Great ResetMens en Dier

De flagrante leugens van voormalig CU-leider Segers over het World Economic Forum

Help door deze informatie met anderen op je social media te delen!

Eind 2021 reageerde toenmalig ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers op een filmpje waarin FVD-Kamerlid Gideon van Meijeren mensen oproept in verzet te blijven komen. Hij verzandde vervolgens in een discussie over het World Economic Forum.

Iemand schreef dat de Tweede Slaapkamer geen debat wilde en dat FVD vervolgens vragen heeft gesteld, ‘waaruit bleek dat de invloed van het WEF groot is’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“Ik heb nog nooit ook maar iets met dat hele WEF te maken gehad en het zegt me ook helemaal niets,” beweerde Segers. “U moet zich vooral niet onnodig bang laten maken door mensen die blijkbaar vooral chaos en anarchie willen.”

Vervolgens zei iemand dat Carola Schouten lid is van het WEF. “Hoog tijd dat u zich daarin verdiept.”

Voet bij stuk

Segers: “Dat is gewoon niet waar, man. Je laat je ook van alles wijsmaken. Als een Zwitserse praatclub een foto van een Nederlandse bewindspersoon plaatst, betekent dat niet dat die bewindspersoon ‘lid’ is. Ze heeft nog nooit deelgenomen aan welke praatsessie van die club dan maar ook.”

Pepijn van Houwelingen (FVD) stelde Kamervragen. Op de vraag of het klopt dat een aantal bewindslieden, waaronder Schouten, betrokken zijn bij het WEF antwoordde de regering: “Met uitzondering van minister Hugo de Jonge is het juist dat de door u genoemde bewindspersonen betrokken zijn (geweest) bij initiatieven en/of hebben deelgenomen aan bijeenkomsten georganiseerd door het WEF.”

Segers hield voet bij stuk. “Ik schreef […] dat dat hele WEF me niets zegt. En zo is het. Heb er nog nooit iets mee te maken gehad en nog nooit iets van z’n invloed gemerkt. En nee, er zijn géén partijgenoten ‘lid’ van het WEF. Aan die zogenaamde WEF-papers van FVD is ook niets geheimzinnigs. Helemaal niets.”

Mijn leugens die ik niet mag vergeten

Journalist Joost Niemoller zet deze tweet van Segers nog eens in de spotlight en schrijft erbij: “Nou, die mag wel ingelijst in de studeerkamer van Segers hangen onder de sectie ‘mijn leugens die ik niet mag vergeten’.”

Hoewel hij zei dat hij het WEF niet kende, was zijn eigen minister Schouten er indertijd al het hele jaar mee bezig. Ze feliciteerde het WEF met de Food Hubs:

Maar dat hele WEF zegt Segers niets…

Begin 2021 werd bekend dat Nederland het centrum gaat vormen voor wereldwijde voedselinnovatie met het Global Coordinating Secretariat (GCS) in Wageningen. Dat maakte premier Rutte tijdens een bijeenkomst van het WEF bekend.

Het GCS maakt onderdeel uit van het voedselsysteem-initiatief van het WEF om ‘innovaties en nieuwe technologieën in de voedselketen aan te jagen’ die bijdragen aan ‘de mondiale voedselzekerheid’.

Toenmalig minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Schouten reageerde: “De Nederlandse agrifood-, tuinbouw- en veredelingssectoren zijn wereldspelers als het gaat om kennis en technieken voor het duurzaam produceren en verwerken van voedsel. Die kennis en innovatie gaat al de wereld over, denk bijvoorbeeld aan het bedrijf East-West Seed van Simon Groot dat miljoenen kleine boeren voorziet van goed zaaigoed. Met FoodValley als Europese Food Hub in de WEF en het Global Coordinating Secretariat in Nederland kunnen we die kennis en kunde nog veel meer delen met de wereld.”

Maar dat hele WEF zegt Segers niets…


Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 165 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

135 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Dwarsje
Dwarsje
3 maanden geleden

Hier zou je bijna bij dit bericht gaan vloeken, volgens mij mogen Christenen dat dus niet dus ik houd het bij iets vrolijkers. Hallelujah! Weer een waarheid die naar boven is gekomen. Heee Segers, Christus ging alleen maar voor de waarheid, weet je nog? Judas!

JohnC
JohnC
3 maanden geleden

We zullen mevrouw Schouten absoluut niet vergeten als het op afrekenen aan komt.

Antonelly
Antonelly
3 maanden geleden

GertJan beter bekend als GertJan FariSegers.

Frans
Frans
3 maanden geleden

Heeft de ziekte van M. Rukke

Back to top button
135
0
We lezen graag je reactie!x