Homepagina » Het Complot » De nalatenschap van de geheimzinnige Rockefellers
De nalatenschap van de geheimzinnige Rockefellers

De nalatenschap van de geheimzinnige Rockefellers

De Rockefeller-dynastie begon in 1855 met een 16-jarige boekhouder uit Cleveland in de staat Ohio. Zijn vader was een bekende oplichter, die vaak zei: “Ik houd mijn jongens bij elke gelegenheid voor de gek. Ik wil ze scherp houden,” zo staat in de biografie John D. Rockefeller: Anointed with Oil.

De jongeman was John Davison Rockefeller, die uiteindelijk de rijkste man van zijn tijd zou worden en één van de rijkste mannen uit de geschiedenis. Hij had vrijwel het monopolie op de Amerikaanse olie. In 1911 werd zijn paradepaardje, Standard Oil, opgedeeld door de overheid. Rockefeller verdiende hier vele honderden miljoenen aan. Zijn belangrijkste nalatenschap – zijn familie – bestaat inmiddels uit meer dan 200 telgen die gezamenlijk vele miljarden beheren.

De invloed van de Rockefellers is bijna niet te missen. Je hoeft alleen maar te kijken naar de skyline van Manhattan of de Golfkust. John D. Rockefeller richtte de Universiteit van Chicago op en gaf de school 80 miljoen dollar, wat nu omgerekend 2 miljard dollar zou zijn. Zijn zoon John D. Rockefeller junior liet het Rockefeller Center bouwen, dat bestaat uit 19 wolkenkrabbers in Manhattan.

Het filantropische paradepaardje van deze roversbaronnen, de Rockefeller Foundation, beschikt over 3,5 miljard dollar. Als gevolg van de opdeling van Standard Oil ontstonden de machtigste oliebedrijven van deze tijd, waaronder BP, Chevron, Exxon-Mobil en ConocoPhillips.

John D. Rockefeller was in 1916 de eerste miljardair ter wereld. Toen hij in 1937 kwam te overlijden waren zijn tegoeden net zoveel waard als 1,5 procent van de totale Amerikaanse economische productie. De Rockefeller-dynastie is niet alleen invloedrijk, maar ook erg geheimzinnig. De meesten van hen onttrekken zich aan het oog van het publiek.

Het rijkste familielid op dit moment is David Rockefeller. Hij was algemeen directeur van Chase National Bank (JPMorgan Chase). Zijn vermogen wordt geschat op 3 miljard dollar. Hij werd onder meer gevraagd als minister van Financiën en voorzitter van de Federal Reserve. David is een regelmatige deelnemer aan de Bilderbergconferenties, 1001 Club en mede-oprichter van de Trilaterale Commissie.

De nazaten van de oliebaron doen het ook goed in de politiek. Nelson Rockefeller, broer van David, diende als vicepresident onder Gerald Ford. Winthrop Aldrich Rockefeller, een andere broer van David, werd gouverneur van Arkansas. Zijn zoon, Winthrop Paul Rockefeller, werd luitenant-gouverneur van Arkansas. De neef van Winthrop Paul, John Davison Rockefeller IV, zit op dit moment in de Amerikaanse Senaat.

[Forbes]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Kalki schreef:

  De Rockefeller’s zouden al hun rijkdom onder de armste ter wereld moeten verdelen.

  15 likes
 • Woppaaa schreef:

  Als je die foto bij het artikel bekijkt… wat lijkt die vent ontzettend veel op Albert Mol 🙂

  5 likes
  • Pieter schreef:

   Ja, vooral die mond… wat een goed mens was hij,R.I,P Albert, hij sprak alleen positief en was altijd voor de gewone mens en arme sloebers. Hij was Liefdevol !!!

   Daar kunnen die (is het nou met een ‘F’ of met een ‘R’?) , ..ockevellers… nog wat van leren.
   Maarja, die zijn niet meer te redden, net zoals wij !!!

   3 likes
 • Killuminati schreef:

  Duivelaanbidders zijn ‘t !

  De hele wereld word voor de gek gehouden.
  En de bevolking vind het blijkbaar goed ook, want die oogkleppen willen maar niet af.

  8 likes
 • Freba schreef:

  Het ergste is nog dat deze familie samen met andere machtige families in de V.S. (Koch, Rothschild, Lehman etc.etc. het Beloofde Land in stand houden, met alle gevolgen van dien. Zie het dagelijkse nieuws. En waar laten we alle slachtoffers? Lekker naar de EU. Kritiek wordt als anti-semitisme afgedaan.
  Kwestie van tijd en alles staat in brand. Europa binnen vijf. Als eerste worden de synagoges in brand gestoken. En dan achter-af janken in Den Haag. Totaal geen visie. Gewoon zakken vullen en wegwezen.

  8 likes
 • Huisheks schreef:

  Zouden ze eigenlijk wel menselijk zijn ??
  Rupsje nooit genoeg !!

  6 likes
 • pleiadiann schreef:

  Velen hebben een mening over mensen die ze nog nooit gesproken en gezien hebben… en alleen maar omdat ze geboren zijn in een bepaalde familie. Zou u zo gehaat willen worden omdat u een bepaalde achternaam heeft? Op mij komt het over als bevooroordeelde stemmingmakerij… ik zou liever iemand willen beoordelen op zijn persoonlijk handelen, niet op de familienaam.

  3 likes
 • krull schreef:

  Rockefellers zijn niet interressant met hun papieren lichaam van geld.

  0 likes
 • x

  Check Also

  jensen

  Jensen: ‘Ze willen coronacrisis gebruiken om wereldregering te installeren’

  De Rockefeller-familie, meer specifiek de Rockefeller Foundation, ...

  rijkste mannen

  De 5 rijkste mannen van de 20e eeuw. Bezos en Gates vallen in het niet bij dit lijstje

  Wat hebben John D. Rockefeller, Nicolaas II ...

  >