Homepagina » Universum » Internet in de ban van mysterieuze planeet Nibiru. Vinden er vandaag apocalyptische aardbevingen plaats?
Internet in de ban van mysterieuze planeet Nibiru. Vinden er vandaag apocalyptische aardbevingen plaats?

Internet in de ban van mysterieuze planeet Nibiru. Vinden er vandaag apocalyptische aardbevingen plaats?

Complottheoretici zijn er opnieuw van overtuigd dat de wereld zal eindigen dankzij de mysterieuze planeet Nibiru. Een artikel hierover wordt momenteel massaal gedeeld op sociale media.

Een christelijke numeroloog claimde dat Nibiru op 23 september de aarde zou vernietigen. Sommigen claimen nu dat de planeet op 19 november apocalyptische aardbevingen zal veroorzaken.

Een NASA-wetenschapper heeft gezegd dat de planeet niet kan bestaan.

Complot

Als het systeem het binnenste deel van het zonnestelsel zou binnengaan, zou de positie van alle planeten verstoord raken en zou de maan uit zijn baan om de aarde worden gestoten, aldus dr. David Morrison.

Sommigen stellen dat NASA onderdeel is van het complot om ‘de waarheid te verbergen’ voor het volk terwijl de ‘wereldelite’ zich in ondergrondse bunkers verschuilt.

Nibiru, soms ook planeet X genoemd, is een hypothetische planeet die zich aan de rand van het zonnestelsel bevindt en eens in de 3600 jaar om de zon draait.

Apocalyptische weerspatronen

Complottheoretici menen dat de zwaartekracht van Nibiru ervoor heeft gezorgd dat de omloopbaan van andere planeten in het zonnestelsel honderden jaren geleden is verstoord.

Zij claimen dat de volgende passage ieder moment kan plaatsvinden en kan leiden tot apocalyptische weerspatronen op aarde.

Dr. Morrison deed zijn uitspraken tijdens een podcast van SETI die onderdeel was van de Big Picture Science Radio Show.

Hoogtepunt

Nibiru is al 20 jaar het middelpunt van een aantal verschillende complottheorieën.

“De wereldwijde seismische activiteit bereikt in de twee laatste weken van november en december 2017 een hoogtepunt,” claimde schrijver Terral Croft.

Hij vertelde aan de Daily Express dat hij op 19 november zware aardbevingen verwacht als gevolg van de passage van de ‘Zwarte Ster’ (Nibiru).

[Daily Mail]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Jaya schreef:

  En weer worden er doodsangsten ingeboezemd.

  16 likes
 • Maarten V schreef:

  Het wordt naderhand een beetje afgezaagd vind ik wat die Niburu-specialisten beweren (en ze komen er gek genoeg altijd goed van af met steeds verschuivende datum van het einde ter tijden).

  Dus al Twintig jaar zitten ze te zeggen “over een week” of “over een maand” gaat de wereld door beving en orkanen ten onder. En linken ze (hun “god”) planeet Niburu hierbij.
  Ach ja… het staat in de bijbel (of in andere oude overleveringen) geschreven. Het staat in de sterren geschreven. De paranormale analyses (de “verbeelding” in mensentaal) zeggen het. En oh ja… (Creatieve verzonnen) wiskundige formuletjes bewijzen dit zwart op wit.
  Oké. Het wordt elke maand naar voren geschoven. Maar zie de aardbevingen en de orkanen als bewijs. Het einde nadert en het komt dichter… dichter… dichter… dichter… dichter… dichter-bij… nog dichterder bij… dus het moet wel zo zijn.

  Loze waarschuwingen dwingen om een altijd dezelfde tegen-antwoord: “onzin. Niburu, als die bestaat (als 9de planeet) in de uiterste baan om de zon, dan heeft hij te weinig invloed om zulke rampen te veroorzaken. Zelfs Jupiter, de huidige grootste planeet van ons zonnestelsel heeft zo goed als geen zichtbare invloed op de Aarde en die staat veel dichter bij dan de theoretische Niburu”.

  Zozo… wat ben ik toch een zielige kerel met weinig verbeelding die alles zo relativeert. Als er een einde komt dan zal het aan de mensheid zelf liggen met hun vervuiling, vernieling en oorlogzucht, en die laatste drie oorzaken hier beschreven heeft niets met relativeren te maken, maar met het realiseren van hoe wij mensen omgaan met de wereld en met elkaar.

  20 likes
 • Pleiadian schreef:

  Nibiru is fake news

  12 likes
 • Santander schreef:

  19 november?
  Straks gaat men beweren dat Jezus 50 jaar later geboren was en dus 19 november 2017 in feite moet zijn 19 november 2067. Ze blijven maar aan de gang. De ene gehersenspoelde na de andere.

  6 likes
 • Aart schreef:

  Wederom gebeurt er geen reet en NIBURU bestaat NIET…. next!

  5 likes
 • marco schreef:

  Nibiru, soms ook planeet X genoemd, is een hypothetische planeet die zich aan de rand van het zonnestelsel bevind.

  wel fijn dat ze het zelf in het artikel al n hypothetische planeet noemen, hoeven we zelf niet over het waarheidsgehalte van deze onzin na te denken.

  5 likes
 • Peter schreef:

  Tot nu toe (19.11 in de middag) nog geen bevingen gevoeld 🙂

  4 likes
 • Henk schreef:

  Het is dat he het zelf zegt . Oorlogen worden uitgevoerd om land the bezetten . Vrije energie is er al lang en wordt voor ons achtergehouden . Jij en ik hebben toch niets voor het zeggen of wel dan ?! Wat vernietigen wij dan, cooperaties zul je bedoelen zoals Monsanto vernietigen . Slaven Zion we, niet meer.

  4 likes
 • Danny schreef:

  Ik kijk altijd naar de bronvermelding, in dit geval de DailyMail.co.uk , een mainstream media kanaal dus.
  Niet teveel aandacht aan geven me dunkt.

  4 likes
 • Jer schreef:

  JEZUS WAT SLECHT!!! Daar gaan we weer.

  4 likes
 • StefanZ schreef:

  Het moet nu een beetje opschieten… de dag is al bijna voorbij.
  Zeker weer een rekenfoutje gemaakt ?

  4 likes
 • Rene Strobos schreef:

  Vinden er vandaag apocalyptische aardbevingen plaats?
  NEE..aardbevingen zijn van alle dag…

  3 likes
 • Eelke Piers schreef:

  Een feit is in elk geval dat rond 1500 vChr. het jaar van 360 dagen veranderde in 365 1/4 dag. Wat de oorzaak daarvan is is onbekend maar als het zoiets als NIBURU was dan moet deze wel akelig kort langs de aarde gescheerd zijn en kan de omloop van Niburu ook zo veranderd zijn dat deze uit ons zonnestelsel gekieperd is en nooit meer terug komt

  1 likes
 • blub schreef:

  Haha, een christelijke numeroloog. Die wordt verbannen uit z’n gemeente als hij echt christen is.

  0 likes
  • Jaya schreef:

   Niks ģebeurt op 19 november, nep nieuws dus!

   1 likes
  • ffchecke schreef:

   Verbannen zal wel wat meevallen. Wel op de vingers getikt indien het waar is…. Maar hier lijkt me nepnieuws eerder aan de orde! Christelijke uitspraken zijn namelijk gebaseerd op de bijbel en strookt niet met betreffende bewering. Fouten worden overal gemaakt. Indien men een reëel antwoord wenst, gewoon ff checken bij de juiste bron…

   0 likes
 • Jaya schreef:

  Älïens kunnen aardbevingen neutraleren.

  1 likes
 • Pascal schreef:

  Ik vind het jammer dat de schrijver van dit artikel niet zelf naar het kanaal gaat van Terral Blackstar , want daar voorspelt hij helemaal geen exacte datums !!! En Terral denk zelf dat de passage in Mei 2018 0f 2019 gaat plaats vinden . Doormiddel van observatie van o.a de stofstormen op mars

  0 likes
 • Pascal schreef:

  Is toch wel apart dat het zelfs een een encyclopedie word vermeld !!! http://www.nibiruupdate.com/wp-content/uploads/2013/07/encyclopedia_scan.jpg
  Daar word het de Dead star genoemd (misschien had George Lucas daar zijn idee wel van )

  0 likes
 • dna schreef:

  Ben er nog

  0 likes
 • Predator schreef:

  Lullig voor hem..

  0 likes
 • trix schreef:

  tussen stand 44 aardbevingen

  nothing out of the ordinary

  en door

  0 likes
 • Pascal schreef:

  Als de mensen naar deze link kijken , zie en hoor je van Terral dat de pers hem zwart maakt !! En dat zijn voorspelling op de dag nauwkeurig is ( ivm backside alligment van de blackstar )
  https://youtu.be/HryOaCz9WxA

  0 likes
 • Sebastiaan schreef:

  En weer… niets.

  Kunnen we nu eens ophouden met deze onzin?

  0 likes
 • x

  Check Also

  nasa

  NASA-wetenschappers ‘ontdekken parallel universum naast het onze’ waar de tijd achteruit loopt

  NASA-wetenschappers hebben bewijs gevonden voor een parallel ...

  universiteit leiden

  Universiteit Leiden, hou toch op met dat ‘factchecken’

  De site Nieuwscheckers van de Universiteit Leiden ...

  >