Mens en Dier

Lichaam gevonden in Djatlovpas waar in 1959 op mysterieuze wijze 9 bergbeklimmers verdwenen

Help door deze informatie met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Toeristen hebben in de beruchte Djatlovpas in het Oeralgebergte een lichaam gevonden. In 1959 stierven daar op mysterieuze wijze negen bergbeklimmers. Een groep van negen toeristen uit Perm nam op vrijdag contact op met de hulpdiensten.

Vanwege het slechte weer kunnen hulpdiensten de afgelegen plek waar het lichaam is aangetroffen niet bereiken. Volgens sommige berichten gaat het om het lichaam van een 50 jaar oude man.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Het is nog altijd niet bekend waar de negen bergbeklimmers in 1959 aan zijn overleden. De zaak is gehuld in mysterie. De Djatlovpas is vernoemd naar de leider van de groep die vermist raakte, Igor Djatlov. De groep bestond uit studenten van het Polytechnisch Instituut van de Oeral.

Ga daar niet heen

Ze waren van plan om de berg Otorten (Wogoels voor ‘Ga daar niet heen’) te bereiken, die op zo’n 10 kilometer van de plaats van het ongeluk ligt. Djatlov had beloofd na de expeditie een telegram te sturen, maar die werd nooit verstuurd.

Tijdens een reddingsactie werd de verlaten en zwaar beschadigde tent van de groep gevonden aan de Cholattsjachl (Wogoels voor ‘Berg van de lijken’). Een spoor van voetafdrukken leidde naar de grens van een nabijgelegen bos. Aan de bosrand vonden reddingsteams de lichamen van twee groepsleden onder een dennenboom. Ze waren blootsvoets en droegen enkel ondergoed. Verderop werden nog drie lichamen gevonden. Er waren geen tekenen van geweld.

De resterende lichamen werden pas twee maanden later gevonden onder een vier meter dikke sneeuwlaag in een ravijn. Onderzoekers stelden later vast dat de tent van binnenuit was opengereten met behulp van een scherp object. De groepsleden hadden al hun bezittingen achtergelaten in de tent.

Overheersende, onbekende kracht

Drie lichamen vertoonden zware verwondingen zoals schedelbreuken en borstletsel. Bovendien ontbrak de tong van één van de klimmers. Volgens een expert moet de kracht die deze verwondingen veroorzaakte erg groot zijn geweest. Opvallend was het ontbreken van uitwendig letsel, waardoor het leek alsof de lichamen door hoge druk waren verminkt.

De onderzoekers konden niet vaststellen hoe de groepsleden om het leven zijn gekomen. In het officiële rapport staat dat ze door een ‘overheersende, onbekende kracht’ waren gestorven.

Het incident is één van de meest merkwaardige onopgeloste mysteries van de 20e eeuw. Er zijn al veel mogelijke verklaringen gegeven, waaronder een lawine, geheime militaire tests, een onbekend wezen of paranormale activiteit.

[RT]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
8 jaren geleden

Klinkt als het werk van een psychopaat. Ik weet niet wat hier nou weer zo paranormaal aan zou zijn…

Silvia migliore
Silvia migliore
5 jaren geleden

Do you know if in year 2019, Someone will publish a new book, in russian language or in other language, about Dyatlov pass incident? I pray you to answer to me because i am very interested in the theme. Thank you.

Danilo migliore
Danilo migliore
3 jaren geleden

New books about dyatlov pass incident in year 2020 or 2021?

Back to top button
6
0
We lezen graag je reactie!x