Gezondheid

Baanbrekend onderzoek onthult reden voor agressief en asociaal gedrag

Help anderen door deze info met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Canadese onderzoekers hebben een baanbrekende studie gepubliceerd waaruit blijkt dat lage doses penicilline kunnen resulteren in gedragsveranderingen.

Muizenbaby’s die tijdens de laatste week van de zwangerschap en de eerste weken na de geboorte penicilline kregen, vertoonden op latere leeftijd agressief gedrag en waren minder sociaal en minder angstig.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Toen de muizen de melkzuurbacterie Lactobacillus kregen, had het antibioticum geen invloed op hun gedrag.

Probiotica

Er zijn steeds meer zorgen over de langetermijneffecten van antibiotica, aldus hoofdonderzoeker John Bienenstock van de McMaster University.

“Uit ons onderzoek blijkt dat probiotica de nadelige effecten van penicilline kunnen voorkomen,” zei hij.

Andere studies hebben al aangetoond dat antibiotica het gedrag van dieren kunnen beïnvloeden.

Vrijwel geen

“Er zijn vrijwel geen baby’s in Noord-Amerika die in hun eerste levensjaar nog geen antibioticakuur hebben gehad,” zei dr. Bienenstock.

“Antibiotica worden niet alleen voorgeschreven, maar ook gevonden in vlees en zuivelproducten,” vervolgde hij.

Als moeders de effecten van deze medicijnen overdragen op hun kinderen, kunnen we ons afvragen wat de langetermijneffecten van de consumptie van antibiotica zijn, aldus Bienenstock.

Obesitas

Na een studie uit 2014 werden er ook al zorgen geuit over het gebruik van antibiotica toen bleek dat muizen die penicilline kregen vatbaarder waren voor obesitas.

Het onderzoeksteam gaat nu kijken wat de effecten zijn als enkel de zwangere muizen penicilline krijgen toegediend.

De onderzoekers gaan ook bestuderen welke bacteriën de muizenbaby’s kunnen beschermen tegen gedragsveranderingen als gevolg van antibioticagebruik.

Het onderzoek is gepubliceerd in het tijdschrift Nature Communications.

[Newswise]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
6 jaren geleden

Weg met die troep! Gebruik Colloïdaal zilver, Miracle Mineral Supplement, Oregano Extract en vele andere goedkope en veilige methoden om infecties te bestrijden, die in verhouding tot penicilline nauwelijks of helemaal geen bijwerkingen heeft nog resistentie opbouwt met langer gebruik.

Het licht wint
Het licht wint
6 jaren geleden

Colloidaal zilver en vooral goud zijn super middeltjes die de mensheid uit deze negatieve spiraal kunnen halen.mms geldt hetzelfde,maar ben er minder in thuis.kom maar op met die onderzoeken,er is nog zoveel te ontmaskeren aangaande de famagangsters!van het weekend in Chicago in 24 u 19 schietpartijen,pinicelline gerelateerd?

Richard
Richard
6 jaren geleden

Toen ik jong was heb ik eens een keer een penicillinekuur gehad vanwege een ontsteking aan mijn tand. Ik deed in die tijd veel aan wedstrijden (judo). Twee weken na de kuur moest ik een wedstrijd draaien en ik weet nog dat ik een ronde verloor omdat ik plotseling compleet verkrampte over mijn hele lichaam. Al mijn spieren waren ineens verkrampt en helemaal opgezet. Ook had ik in de weken daarna totaal geen conditie meer en kon ik geen tot weinig kracht zetten met mijn spieren. Dit alles heeft een week of vier geduurd. Een hele nare ervaring waar je danig van in de war raakt.

Richard
Richard
6 jaren geleden

Loodhoudende benzine was in de jaren 70 en 80 verantwoordelijk voor de opleving van geweld in de VS. Toen men overging op loodvrije benzine nam de geweldfrequentie af.
Ik ben heel benieuwd naar de effecten van o.a. wifi, chemtrails, katalysatoren in auto’s, frequentie vervuiling op allerlei gebied en het dagelijkse kabaal dat onze manier van leven voortbrengt heeft op de menselijke ontwikkeling. De uitkomst zal volgens mij rampzalig zijn! Heel eng.

Back to top button
11
0
We lezen graag je reactie!x