Homepagina » Natuur en Milieu » Nieuwe studie: Natuurlijke factoren van grote invloed op global warming
Nieuwe studie: Natuurlijke factoren van grote invloed op global warming

Nieuwe studie: Natuurlijke factoren van grote invloed op global warming

Uit een nieuwe studie blijkt dat natuurlijke variabiliteit het versnellen en vertragen van de opwarming van de aarde kan verklaren. Tijdens het onderzoek werden temperatuurgegevens vergeleken met de meest ingrijpende scenario’s die zijn voorgesteld door het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC).

Wetenschappers van de Duke University in North Carolina zeggen dat deze natuurlijke variabiliteit wordt veroorzaakt door de wisselwerking tussen de oceaan en atmosfeer en andere natuurlijke factoren.

Deze factoren kunnen bepalend zijn voor de mate van opwarming en beïnvloeden het effect van een toename van de hoeveelheid broeikasgassen in de atmosfeer, aldus de onderzoekers.

Als deze factoren niet worden meegewogen kan dat ten koste gaan van de betrouwbaarheid van klimaatmodellen. Voor het onderzoek zijn temperatuurgegevens van de afgelopen 1000 jaar gebruikt in plaats van klimaatmodellen.

De modellen schetsen volgens de wetenschappers het grote plaatje, maar onderschatten de invloed van de natuurlijke variabiliteit. Het model van de Duke University laat zien dat natuurlijke factoren verantwoordelijk kunnen zijn voor een aanzienlijk deel van de versnelde opwarming die tussen 1975 en 2000 heeft plaatsgevonden, maar ook voor de vertraging van de opwarming tussen 2002 en 2013.

[MailOnline]


Vind je dit interessant? Deel het dan met mensen die je kent op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

58 reacties

 1. Er is geen opwarming van de Aarde!

  0 likes
  • Er is wel opwarming van de aarde echter gebeurt dit door natuurlijke factoren. mens heeft daar geen invloed op. Grote groepering, zoals b.v. wetenschappers en ondernemingen hebben er baat bij om aan te geven dat het door invloed van de mens gebeurt. De natuur kunnen wij niet beïnvloeden, doen we dat wel heeft veel gevolgen.

   0 likes
   • Hoeveel natuurlijke factoren kunnen in theorie voor een middellange-termijn opwarming veroorzaken? Je kunt er vast wel een paar bij verzinnen maar ik noem de belangrijkste 2: de Zon en de broeikasgassen. Van de Zon weten we dat die de laatste 50 jaar een beetje minder straling is gaan afgeven, van de broeikasgassen weten we dat (door toedoen van de mens) CO2 van 320 naar 400 ppm is gestegen en CH4 van 1,5 tot 1,8 ppm. Het is al 100 jaar geleden voorspeld dat meer CO2 voor opwarming zou zorgen en het is de meest voor de hand liggende oorzaak van de opwarming van de laatste 40 jaar. Dit artikel bevestigt dat nog eens. Het brengt alleen een verfijning aan voor de korte termijn (10 jaars) variaties. Maar sommige mensen hebben in hun hoofd vastgezet dat het geen CO2 MAG zijn en worden daardoor automatisch aanhangers van de ABCD-theorie (“anything but carbon dioxide”)

    1 likes
    • Beste Henk,

     Van mij mag het slagroom zijn wat de opwarming veroorzaakt.

     Wat mij tegen het borst stuit is dat we meer aan millieubelasting betalen dan aan energie en dat de betaler dubbel op moet gaan betalen voor zijn afgenomen energie.

     Waarom wordt er vrijwel (op iets meer dan 1% na) alleen subsidie gegeven op leuke projecten van de energiemaatschappijen, terwijl wanneer men de afname van de burger terug kan dringen er minder megalomane windmolenprojecten in zee en kolencentrales gebouwd hoeven worden.

     De iets meer dan 1 % subsidie moet het MKB en burger delen ten behoeve van minder afname (zonnepanelen/boilers, etc.) van energiemaatschappijen.

     De energiemaatschappijen gebruiken de subsidies mede voor R&D van hun projecten, waarvoor wij als burger nogmaals moeten betalen, voor niets gaat de zon op.

     Ik wil best betalen voor millieubelasting op afgenomen energie, daarentegen ook dat de burger daar significant voordeel van kan hebben en niet een elitair lobbygroepje.

     Wat niet vergeten moet worden is dat er vrijwel altijd een energieslurper bij een energiecentrale in de buurt staat, deze neemt een groot deel van de energie af voor een habbekrats, terwijl de burger

     0 likes
     • Helemaal mee eens

      1 likes
     • De wetenschap heeft haar conclusies allang getrokken. Wat jij bekritiseert is hoe de politiek daarop anticipeert. Inderdaad, er gebeurt weinig tot niets. Geld zat (zie ING/ABN/SNS/Eurozone) voor andere zaken, maar voor een deel van dat geld kun je Nederland zo goed als klimaatneutraal maken, waar iedereen wat aan heeft.

      1 likes
     • terwijl de burger de hoofdprijs moet betalen inclusief de milleubelastingen.

      De burger moet (voor zover mogelijk is) zelfvoorzienend worden, energie zelf opwekken of vervangende technieken hiervoor ontwikkelen, van de overheid (schoothondje in dit geval van de energiemaatschappijen) en energiemaatschappijen zal men niets hoeven te verwachten.

      0 likes
   • welke natuurlijke factoren?

    0 likes
  • Thermometers liegen niet

   1 likes
   • Inderdaad henk, dus er is geen opwarming van de aarde. En al zou het wel zo zijn.. hoe heter hoe beter.

    0 likes
    • De thermometers geven aan dat er wel opwarming is, zie bijv deze grafiek: http://data.giss.nasa.gov/gistemp/graphs_v3/Fig.A2.gif

     1 likes
     • @Peter C.
      In deze geanimeerde grafiek zie je achtereenvolgens, drie verschillende temperatuurreeksen op basis van meetstations op het aardoppervlak, en vervolgens twee op basis van satellietmetingen van temperaturen in de onderste laag van de atmosfeer.
      http://www.carbonbrief.org/media/397074/satellite2.gif
      Zeer opvallend is de afwijkende grafiek van RSS-metingen. Deze satellietdata beginnen de laatste jaren steeds meer af te wijken van alle andere metingen. Bovendien worden de incidentele opwarmingseffecten van El Nino in de lagere troposfeer sterker dan aan het oppervlak. 1998 was een jaar met extreem sterke El Nino.
      Dat hier alleen het stukje vanaf 1998 en alleen de RSS data worden getoond doet het vermoeden rijzen dat deze website het niet zo nauw neemt met objectieve berichtgeving

      1 likes
     • Die grafiek blijkt correct, een stijging van ong. 0,6°C vanaf de stichting van NASA in 58, (hoe konden ze de t° ervoor meten?), maar ik heb het vervolg, dat duidelijk illustreert dat sinds 1998 geen stijgende gemiddelde lijn meer waar te nemen is, globaal gemeten.
      http://www.climatedepot.com/wp-content/uploads/2014/09/1711years.png

      t°-schommelingen zijn er zeker, maar de Belgische staat voor de rechter dagen voor schuldig verzuim omdat ze mede schuldig zouden zijn voor een stijging van 2° in de volgende jaren, (echt gebeurd), dat gaat er bij mij niet in.

      0 likes
  • Als je het ECHT zeker wilt weten zal je de hele wereld moeten afreizen om zelf metingen te maken en dan zelf een kaart mee bouwen en dan die te interpreteren, en maar zien of mensen in je gaan geloven. Dan komen de anderen en die gaan je proberen belachelijk te maken. En dan ben jij ineens de onbetrouwbare alarmist of ontkenner.

   Tja, helaas zo werkt dan nou eenmaal. Het enige alternatief is vertrouwen op iemand’s anders visie erop. Maar absoluut zeker weten zal je niet, tenzij de ‘climate change’ verschijnselen echt heel duidelijk zouden worden.
   Maar zelfs dan nog weet je niet zeker of het door de CO2 en methaan komt of door de stiekeme geo-engineering projecten die al opelijk besproken zijn, maar zogenaamd niet verder gaan dan ‘wat experimenten’. Maar wat die dan precies inhouden mogen we niet weten.

   Dus, waar geloof jij in?

   0 likes
 2. Ook al ben je niet gelovig, lees de zeven zegels, zeven bazuinen, zeven schalen. Dat staat ons nog te wachten. Het maakt niet meer uit of de opwarming nu menselijk of natuurlijk(planetenstanden enz.) is of beide. Deze dingen zijn uit aan het komen!

  0 likes
  • John, ik ben het helemaal met je eens, er komt een grote poolshift, onder invloed van Nibiru, genoeg over te vinden op diverse sites. Maar velen willen het niet zien, veel lichtwerkers zitten op die roze wolk van love en light. Maar de werkelijkheid is anders, ook hun heilige huisjes gaan omvallen.
   Nancy Lieder spreekt hier al vanaf 1995 over, het is een kosmisch gebeuren, eens in de 3600 jaar komt die planeet voorbij en heeft grote gevolgen voor deze planeet. Wat mij betreft mag het snel gebeuren, want er staan ons nog vreselijke dingen te gebeuren, ook in dit land waarvan de meesten nog denken dat hun veilige leventje maar wat door zal kabbelen, ook wij ontkomen niet aan hetgeen er staat te gebeuren!
   Niet meteen roepen dat het niet waar is, zo gemakkelijk, maar ga maar eens daadwerkelijk op onderzoek uit!

   0 likes
   • @Albertina 26 april 2015 11:17 op 11:17

    Wetenschappers schrijven het volgende

    “”Er zijn enkele aanwijzingen dat het aardmagnetisch veld op het moment bezig is om te draaien. Sinds men rond 1830 systematisch metingen aan het aardmagneetveld doet, is de magnetische veldsterkte met 10 tot 15% afgenomen en over de afgelopen 2000 jaar met 35 procent. Als deze afname doorzet, zal volgens sommige bronnen, tussen nu en het jaar 4000 een omkering van het aardmagnetisch veld plaatsvinden.””

    Zoals je al hebt kunnen lezen dat er zijn enkele aanwijzingen dat het aardmagnetisch veld op het moment bezig is om te draaien..

    Het aardmagnetisch veld is al jaren bezig aan de wandel zie foto http://wxgr.nl/Blog/wp-content/uploads/2012/10/Magnetic_North_Pole.png

    Wetenschappers ontkennen aardmagnetische ompoling sneller gaat dan verwacht, zoals dat door bijna iedereen te aanschouwen valt de laatste jaren. Bij een ompoling wordt het aardmagnetisch veld chaotisch, zie eerdere reactie van mij waarin beschrijf de aanwijzingen en gevolgen ervan. Het magnetisch veld van de aarde kan zo schommelen, omdat het wordt veroorzaakt door stromingen in de aardkern.

    De wereld vergaat niet als dat gebeurd, echter wel een grotere verstoring het verzwakken van de magnetische veld verzwakt ook de atmosfeer zoals de ozon en ionosfeer. Door die verzwakking, zoals ik al eerder heb beschreven loopt de dieren zoals de mensen wel degelijk gevaar door die verstoring en verzwakking.

    Niburu
    Op de datum Vrijdag, 20 februari 2015 13:06 zou Niburu te zien zijn geweest, er was absoluut totaal gene indicatie dat niburu te zien zou zijn bij de zon.

    Simpele test wees al snel uit dat Niburu helemaal niet bij de zon begaf als het bestaat. Een simpele test is een lasbril pakken en dan direct naar de zon kijken, helemaal niets te zien van een Niburu. Enige weken later, weer vele meldingen dat niburu zich weer begaf bij de zon. Nogmaals met een lasbril de hele dag via de lasbril gekeken of er een niburu aanwezig zou zijn bij de zon. Niets dus. Weer een poos later duikt er een video op, met hele tekst en uitleg dat wanneer Niburu te zien zou zijn, op al die dagen heb ik gekeken via een lasbril naar de zon en de omgeving ervan, wederom totaal niets te zien.

    Dat er een planeet X is, heb ik nog niet helemaal in verdiept en gelezen waar het zich zou bevinden. Zodra er enige indicatie zal zijn dat waar planeet X zich zou bevinden, zal ik zelf zoals ik dat altijd al doe, met mijn telescoop eens opzoek gaan naar planeet X geassocieerd met Nibiru. Het mag dan toch wel aller vreemds zijn, dat een planeet absoluut niet zo snel zich kan verplaatsen. Met andere woorden, als er een melding wordt gedaan dat ze op dat moment Niburu zien, dat hij binnen enkele seconden of minuten verdwenen kan zijn.

    Dan komen er steeds meer verhalen naar voren toe, ja kijk maar het is echt en er komt dan ineens een plaatje van google sky naar voren toe. Als je een planeet wilt zien en je kunt dan aantonen dat Niburu daadwerkelijk bestaat dan komen ze aardig in mijn straatje.

    Even off topic hier
    Het zelfde dat beweerd wordt dat op de maan diverse basissen zijn, maar wel aan de achterkant van de maan.

    Kom op hoor, de maan laat maar 1 kant zien die wij ook kunnen zien, en toevallig aan de achterzijde. Dan een nieuw verhaal komt naar voren toe, er zijn diverse basissen op Antarctica. Ik weet niet dat hoeveel mensen op vakantie gaan naar Antarctica omdat te kunnen bevestigen. Nee dan komen ze weer met foto’s en zelf maken ze er al films van google earth dat er daadwerkelijk dat basissen op Antarctica zijn.

    Echter, ik wil hiermee absoluut niet ontkennen dat er geen buitenaards leven bestaat. Het zou van de zotte zijn dat men denkt dat wij de enige unieke levende wezens zijn in de gehele universum.

    0 likes
    • Deze grafiek (http://www.geo.arizona.edu/palynology/geos462/dipolstr.gif)
     laat de ontwikkeling zien van de sterkte van het aardmagnetisch veld de afgelopen 10.000 jaar. Daarin kun je zien dat de sterkte 2000 jaar geleden ongeveer 11 Am2 was en nu ongeveer 8 Am2. Inderdaad een afname van ongeveer 30%.
     Alleen: dezelfde grafiek laat ook zien dat de sterkte ruim 6000 jaar geleden nog lager was (ca. 7 Am2) en daarvoor weer hoger. Dat het nu lager is hoeft dus niet te betekenen dat het aardmagnetisch veld op het punt staat om om te klappen, want dat deed het 6000 jaar geleden ook niet.
     Deze tweede grafiek:
     http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/9f/Brunhes_geomagnetism_western_US.png
     laat zien dat de sterkte sinds de vorige omkering (0,7 miljoen jaar geleden) voortdurend op en neer is gegaan tussen waardes van 3 Am2 en 11 Am2, zonder dat de richting omklapte.
     Het omklappen van het Aardmagnetisch veld gebeurt met onregelmatige en zeer uiteenlopende intervallen. Soms na 100.000 jaar, soms pas na miljoenen jaren. Zelfs in een lange periode met min of meer dezelfde richting vinden soms korte omklapschokjes (snel heen en weer) plaats (meest recent 41.000 jaar geleden) .
     Het op en neer gaan van de sterkte inclusief de recente daling heeft dus geen voorspellende waarde voor het wel of niet optreden van een magnetische poolwisseling. Deze daling kan net zo goed weer worden gevolgd door een stijging, zoals we de afgelopen 700.000 jaar al ongeveer 15 keer hebben gezien.

     1 likes
     • Am2 moet zijn 10^22Am2

      0 likes
     • @Henk

      “”Deze grafiek (http://www.geo.arizona.edu/palynology/geos462/dipolstr.gif) Laat de ontwikkeling zien van de sterkte van het aardmagnetisch veld de afgelopen 10.000 jaar. Daarin kun je zien dat de sterkte 2000 jaar geleden ongeveer 11 Am2 was en nu ongeveer 8 Am2. Inderdaad een afname van ongeveer 30%.”

      Alleen: dezelfde grafiek laat ook zien dat de sterkte ruim 6000 jaar geleden nog lager was (ca. 7 Am2) en daarvoor weer hoger. Dat het nu lager is hoeft dus niet te betekenen dat het aardmagnetisch veld op het punt staat om te klappen, want dat deed het 6000 jaar geleden ook niet.””

      Zoals je zelf al schrijft Henk, dat er een afname is van 30%. Juist bij dat gedeelte heb ik aangeven dat de wetenschappers momenteel ook geen antwoord hebben dat de afname op lokaal gebieden meer aan het afnemen is. Er is wel een kleine fout opgetreden in je schrijven, 11 Am2 was en nu ongeveer 8 Am2 moet zijn Am2, behoort te zijn 10^22Am2.

      De Noord- en Zuid- magnetische polen dwalen op grote schaal, maar langzaam genoeg voor de gewone kompassen nuttig blijven voor navigatie. Echter, met onregelmatige tussenpozen van gemiddeld een paar honderd duizend jaar, de aarde veld tegenslagen en de Noord- en Zuid-magnetische polen relatief abrupt wisselen plaatsen en dit laatste is zeer normaal. Deze omkering van de geomagnetische polen laat een record in de rotsen die van waarde zijn voor paleomagnetists bij de berekening van geomagnetische velden in het verleden. Dergelijke informatie op zijn beurt is nuttig bij het bestuderen van de bewegingen van de continenten en de oceaan vloeren in het proces van platentektoniek.

      De magnetosfeer is het gebied boven de ionosfeer en strekt zich enkele tientallen duizenden kilometers in de ruimte, het beschermen van de aarde vanuit de geladen deeltjes van de zonnewind en kosmische straling die anders weg zouden strip de bovenste atmosfeer, met inbegrip van de ozonlaag die de aarde beschermt van schadelijke ultraviolette straling.

      Zoals ik eerder zelf schreef, klapt niet zomaar één op de andere dag het aardmagnetisch veld om, dat gaat geleidelijk.

      De posities van de magnetische polen worden gedefinieerd in ten minste twee manieren. Lokaal of globaal. Globaal kan er eventueel een verzwakking optreden, echter dat is niet aan de orde hier. Een lokaal verzwakking is wel degelijk aan de orde, en die verschilt keer op keer.

      Een manier om een paal te definiëren is als een punt waar het magneetveld verticaal. Dit kan worden bepaald door de helling, zoals hierboven beschreven. De helling van het veld van de aarde is 90° (naar boven) op de magnetische Noordpool en -90° (naar beneden) en het magnetische Zuidpool. De twee polen dwalen onafhankelijk van elkaar en zijn niet recht tegenover elkaar op de aardbol.

      Ze kunnen snel migreren: bewegingen tot 40 km (25 mijl) per jaar waargenomen voor de magnetische Noordpool.
      In de afgelopen 180 jaar heeft de magnetische Noordpool is het migreren northwestward, van Kaap Adelaide in het Boothia schiereiland in 1831 tot 600 kilometer (370 km) Resolute Bay in 2001.

      De magnetische evenaar is de lijn waar de neiging is nul (het magneetveld horizontaal).

      0 likes
    • Nog even dit: de link die je legt tussen klimaatverandering en verandering in de sterkte van het aardmagnetisch veld zou ook moeten blijken uit een samenvallen van de sterkteveranderingen de afgelopen honderdduizenden jaren en de temperatuurveranderingen in diezelfde periode, zoals die uit ijsboorkernen zijn bepaald. Maar tussen die twee is geen enkele correlatie te vinden. Leg deze temperatuurgrafiek over de afgelopen 400.000 jaar er maar eens naast: http://cdiac.ornl.gov/trends/temp/vostok/graphics/tempplot5.gif

     1 likes
     • Nee Henk,

      Ik heb geschreven OF er een link/relatie/verband is met de verandering van de aardmagnetische veld verstoring, en dat heeft totaal niets te maken met klimaatsverandering en of temperatuurveranderingen.

      Zoals je zelf hebt kunnen nazien in de pdf bestanden, dat er zeer veel zoogdieren aanspoelen en vogels dood uit de lucht vallen zonder enige aanleiding zou men denken. Dat wat juist de vraagstelling of er dus een link gelegd kon worden met de aard magnetische ompoling. Het is zelf zo, dat een wetenschapper mij schreef, dat inderdaad een afname/verzwakking aan het optreden is. Echter schreef de wetenschapper er niet bij globaal of lokaal. Ik weet dat dit lokaal is, zoals ook diverse andere grafieken dit weergeven.

      Echter schreef deze persoon ineens iets erbij wat ik helemaal niet om vroeg als vraag in relatie met ompoling.

      Massa extinctie, Large Igneous Provinces en Doomdenkers.

      0 likes
     • @henk001

      26 april 2015 14:26 op 14:26

      Am2 moet zijn 10^22Am2

      Dat had ik al begrepen dat daar iets niet klopte, ik maak gelukig ook schrijffouten.

      Trouwens ik maakte ook een fout net. Klimaatverandering kan wel degelijk worden veroorzaakt door lokale fluctuatie van de aard magnetische ompoling. Als dat optreed, zal op die plaats dus een verzwakking zijn van diverse atmosferen. Zodra dat gebeurd,

      hahahaha goed ik ben mijn complete tekst kwijt uit mijn geheugen wat ik neer wilde zetten hier.

      0 likes
     • @Henk

      https://youtu.be/-ilg75uJZZU

      Wetenschappers zijn nog steeds debatteren over de vraag of de zonneactiviteit steeg in de tweede helft van de 20e eeuw, maar zelfs de hoogste schattingen van de activiteit kan niet goed zijn voor de waargenomen sinds ongeveer 1950 van de aarde. Dit kom ik de laatste tijd steeds meer tegen, dat wetenschappers er nog steeds over de vraag aan het debatteren zijn, of de zon activiteiten een aanleiding geeft tot opwarming van de aarde.

      Wat ik ook veel lees is, dat er alleen maar voorspellingen gedaan kunnen worden uit computer modellen, en niet de daadwerkelijke feiten. Dat is het ook logies dat men vragen gaat stellen of de wetenschappers het überhaupt wel eens zijn met elkaar of samenwerken met elkaar, laat staan dat ze de exacte veranderingen wel begrijpen.

      Ik zie het zo Henk,
      Zodra wij mensen nog meer ons best eens doen, om te proberen ons milieu minder te vervuilen zal dat al een heel kleistukje schelen. Om nog meer eraan te doen, is om niet alles maar te hebben aan spullen, het materieel gedeelte. Iedereen zou harder moeten optreden tegen bedrijven om producten met zeer veel verpakkingen niet meer te kopen. Nederland moet eens wat sneller gaan ontwikkelen naar alternatieve energie bronnen, des nood met andere landen samenwerken.

      Auto’s die op stroom rijden zoals op brandstof heeft absoluut geen nut. Een auto op elektriciteit rijden heeft pas nut, zodra men de elektriciteit opwekt met een windmolen en of zonnepaneel. Ik ben nu 1 jaar bijna compleet off the grid, alles wek ik zelf op en geef totaal niets terug aan een elektriciteit centrale. Zelf rij ik geen auto, gooi niets weg aan voedsel, gebruik zo min mogelijk chemische reinigingsmiddelen, en alle reclame die je normaal gesproken binnen krijgt, ontvang ik ook niet meer, meubels is allemaal tweedehands, als het echt op is, dan pas kijk ik eens of ik iets nieuws moet gaan kopen of zelf maken. Producten in de winkels, ongehoord veel producten wat totaal geen nut heeft. Doordat alleen, is er zoveel productie mee gemoeid, dat je ervan uit kunt gaan dat het niet mee helpt aan het milieu.

      Kijk eerst naar je zelf, voordat men een vinger wijst naar een ander.

      0 likes
     • @Henk

      Ik ben behoorlijk aan het lezen geslagen, en daarbij ben ik ene Dr. Paul Andrew Mayewski The University of Main tegengekomen.

      Hij blijkt uit diverse veldwerken over de laatste 55 expedities, heel wat ontdekt over klimaatverandering. Zoals je eerder hebt beschreven in een reactie, dat sneeuw zoals ijs bijna alles uit te lezen valt. Wat hij heeft ontdekt blijkt behoorlijk alarmerend te zijn hoe het met de klimaat gesteld staat. Ik moet nog verder lezen welke feiten hij heeft over het geheel, dat is 1 van de redenen dat ik even reageer. Gezien het feit dat er nog veel meer rollen spelen dat ik zelf had gedacht waardoor de klimaat dus achteruit holt.

      Dr. Paul Andrew Mayewski haalde iets aan, wat bij mij eigenlijk nog wel goed bijstaat nog, en dat is namelijk de Grossglockner in Oostenrijk. Ik ben daar zeer vaak geweest om de Grossglockner te beklimmen, evenals op de toeristische plateau zoals in de foto hieronder.

      http://www.kitzsteinhorn.at/assets/public/content/_800x600/hochalpenstrasse.jpg

      Vanaf daar kan je met een lift naar beneden toe in het dal, eenmaal daar aangekomen kwam men op de hoge gletsjers te staan. Dat was immens hoog die gletsjers en behoorlijk uitgestrekt tot aan de top van Grossglockner. En dat beeld zag er ongeveer zo uit zie foto.

      http://users.telenet.be/antroposofie/beeldv51/grgl05.jpg

      Een 3 jaar later ben ik daar nogmaals geweest, en toen zag het er ongeveer zo uit zie foto

      http://oud.puntuit.nl/polopoly_fs/6vakantiefoto78_1_581282!image/197453067.jpg_gen/derivatives/landscape_804/197453067.jpg

      Ik ga altijd toentertijd eind november daar na toe, in de zelfde maanden dus. Het is dan toch wel behoorlijk schrikken dat er dus helemaal geen gletsjers meer zijn tot aan de voet van Grossglockner.

      Ook haalde Dr. Paul Andrew Mayewski iets aan, aangaande de berktoppen dat daar bijna alle sneeuw zoals ijs in rap tempo aan het verdwijnen is. Als dat helemaal verdwijnt, is er wel degelijk een zeer groot probleem voor diverse regio’s die afhankelijk zijn van berg water. Dr. Paul Andrew Mayewski heeft dan ook diverse stukken op internet geplaatst die ik zeker nog moet lezen, het komt er ook op neer dat de luchtstroming ook een grote rol speelt in het geheel.

      Zuid Mexico richting panama dat hele stuk tot aan Zuid Amerika blijkt dat ooit bepaald de temperatuur op aarde door de vrije luchtstroming. Na eeuwen zijn diverse continenten naar elkaar toe gegaan. Hierdoor is de luchtstroming op die plaats juist redelijk stil komen te staan, of in andere woorden “de luchtstroom gaat niet meer via de natuurlijk gang” wat niet door een mens is ontstaan.

      Er spelen nog meer factoren mee in dit geheel, zoveel dat je echt alle elementen wat met opwarming te maken heeft. Gezien dat er namelijk zoals ik dit momenteel allemaal zo lees, ook te maken heeft met aardbevingen, vulkaan uitbarstingen, en de zon. En dan nog zal ik dat gedeelte nog heel wat ontbreken wat nog meer ermee te maken heeft. Zo ook dus mensen en de toename ervan, 2 biljoen mensen erbij in 20 jaar tijd is wel behoorlijk veel.

      0 likes
  • Ben het helemaal met je eens Elise, alles staat al geschreven in openbaringen en het is allemaal al in gang gezet, voor hen die niet willen weten, horen of geloven, die moeten dan maar eens voelen! Sterkte!

   0 likes
 3. Ik ben blij dat hier een artikel wordt gemeld dat de basis van de theorie over de opwarming door het versterkte broeikaseffect niet probeert te weerleggen, maar nuttige verfijningen aanbrengt voor de korte termijn-temperatuurvariaties op de lange-termijn trend van de opwarming.In vertaling staat er: “Door ons model te vergelijken met die van hen [het IPCC], vonden we dat de klimaat modellen het ´grote plaatje´ grotendeels goed voorspellen, maar ze lijken de omvang van natuurlijke klimaat variaties op een tijdschaal van decennium tot decennium te onderschatten “, zei Brown. “Ons model toont dat deze variaties groot genoeg zijn om een redelijk deel van de versnelde opwarming tussen 1975 en 2000, evenals de vertraging in het opwarmingstempo die zich heeft voorgedaan tussen 2002 en 2013.”
  De vertaling van “a reasonable part” (een redelijk deel) met een ‘aanzienlijk’ deel (=”a considerable part”) is een beetje slordig.

  0 likes
  • Nog even vergeten op te merken. De kop van dit artikel dekt de lading helemaal niet. De suggestie wordt gewekt dat de recente opwarming grotendeels een natuurlijke variatie is (en dus niet (zo veel) met het versterkte broeikaseffect te maken zou hebben). De inhoud van dit artikel gaat uitsluitend over hoe groot korte termijn(10 jaar) variaties je mag verwachten en hoe die in klimaatmodellen kunnen worden meegenomen. Aan de lange termijn opwarming door het versterkte broeikaseffect wordt niet getwijfeld.

   0 likes
 4. Geen opwarming van de aarde?? ik dacht het wel!!!

  In de link hieronder legt Dane Wigington onderbouwd uit met feiten en data, wat Geoengineering (klimaattechniek) veroorzaakt, namelijk een zeer snelle opwarming van de aarde.
  De olie-cabal wil juist dat iedereen gelooft dat de aarde afkoelt en geven in de MSM en via het IPCC het idee dat het nog wel meevalt , maar dat er wel Co2 belasting moet zijn om het klimaat te redden, pappen en nathouden dus+ het feit dat de oliemaffia gewoon verder kan met hun oliegedreven maatschappij.

  Het is veel erger dan dit, mensen word wakker!!!

  Hier de link:

  http://www.geoengineeringwatch.org/imminent-collapse-economic-environmental-and-societal/

  1 likes
 5. En nog meer links met (pseudo) wetenschappers ie onafhankelijk onderzoek doen, en niet gestuurd worden door de elite:

  http://arctic-news.blogspot.nl/

  https://www.youtube.com/results?search_query=paul+beckwith+climate+change

  https://www.youtube.com/results?search_query=guy+mcpherson+

  https://www.youtube.com/results?search_query=sam+carana

  En ook dit: Siberie, waar het tot half juni moet vriezen en zeker de permafrost niet ontdooit moet zijn nu medio eind april is nu aan het afbranden door de hitte en droogte:

  http://www.geoengineeringwatch.org/formerly-frozen-siberia-is-exploding-into-flames/

  De alarmerendeFeiten spreken voor zich!!!

  1 likes
 6. Ojee, dat komt de lijders van de EU errug slecht uit.
  Ik gok dat dit nieuwe onderzoek dan ook snel onder de mat wordt geveegd nadat het eerst grondig belachelijk is gemaakt.

  0 likes
 7. en maar rotzooien met het weer.

  0 likes
 8. we worden al meer dan 30 jaar voor de gek gehouden,onze wereld veranderd nu eenmaal dat is heel normaal en de mens heeft hier niets mee te maken,deze opwarming is gewoon een melkkoetje.

  0 likes
 9. inderdaad er is geen opwarming van de aarde de seizoenen verschuiven alleen.

  0 likes
 10. Wat is duizend jaar op vierenhalf miljard jaar.

  0 likes
 11. Er zijn een aantal feiten die een natuurlijke klimaat verandering brengt zoals door industrieën.

  Vele wetenschappers hebben een protocol dat ze hun mond moeten houden, en terug moeten vallen op één zin. Deze zin zie je in regelmaat terug komen in nieuws berichten “doodsoorzaak onbekend” waarom er massa zoogdieren, vogels, zeesterren dood aanspoelen of simpelweg verdwijnen.

  Wanneer men vraagt aan een wetenschapper, of er een link/relatie/verband is met aardmagnetische ompoling of aardmagnetische veld verstoring kan leiden tot het aanspoelen van vele zoogdieren. Immers weten wetenschappers al voldoende uit schaalmodellen en of data die verwerkt is door observatie via satelliet hoe momenteel de aardmagnetische veld ervoor staat, en of dat dit in verband/relatie gelegd kan worden met de ompoling. Krijg je de meest vreemde zoals afwijkende antwoorden terug die totaal niet vernoemd zijn zoals;

  massa extinctie
  Large Igneous Provinces
  Doomdenkers

  Zoals je leest, woorden die totaal niet vernoemd zijn in mijn vraagstelling. Paleomagnetisme activiteiten kan ook eventueel een oorzaak, en zo veel meer. Echter wanneer ik het woord “relatief” gebruikt, zet dat je toch wel aan het denken wanneer je dus om de ompoling vraagt.

  Wetenschappers hebben een zwijgplicht naar publiek toe, gezien dat er een aanleiding kan zijn dat mensen gaan denken dat de vele zoogdiersterfte wordt veroorzaakt door “Sonar” en of “HAARP” het simpel antwoord is dan doodsoorzaak onbekend.

  Ompoling
  Is oud en iedere dag is dat iets aan het verschuiven, zelfs met sprongen. Echter is er nu wel een duidelijk signaal dat waar zelf wetenschappers achter hun oren krabbelen en geen antwoord op willen geven. Ompoling gaat veel en veel sneller dan ze hadden verwacht, zoals dat voorafgaande al eerder eens is beschreven in Wikipedia.

  Wat veroorzaakt ompoling
  Ompoling veroorzaakt een verstoring in onze aard magnetische veld, hierdoor komt het dus veel vaker voor dat de atmosferen kwetsbaarder zijn geworden. En naast dat feit ook zoogdieren, vogels en zo verder, gezien dat deze dieren vertrouwen op hun oriëntatie van het magnetische veld.

  Zodra er een verstoring plaatst vind in het aard magnetische veld, worden diverse atmosferen zwakker. Zoals de Ozon laag en de ionosfeer, als dat proces bezig is ontsnapt er zuurstof uit die atmosferen de ruimte in. Zoals al te lezen was, de ionosfeer is dus een belangrijke factor in dit geheel, en laat nu op die ionosfeer experimenten worden uitgevoerd met HAARP. De ionosfeer heeft het al moeilijk en zodra daar ook nog eens experimenten worden uitgevoerd zal dat zeker het proces versnellen dat de ozon laag kan verdwijnen.

  Tijdens die verzwakking van de ionosfeer en de ozon laag tijdens de ompoling, is de aarde veel vatbaarder voor hoge dosis UV staling. Als schepje er bovenop, krijgen we ook te maken met CME en geomagnetische stromen ondanks dat een gerichte ware Aardgericht uitbarsting is al zeer klein zijn zouden we daar ons niet zoveel zorgen om moeten maken zoals in 2012 toch?

  Nog wel even ook hier over de ompoling, dat gebeurd niet één op de andere dag.

  Goed tijdens die verzwakking van ons aardmagnetische veld en of verstoring ervan, gebeurde er dus ook iets met de atmosferen. Ze laten meer UV licht door en warmte, dit veroorzaakt dus ook temperatuur verhoging op aarde en zeeën. Dit wat nu ook al aan de hand blijkt te zijn in de afgelopen twee jaar, dat de temperatuur in de Stille Oceaan. Yep 36 graden momenteel en word iedere dag meer, wel lekkere temperatuur maar echt te veel voor veel dieren die in de oceaan zwemmen. Dat is dan nog een teken dat de aarde warmer wordt.

  Zeehonden wellicht niet zo bekend bij jullie wat er met die beestjes gebeurd, maar die verbranden letterlijk. Door het feit dat de atmosfeer nu steeds meer UV licht doorlaat verbranden de zeehonden.Je zal dat moeten zien, dat wanneer je heet water over je handen krijgt en 3de graad verbranding daardoor oploopt. Nou dat gebeurd momenteel met de zeehonden, en loopt in de meeste gevallen af met de dood.

  Ieder jaar worden de mensen ook gewaarschuwd, smeer een zonnebrand crème op. Waarom ?? Tja waarom lijkt me nu wel duidelijk, en om alsnog je te beschermen tegen UV licht, zal je zeker naar factor 40 of zelf 50 moeten gebruiken om je te beschermen echter geen porum als je dat op je huid smeert.

  vanaf 2011 heb ik alle gevallen van zoogdieren en vogels die dood uit de lucht vielen bijgehouden. Deze wil ik graag met jullie delen, zoals ik dat ook gedaan heb met wetenschappers.

  http://bit.ly/1yWMGRV
  http://bit.ly/1d4jChl
  http://bit.ly/1zQ9JJ2
  http://bit.ly/1PorSXn
  http://bit.ly/1DmBUR5

  In alle lijsten staan dan ook de aangespoelde zoogdieren, zeesterren, zeehonden, dolfijnen vogels en zoveel meer vermeld. Ook de dieren die door de vogelgriep zijn getroffen zoals door vervuiling om het leven zijn gekomen. Nu blijkt uit woorden van wetenschappers dat er nergens nog zo’n database ooit is aangelegd hoeveel dieren er per dag sterven. Nou kijk aan wetenschappers als je blieft de complete lijsten, en wat doen ze nu ineens ermee??? NIETS en alles ineens afschuiven op “doods oorzaak onbekend” en de meest vreemde antwoorden terug en doorverwijzingen.

  Gem Trails
  Verbrandings-motor laat condensstrepen achter, en verdwijnen na enkele minuten. gem trails daarin tegen niet, echter wij hebben het allemaal verkeerd volgens wetenschappers dat gem trails er totaal niets mee te maken heeft en dat het niet eens bestaat. Wrong, de aarde warmt op door gem trails die dan een deken legt over een groot gebied. Als dat gebeurd, kan de warmte die door de UV stralen binnen dringt niet meer weg. Simpel is dat, en de gevolgen merken ze steeds meer in Amerika het meest momenteel, en de rest van de wereld.

  Meer hitte golven, heftigere stormen, hagelbuien, regen, en niet te vergeten de sneeuwbuien die op de evenaar valt.

  Dan de uitstoot van de vele fabrieken, die echt absoluut totaal niet een helpende hand is op het klimaat. Zoals duidelijk te zien was bij de onlangs maansverduistering, je kon perfect zien aan de maansverduistering de lagen. Deze lagen was de verduistering zelf, dan kregen we te zien een dikke smurrie donker oranje naar blauw en wit. Dit was nogmaals een duidelijk teken dat de aarde bom vol zit met vervuiling.

  Al met al draad alles toe aan het opwarmen van het klimaat waar we al een zeer gelang tijd mee te maken hebben. De ompoling van de aardmagnetisch veld is een feit dat het nu in een rap tempo bezig is met alle gevolgen van dien.

  Ik hoop dat dit stuk ook een bijdragen heeft gegeven op welke positie we nu zijn op moeder aarde.

  0 likes
 12. Deel twee aard magnetische ompoling
  Welke gevolgen heeft dit nog meer voor de aarde, nou dat is al even een tijdje bezig en je staat er niet zo snel bij stil.

  Door de ompoling die dus sneller gaat dan verwacht zijn er nog twee aanwijzingen;

  Vulkaan uitbarstingen
  Aardbevingen

  Afgelopen week heb ik iemand persoonlijk geschreven, dat er deze week een een zware aardbeving zal plaatsvinden. Nepal, echter ik kon niet exact aangeven welk land getroffen zou worden. Deze aardbeving is tot stand gekomen door de vulkaan uitbarsting van Chili, een vulkaan die al in geen 42 jaar meer gespuugd heeft. De laatste keer dat Nepal werd getroffen door een zeer zware aardbeving was in 1935.

  Maar goed nu wel het volgende, er staan een aantal landen ook een aardbeving te verwachten in zeer korte tijd, dat kan vandaag nog zijn of aankomende week. De noord Amerikaanse plaat en de Filipijnse plaat is inderdaad on the move.

  Zoals ook zeker dat Chili is zeker waarschijnlijk een reeks aan aardbevingen plaats zullen vinden. Maar goed welk land nog meer, Taiwan, Turkije en Griekenland en Japan.

  Zelf ben ik nog niet zo zeker ervan als california andreas fault, het kan absoluut niet uitgesloten worden.

  Echter is het nu ook het bijhouden na alle event die nu gaande is en nog zullen komen binnen een week hoeveel dieren weer stranden en of dood uit de lucht vallen. De ompoling heeft als feit dat er iets groots staat te gebeuren op aarde, het is een kwestie van aftellen momenteel en diverse tekens in de gaten houden.

  Mars heeft pech gehad, die is alles verloren wat moeder aarde ook ooit eens allemaal had. Het is wel grappig dat wanneer je de wetenschappers hoort die dan zeggen “nee aarde was er eerst dan Mars” dus laten wij hun dan maar gelijk geven die wetenschappers. Dit wil aangeven deze bevindingen, dat moeder aarde dit lot zal ondergaan, daar is onze aardmagnetische veld veel te sterk voor. We zullen echter niet moeten vergeten dat er zeker gevolgen zullen komen die steeds zichtbaarder zijn geworden, met een roze bril of zonder.

  0 likes
 13. Nee joh! Er groeien al heel lang bananen in Nederland.

  Maar zonder gekheid.
  Ik denk dat de mens van weinig invloed is op het aardse klimaat.
  De Aarde is een levend organisme, en deel van een veel groter geheel waar alles op elkaar van invloed is. Niets is zonder het ander. En om ons heen is alles aan het veranderen. Dat hoort er gewoon bij.

  0 likes
  • Ik hou je absoluut nirt tegen om een lekkere banaan te eten, hou wel in je achterhoofd in gedachten het volgende.

   De bananen die je momenteel koopt in de winkel, is na de ramp met de fukushima behoorlijk de becquerel (Bq) verhoging. Wel leuk om ze in huis te hebben zodra je dan ook het licht uit doet, Clow in The Dark bananas, het is weer eens wat anders condooms of nagellak te kopen die Clow In The dark zijn.

   Maar dan ook eens weer even serieus te zijn op jouw antwoord terug.
   Het is een combinatie van alles, de ene iets meer dan de andere en met dat andere ons zelf kunnen we wel iets eraan doen. Maar achter een toetsenbord het heel veel makkelijker om iets eraan te doen om dat kleine beetje bij te dragen.

   Nu moet er nog meer winkels komen zoals je dat vroeger had, de kruidenier zonder verpakkingen. Iedere klant moet gewoon zijn eigen verpakking keer op keer meenemen om diverse producten mee naar huis te nemen.

   Wellicht een goede ondernemersplan voor iemand die weer eens wil gaan werken.

   0 likes
 14. Ik vergat nog een land die zeker weer een aarbeving krijgt Costa Rica, op de Pacific-gordel.

  Weet zeker dat die vandaag of morgen een aardbeving zal krijgen ergens in de 5 a 6 mag, we gaan het allemaal mee maken.

  0 likes
 15. er is geen opwarming van de aarde,
  er is wel een konstante verandering,
  niks aan de hand,
  tenzij er studies worden gemaakt,
  dan kan er geld verdiend worden,
  en zijn wij de lul

  0 likes
  • @Riek 26 april 2015 00:13 op 00:13

   Lekker wazig verhaal en spreek elkaar lekker tegen.

   Als eerst schrijf je
   (er is geen opwarming van de aarde,)

   Dan direct dit erna
   (er is wel een konstante verandering,)

   Een constante verandering, welke constante verandering en waar komt dat vandaan die constante verandering en over welke constante verandering schrijf je eigenlijk? De hele uitleg ontbreek, er wordt naar mijn mening gewoon maar iets neer gekwakt aan tekst die nergens op slaat.

   Dan de volgende tekst lijn
   (niks aan de hand,)

   Spreekt aardig tegen dat wat er eerder is geschreven, dat zoals je dat zelf vernoemd, een constante verandering, maar er is niets aan de hand. Maar tenzij er studie worden gemaakt, Riek er zijn al studies over gemaakt. Echter de studies zijn verouderd en wetenschappers krabben achter hun oren omdat ze nu niet meer begrijpen wat er gebeurd met de aarde.

   Alsnog wordt er veel onderzoek verricht, zoals onlangs in de Deep Space Klimaat Observatory of DSCOVR gelanceerd. De DSCOVR satelliet is nog niet aangekomen op z’n bestemming (L1 punt) eens aangekomen zal eerst calibratie en systeemtesten gebeuren alvorens het kan beginnen aan z’n wetenschappelijke missie. Deze satelliet is de vervanger van de ACE satelliet die nu dezelfde data aanlevert. Dus tot wanneer Discover goeie data aanlevert is ACE de primaire bron.

   Ondanks dat er vele studies naar gedaan worden, wil dat niet aangeven dat ze kloppen hoe ze worden beschreven dat, dat de juiste interpretatie zal zijn. Zoals ik al eerder beschreven heb, wetenschappers hebben op diverse vlakken zwijg plicht. En als men zelf een beetje nadenkt over het geheel kan je zelf op je vingers na tellen dat er veel dingen niet klopt wat er momenteel gebeurd op de aarde. Het heeft allemaal “connecting elements” die iets veroorzaakt in een kettingreactie als gevolg van.

   0 likes
  • Wat stelt volgens jou deze stijgende grafiek voor?
   http://data.giss.nasa.gov/gistemp/graphs_v3/Fig.A2.gif

   0 likes
 16. Als je het over klimaat hebt dan moet je naar miljarden jaren kijken. Als je naar een kortere periode kijkt krijg je een vertekend beeld. Dan krijg je die paniek verhalen van IPCC.

  0 likes
  • @Jack 26 april 2015 00:18 op 00:18

   Even iets vanuit Charles Darwin, ook wel leuk om te vermelden.

   “”Op verschillende plekken in Zuid-Amerika vond Darwin fossielen van reusachtige uitgestorven soorten zoogdieren in lagen met moderne schelpen, waaruit hij concludeerde dat deze dieren kort geleden uitgestorven waren. Hij vond geen aanwijzingen dat ze uitgestorven waren door klimaatsverandering of een grote ramp.””

   Na verdere onderzoek die Charles Darwin uitvoerde, kwam hij ineens uit op dat de aarde warmer en warmer zou worden??? Ook hier is dus door Charles Darwin een beetje het tegenover gestelde dat wat hij eerst schrijft en nadien dus weer tegenspreekt.

   Ik ben veranderd in een soort machine voor het waarnemen van feiten en slijpen uit de conclusies.

   0 likes
   • Ik zou graag willen weten uit welke bron je het hebt dat Darwin tot de conclusie kwam dat de Aarde steeds warmer zou worden. Dat hoor ik voor het eerst. In “The origin of species” vind ik maar één verwijzing naar klimaat in Hoofdstuk 3, maar alleen in algemene termen over de invloed van klimaatverandering op de struggle for existence.

    0 likes
    • @henk001

     Nou inderdaad, hier kan je al zien dat er veel onzin vertelt wordt in de media. Wellicht kan je het nog herindelen een complete uitzending over de voetstappen van Charles Darwin. Het is echter zo lang geleden dat dit werd uitgezonden via de tv, echter in één van die uitzendingen werd er met een grafiek op een boot uitgelegd dat Darwin voorspelde dat de temperatuur van de aarde meer en meer warmer zal worden.

     Dat stuk kon ik zelf toen ook al niet thuis brengen waar dat stond beschreven. Inmiddels heb ik zelf ook al ondervonden dat de media er altijd iets mooier ervan probeert te maken dan de werkelijkheid was. Wel prachtig Henk, dat er tenminste ook nog mensen zijn die lezen, en een aantal zaken wel goed kunnen belichten.

     Je hebt altijd mensen erbij zitten die het niet eens met je zijn, welke uitkomst er ook al zijn. En zoals je naar mening ook wel weet, dat wetenschappers steeds vaker achter hun oren Krabben omdat ze simpel weg het gewoon zelf niet meer weten dat wat er gebeurd. Vele ervan houden zich eraan wat ze hebben uitgezocht, en iemand anders die een andere visie heeft, wordt buiten de groep gesloten. Erg vreemd dat ze niet met elkaar samen kunnen werken en open staan voor nieuwe feiten. Het is net als bij een huwelijk, communiceren met elkaar bereik je veel meer dan je eigen conclusies vast te houden.

     0 likes
  • Klimaat is per definitie het gemiddelde aan temperatuur, neerslag, zonneschijn etc. over een periode van 30 jaar. Daarin zijn korte en lange-termijn veranderingen te zien van enkele tientallen jaren tot miljarden jaren. Die veranderingen worden veroorzaakt door variabiliteit in zonnestraling, continentenverschuiving, concentratie broeikasgassen, verandering in de aardbaanparameters, vulkanisme, biologische processen en nog zo wat. De meeste van die invloeden laten zich pas gelden op een tijdschaal van duizenden, of zelfs tientallen miljoenen jaren. Wat er op dit moment gebeurt is dat we één van die invloeden (broeikasgassen) in zeer korte tijd aan het veranderen zijn. Meer dan honderd jaar geleden voorspelde Arrhenius al dat dat zou leiden tot een temperatuurstijging. Het is dus niet zo raar om de recente temperatuurstijging aan de stijgende concentratie CO2 toe te schrijven, te meer omdat de enige andere spelers die ook op die korte tijd zo’n invloed zouden kunnen uitoefenen — de zon en vulkanen — in dit geval hun invloed niet hebben laten gelden.

   0 likes
 17. Volgens de site http://www.iceagenow.info zou de aarde al in ‘t begin van een Maunderminimum verkeren en op weg zijn naar een klimaatvorm zoals die bestond in de 18de eeuw in Europa, met lange, strenge winters en korte groeizomers. En dat zou aanleiding geven tot hongersnoden en bevolkingsmigratie vanuit noordelijke gebieden.
  AGW door CO2 toename in de atmosfeer, wat ongeveer 0,004 % uitmaakt van ‘t totaal en bovendien een zwakke broeikaswerking kent i.t.t. gewone waterdamp (minstens 10x meer), dan komt mij dat als onwaarschijnlijk voor.
  Nee, ik vermoed dat e.m. verstoringen in de heliosfeer en dus ook in de aarde met verzwakkende en migrerende magnetische polen zorgen voor verhitting in onderaardse lagen, waardoor b.v. ‘t oceaanwater warmer wordt, meer waterdamp vrijkomt en ook CO2, wat m.i. weinig van doen heeft met AGW.
  En wat betreft ‘t mythisch gegeven rond Niburu, daarover lees ik dat er een naderend hemellichaam zou zijn, dat ons zonnestelsel nog niet bereikt heeft, maar duidelijk zichtbaar zou worden rond Kerst 2015 en voor grote geologische- en klimatologische verstoringen zou zorgen in ‘t voorjaar van 2016. Voor wat ‘t waard is natuurlijk, deze informatie !

  0 likes
 18. al de planeten in ons zonnestelsel warmen op, met een goede uitleg erbij .

  Interplanetary Climate Change NASA’s Hottest Secret. A clip from David Wilcock

  https://www.youtube.com/watch?v=FqOkMaaYaAs

  0 likes
  • Dat is een broodje aap in de wereld geholpen door de spin-docters van de fossiele brandstof-industrie. Ik heb het filmpje bekeken. Met uitzondering van Mars worden voor alle andere planeten alleen veranderingen (in uiterlijk, aantal stormen e.d.) gemeld met de suggestie dat dat iets te maken zou hebben met opwarming. Er zijn echter ook rechtstreekse metingen van de temperatuur, waaruit blijkt dat nergens noemenswaardige opwarming is behalve op Pluto. Uranus vertoont een beetje afkoeling. De zogenaamde opwarming van Mars is ook niet correct. Dat was gebaseerd op twee metingen: één in 1977 vlak na een grote stofstorm en één in 1999 vlak vòò`r een grote stofstorm. Na 1999 zijn er veel karretjes en orbiters bij gekomen en uit hun metingen blijkt dat Mars niet aan het opwarmen is.
   En dan nog: de suggestie is natuurlijk dat de opwarming van de laatste 40 jaar op Aarde door de Zon zou komen, maar de input van zonne-energie wordt ook rechtstreeks gemeten sinds 1979; daaruit blijkt dat we in die periode iets minder energie van de Zon hebben ontvangen, wat ook overeenkomt met de zonnevlekkengetallen van de laatste 6 cycli.

   0 likes
 19. Vroeger was natuur en mens in balans. Ergens om en nabij 1920 is er een groei ontstaan industrieën, de welvaart daarvan heeft een ander probleem opgeleverd. Doordat er meer industrieën zijn toegenomen met producten die wij als consument willen/moeten hebben, is de welvaart ook gaan groeien, met weer een probleem erbij. De consumenten zoals jij en ik, maken hierdoor een welvaart waarin ieder zich kan vinden. Door deze ruime welvaart, was het mogelijk om uit te breiden met kinderen. In dit tijdperk is dat aantal zodanig geëxplodeerd dat er om en nabij 15 a 20 jaar 2 biljoen mensen erbij komen en dat zegt ook al voldoende.

  Vanaf om en nabij 1920 is eigenlijk alles al fout gegaan tot de dag van vandaag, conclusie daarvan was niet alles goed doorgedacht om op efficiënte manier. Efficiënte manier bedoel ik dan ook, dat voor of na de tweede wereld oorlog en of later, er nooit is efficiënte nagedacht om zuiniger aan te doen met grondstoffen zonder enige beperking uit de grond te halen, zoals landschappen ontginnen. Er is onvoldoende nagedacht om producten te maken, op een efficiënte manier zodat er minder vervuiling op zal leveren wat schade aan kan richten aan onze leefomgeving. Dat alles levert nu toen al het probleem op, luchtverontreiniging en het warmer worden van ons klimaat.

  Al meer dan laten we 40 jaar geleden is natuur totaal uit balans gegaan, door iedereen zijn toedoen. En toch kunnen we er alsnog iets aan doen, voordat het helemaal te laat is om er nog iets aan te doen. Co2 blijft voor altijd in onze atmosfeer, echter er is zoveel dat het wellicht al zijn tip punt heeft bereikt om er nog iets aan te doen.

  En toch zouden wij dat kunnen doen, om de Co2 voor een groot gedeelte uit onze atmosfeer te halen. Echter om die Co2 uit de atmosfeer te halen voor een groot gedeelte, zal zeker een misschien 50, 100, 500 of wellicht 100 jaar nodig zijn omdat terug te dringen.

  Zoals in de eerste regel heb ik al geschreven dat “vroeger was de natuur en mens in balans” met elkaar. En daar staat ook direct de oplossing vermeld, Co2 haal je uit atmosfeer door zoveel mogelijk bomen te planten en niets meer kappen. Er is voldoende techniek zoals ontwikkeling, dat het mogelijk is om alles te recyclen of her te gebruiken. We maken al gebruik van windmolens, naar mijn mening veel te weinig. Me maken al gebruik van zonnepanelen, naar mening veel te weinig. En zo is er tal van bronnen die wij nog niet hebben gebruikt om in ons dagelijks leven.

  Buiten het feit van ons dagelijks leven, is het juist heel belangrijk dat er veel en veel minder producten op de markt moeten komen. De ene koe haar melk is het zelfde als de ander koe, dus waarom 100 melkpakken van diverse melkfabrieken. Je staat voor een schap in een winkel, en er honderden keuzes uit 1 product, het ene beter dan de ander wat simpelweg onzin is als de juist ingrediënten wordt gebruikt. Zodra mensen nu eens stopt naar meer producten, zal dat al een hoop schelen dat diverse industrieën zullen doen verdwijnen.

  Het is onze verantwoording hoe wij omgaan met de toekomst dat bepalen wij, en niet de industrieën. Het is even nadenken om een antwoord te vinden om iets terug te draaien wat wel veel langer duurt dan jij nog leeft. Echter vele kunnen wel meerdere kinderen op de wereld zetten, maar niet denken aan de natuur en onze leef omgeving. Zodra mensen nu eens na zullen gaan denken, om een 1 kind op de wereld te zetten in plaats een hele kudde zal het misschien nog wel eens goed komen voor je nageslacht.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Vliegreisjes royals ontmaskeren stuitende hypocrisie groene elite. Hoe 'eco-strijders' Harry en Meghan zwaar onder vuur kwamen te liggen

Vliegreisjes royals ontmaskeren stuitende hypocrisie groene elite. Hoe ‘eco-strijders’ Harry en Meghan zwaar onder vuur kwamen te liggen

Prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle ...

Global cooling: de temperatuur gaat flink omlaag. Chinese wetenschappers wijzen op alarmerende tekenen

Global cooling: de temperatuur gaat flink omlaag. Chinese wetenschappers wijzen op alarmerende tekenen

Het kan binnenkort weleens een stuk kouder ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.