Het Complot

De nalatenschap van de geheimzinnige Rockefellers

Help ons door dit met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Rockefeller-dynastie begon in 1855 met een 16-jarige boekhouder uit Cleveland in de staat Ohio. Zijn vader was een bekende oplichter, die vaak zei: “Ik houd mijn jongens bij elke gelegenheid voor de gek. Ik wil ze scherp houden,” zo staat in de biografie John D. Rockefeller: Anointed with Oil.

De jongeman was John Davison Rockefeller, die uiteindelijk de rijkste man van zijn tijd zou worden en één van de rijkste mannen uit de geschiedenis. Hij had vrijwel het monopolie op de Amerikaanse olie. In 1911 werd zijn paradepaardje, Standard Oil, opgedeeld door de overheid. Rockefeller verdiende hier vele honderden miljoenen aan. Zijn belangrijkste nalatenschap – zijn familie – bestaat inmiddels uit meer dan 200 telgen die gezamenlijk vele miljarden beheren.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De invloed van de Rockefellers is bijna niet te missen. Je hoeft alleen maar te kijken naar de skyline van Manhattan of de Golfkust. John D. Rockefeller richtte de Universiteit van Chicago op en gaf de school 80 miljoen dollar, wat nu omgerekend 2 miljard dollar zou zijn. Zijn zoon John D. Rockefeller junior liet het Rockefeller Center bouwen, dat bestaat uit 19 wolkenkrabbers in Manhattan.

Het filantropische paradepaardje van deze roversbaronnen, de Rockefeller Foundation, beschikt over 3,5 miljard dollar. Als gevolg van de opdeling van Standard Oil ontstonden de machtigste oliebedrijven van deze tijd, waaronder BP, Chevron, Exxon-Mobil en ConocoPhillips.

John D. Rockefeller was in 1916 de eerste miljardair ter wereld. Toen hij in 1937 kwam te overlijden waren zijn tegoeden net zoveel waard als 1,5 procent van de totale Amerikaanse economische productie. De Rockefeller-dynastie is niet alleen invloedrijk, maar ook erg geheimzinnig. De meesten van hen onttrekken zich aan het oog van het publiek.

Het rijkste familielid op dit moment is David Rockefeller. Hij was algemeen directeur van Chase National Bank (JPMorgan Chase). Zijn vermogen wordt geschat op 3 miljard dollar. Hij werd onder meer gevraagd als minister van Financiën en voorzitter van de Federal Reserve. David is een regelmatige deelnemer aan de Bilderbergconferenties, 1001 Club en mede-oprichter van de Trilaterale Commissie.

De nazaten van de oliebaron doen het ook goed in de politiek. Nelson Rockefeller, broer van David, diende als vicepresident onder Gerald Ford. Winthrop Aldrich Rockefeller, een andere broer van David, werd gouverneur van Arkansas. Zijn zoon, Winthrop Paul Rockefeller, werd luitenant-gouverneur van Arkansas. De neef van Winthrop Paul, John Davison Rockefeller IV, zit op dit moment in de Amerikaanse Senaat.

[Forbes]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
9 jaren geleden

De Rockefeller’s zouden al hun rijkdom onder de armste ter wereld moeten verdelen.

Huisheks
Huisheks
9 jaren geleden

Zouden ze eigenlijk wel menselijk zijn ??
Rupsje nooit genoeg !!

Woppaaa
Woppaaa
9 jaren geleden

Als je die foto bij het artikel bekijkt… wat lijkt die vent ontzettend veel op Albert Mol 🙂

krull
krull
9 jaren geleden

Rockefellers zijn niet interressant met hun papieren lichaam van geld.

Back to top button
13
0
We lezen graag je reactie!x