Mens en Dier

Tiener gebruikt ‘bovenmenselijke kracht’ om vader onder brandende auto vandaan te halen

Help door dit met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De 19-jarige Charlotte Heffelmire is uitgeroepen tot heldin nadat ze haar vader onder een brandende pick-up vandaan wist te halen. Vader Eric was in de garage bezig toen de krik het plotseling begaf en hij vast kwam te zitten onder het voertuig.

Door het incident lekte er brandstof, die kort daarop vlam vatte. Charlotte rende de garage in en probeerde de loodzware pick-up op te tillen. Ze slaagde erin het voertuig van de grond te tillen en haar vader te bevrijden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Oorkonde

Na de heldenactie besefte Charlotte dat de pick-up ieder moment kon exploderen. Ze sprong in het brandende voertuig en reed ermee naar buiten. Vervolgens rende ze het huis in om de rest van het gezin in veiligheid te brengen.

“Ik deed gewoon wat ik moest doen,” zei ze. “Ik voel me geen held of zo.” De lokale brandweer heeft haar een speciale oorkonde overhandigd. Zowel Charlotte als Eric liepen brandwonden op en werden na het incident overgebracht naar het ziekenhuis.

Levensbedreigende situaties

Er zijn meer van dit soort gevallen bekend waarbij mensen plotseling lijken te beschikken over bovenmenselijke kracht. Dit gebeurt meestal als ze zich in levensbedreigende situaties bevinden.

Ze zijn dan in staat om dingen te doen die normaal gesproken onmogelijk lijken. Men denkt dat de extra kracht kan worden gelinkt aan adrenaline die op dat moment wordt aangemaakt.

[WUSA9]

1 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Roeland
Roeland
8 jaren geleden

Das ook toevallig, ik zag dit gister in een documentaire.

Er was een spier specialist en die vertelde dat deze krachten helemaal niet bovenmenselijk zijn, maar gewoon menselijk.
Hij legde uit dat je fast twitch fibers hebt in je spieren, die je niet bewust kunt besturen en met training kan je slechts een klein percentage bewust besturen. Maar in extreme situaties, dan gaat je adrenaline en je hormoonhuishouding samenwerken met je spieren, waardoor er een moment ontstaat waarin je de volle 100% van die fibers kan benutten. Het is een soort super Saiyan state en het duurt maar heel kort. Maar in dat soort situaties kan je honderden kilo’s tillen. Echt heel cool.

Dee
Dee
8 jaren geleden

Zag ook een aflevering van Oprah. Over een vrouw die een inbreker wist weg te jagen met haar kind in haar ene arm en een dikke tak in haar andere. De tak was zwaar en ze kon hem normaal niet tillen. Maar nu dat ze gevaar zag, lukt het haar moeiteloos. En achter de man aanrennen ook.

Loki
Loki
8 jaren geleden

Naar mijn mening kun je altijd over superkracht beschikken, door je te focussen op wat je te doen staat.
Meerdere malen heb ik dat tegenover anderen aangetoond, die vaak de boel trachten te bespotten middels te stellen dat het onmogelijk was. Nooit heb ik gefaald terwijl het vaak om honderden kilo’s ging. Samen met mijn broer heb ik staan te lachen op een bouwplaats om een paar spierbonken die glazen ramen moesten omzetten van de ene naar de andere glasbok. Het lukte ze niet. Toen hebben wij tweeën heb maar gedaan.
Let wel de ramen waren 586 kilo per stuk en dat aan maar 2 armen, want met de ander moet je het glas in balans houden. Die duitse spierbundels begrepen er niks van.
Later heb ik 7 hardhouten kozijnen met een totaal gewicht van 472 kilo in 1 keer verplaatst, alleen.
Ik ben nou niet bepaald een spierbundel, alleen maar pezig met een normaal postuur.
Je kunt wanneer je maar wil die krachten aanroepen door een knop om te zetten.

eNdEmiOn
eNdEmiOn
8 jaren geleden

Hallo we hebben het over een pick-up truck. Die dingen staan al hoog op hun poten. Waarschijnlijk is hier dus helemaal geen sprake geweest van echt optillen maar gewoon de vering wat minder weerstand geven zodat pa voldoende bewegingsvrijheid had om eronderuit te wurmen.

Exploderen, in films ja. In het echt is dat zwaar onwaarschijnlijk. En die “brandwonden” eerste graad zeker net als te lang in de zon liggen.

Dit heeft echt alles weg van overtrokken sensatiemakerij. Jammer dat ook de alternatieve media er doodleuk in meegaat.

Back to top button
12
0
We lezen graag je reactie!x