Partnerbijdragen

Werken met een virtual datacenter: de voordelen

Help ons door dit met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het online werken is helemaal hip and happening. Je hoort dan ook steeds meer mensen zeggen dat ze werken met een virtual datacenter.

Wellicht zit jij er ook aan te denken om jouw bedrijf te laten draaien via een virtual datacenter. En dat kan een goede keuze zijn, aangezien er een boel voordelen zitten verbonden aan het werken met een virtual datacenter.

Hieronder praten we je bij.

Een virtual datacenter, wat is dat?

De kans is aanwezig dat je niet goed weet wat een virtual datacenter is. We zullen het hieronder kort met je bespreken.

Een virtual datacenter wordt ook wel IaaS genoemd, de afkorting voor ‘infrastructure as a service’.

Met een virtual datacenter werk je in de cloud en heb je zelf in de hand hoeveel geheugen je gebruikt, met welke snelheid je werkt en hoeveel processorkracht je hiervoor gaat gebruiken.

Een virtual datacenter zoals Open Stack is daardoor heel flexibel.

1. Waar en wanneer je maar wil werken

We benoemden net al even kort dat een virtual datacenter heel flexibel is. Het is zelfs zo flexibel, dat je op ieder gewenst moment kunt werken.

Met een virtual datacenter maakt het niet uit op welke plek jij je bevindt, zolang je maar een laptop bij de hand hebt. Ideaal als je vaak vanuit huis wil werken, of misschien wel op een zonnige vakantiebestemming. Heerlijk!

2. Goed beveiligd

Dat de bedrijfsgegevens op straat komen te liggen, is waarschijnlijk een van de grootste nachtmerries van ondernemers.

Gelukkig is die kans klein wanneer je werkt met een virtueel datacenter. Een virtueel datacenter is namelijk goed beveiligd.

Om terug te komen op OpenStack: hierbij wordt jouw data drie keer opgeslagen en daarnaast staat al jouw data opgeslagen bij een Nederlands datacenter.

3. Past zich aan jouw werkzaamheden aan

Wil je sneller werken, meer geheugen of meer opslag? Het kan allemaal met een virtual datacenter.

Zo kun je op- en afschalen wanneer je maar wil. Je kunt het zo inrichten zoals jij zelf wil, zodat jij op jouw opperbest kunt werken.

4. Weinig kosten

Wellicht het grootste voordeel van een virtual datacenter is dat je vrij weinig kosten hoeft te maken dan bij een traditioneel datacenter. Je hoeft namelijk niet meer te investeren in hardware, wat vaak de grootste kostenpost is bij een traditioneel datacenter.

Je hoeft je bij een virtual datacenter dus geen zorgen meer te maken over kosten voor de hardware zoals opslag, onderhoud, stroom en verkoeling.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Partnerbijdragen

Deze partnerbijdrage wordt aangeboden door een derde (niet-NFN) partij en is een zorgvuldig geselecteerd gast-artikel. De inhoud van partnerbijdragen valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x