Buitenland

Duitsland WIST dat er overstromingen zouden komen, slachtoffers krijgen maar 300 euro!

Help anderen door dit artikel met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Vorige week dinsdag en woensdag viel in Zuid-Limburg ruim twee keer zoveel regen als de normale hoeveelheid neerslag in de hele maand juli. De grote hoeveelheid regen viel op een bodem die al verzadigd was door regen die daarvoor was gevallen.

Onder meer Valkenburg aan de Geul had te kampen met ernstige overstromingen. In de Ardennen in België en in de Eifel in Duitsland waren de gevolgen nog heviger, met doden en gewonden. Duizenden mensen zijn al hun bezittingen kwijt. Nu blijkt dat politici gewaarschuwd zijn, maar niets hebben gedaan.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Wetenschappers zeggen dat het ‘monumentaal falen van het complete systeem’ rechtstreeks verantwoordelijk is voor het spoor van dood en verwoesting. Bijna twee weken geleden werden de eerste tekenen van een op handen zijnde catastrofe al gedetecteerd door een satelliet. In de dagen daarna stuurde een team wetenschappers de Duitse autoriteiten een aantal voorspellingen waaruit bleek dat het Rijnland te maken zou krijgen met ‘extreme’ overstromingen, met name rond de rivieren Erft en Ahr en in Hagen en Altena. En dat gebeurde ook.

Er gaat iets verkeerd

Toch werden de meeste slachtoffers van de overstromingen verrast door het hoge water. Professor Hannah Cloke van de Universiteit van Reading in Engeland zei tegen de krant The Times dat een ‘monumentaal falen’ van het complete systeem heeft geleid tot een van de dodelijkste natuurrampen in Duitsland sinds de Tweede Wereldoorlog. “Mensen hadden gewaarschuwd moeten worden.”

Men begint zich nu af te vragen hoeveel levens er gered hadden kunnen worden als mensen op tijd waren geëvacueerd en gewaarschuwd. “Het feit dat mensen niet zijn geëvacueerd en niet zijn gewaarschuwd suggereert dat er iets verkeerd gaat,” zei Cloke.

Honderden mensenlevens opgeofferd voor opzettelijk politiek falen

Volgens lokale bewoners waren waterreservoirs in het gebied tot de rand gevuld. Ze vragen zich af waarom het water niet tijdig is afgevoerd. Het bewijs dat honderden mensenlevens zijn opgeofferd voor opzettelijk politiek falen is nu bijna overweldigend, schrijft internetkrant Wochenblick.

300 euro noodhulp

Ook Erfstadt-Blessem werd zwaar getroffen door de overstromingen. De wanhopige inwoners mogen niet terugkeren naar hun verwoeste of instabiele huizen. De politie heeft het gebied afgezet, uit veiligheidsoverwegingen en om plunderingen te voorkomen. Erfstadt had beloofd om de mensen financieel te steunen. Zij kregen welgeteld 300 euro noodhulp, meldt Bild. 300 euro voor mensen die alles zijn kwijtgeraakt.

5 47 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

70 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Cuny
Cuny
2 jaren geleden

Er wordt al geroepen dat dit sabotage is. De club van marion Koopmans c.s voor “pandemie bestrijding” is uitgebreid met ” watersnoden”. Riekt naar Great Reset en genocide, op z’n minst angst creëren.
Begrijp me goed: het zijn grote persoonlijke drama’s…. voel veel mededogen!

Marianna
Marianna
2 jaren geleden

er is een genocide gaande, dus waarom zou je dan mensen redden?

Elske
Elske
2 jaren geleden

Klimaat verandering zei men nee hoor Duitsland heeft alles slecht onderhouden gisteren beelden gezien van mensen die zeiden opzet hoort allemaal bij de planning

Tungsten
Tungsten
2 jaren geleden

Ik geloof niet in helderziendheid.. maar ik gok wel vaak dingen goed.

Back to top button
70
0
We lezen graag je reactie!x