tientallen van gevonden.

“Als onze resultaten kloppen zijn de bouwstenen van de aarde wat exotischer dan we dachten,” zei onderzoeker Brandon Mahan.

[EurekAlert]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

46 reacties

 1. Het leukste van de `wetenschap`is………..dat ze gewoon helemaal niets weten!

  33 likes
 2. De aarde is gecreeerd. Het kan niet geleidelijk ontstaan zijn, de bewijzen liggen voor het oprapen. Al die alternatieve theorien blijven maar proberen levensvatbaarheid te bieden aan de Atheistisch Heliocentrische leugens buiten blind geloof, dat begint af te zwakken in deze tijd van informatie overvloed.

  12 likes
  • Zozo, en door wie dan wel…..iemand uit de bekende sprookjesboeken ,?

   14 likes
  • Geloof is het overbruggen van gaten en tegenkeren van eigen observaties om 1 specifiek model na te leven dat de persoon het meest bij zich vind passen om gevarieerde redenen. Het Heliocentrische Atheistische geloof is puur egoistisch gedreven zelf overtuigende pragmatische geloof dat ontworpen is en functioneerd om alles wat niet goed uit komt voor de ego uit te bannen en een droom te verschaffen met schijnbaar oneindlige mogelijkheden en speelruimte, om te camoefleren dat de hele wereld vervult is van machtswellust, zelf-overtuigende leugens en uit de hand gelopen obsessies. Ware eerlijkheid is psychologisch levensgevaarlijk, en iedereen weet dit onderbewust dat er altijd weer leugens zijn waarmee je geconfronteerd word en waarvan verwacht word dat je ja en amen knikt als een brave struisvogel of anders meedogenloos geisoleerd en bespot word.

   4 likes
   • Atheïsten kunnen niet weten of er geen God bestaat, net zoals gelovigen niet kunnen weten dat er wel een God bestaat. Het zijn in beide gevallen persoonlijke overtuigingen om wat voor reden dan ook. Opvallend is wel dat gelovigen menen voor God te moeten spreken, want blijkbaar kan die zelf niks zeggen. Overigens moet je maar afwachten of de voorstelling die de meeste gelovigen van God hebben klopt. Het kan nog altijd zo zijn, dat de bijbelse God en een daadwerkelijk goddelijk wezen niks met elkaar te maken hebben, zo van “ik heb die bijbel niet laten schrijven, dat hebben jullie zelf gedaan”.
    En nu je het toch over eerlijkheid hebt. Ik zie dat men steeds vraagt om antwoord te geven op vragen over de platte aarde, zoals een simpele driehoeksmeting van de maan. Ik neem aan dat je geen antwoord hebt?

    3 likes
   • Mooi gezegd, Arwijn. Kan me er helemaal in vinden.

    1 likes
   • In het kort kun je dus gewoon zeggen dat mensen geloven omdat hun ouders geloven, of dat nu een geloof is, atheïsme of niet gelovig. Dat je met zoveel woorden iets duidelijk probeert te maken maakt als iets duidelijk, en hoe je over andersdenkenden denkt zegt weer iets over jou wijze van geloven.
    Maar zoals anderen het al vaker schreven, jij bent niet onderdeel van de oplossing maar onderdeel van het probleem.

    1 likes
   • Geloof is niet het overbruggen maar het vullen van gaten met niet onderbouwde theorieën. Eigen observaties worden gegijzeld
    en overgenomen door dergelijke opvattingen waardoor ze als eigen en als waarheid beschouwd gaan worden. Ook wel indoctrinatie genoemd.
    Hier is vaak geen ruimte voor realisme en logica. Neem bijvoorbeeld de bijbel die bol staat van tegenstellingen, rivieren van bloed, vertoorning en dergelijken.
    Hele vreemde stelling dat je heliocentrisme aan atheïsme verbind. Die mogen zelfs tegenstellingen genoemd worden. Atheïsme heeft ook niets met egoïsme te maken.
    Je komt verward over en de definitie van atheïsme ben je niet rijk.

    1 likes
  • Van klei zeker! Wat zijn er toch domme mensen pfff
   Zo zal de mens nooit verder komen?

   2 likes
  • Door wie is Mars, Venus en Jupiter dan gecre-eerd (of ont-eerd) en waarom heeft hij/zij dan daar geen mieren, kakkerlakken, vogels en mensen op gezet?

   0 likes
  • Ook al geloof je niet in de bijbel of vind je het een sprookjes boek het verteld wel het verhaal.
   In het begin was er het woord <<<< Wat is het woord. Frequentie, licht en geluid.
   Lucht bestaat uit de zelfde samenstelling als een steen, enkel de frequentie is anders waardoor een steen een massieve samenstelling heeft. Als je een steen een andere frequentie geeft zal deze simpel te bewerken zijn of zelfs oplossen. Technisch gezien wonen we in een matrix, een matrix van frequenties.

   0 likes
  • Dat de aarde/het universum gecreëerd is, is eerder dom geloof en op niets gebaseerd dan enkel menselijke verzinsels en verhaaltjes…

   0 likes
  • Informatieovervloed waarbij nog meer mensen elkaar nog meer vage verhaaltjes proberen aan te smeren…. Jij hebt kennelijk een zeer groot probleem met: eerst bewijs, dan aanname…..

   0 likes
 3. Gaya is een levend lichaam……….

  And we are not human beings having a spiritual experience…
  we are spiritual beings having a human experience…

  en er wordt wat aangeklooid….
  Jammer… een ieder zou eigenlijk natuurwetenschappen via de Antroposofie mogen bestuderen…
  en de kinderen naar de Vrije school…
  word je wijzer van en voor Aarde zou meer in respect zijn…

  namaste

  8 likes
 4. Een voordeel van alles wat nu wel of geen waarheid pretendeert, is dat het mensen dwingt z’n eigen waarheid te vinden…. een waarheid …….. de waarheid bestaat niet….

  2 likes
 5. Waarheid ? Welke waarheid ? En geloven doen we trouwens in de kerk , vermoeden doen we in de wetenschap, zou kunnen in de waan van de dag !

  2 likes
 6. wat jammer dat er steeds achterom gekeken word, sinds we het kunnen meten zit er een gat in de ozon laag. ja en, was dat er dan nooit. ijs smelt en ijs vormt door de eeuwen heen. de noord en zuid polen wisselen regelmatig draaien dus in hun tijd ook om een denkbeeldige as wat, voor ons duizenden jaren duurt en wanneer gaan we dat zien en meten.
  zo lang de mensheid bij het afscheid nemen van het leven nog in een tunnel van licht gelooft. is die visie dodelijk in het rijk der levenden.
  heb zo maar de gedachten dat de primaten op deze wereld beter begrijpen hoe de aarde is opgebouwd en draait dan de gecreëerde mens die er is opgezet.
  de mens het ultieme vernietigings-wapen voor een planeet. plat of rond(wat dan weer bol moest zijn:))

  :adrianus-johannes.

  2 likes
  • Niet alleen de mens maar alles wat erop leeft eigenlijk.
   Je kan het de mens niet kwalijk nemen dat we in een natuur terecht zijn gekomen waar de basis van overleven het consumeren van iets anders is…

   0 likes
 7. Volgens mij hebben ze de zinken dakgoot van het huis van Agartha ontdekt …

  1 likes
 8. De bijbel is een verzameling van bepaald gedachtegoed uit die periode en staan feitelijk stil. Vreemd te zien hoeveel mensen de wan en waanideeën in deze tijd met zoveel meer kennis en ontwikkeling nog durven te verdedigen. Wees sterk en eerlijk en durf te zeggen dat je het gewoonweg niet weet. Begrijpelijk dat er een angst ontstaat betreft het onbekende en het einde, maar je doet tenminste niet meer aan desillusie……

  1 likes
 9. Ik vraag me af wie die gasten betaald. Je zou toch bijna zeggen dat je die baantjes over kan nemen…

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

wetenschappers

Wetenschappers ontdekken gigantische onbekende structuren diep in de aarde

De aarde blijft verrassen. Wetenschappers hebben mysterieuze ...

zorgmedewerkers

Zorgmedewerkers in opstand tegen Macron: ‘Wij zijn wanhopig. Wij geloven niet meer in u’

Nu de Franse lockdown stapje voor stapje ...