Homepagina » Innovatie » Turkse automonteur (21) rijdt 70 kilometer op twee liter water. Deze uitvinding kan een einde maken aan alle olie-oorlogen
Turkse automonteur (21) rijdt 70 kilometer op twee liter water. Deze uitvinding kan een einde maken aan alle olie-oorlogen

Turkse automonteur (21) rijdt 70 kilometer op twee liter water. Deze uitvinding kan een einde maken aan alle olie-oorlogen

De Turkse automonteur Murat Agbas (21) heeft een auto ontwikkeld die deels op water rijdt. De jonge uitvinder hoopt de mensheid op deze manier minder afhankelijk te maken van aardolie, schrijft de krant Sabah.

Zijn auto is een hybridevoertuig dat zowel op benzine als op water rijdt.

De auto van Agbas verbruikt ongeveer twee liter water per 70 kilometer.

Begin

De automonteur zei tegen de Turkse media dat zijn uitvinding nog maar het begin is. In de toekomst hoopt hij een auto te ontwikkelen die helemaal geen benzine meer nodig heeft.

“Voor aardolie betaal je een hoge prijs en alle moderne oorlogen worden gevoerd om olie,” zei hij.

“Ik hoop de olie-oorlogen te kunnen stoppen als mijn auto op water op de markt komt,” klonk het.

30 procent

Zijn auto gebruikt een opslagtank voor water met een filtersysteem dat er waterstofgas uit haalt.

Dit gas wordt vervolgens gebruikt om de benzine te doen ontbranden.

Een liter benzine levert dankzij de uitvinding van Agbas zo’n 30 procent meer rendement.

Bekijk ook onderstaand filmpje:

[De Jonge Turken]

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Willem schreef:

  Bescherm die jongen maar , hij kan zo ineens van de aardbodem verdwenen zijn morgen of overmorgen , volgens mij zijn soortgelijke praktijken al eens vaker gebeurt !!

  34 likes
 • Ron schreef:

  Excuseer dit staat al jaren op het internet. Meer nog er zijn er met een beter rendement dan 30%.
  Dingel als je het mag geloven doet het zelfs 100%. Niks nieuws onder de zon. De Joe cell zou het ook 100% doen. Graag zou ik eens iemand ontmoeten die dit al verwezenlijkt heeft.

  9 likes
 • M17 schreef:

  Jammer. Het lijkt slechts het oude pantone-systeem te zijn. Maar het vervuilt veel minder en het spaart 25% benzine of diesel, met slechts een kleine ingreep op de motor. Zeker doen. Had al lang standaard moeten zijn in produktiwagens.

  8 likes
 • Willem schreef:

  Lachen toch, die verhalen horen we al ruim 50 jaar alsof je zomaar waterstof kunt maken

  3 likes
 • René schreef:

  Waterstof auto’s zijn er al meer dan 10 jaar gewoon commercieel verkrijgbaar, maar het wordt niet opgepakt door de branche, die blijven doormodderen met accuzuur met korte actieradius en dergelijke.

  6 likes
 • Eelke Piers schreef:

  2 liter water en hoeveel benzine in die 70 km? Ik versta geen Turks dus kan iemand mij uit de droom helpen
  Normaal haalt mijn auto 1:20 en zo 30 % meer wordt 1:27 dus 3 liter benzine voor 70 km.

  3 likes
 • Rob schreef:

  Ik zie hier af en toe een auto van de gemeente rijden waarop met grote letter staats ‘deze auto rijdt op waterstof’. Het is een soort gemeente taxi, van de gemeente zelf (zo ziet het eruit). Over waterstof wordt vaak gezegd dat het afvalproduct uit de uitlaat puur water is. Maar waterstof wordt uit water gehaald door elctrolyse. Wie ontwerpt er een systeem waardoor het water weer wordt opgevangen voor electrolyse om zo weer tot waterstof te komen. Als dat mogelijk is dan heb je een circulatie in de auto zelf. Water omzetten in waterstof voor aandrijving wat weer eindigt in water, wat weer in waterstof kan worden omgezet. Ik ga er dan vanuit dat die auto geen benzine gebruikt.

  3 likes
 • Jeff schreef:

  Ok, en nu bergopwaarts.

  3 likes
 • Aramata schreef:

  Ik heb ooit een schema uit Amerika gekocht hoe dit zelf te maken, tekeningen en beschrijving.
  Maar dan helemaal op water. (electrolyse)
  Helaas heb ik geen gereedschap hiervoor.
  Maar als er iemand interesse in heeft dan mag hij van mij de redactie vragen voor mijn e-mail adres.
  Groet

  3 likes
 • Abel schreef:

  In de oorlog deed men al iets dergelijks met tanks om ze verder te laten rijden. Niks nieuws dus. Bovendien: in de Botlek doet men dit al jaren: als er afgefakkeld moet worden, wordt er stoom geïnjecteerd om zo voor een betere verbranding te zorgen.

  2 likes
 • Ab lekkerkerk schreef:

  In Beverwijk is een bedrijf dat een dergelijk systeem al zeker 10 jaar op de markt brengt. maxx-lube h2o systemen. Ze hebben ook een cv ketel op waterstof gas. Een klein zonnepaneel levert voldoende stroom om het gas te maken en de ketel op te laten draaien. Ik weet niet of het al zover is dat het op de markt is maar een jaar of 10 terug mocht het niet op de markt komen vanwege “veiligheid”.
  Ook op meer kilometers.nl kun je diverse waterstof systemen vinden voor in je auto. Een grote Nederlandse importeur DUSA te Amsterdam heeft het systeem ooit in een Jeep grand Cherokee geplaatst en leverde een brandstofbesparing van 35% op. Te vinden op YouTube en op hun site. Zij verkopen het systeem niet dus redelijk objectief onderzoek. Daarnaast is de uitstoot veel lager door betere verbranding.
  Ik had een Jeep grand wagoneer uit 1984 en deze liep 40% zuiniger met een h2o brandstofcel. De motor liep soepeler/mooier. Een vriend van mij had een Volvo 850 en zat tussen de 30 en 35% brandstofbesparing. Een systeem is niet eens duur. Vanaf 300,– heb je er eentje. Het enige nadeeltje van het systeem was dat je het watertankje in de gaten moet houden en ieder 1000 km ongeveer een liter demi water bijvullen.

  2 likes
 • Straalmans schreef:

  Een paard legt ook flink wat kilometers af op een emmer water.

  2 likes
 • walter schreef:

  systeem bestaat al langer en ik rijd er al geruime tijd mee, het is gewoon te koop voor om en nabij 300 euro en je gaat 25 tot 30% minder verbruiken ! te koop bij http://www.meerkilometers.nl

  2 likes
 • rayoflight schreef:

  Wardenier.

  er zijn al heel veel van deze uitvinders geweest. In nederland hadden we wardenier met de brandstofloze motor (1940 mogelijk lowenergy nuclear fusion) die werd door de nazi’s destijds opgepakt. En wat te denken van E Rossi en zijn E-cat. Google heeft inmiddels zijn site in de shadowban gedaan. Dat blijkt uit een interview met een google whistle blower (wiens naam niet genoemd mag worden omdat dan deze site in de shadowban gaat).

  Bigtech onderdrukt ontwikkeling

  Ook is het zo dat Bigtech actief fake Free-Energy filmpjes laat trenden. Google zelf experimenteerd met Koude kernfusie (Star in jar) en als bedrijf dult het geen concurrentie. Enigste Free-Energy dat ‘toegestaan’ is is zonne-energie en wind energie. Als Google het fusieprobleem heeft opgelost komt het met hun eigen ‘uitvindingen’ op de proppen.

  Gevaarlijk

  ‘Het is heel gevaarlijk om free-energy uit te vinden. Beter mond houden en een ander hobby zoeken’. Regeringen zitten er niet op te wachten en althans in deutschland zijn er gevallen waarin uitvinders in het gesticht terecht gekomen zijn.
  Ook zit er een heel naar luchtje aan het pons en fleischmann verhaal. Fusion wordt op de backburner gehouden door o.a. de mensen achter big tech.

  Thorium

  Thorium werkt , en China is koploper. Al die experimenten in duitsland hebben tot doel (1 om ontwikkeling te vertragen) en indien mogelijk thorium als brandstofbron te deskrediteren. Ontwikkeling van Thorium reactors wordt al sinds de jaren 60 tegengehouden.

  Magneten.

  Is inderdaad mogelijk om een ‘pepetrum mobile’ te maken. Echter de energy die nodig is om te magnetizeren is groter dan de energy die uit het apparaat komt. volgens mij zijn de meeste zo niet alle filmpjes ‘met magneten’ een afleiding. Ook valt het op dat ze heel snel trending zijn.

  Tesla.

  Tesla had misschien vrije energie ontdekt. We zullen het misschien nooit weten. Maar nu worden Tesla filmpjes meer als een ‘wild goose chase’ gebruikt voor mensen die ECHT in vrije energy geintereseert zijn.

  Infomatie.

  De meeste informatie op internet is met een grote korrel zout te nemen. wat zichtbaar , trending is is allang gefilterd. Als een turkse meneer een water autoe bedacht heeft. Zal het of om obfusticatie gaan of zal deze meneer heel snel verdwijnen. Uitvinders worden niet echt gewaardeerd door bigtech. Dus het is beter om mondje te houden. Zeker als je nog lang van de zon wilt genieten.

  2 likes
 • eNdEmiOn schreef:

  Ik herinner me in het tv programma “het beste idee van NL” ook iemand die zoiets deed en ook in de show demonstreerde met een motorfiets. Maja natuurlijk netjes in het vergetelhoekje gestoken.

  2 likes
 • Joris schreef:

  Free energy, eindelijk?

  “Just ten days after the Big Disclosure Announcement, on September 26th, the US Navy published a patent for a literal free-energy compact fusion reactor.

  This device can generate massive power — up to a terawatt (a trillion watts) — for as little as a thousand watts of input power!”

  https://divinecosmos.com/davids-blog/23357-declas-incoming/

  1 likes
 • Peter schreef:

  Ik rij helemaal NIET. Is dat nou niet mooi?

  0 likes
 • Brickshooter schreef:

  Ditzelfde idee is aan bod gekomen in “het beste idee van NL” weet ik veel hoeveel jaar geleden maar toen op een motorfiets toegepast maar dat is toen ook weggemoffeld. En de winnaar had niks anders te bieden dan een of ander debiel telsel product.

  0 likes
 • x

  Check Also

  kaag

  Kaag smijt midden in reces met belastinggeld om oorlogen in stand te houden. ‘Intens slecht mens’

  Afgelopen maand liet Egypte weten bereid te ...

  tempel

  ‘Verborgen geometrisch patroon’ ontdekt bij oudste tempel ter wereld. ‘Dit had ik niet verwacht’

  De monolieten die zo’n 11.500 jaar geleden ...

  >