Buitenland

Veiligheidschef: ‘Radioactieve wolk’ drijft richting West-Europa

Help mee door dit artikel met iedereen op je social media te delen!

In Oekraïne is bij de vernietiging van tankmunitie die verarmd uranium bevat een radioactieve wolk vrijgekomen. Die wolk is op weg naar West-Europa, zegt secretaris van de Russische veiligheidsraad Nikolaj Patroesjev.

Groot-Brittannië heeft de munitie geleverd aan Oekraïne voor de Britse Challenger-tanks. Patroesjev haalde uit naar de Verenigde Staten, die ‘hulp’ bieden aan andere landen, waarna de ontvangers van die ‘hulp’ daar schade van ondervinden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

‘Geholpen’

“Ze hebben Oekraïne ook op deze manier ‘geholpen’, door druk uit te oefenen op satellietstaten om munitie met verarmd uranium te leveren. De vernietiging daarvan heeft geresulteerd in een radioactieve wolk die richting West-Europa drijft. Ze hebben in Polen verhoogde stralingsniveaus gemeten,” aldus de Russische veiligheidschef.

Volgens Moskou gaat het hier om een munitiedepot in de stad Chmelnytsky dat afgelopen zaterdag is vernietigd tijdens een Russische raketaanval.

Risico

Rusland waarschuwde dat het gebruik van munitie met verarmd uranium een risico vormt voor de volksgezondheid en het milieu. Moskou baseerde zich daarbij op studies die uitgevoerd zijn in landen als Servië en Irak, waar dergelijke munitie eerder is ingezet.

Uranium is een zwaar metaal, en is chemisch toxisch en licht radioactief. Het is een bewezen kankerverwekker bij mensen. Deeltjes uranium of uraniumoxide die vrijkomen bij een explosie kunnen worden ingeademd door eenieder die eraan wordt blootgesteld of milieuverontreiniging veroorzaken.

4.6 174 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

132 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Malle Pietje
Malle Pietje
1 jaar geleden

Het Biden regime en haar kontlikkers in Europa zoals Sunak en Rutte zijn een gevaar voor ons allemaal..

Greet Resist
Greet Resist
1 jaar geleden

moet je nagaan, dit is ‘nieuws’ van bijna een week geleden, ik zag op RT van de week een woordvoerder van een agentschap zeggen dat er na het incident doelbewust dataregistratiecentra geen info omtrent stralingsniveau verschaften
NPO bedankt he

Hugo
Hugo
1 jaar geleden

Dat ga je krijgen met hersenloze EU en VN leiders, Ik mag hopen dat die wolk boven Brussel en NY blijft hangen, laat dat tuig die kankerverwekkende stoffen maar diep inademen. Hoe vernietig je de wereld, nou zo dus. Het wordt tijd voor een machtsgreep en dat al die smeerlappen terecht worden gesteld.

ludo
ludo
1 jaar geleden

volgende stap is de nucleaire silo’s openen en op de knop drukken…..jay!!

Back to top button
132
0
We lezen graag je reactie!x