Natuur en Milieu

Nieuwe studie: Natuurlijke factoren van grote invloed op global warming

Help anderen door dit artikel met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Uit een nieuwe studie blijkt dat natuurlijke variabiliteit het versnellen en vertragen van de opwarming van de aarde kan verklaren. Tijdens het onderzoek werden temperatuurgegevens vergeleken met de meest ingrijpende scenario’s die zijn voorgesteld door het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC).

Wetenschappers van de Duke University in North Carolina zeggen dat deze natuurlijke variabiliteit wordt veroorzaakt door de wisselwerking tussen de oceaan en atmosfeer en andere natuurlijke factoren.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Deze factoren kunnen bepalend zijn voor de mate van opwarming en beïnvloeden het effect van een toename van de hoeveelheid broeikasgassen in de atmosfeer, aldus de onderzoekers.

Als deze factoren niet worden meegewogen kan dat ten koste gaan van de betrouwbaarheid van klimaatmodellen. Voor het onderzoek zijn temperatuurgegevens van de afgelopen 1000 jaar gebruikt in plaats van klimaatmodellen.

De modellen schetsen volgens de wetenschappers het grote plaatje, maar onderschatten de invloed van de natuurlijke variabiliteit. Het model van de Duke University laat zien dat natuurlijke factoren verantwoordelijk kunnen zijn voor een aanzienlijk deel van de versnelde opwarming die tussen 1975 en 2000 heeft plaatsgevonden, maar ook voor de vertraging van de opwarming tussen 2002 en 2013.

[MailOnline]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

58 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
JansTerZeijle
JansTerZeijle
8 jaren geleden

Er is geen opwarming van de Aarde!

henk001
henk001
8 jaren geleden

Ik ben blij dat hier een artikel wordt gemeld dat de basis van de theorie over de opwarming door het versterkte broeikaseffect niet probeert te weerleggen, maar nuttige verfijningen aanbrengt voor de korte termijn-temperatuurvariaties op de lange-termijn trend van de opwarming.In vertaling staat er: “Door ons model te vergelijken met die van hen [het IPCC], vonden we dat de klimaat modellen het ´grote plaatje´ grotendeels goed voorspellen, maar ze lijken de omvang van natuurlijke klimaat variaties op een tijdschaal van decennium tot decennium te onderschatten “, zei Brown. “Ons model toont dat deze variaties groot genoeg zijn om een redelijk deel van de versnelde opwarming tussen 1975 en 2000, evenals de vertraging in het opwarmingstempo die zich heeft voorgedaan tussen 2002 en 2013.”
De vertaling van “a reasonable part” (een redelijk deel) met een ‘aanzienlijk’ deel (=”a considerable part”) is een beetje slordig.

Sunshine
Sunshine
8 jaren geleden

Ojee, dat komt de lijders van de EU errug slecht uit.
Ik gok dat dit nieuwe onderzoek dan ook snel onder de mat wordt geveegd nadat het eerst grondig belachelijk is gemaakt.

mario
mario
8 jaren geleden

en maar rotzooien met het weer.

Back to top button
58
0
We lezen graag je reactie!x