Mens en Dier

Timmermans ontkent miljonair te zijn, zoveel verdient hij écht

Help anderen door dit artikel met jouw kennissen op je socials te delen!

Lijsttrekker van GroenLinks-PvdA Frans Timmermans pleit voor een miljonairstaks. “Maar dan moet u zelf straks toch ook gaan betalen?” vroeg Wilfred Genee hem in het tv-programma Vandaag Inside.

“Ik ben helemaal geen miljonair,” beweerde Timmermans.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Als je 10 jaar lang drie ton verdient in Europa, dan moet je toch wel wat overhouden?” aldus Genee. “Als je dat in 10 jaar niet tot een miljoen kan brengen, dan kun je er niks van. Dan doe je wel hele gekke dingen.”

Timmermans: “Dan hebben we het dus uitgegeven.”

“Volgens mij heeft hij het allemaal opgegeten,” grapte Johan Derksen.

Riante toeslagen

Cultuur onder Vuur zocht uit hoeveel Timmermans daadwerkelijk verdient. Hoewel hij terug is in Nederland, krijgt hij in Brussel gewoon doorbetaald.

Hij krijgt een maandloon van 28.307,50 euro. Dat is 339.690 euro bruto per jaar. Daar betaalt hij overigens geen inkomstenbelasting over. Wel heft de EU 45 procent gemeenschapsbelasting. Dat is nog altijd een stuk minder dan de 49,5 procent inkomstenbelasting.

Timmermans kan daarnaast rekenen op riante toeslagen: een huishoudelijke toeslag van 7004 euro per jaar, een toelage voor verblijf in het buitenland van 13.467 euro, een ontheemdingstoelage van 54.350 euro en 770 euro kindertoeslag per kind, waar hij er 4 van heeft.

Een kwart miljoen

“Bij elkaar gerekend vangt de politicus, die zo graag over herverdelen en eerlijkheid spreekt, netto ongeveer 246.185 euro,” aldus Hugo Bos van Cultuur onder Vuur. “Een kwart miljoen per jaar.”

Timmermans, die zo graag het geld van hardwerkende Nederlanders wil hebben om te ‘nivelleren’ zoals hij dat noemt, heeft negen jaar lang om en nabij een kwart miljoen per jaar verdiend. “Dan is er toch genoeg spaargeld zou je zeggen?”

Ordinair verdienmodel

Toch trekt hij wachtgeld, en dat is negen maanden lang ongeveer de helft van zijn salaris. “In principe is er natuurlijk helemaal niets mis met goed verdienen. Maar problematisch wordt het als een politicus zijn zakken vult en tegelijkertijd het geld uit de zakken van anderen klopt,” stelt Bos.

“Linkse politici als Timmermans moeten eerst de daad bij het woord voegen en zelf afzien van gemeenschapsgeld, alvorens ze de middenklasse opzadelen met extra belastingen. En tot die tijd is de politiek van Frans Timmermans slechts een ordinair verdienmodel.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 155 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

111 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ALF
ALF
3 maanden geleden

Hij krijgt dat geld.
Hij verdient niets.

jessie nameles
jessie nameles
3 maanden geleden

blijven allemaal oplichters en leugenaars .stem FVD zolang het nog kan vandaag!!!!!!!!!

Margie
Margie
3 maanden geleden

Een groter vals ding is er niet. Hij vult zijn eigen bek maar al te graag vol. Is hem ook aan te zien. Dat ding moet hier niet de baas worden. Worden we de armoede in gedreven . Maar die planeet is gered. Leuk he. Nou……..hoeft voor mij niet meer. Klaar mee.

Hesa
Hesa
3 maanden geleden

Het is te schofterig van woorden, want het enige dat hij doet is zitten en onzinkletsen.
Overigens, is hij niet enige die schofterig veel verdient. Doek de hele EU op en iedereen wordt miljonair

Back to top button
111
0
We lezen graag je reactie!x