Het Complot

Theorie van de holle aarde: een wereld waar je 1700 jaar oud kunt worden?

Help door dit met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Vandaag in de wetenschapssectie van de Britse krant de Daily Telegraph een artikel over de holle aarde. Complottheoretici pogen al eeuwenlang te bewijzen dat er een geheel onbekende wereld onder onze voeten schuilt, aldus de krant.

Op 4 oktober 2002 was Dallas Thompson uit Bakersfield in de staat Californië te gast in het radioprogramma Coast to Coast AM met Art Bell. Thompson vertelde over een ongeluk dat hij vijf jaar daarvoor had gehad. Hij reed op de snelweg toen het plotseling hard begon te regenen. Als gevolg van aquaplaning raakte hij van de weg en viel hij in een ravijn.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

In het wrak had Thompson een bijna-doodervaring. Hij zag een licht ‘dat zo helder was dat zijn ogen pijn deden’. Plotseling kreeg hij toegang tot allerlei informatie over de wereld om hem heen. Eenmaal bij kennis was hij ervan overtuigd dat de aarde hol was en dat er een opening bij de Noordpool zat. Tijdens het programma vertelde de trainer over een expeditie naar de vermeende opening.

“In de mantel is een gigantisch grottenstelsel te vinden,” zei Thompson. Hij voegde toe dat wezens die er leven worden beschermd tegen giftige stoffen en schadelijke straling. Er zouden kuddes mammoeten en oude stammen zijn, waarvan de leden tot wel 1700 jaar oud kunnen worden.

Grootste geheim ooit

De expeditie die Thompson wilde organiseren was groot nieuws. In december 2002 schreef hij een bericht op de pagina van zijn Yahoo Group waarin stond dat hij iedere dag meer dan 5600 e-mails kreeg. Zijn boek Cosmic Manuscript was een bestseller geworden en stond in Canada bovenaan de lijsten. Kort daarop verdween Thompson op mysterieuze wijze van de radar.

Theorie van de holle aarde: een wereld waar je 1700 jaar oud kunt worden?Al eeuwenlang droomt de mensheid over werelden in het inwendige van de aarde. Verschillende schrijvers werden hierdoor geïnspireerd; denk aan Tarzan-bedenker Edgar Rice Burroughs (At the Earth’s Core, 1914), Edgar Allen Poe (The Narrative of Arthur Gordon Pym of Nantucket, 1838) en Jules Verne (A Journey to the Centre of the Earth, 1864).

Duizenden theoretici hebben het op internetfora over ‘het grootste geheim ooit’. Op YouTube gaan filmpjes rond waarin wordt beweerd dat satellietbeelden op Google Earth zijn veranderd om het bestaan van de gaten te verdoezelen. Oude Grieken, Tibetaanse boeddhisten en christenen meenden dat de hel in grotten onder de mantel was te vinden.

De 18e-eeuwse koninklijke astronoom Edmond Halley geloofde dat onze planeet bestaat uit een holle schil, met daaronder twee concentrische schillen en in het centrum een kern ter grootte van de planeet Mercurius.

Expeditie

“Ik werkte toen ik 16 was op een boerderij in New Mexico toen de zoon van de boer erover begon te praten,” zei Rodney M. Cluff, auteur van het boek World Top Secret: Our Earth IS Hollow! “In geschriften vond ik bewijs dat de aarde – net als alle andere planeten, de manen en zelfs asteroïden – hol is.”

Cluff verhuisde in 1981 van New Mexico naar Alaska om op zoek te gaan naar één van de openingen naar de holle aarde. Hij reisde met een gezelschap naar Point Barrow, het meest noordelijke punt van de Verenigde Staten, toen hij op een bord stuitte: “Dit is een eigen weg: Ga niet verder.” Kort daarop verhuisde Cluff weer terug naar het zuiden.

Karl Unger was een Duitse matroos die in 1943 met een onderzeeër naar de Zuidpool zou zijn gevaren. Unger beweerde dat het schip de holle aarde via een onderwateropening was binnengedrongen en dat de bemanning er werd begroet door een hoogontwikkelde beschaving. Hitler zou een believer zijn geweest en volgens sommige complottheoretici is hij aan het einde van de Tweede Wereldoorlog ontsnapt naar de holle aarde.

Admiraal Richard Byrd was een hoog onderscheiden marineofficier. Hij zou een ‘geheim dagboek’ hebben bijgehouden waarin werd gerept over een land vol meren, groen en wolharige mammoeten op de Zuidpool. De gepensioneerde kolonel Billie Faye Woodward beweert zelfs dat hij en zijn tweelingzus in de holle aarde zijn geboren.

Cluff probeerde in 2003 opnieuw af te reizen naar de Noordpool. Hij kreeg een e-mail van Steve Currey, een man die gespecialiseerd was in exotische expedities. Currey had zijn vader ooit horen praten over de holle aarde en was bekend met Cluffs boek. Vlak voor de expeditie ontdekte Steve dat hij zes hersentumoren had. Hij stierf korte tijd later.

Een ander lid van de expeditie – natuurkundige dr. Brooks Agnew – werd aangewezen als nieuwe expeditieleider. Na een nieuwe reeks tegenslagen zou het team in de zomer van 2014 moeten vertrekken. “Brooks Agnew nam afgelopen september ontslag,” zei Cluff. “Hij zei dat een belangrijke aandeelhouder van zijn bedrijf zich had teruggetrokken omdat Agnew betrokken was bij de expeditie.”

Slaven

Toen een ander expeditielid om het leven was gekomen bij een vliegtuigongeluk begon Cluff zich af te vragen of er mysterieuze krachten actief zijn die hem tegen willen houden. “Er lijkt een kracht te zijn die probeert ons te stoppen,” zei hij. “Ik denk dat het de internationale bankiers zijn. Zij willen niet dat de mensen uit de holle aarde zich bemoeien met hun slaven aan het oppervlak.”

Kan er nog een andere verklaring zijn voor de verdwijning van Thompson? Schrijver W. M. Wott zegt dat passages uit diens boek woord voor woord zijn overgenomen uit ‘Caverns, Cauldrons and Concealed Creatures’. Hij beweert verder dat Thompson ondergedoken zit uit angst voor rechtszaken.

Hebben duistere bankiers hem het zwijgen opgelegd omdat ze bang waren dat hij de waarheid zou onthullen? Of heeft hij daadwerkelijk de holle aarde bereikt en leeft hij de komende 1657 jaar in een paradijs? Of misschien is hij gewoon vergeten zijn telefoonrekening te betalen?

[Daily Telegraph]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

29 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
9 jaren geleden

Ik wil wel naar de holle aarde, wie gaat er mee?

Henk001
Henk001
9 jaren geleden

O, o, wat is het toch moeilijk om op de noordpool te komen….. 🙂
Travelquest International organiseert (voor vermogende toeristen: ca € 30.000,- pp) ieder jaar een trip met een ijsbreker vanuit Moermansk. Dit jaar is weliswaar al weer achter de rug (van 18 juni tot 2 juli) maar voor volgend jaar kun je je nog inschrijven:
http://www.travelquesttours.com/tours/2014-the-north-pole-the-ultimate-arctic-adventure/itinerary/

dennis van beek
dennis van beek
9 jaren geleden

mooi artikel,

Zelf heb ik er ook veel over gelezen en doorzocht en als ik de mogelijkheid zou hebben er naar toe te reizen en uit te zoeken dan zou ik direct meegaan.

Huisheks
Huisheks
9 jaren geleden

Gaten…..hmmmm, waar gaat al het water van de oceanen dan naar toe? Water zoekt altijd het laagste punt, een gat is zo’n laag punt. En alle magma en vulkaan uitbarstingen, die zijn trouwens ook onderzees..
Waar blijft die magma dan ? En de zuurstofvoorziening ? Hoe is dat dan geregeld ?
Enne waarom zouden wij dat niet mogen weten ? Wat is daar voor reden voor te bedenken ?
En dan de Pool omkering, en de komst van Nibiru etc. Dat zou dan inhouden dat die gasten makkelijk overleven en tegelijkertijd weten dat de wereldbevolking aan de buitenkant op het punt staat uitgeroeid te gaan worden. En dan zouden zij van niks weten ? En dan zouden zij hun mond daarover dichthouden ? Dan zijn ze toch geen haar beter dan die Leden van de illuminatie ? Als dit tenminste allemaal waar is ………..

Back to top button
29
0
We lezen graag je reactie!x