CoronaMens en Dier

Tunahan Kuzu kraakt corona-aanpak: ‘Waarom doet het kabinet alsof Nederlanders achterlijk zijn?’

Help mee door dit artikel met iedereen op je social netwerk te delen!

“Hoe kan dit nou?” was de reactie van Kamerlid Tunahan Kuzu (Denk) op de Wob-onthullingen. Wanneer ambtenaren spreken over grondrechtenbeperkingen adviseren ze de minister: ‘Dat zeggen we niet’. “Informatie wordt dus bewust achtergehouden,” constateert Kuzu.

En als het dan gaat over een wetsvoorstel dat controversieel is, dan zeggen ze: ‘We zijn op zoek naar een optimale balans, we produceren morgen wel wat zinnen’. Wanneer het gaat om het bewerkstelligen van een gedragsverandering dan zeggen ze: ‘Als de mensen een worst wordt voorgehouden dat er in de toekomst minder vrijheidsbeperkingen zijn, dan zullen ze dat wel slikken’.

Ik viel toen echt van mijn stoel

“Dit is gewoon echt te schandalig voor woorden,” benadrukt Kuzu. “Dan zou je verwachten dat de nieuwe minister van VWS dit keihard veroordeelt. Maar wat schetst onze verbazing? Ik viel toen echt van mijn stoel. Hij veroordeelt de grondrechtschending van de corona-aanpak niet, maar vraagt om begrip. Minister Kuipers vraagt om begrip waar het gaat om grondrechtenschendingen. En dat kan gewoon absoluut niet.”

Het coronabeleid deugt gewoon niet

En als je dan vervolgens ook nog leest dat het ministerie zich bemoeide met de totstandkoming van OMT-adviezen, waarvan twee jaar lang is gezegd dat ze onafhankelijk te werk gaan, dan weten we eigenlijk wat we al jaren aanvoelden, namelijk dat het coronabeleid gewoon niet deugt, aldus Kuzu.

4.9 151 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
154 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
koddebeier
koddebeier
1 jaar geleden

Omdat we door een stel achterlijke geregeerd worden.

Yehonatan
Yehonatan
1 jaar geleden

Niet dat ik zijn houding nou vervelend vind, maaaaar…van Denk ben ik gewend dat ze verdwijnen in de achtergrond, dat vergeet ik niet.

Echt ontslag voor kabinet
Echt ontslag voor kabinet
1 jaar geleden

Leuk allemaal dat commentaar maar waar blijft de motie van wantrouwen wanneer worden ze echt ontslagen en berecht voor deze hele misleiding naar de Nederlandse bevolking ….

rop
rop
1 jaar geleden

Misschien zijn de meeste Nederlanders ook wel achterlijk, ze hebben immers het kabinet trouw gevolgd en gedaan wat het kabinet de Nederlanders voorschotelde.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

154
0
We lezen graag je reactie!x