Homepagina » Het Complot » Theorie van de holle aarde: een wereld waar je 1700 jaar oud kunt worden?
Theorie van de holle aarde: een wereld waar je 1700 jaar oud kunt worden?

Theorie van de holle aarde: een wereld waar je 1700 jaar oud kunt worden?

Vandaag in de wetenschapssectie van de Britse krant de Daily Telegraph een artikel over de holle aarde. Complottheoretici pogen al eeuwenlang te bewijzen dat er een geheel onbekende wereld onder onze voeten schuilt, aldus de krant.

Op 4 oktober 2002 was Dallas Thompson uit Bakersfield in de staat Californië te gast in het radioprogramma Coast to Coast AM met Art Bell. Thompson vertelde over een ongeluk dat hij vijf jaar daarvoor had gehad. Hij reed op de snelweg toen het plotseling hard begon te regenen. Als gevolg van aquaplaning raakte hij van de weg en viel hij in een ravijn.

In het wrak had Thompson een bijna-doodervaring. Hij zag een licht ‘dat zo helder was dat zijn ogen pijn deden’. Plotseling kreeg hij toegang tot allerlei informatie over de wereld om hem heen. Eenmaal bij kennis was hij ervan overtuigd dat de aarde hol was en dat er een opening bij de Noordpool zat. Tijdens het programma vertelde de trainer over een expeditie naar de vermeende opening.

“In de mantel is een gigantisch grottenstelsel te vinden,” zei Thompson. Hij voegde toe dat wezens die er leven worden beschermd tegen giftige stoffen en schadelijke straling. Er zouden kuddes mammoeten en oude stammen zijn, waarvan de leden tot wel 1700 jaar oud kunnen worden.

Grootste geheim ooit

De expeditie die Thompson wilde organiseren was groot nieuws. In december 2002 schreef hij een bericht op de pagina van zijn Yahoo Group waarin stond dat hij iedere dag meer dan 5600 e-mails kreeg. Zijn boek Cosmic Manuscript was een bestseller geworden en stond in Canada bovenaan de lijsten. Kort daarop verdween Thompson op mysterieuze wijze van de radar.

Theorie van de holle aarde: een wereld waar je 1700 jaar oud kunt worden?Al eeuwenlang droomt de mensheid over werelden in het inwendige van de aarde. Verschillende schrijvers werden hierdoor geïnspireerd; denk aan Tarzan-bedenker Edgar Rice Burroughs (At the Earth’s Core, 1914), Edgar Allen Poe (The Narrative of Arthur Gordon Pym of Nantucket, 1838) en Jules Verne (A Journey to the Centre of the Earth, 1864).

Duizenden theoretici hebben het op internetfora over ‘het grootste geheim ooit’. Op YouTube gaan filmpjes rond waarin wordt beweerd dat satellietbeelden op Google Earth zijn veranderd om het bestaan van de gaten te verdoezelen. Oude Grieken, Tibetaanse boeddhisten en christenen meenden dat de hel in grotten onder de mantel was te vinden.

De 18e-eeuwse koninklijke astronoom Edmond Halley geloofde dat onze planeet bestaat uit een holle schil, met daaronder twee concentrische schillen en in het centrum een kern ter grootte van de planeet Mercurius.

Expeditie

“Ik werkte toen ik 16 was op een boerderij in New Mexico toen de zoon van de boer erover begon te praten,” zei Rodney M. Cluff, auteur van het boek World Top Secret: Our Earth IS Hollow! “In geschriften vond ik bewijs dat de aarde – net als alle andere planeten, de manen en zelfs asteroïden – hol is.”

Cluff verhuisde in 1981 van New Mexico naar Alaska om op zoek te gaan naar één van de openingen naar de holle aarde. Hij reisde met een gezelschap naar Point Barrow, het meest noordelijke punt van de Verenigde Staten, toen hij op een bord stuitte: “Dit is een eigen weg: Ga niet verder.” Kort daarop verhuisde Cluff weer terug naar het zuiden.

Karl Unger was een Duitse matroos die in 1943 met een onderzeeër naar de Zuidpool zou zijn gevaren. Unger beweerde dat het schip de holle aarde via een onderwateropening was binnengedrongen en dat de bemanning er werd begroet door een hoogontwikkelde beschaving. Hitler zou een believer zijn geweest en volgens sommige complottheoretici is hij aan het einde van de Tweede Wereldoorlog ontsnapt naar de holle aarde.

Admiraal Richard Byrd was een hoog onderscheiden marineofficier. Hij zou een ‘geheim dagboek’ hebben bijgehouden waarin werd gerept over een land vol meren, groen en wolharige mammoeten op de Zuidpool. De gepensioneerde kolonel Billie Faye Woodward beweert zelfs dat hij en zijn tweelingzus in de holle aarde zijn geboren.

Cluff probeerde in 2003 opnieuw af te reizen naar de Noordpool. Hij kreeg een e-mail van Steve Currey, een man die gespecialiseerd was in exotische expedities. Currey had zijn vader ooit horen praten over de holle aarde en was bekend met Cluffs boek. Vlak voor de expeditie ontdekte Steve dat hij zes hersentumoren had. Hij stierf korte tijd later.

Een ander lid van de expeditie – natuurkundige dr. Brooks Agnew – werd aangewezen als nieuwe expeditieleider. Na een nieuwe reeks tegenslagen zou het team in de zomer van 2014 moeten vertrekken. “Brooks Agnew nam afgelopen september ontslag,” zei Cluff. “Hij zei dat een belangrijke aandeelhouder van zijn bedrijf zich had teruggetrokken omdat Agnew betrokken was bij de expeditie.”

Slaven

Toen een ander expeditielid om het leven was gekomen bij een vliegtuigongeluk begon Cluff zich af te vragen of er mysterieuze krachten actief zijn die hem tegen willen houden. “Er lijkt een kracht te zijn die probeert ons te stoppen,” zei hij. “Ik denk dat het de internationale bankiers zijn. Zij willen niet dat de mensen uit de holle aarde zich bemoeien met hun slaven aan het oppervlak.”

Kan er nog een andere verklaring zijn voor de verdwijning van Thompson? Schrijver W. M. Wott zegt dat passages uit diens boek woord voor woord zijn overgenomen uit ‘Caverns, Cauldrons and Concealed Creatures’. Hij beweert verder dat Thompson ondergedoken zit uit angst voor rechtszaken.

Hebben duistere bankiers hem het zwijgen opgelegd omdat ze bang waren dat hij de waarheid zou onthullen? Of heeft hij daadwerkelijk de holle aarde bereikt en leeft hij de komende 1657 jaar in een paradijs? Of misschien is hij gewoon vergeten zijn telefoonrekening te betalen?

[Daily Telegraph]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

29 reacties

 1. Ik wil wel naar de holle aarde, wie gaat er mee?

  20 likes
  • De een verlangt naar een hemel, de ander wil naar de holle aarde…..
   Wat is er mis met de wereld die zich voor onze snufferd bevindt…is die niet goed genoeg dan?

   Mensen die altijd uitkijken naar een beter leven (of het nu hemel of holle aarde is) zijn in mijn ogen gewoon klagers en mensen die altijd ontevreden zijn met alles.

   Holle aarde?
   Kom op mensen, raakt dit onderwerp niet een beetje uitgehold ?

   14 likes
   • Edwin van der Zijden

    Nou Edwin ik heet ook Edwin maar jij zit er wel een beetje naast. Alleen omdat jij het zelf niet kan geloven betekent dat niet dat het niet bestaat. Maar alles op zijn tijd. Love Light and Peace E.

    4 likes
    • Bewijs maar eens dat ik er naast zit. Kom niet met die kinderachtige “internetbewijzen”, dingen op Google opzoeken kan ik zelf ook wel.
     Nee, kom met foto’s die je ZELF hebt gemaakt, dan praten we verder.
     Jij hoeft me niet te verteleen wat voor mij wel of niet bestaat, dat doe ik zelf wel.
     Ik weet niet hoe lang jij al op deze site komt, die zin “alles op zijn tijd” gaat gewoonweg nergens over, je kent me niet eens.
     Misschien krijg je eens door dat die opmerking meer naar jezelf toe is gericht…ik heb geduld, misschien valt het kwartje bij je …
     Alles op zijn tijd…we zullen wel zien

     3 likes
     • Helemaal mee eens…. Alles op zijn tijd? ik lees er al bijna 15 jaar over.. Dan nemen ze wel heel erg de tijd. Kom op nou mensen we zijn met 7 miljard mensen op aarde.. Denk je nou echt dat ook maar niemand ooit echt bewijs heeft kunnen maken als dit echt was?…

      2 likes
 2. O, o, wat is het toch moeilijk om op de noordpool te komen….. 🙂
  Travelquest International organiseert (voor vermogende toeristen: ca € 30.000,- pp) ieder jaar een trip met een ijsbreker vanuit Moermansk. Dit jaar is weliswaar al weer achter de rug (van 18 juni tot 2 juli) maar voor volgend jaar kun je je nog inschrijven:
  http://www.travelquesttours.com/tours/2014-the-north-pole-the-ultimate-arctic-adventure/itinerary/

  7 likes
 3. Even rekenen: we weten het volume van de Aardbol. We weten (door de aantrekkingskracht op het aardoppervlak en de gravitatiewet van Newton) de massa van de Aarde. Daaruit volgt de dichtheid: 5,1 g/cm3. We kennen de dichtheid van de korstmaterialen basalt (3,0) en graniet (2,7). Uit seismische metingen volgt een dichtheid van de aardmantel van ongeveer 4,5. Dan moet verder naar binnen nog een heleboel materiaal zitten met een hogere dichtheid dan 5,1. Bijvoorbeeld ijzer (7,9) en nikkel (8,8).
  Een holle Aarde komt massa te kort.

  12 likes
 4. Gaten…..hmmmm, waar gaat al het water van de oceanen dan naar toe? Water zoekt altijd het laagste punt, een gat is zo’n laag punt. En alle magma en vulkaan uitbarstingen, die zijn trouwens ook onderzees..
  Waar blijft die magma dan ? En de zuurstofvoorziening ? Hoe is dat dan geregeld ?
  Enne waarom zouden wij dat niet mogen weten ? Wat is daar voor reden voor te bedenken ?
  En dan de Pool omkering, en de komst van Nibiru etc. Dat zou dan inhouden dat die gasten makkelijk overleven en tegelijkertijd weten dat de wereldbevolking aan de buitenkant op het punt staat uitgeroeid te gaan worden. En dan zouden zij van niks weten ? En dan zouden zij hun mond daarover dichthouden ? Dan zijn ze toch geen haar beter dan die Leden van de illuminatie ? Als dit tenminste allemaal waar is ………..

  11 likes
 5. Ik heb altijd bewondering gehad voor mensen die zulke fantasie kunnen spuien. Ik zou bijna mijn hoed afzetten voor DIT geval. De kers op de taart is voor mij dat vermoeden over die “internationale bankiers” !
  Om te gillen !

  10 likes
 6. kennen jullie Inge Lehmann?
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Inge_Lehmann
  http://nl.wikipedia.org/wiki/S-golf
  zij heeft in 1936 doormiddel van de S-golven aangetoond dat er een vaste kern is in het midden van de aarde.
  daarnaast is er kennelijk aangetoond dat daaromheen een vloeibare kern van nikkel bestaat. dit door middel van de P-golven. er wordt helaas niet aangegeven wie dit heeft ontdekt. (althans ik kan het niet zo snel vinden)
  http://nl.wikipedia.org/wiki/P-golf
  dit is in elk geval de reguliere informatie over het binnenste van onze mooie planeet. grottenstelsels zijn dan nog steeds mogelijk tot grote diepte. de aardkorst is al tot 40 kilometer diep, dan krijg je de eerste laag van de aardmantel; de zogenaamde lithosferische mantel (60-100km) oftewel de tektonische platen. de laag is steviger dan de laag daaronder die alweer vloeibaar is volgens de huidige mainstream kennis. ook hier zal je waarschijnlijk grotten kunnen hebben die heerlijk verwarmd worden door de vloeibare mantel daaronder.
  een helemaal holle aarde lijkt mij gebaseerd op deze informatie nogal sterk.

  8 likes
 7. Een holle aarde waar Hitler naar toe zou zijn gevlucht, en die leeft dus nu daar? En dat mag dan van die zgn. ‘hoogontwikkelde’ figuren die daar wonen? Nee dank u, dan blijf ik liever slaaf van de banken!

  4 likes
 8. De maan is in ieder geval hol…
  Dit is immers bewezen

  Ben benieuwd of de holle aarde ook een feit is.
  Wij kunnen hier erg moeilijk achter komen en huidige wetenschap loopt al weer achter op de feiten.
  Ook de zwaartekracht theorie zijn ze op dit moment opnieuw aan het onderzoeken, dus de onderstaande reacties van zogenaamde geleerden, neem ik in ieder geval niet serieus!

  Wanneer er mensen zijn die met serieuse ideen komen, graag!

  0 likes
 9. Hier de link naar het complete verhaal.The smoky god.
  http://www.ourhollowearth.com/SGContents.htm

  2 likes
 10. De holle aarde is niet meer dan een andere dimensie die wij met onze zintuigen normaliter niet kunnen waarnemen. Het kan alleen waargenomen worden als wij ons afstellen om die bepaalde frequentie van de betreffende dimensie “de holle” aarde en dat is met andere dimensies natuurlijk hetzelfde.

  Mensen hebben deze waarneming van de vierde dimensie altijd verkeerd geïnterpreteerd als onze “3d dimensie”.

  2 likes
 11. Het valt me altijd weer op hoeveel “deskundigen” hier hun mening geven, helaas allemaal verschillend. Men is ook geneigd om anderen in de hoek van “fantast” te zetten. Mensen het is allemaal nog giswerk; we weten het allemaal nog niet.Men heeft verwachtingen en/of dromen. Laten we het daar voorlopig bij houden, t.z.t. zullen we het allemaal zien c.q. te weten komen

  2 likes
 12. Een verslag van een reis van vader en zoon ‘in’ de holle aarde.

  http://www.librarising.com/hollow/smoky.html

  1 likes
 13. Gewoon gaan en het aan niemand vertellen…
  Hoe moeilijk kan het zijn. Je hebt alleen geld nodig.

  Je gaat erheen met een grote boot, vol met vreten en drinken en sneeuwscooters en dan ga je op reis.
  Lijkt me echt super leuk, trouwens… Laten we het doen… Laten we een super secret hollow earth mission organiseren via Niburu.. of nouja, nine for news.

  Dan zamelen we geld in en dan gaan we op pad, zonder het aan iemand te vertellen.

  1 likes
 14. mooi artikel,

  Zelf heb ik er ook veel over gelezen en doorzocht en als ik de mogelijkheid zou hebben er naar toe te reizen en uit te zoeken dan zou ik direct meegaan.

  0 likes
 15. Dat de aarde hol is, dat klopt: dat zijn al die potten Aardewerk,
  die van klei (=Aarde) zijn gemaakt…

  Als je 1700 jaar oud kan worden is dan ook het genot met
  vrijen dan veel intensiever geworden?

  0 likes
 16. Als de aarde niet volledig hol is, als een eierschaal, maar dat er wel enorme binnengebieden zijn is een tussenweg die niemand overweegt?

  0 likes
 17. De aarde is een bal met lava!

  0 likes
 18. Voor de mensen die zich hierin willen verdiepen of hebben verdiept. Ik doe al jaren onderzoek naar de holle aarde theorie. Al van kinds aan had ik telepathisch contact met wezens uit de holle aarde, en wist dat deze wereld bestond. Ik had altijd een diepgeworteld connectie en liefde voor deze wereld en nog steeds. Na mijn jeugd had ik er niet echt meer aan gedacht tot dat ik een jaar of 24 was. Ik keek per toeval een documentaire wat ” Spirituality of Atlantis” heten. Tot mij verbazing ging het over holle aarde! Zins dien ben ik me gaan bezig gehouden met onderzoek naar de holle aarde en heb hierin veel informatie opgedaan. Ik vroeg me af of er meer mensen waren die hiermee bezig zijn of waren, en die het ook misschien leuk vinden om samen iets te ondernemen, info uit te wisselen, of op onderzoek gaan.

  0 likes
  • @ Lost Anonymous: heb je alleen contact met wezens uit de holle aarde of ook met buitenaardsen? Ben benieuwd want die twee schijnen nl. frequent contact te hebben met elkaar. Ze mijden ons echter omdat we als mensvolkje best wel gevaarlijk zijn… we schieten er nl. eerder op los dan dat we ze vredelievend benaderen. Helaas. Ik ben er ook mee bezig en benieuwd naar je bevindingen!

   0 likes
 19. Je kunt reizen boeken naar zowel 90º zuidpool als noordpool. Ga even kijken naar die gaten.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

merkel

Ambassadeur vergelijkt Merkel met Hitler: ‘Zijn droom is uitgekomen!’

De Maltese ambassadeur in Finland heeft de ...

poetin

Poetin haalt uit naar Westen: ‘Júllie werkten met hem samen, met Hitler’

Het Europees Parlement heeft onlangs een resolutie ...