Gezondheid

Ziekenhuis weigert niertransplantatie wegens cannabisgebruik

Help anderen door dit met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Voor de tweede keer in minder dan een jaar heeft een groot ziekenhuis in Los Angeles een patiënt geweigerd wegens het gebruik van medicinale cannabis.

Toni Trujillo (40) benaderde in 2010 het Cedars-Sinai Medical Center voor een speciale behandeling omdat ze aan een zeldzame aandoening lijdt waarbij haar nieren ontstoken raken.

In 1991 onderging ze haar eerste niertransplantatie. Ze was in afwachting van een tweede transplantatie tot ze in april van de wachtlijst werd gehaald nadat het ziekenhuispersoneel had ontdekt dat ze sinds augustus 2010 op aanraden van een onafhankelijke arts medicinale cannabis is gaan gebruiken.

Aspergillose

trujillo2349723497243Alleen als Trujillo stopt met de behandeling komt ze in aanmerking om weer op de lijst geplaatst te worden, helemaal onderaan. Trujillo nam contact op met het ziekenhuis en kreeg te horen dat ze van de lijst is gehaald omdat het inhaleren van cannabisrook zou leiden tot een verhoogd risico op aspergillose, een spectrum van ziekten veroorzaakt door een schimmelsoort die vaak op planten, bomen en voedsel groeit.

Het Amerikaanse Centrum voor Ziektepreventie en -bestrijding CDC stelt dat de meeste mensen iedere dag worden blootgesteld aan Aspergillus door de lucht die ze inademen. Alleen personen met een verzwakt immuunsysteem zijn kwetsbaar voor infecties.

Eén sterfgeval

Er is slechts één sterfgeval bekend waarbij aspergillose is gerelateerd aan ingeademde cannabisrook. Een studie (pdf) uit 2010 keek naar 642 gevallen van aspergillose na een transplantatie. Na de vierjarige studie bleek dat de helft van de patiënten was overleden.

“Ik nam aan dat het veilig, legaal en toegestaan was,” zei Trujillo. “Ik was teleurgesteld dat ze me voorgeschreven medicatie wilden laten slikken om me met de problemen te helpen. Cannabis helpt me bij mijn eetlust en slaap. Ik voelde dat het werkte.”

Straf

“Het leek als een soort straf,” concludeerde ze. “Ze zouden vanaf het begin duidelijk moeten maken dat ik geen cannabis kon gebruiken.” Woordvoerder van de belangenvereniging Americans for Safe Access (ASA) Kris Hermes zei dat mensen die op legale wijze medicinale cannabis gebruiken niet gestraft zouden moeten worden voor medicatie die werkt. Ze zouden volgens hem gelijk weer op de lijst gezet moeten worden.

In een brief (pdf) aan directeur van het transplantatiecentrum van Cedars-Sinai Andrew Klein noemde advocaat van ASA Joseph Elford de beslissing van het ziekenhuis ‘politiek gemotiveerd’ omdat wetenschappelijk bewijs aantoont dat cannabis voor patiënten met chronisch nierfalen erg behulpzaam kan zijn. Hij drong er bij de directeur op aan om de ‘extreem belangrijke’ beslissing terug te draaien en Trujillo weer op de lijst te plaatsen.

Veboden

In de staat Washington wordt cannabis aangeraden bij chronisch nierfalen omdat het helpt tegen de misselijkheid die wordt veroorzaakt door de nierdialyse. In Californië is de wetgeving nog minder beperkend, maar artsen van veel ziekenhuizen zijn verboden om transplantaties uit te voeren als blijkt dat de patiënt in het verleden verboden middelen heeft gebruikt.

smith293487234983749234Afgelopen jaar weigerde Cedars-Sinai een levertransplantatie uit te voeren bij de 62-jarige Norman Smith nadat het ziekenhuis ontdekte dat zijn oncoloog, die nota bene werkzaam is voor Cedars-Sinai, hem cannabis had aangeraden om de bijwerkingen van chemotherapie en rugpijn te verlichten.

Ook Smith kreeg te horen dat hij door zijn cannabisgebruik een verhoogd risico liep op aspergillose. Hij zou twee maanden later worden geopereerd. Zie ook onderstaande video.

Cedars-Sinai weigerde commentaar te geven.

Bron: Rawstory.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
cr
cr
10 jaren geleden

ja flauw …maar ja farmaceutische geld kwestie zal het zijn wat er tussen komt .die laten mensen liever dood gaan .

Vonzie
Vonzie
10 jaren geleden

Dan zouden ze ook levertransplantaties meer mogen doen bij alcoholisten, geen harttransplantaties bij rokers etc…nou, dan is het gauw afgelopen met al die transplantaties.

cr
cr
10 jaren geleden

ja Vonzie waar gaat het naar toe ppfftt .

Sipco
Sipco
10 jaren geleden

In de VS ligt het probleem hoger dan in Nederland.Zou de man alcoholist zijn geweest, was hem de transplantatie ook door de neus geboord??In de VS niet hoor. Want alcohol is een voedingsmiddel en echt geen Hardrug toch??Maar O wee als je het woordje “drugs” gebruikt, en de vooroordelen rollen over elkaar heen.Oud wereld leiders geven al jaren aan, de oorlog tegen drugs te hebben verloren,begint een ziekenhuis wel moeilijk te doen.Legaliseer die cannabis is toch 10 keer beter, dan het in de criminaliteit te stoppen, om het vervolgens weer te bestrijden??The WHITE FOOLs in DE VS zijn zeg maar de crazy fools, die wel schreeuwen, maar een HEVIG gebrek hebben aan kennis!!In het geval van dit filmpje is discriminatie dan ook overduidelijk, en de overheid(VS) ziet niet op een burger meer of minder.In geval van deze persoon is het Ziekenhuis als MOORDENAAR aan te merken.Zelfs een zwerver die een zorgverzekering niet kan betalen krijgt toch ook medische hulp indien nodig???Wat een wereld bah!!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

18
0
We lezen graag je reactie!x