Mens en Dier

Kuipers waarschuwt dat ‘klimaatverandering’ 250.000 EXTRA doden per jaar zal veroorzaken

Help anderen door dit met vrienden op je socials te delen!

Demissionair zorgminister Ernst Kuipers zei op de klimaattop in Dubai dat ‘klimaatverandering’ ook een gezondheidscrisis is. De D66-minister wil daarom meer onderzoek doen naar de invloed van het klimaat op de volksgezondheid.

“Het heeft een enorme impact. En dat gaat nog veel verder dan alleen hittestress of overstromingen,” beweerde Kuipers op de COP28. Nederland heeft een verklaring ondertekend waarin de ‘negatieve impact van klimaatverandering op de volksgezondheid’ erkend wordt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Kuipers waarschuwt in een bericht op sociale media dat klimaatverandering tussen 2030 en 2050 naar verwachting ongeveer 250.000 extra doden per jaar zal veroorzaken. “Als wij het tij willen keren, moeten we nu in actie komen. De tijd dringt.”

Bizarre psychose

In een filmpje voegt hij eraan toe: “We realiseren ons dat klimaatverandering een ongelofelijk grote impact zal hebben – en ook vandaag al heeft – op onze gezondheid. Niet alleen in Nederland of Europa, maar wereldwijd.”

“De humor ligt op straat,” reageert fractievoorzitter van BVNL Wybren van Haga. “Hoelang zou het nog duren voordat deze bizarre psychose eindigt?”

Kuipers nam zondag deel aan een paneldiscussie met demissionair minister van Financiën Sigrid Kaag. Die noemde het een ‘no-brainer’ dat het op de klimaattop over financiering moet gaan.

Stop hiermee

Kaag krijgt ervan langs. “De klimaatagenda is gebaseerd op onvolledige feiten. Er is geen crisis. Stop hiermee,” zegt FVD-politicus Gino Luurssen. Historicus Quinten Weeterings voegt toe: “Veel plezier op dit snoepreisje!”

Ook burgemeester van Utrecht Sharon Dijksma was aanwezig op de klimaattop. Zij vertelde hoe de stad niet auto’s, maar mensen voorop zet.

Oud-politicus en bestuurder Geert Dales haalt fel uit naar de burgemeester: “Eerst jarenlang als staatssecretaris, daarna een blauwe maandag als ‘wethouder verkeer’ in Amsterdam en nu als burgemeester van Utrecht vrolijk rondtuffen in een dienstauto met chauffeur en dan naar Dubai vliegen om de mensheid te vertellen dat auto’s weg moeten.”


Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 154 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

249 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Carin
Carin
7 maanden geleden

Schuiven ze de prikkies nu af op het klimaat, moordenaars

Marian
Marian
7 maanden geleden

Mooie dekmantel voor de toekomstige Vaccinatie slachtoffers….brrrr

JanC
JanC
7 maanden geleden

Ik kan U gerust stellen: het is helemaal niet moeilijk. Alles wat deze politici vertellen is grote onzin. Stuk voor stuk weten ze niet waar ze over praten omdat ze niets weten. Het zijn juristen en historici of leraren van een lagere school.
Of iemand die een paar talen spreekt maar echt helemaal niets weet over klimaat en CO2. Deze mensen zijn niet in staat en mogen nooit in een regering zitten.
In een recent artikel stond dat 97 % van de wetenschappers wereldwijd niet gelooft dat klimaatverandering door mensen wordt veroorzaakt ….
De vraag is dus hoe het kan dat klimaatverandering zo hoog op de agenda staat van regeringen …. Ik denk wel dat ik het weet. U ook?
Het is de hoogste tijd dat de burgers via een gerechtelijk onderzoek de politici onderwerpen aan een verhoor en ze hoofdelijk aansprakelijk stellen voor alle schade die zij veroorzaken met hun handelen.

koddebeier
koddebeier
7 maanden geleden

Nee, het eerder door jou prikken komen.

Back to top button
249
0
We lezen graag je reactie!x