Mens en Dier

Tweet van zorgminister Kuipers doet wenkbrauwen fronsen: ‘Wat bedoelt u met ‘mens-diercombinaties’?’

Help ons door deze info met kennissen op je social media te delen!

Zorgminister Ernst Kuipers plaatste deze week een opmerkelijke tweet. Hij vroeg aandacht voor het feit dat de Embryowet voor het eerst sinds haar ontstaan in 2002 groots wordt aangepast, zodat ‘deze weer in lijn is met nieuwe wetenschappelijke bevindingen’.

“Denk aan de regulering van mens-diercombinaties, structuren die lijken op embryo’s of de veertiendagengrens,” aldus Kuipers.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

De tweet deed veel wenkbrauwen fronsen. Zo vraagt Roel Beems, wethouder van de gemeente Castricum, aan Kuipers: “Wat bedoelt u met ‘mens-diercombinaties’?

Best griezelig

Over mens-diercombinaties valt het volgende te lezen op de website van de overheid:

“Voor de mens-diercombinaties wordt vastgehouden aan het in de wetsevaluatie bepleite uitgangspunt, dat deze alleen onder de Embryowet gereguleerd worden als er sprake is van embryo’s met overwegend menselijk DNA. Voor de meeste typen mens-diercombinaties is dit echter al de praktijk. Enkel de cybride, die tot stand komt door de kern van een ‘normale’ menselijke cel in te brengen in een ontkernde eicel van een dierlijke soort, is momenteel nog niet gereguleerd. Ook voor onderzoek hiermee zullen grotendeels soortgelijke regels gelden als voor onderzoek met een embryo.”

Wettelijk mag een embryo op dit moment niet langer dan twee weken buiten het lichaam worden doorontwikkeld. Kuipers vraagt de Gezondheidsraad om advies over de wenselijkheid en aanvaardbaarheid van het opschuiven van deze veertiendagengrens naar 28 dagen.

“Ik vind dit best griezelig en heb al een vermoeden hoe het advies zal gaan luiden,” reageert data-analist Wouter Aukema.

Afschuwelijke experimenten

In 2017 slaagden Amerikaanse wetenschappers erin een embryo te laten groeien dat deels mens, deels varken is. De embryo werd drie weken in de baarmoeder van een zeug geplaatst.

Aan de Universiteit van Pittsburgh werden afschuwelijke experimenten gedaan met geaborteerde baby’s:

(Video verwijderd? Klik hier...)


4.7 82 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

212 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marc
Marc
1 jaar geleden

Mens-diercombinaties bestaan al langer: kruisingen tussen reptielen en mensen.

Mokum
Mokum
1 jaar geleden

De hele wereld is knettergek geworden!

Resistance
Resistance
1 jaar geleden

Ernst Kuipers is zelf ooit begonnen als een embryonale mens-dier combinatie, zoals u ziet is dat experiment volkomen mislukt.

dun jos
dun jos
1 jaar geleden

echt van de pot gerukt 😡😡👀🐇🐇

Back to top button
212
0
We lezen graag je reactie!x