Mens en Dier

‘Topspeech’ van FVD-voorman Baudet: ‘Dit móet je zien’

Help ons door deze informatie met jouw kennissen op je socials te delen!

FVD-voorman Thierry Baudet wees er dinsdag in de Tweede Kamer op dat Nederland door Nicaragua is aangedragen bij het Internationaal Gerechtshof om te worden veroordeeld voor medeplichtigheid aan genocide.

“Indien het daadwerkelijk komt tot zo’n veroordeling – dat is niet ondenkbaar – gaan we zien wat al dat gepraat over internationaal recht al die tijd nu werkelijk waard was en of men überhaupt gelooft in het hele concept van modern internationaal recht,” zei Baudet.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Hij heeft altijd betoogd dat het eigenlijk alleen maar een voorwendsel is geweest, schijnheiligheid, een machtsinstrument, een gelegenheidsargument. “Als het internationaal recht in ons voordeel is, dan zijn we aanhangers van het internationaal recht. Maar als het internationaal recht niet in ons voordeel is, dan erkennen we het niet.”

(Video verwijderd? Klik hier...)

Koude Oorlogmindset

Baudet wees erop dat Nederland halsstarrig in de Koude Oorlogmindset blijft hangen. “Je ziet het in Oekraïne. Je zag het in Syrië, Irak, Afghanistan, Kosovo en nu ook in Israël.”

Hij vroeg wat Nederland erbij wint om zich alsmaar te blijven aansluiten bij of zelfs voorop te lopen in de extremistische Amerikaanse en Israëlische politiek. “Als het allemaal is om Mark Rutte aan een nieuwe baan te helpen, bijvoorbeeld bij de NAVO, dan valt dat goedkoper op te lossen. Zeg gewoon wat je wil verdienen. Dan betalen we dat, in plaats van onze nationale veiligheid in gevaar te brengen door onze F-16’s weg te geven om neergeschoten te worden in een onwinbare oorlog.”

Onze eigen bondgenoten zijn de agressors

Het interview van Tucker Carlson met Poetin laat zien dat hij een compromis wil, dat met hem te praten valt. “We zien het overal in de wereld. Het is een schokkende onderkenning. Onze eigen bondgenoten, de mensen van wie we dachten dat ze onze vrienden zijn, zijn de agressors,” benadrukte Baudet.

Hij krijgt veel steun. “IJzersterk,” zegt fractievoorzitter van FVD in Teylingen Milan Schenk. FVD-fractievoorzitter in Hoogeveen Vincent Vos voegt toe: “Het enige realistische perspectief op internationaal recht.”

“Topspeech. Dit móet je zien,” schrijft FVD-politicus Ralf Dekker.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 198 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

129 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
007
007
2 maanden geleden

F v D de enige echte

Joop
Joop
2 maanden geleden

Top doorgaan FVD zeggen de waarheid.

Christien
Christien
2 maanden geleden

rutte is de oorzaak door zijn narcistisch wens baas van de navo te zijn.
Laat hem de baas over zijn eigen cel zijn.

marly
marly
2 maanden geleden

Wederom hebben de Nederlanders hen laten vangen en verkeerd gekozen door her FVD opzij te zetten ,hier zie je hoe manipuleerbaar het volk echt is ,deze partijheeft steeds de waarheid gessproken

Back to top button
129
0
We lezen graag je reactie!x