Homepagina » Graancirkels » Monique Klinkenbergh in RTL Late Night over het ontstaan van graancirkels: “Je mond valt open”
Monique Klinkenbergh in RTL Late Night over het ontstaan van graancirkels: "Je mond valt open"

Monique Klinkenbergh in RTL Late Night over het ontstaan van graancirkels: “Je mond valt open”

Monique Klinkenbergh doet al bijna 10 jaar onderzoek om de waarheid over graancirkels naar boven te krijgen. In eerste instantie ging ze kijken wat er overeind blijft staan van alle verhalen over dit fenomeen, zo zegt ze in RTL Late Night.

“Je moet het met je eigen ogen zien en beleven,” zegt Klinkenbergh. “Ik ben ’s nachts in de velden gaan zitten [in Wiltshire]. Dan hou je alles in de gaten, er staan overal camera’s en we hebben contact met elkaar. Je ziet niets, je hoort niets en dan komt de zon op en ligt er gewoon zo’n graancirkel.”

Heel merkwaardig

Ze merkt op dat de graancirkels meestal ’s nachts verschijnen, maar ook wel eens overdag. “En dat is heel, heel merkwaardig,” aldus de graancirkelonderzoekster.

Ze legt verder uit dat er onverklaarbare en verklaarbare graancirkels zijn. Die laatste zijn onder te verdelen in twee groepen: graancirkels die worden ‘besteld’ voor commerciële doeleinden en daarnaast heb je een netwerk van hoaxers, mensen die graancirkels maken en ze vervolgens claimen.

Grote bollen

Tijdens een filmpje van lichtbollen die over een veld zweven en een graancirkel lijken te creëren, zegt Klinkenbergh: “Deze grote bollen zijn twee meter en worden waargenomen en op camera vastgelegd. Dat zet je toch aan het denken: wat is hier aan de hand? En waarom wordt het niet onderzocht?”

Over de grootte van graancirkels zegt ze: “Dat varieert. Een graancirkel kan een meter zijn, maar ze kunnen ook vier voetbalvelden groot zijn.” Ze voegt toe dat er inmiddels meer dan 7000 zijn geregistreerd in 60 landen. “Je mond valt open,” klinkt het nog.

Bekijk het fragment hieronder terug:

[RTL Late Night]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Ikke schreef:

  in de tijd dat ik nog rijkswachter was ( lang geleden hehe ) was er ook eentje in Belgie en niet zover van huis , ben eens gaan kijken, resultaat ? Wat veeel mensen niet zien is ( ga eens een beetje verder kijken ) lege bierblikjes en flesjes ,,,

  11 likes
  • Gezinusk schreef:

   Haha, en wat voor graancirkel kwam je tegen? Eentje die er bezopen bij lag?

   Het probleem met graancirkels die groter zijn dan een voetbalveld en zeer complex vormen vertonen is dat ze binnen een mum van tijd zijn gemaakt. Daarnaast vertonen de platgelegde gewassen bij onverklaarbare cirkels het fenomeen dat de knopen van de gewassen ontploft zijn terwijl de knopen van het gewas net buiten de cirkel er normaal uitzien.

   Onderzoekers die gespecialiseerd zijn in gewassen, microbiologie enzovoort, en waaronder een aantal professoren hebben er nog steeds geen verklaring voor kunnen vinden. Ze constateerden dat de gewassen in de graancirkels aan extreem hoge temperaturen moeten zijn blootgesteld waarbij gedacht word aan een soortgelijke straling als dat van een microwave.

   Nou is de vraag natuurlijk hoe een stel bierdrinkende acrobaten met een touw aan een plankje dat zo snel voor elkaar krijgen in het donker!?

   13 likes
  • kaAsLijF schreef:

   hehe……filmpje bekeken ? Ik heb één van die lichtbollen duidelijk een flesje jupiler zien uitzuipen en wegflikkeren. hehe

   7 likes
 • Westbound schreef:

  Communicatie-technisch gezien hebben die graancirkels natuurlijk generlei waarde. Geen mens begrijpt immers wat ‘zij’ ermee bedoelen. Artistiek gezien zijn de meesten van dergelijke cirkels doorgaans meesterwerken.

  13 likes
  • Michaël schreef:

   Waarom zou je moeten weten wat zij ermee bedoelen, dan zou de boodschap nu juist wel waardeloos zijn !

   Is het niet genoeg dat door dit nieuwe mysterie , of beter gezegd ,deze nieuwe openbaring ,want dat is ze , de mens tot nadenken weerom aangezet wordt ,dat er méér is tussen hemel en aarde … want ik denk dat veruit de meesten het zijn vergeten en heel erg vastgeroest zitten in de materie .

   13 likes
 • jos schreef:

  De roverheid word door ons betaald, maar hun denken dat wij voor ze moeten werken en dat hun voor het zeggen en doen met ons geld wat ze willen en dus doen met ons geld doen ze onderzoeken die dan de uitslag gewoon voorzichzelf houden. Dat ze hun hobby zelf eens gaan betalen als wij alles mogen dokken en dat ze niks delen met ons waar we zeker recht op hebben als belasting betaler.

  14 likes
 • Elise49 schreef:

  Hoe maakt men die? Met touw en wiskundig meten. Bij al die graancirkels zie je al 2 banen van de tractor. Daar kun je als mens beginnen. bv een cirkel maken. Je pakt een middelpunt of via kwart cirkel(rechte zijde) en loopt een rondje met het touw. Krijg je een perfect rondje. Mensen die wiskundig zijn aangelegd en de trucjes weten, is dit allemaal vrij eenvoudig te maken. Heb je een middelpunt van het patroon, dan kun je het vrij gemakkelijk uitwerken. Meten is weten. Dan erbij heb je tegenwoordig zoveel technologie bv. drones/ meet apparatuur/ dingen we nog niet kennen.
  Bij ons in Eindhoven heb je 1x per jaar de Glow week/Dutch disign week enz. Wat je daar al allemaal ziet. Kunstwerken gemaakt door technologie of door simpele wetenschap. De mens zelf is creatief genoeg om zulke graancirkels te maken. Voor mij niks aliens aan dus.

  10 likes
  • Dolex schreef:

   Inderdaad, met de tech van nu is het makkelijker, maar:
   De graancirkels bestaan al langer dan de drones, gps en smartphones.

   Een cirkel is inderdaad redelijk eenvoudig met een touw en een stok, maar verdiep je eens in de andere patronen. Op een aviertje prima te doen met liniaal en passer, maar in het donker, zonder dat iemand het merkt? Puur voor de lol? Gaat wel ver.

   Bovendien kun je een foutje niet uitgummen (denk ik).

   Dus of het nou mensen of aliens zijn: het lijkt mij een geautomatiseerd iets – een soort graancirkelprinter, waarvoor de patronen vantevoren zijn voorbereid en dan in 1 keer goed worden uitgevoerd.

   2 likes
 • exegese schreef:

  De vraag die terecht gesteld wordt in het filmpje is : waarom doet de wetenschap hier geen enkel onderzoek naar ? Zijn het de mogelijke conclusies die daar uit voort komen die onze machthebbers niet welgevallig zouden zijn ? Ontneemt het misschien de mogelijkheid het als een lachertje weg te kunnen zetten ? Is de uitkomst van een dergelijk onderzoek praktisch onmogelijk te gelde te maken en daarom al bij voorbaat oninteressant ? Wat hebben wij eigenlijk aan die wetenschappers als ze weigeren te zoeken naar antwoorden die heel veel mensen willen hebben, i.p.v. altijd ten dienste te staan van het grote geld wat uiteindelijk alleen maar altijd ten koste gaat van het volk ?

  9 likes
 • sara schreef:

  Voor het eerst ben ik geraakt door een filmpje over dit onderwerp.
  Die lichtbollen over het veld kwamen binnen.
  Had ik niet gedacht.

  4 likes
  • Gezinusk schreef:

   Er zijn vaker lichtverschijnselen gefilmd in het gebied waar graancirkels veelvuldig voorkomen. Met name in de zomermaanden in de provincie Wiltshire. Maar wat het precies is blijft vooralsnog een raadsel.

   https://www.youtube.com/watch?v=BmpPVyPRTr4

   Er liggen in dit gebied ook een aantal militaire basissen die mogelijk experimenteren met nieuwe technologieën en verantwoordelijk zijn voor de graancirkels? Maar ook dit is nooit bewezen.

   3 likes
   • Faith schreef:

    Graancirkels waren er al in de middeleeuwen, dat ze experimenten zijn van militairen en hun nieuwe technologieën is uitgesloten. Ik begrijp dat het voor nazi´s een geweldig idee moet zijn, dat zou betekenen dat zij het raadsel zijn, maar helaas.

    1 likes
  • Faith schreef:

   Als RTL er zich mee gaat bemoeien dan weet je het wel. Vanwaar ineens die interesse in graancirkels van de commercieelen? En vooral, zouden de lichtbollen echt zijn of niet?
   Ze manipuleren nogal graag daar. Maar mooi dat jij zo geraakt bent.

   1 likes
 • bert s schreef:

  Als deze graancirkels echt door aliens worden gemaakt dan moeten we ons eens gaan afvragen waarom ze deze cirkels maken. Als ze ons iets willen vertellen dan zou je zeggen dat ze dit ook wel op een andere en betere manier kunnen doen, waarom graancirkels?
  1. Zo lang we de graancirkels niet begrijpen zal de disclosure niet plaats vinden. Intelligentie test.
  2. Een langzame psychologische voorbereiding op het bestaan van aliens.
  3. De enige toegestane manier van communicatie met de mens, mogelijke ruimteraad?!
  4. De enige mogelijke manier van communiceren, de aarde en de mensheid is gekaapt door, voor de mens, onzichtbare wezens. Denk aan Archons, engelen of interdimensionale wezens.
  Of we moeten concluderen dat alle graancirkels manmade zijn.

  8 likes
  • Typhoon schreef:

   Trump wordt ook president van Amerika! De duivel in mensvorm is gearriveerd!
   Let niet op de mooie praatjes van Trumpet. Het is schijn.

   HASBARA activisten worden betaald en opgeleid door israel en verspreiden leugens in deze forum en andere websites!

   Als de tijd komt. Zullen we jullie ook vinden net zoals jullie financiële meesters. Vluchten heeft dan geen zin!

   1 likes
 • Kat schreef:

  Het lijkt mij dat een alien die graancirkels maakt best in staat zou moeten zijn om ze ook begrijpelijk te maken.
  Door wiskundige symbolen bv.
  Of een legenda toevoegen oid.
  Daar kun je uit concluderen dat het dus niet de bedoeling is dat we begrijpen wat het betekent.

  5 likes
 • Faith schreef:

  Wat wil je, op RTL, de cabalzenders bij uitstek. Die gaan waarschijnlijk weer eens onder een ‘wetenschappelijk’ vlag iets beweren wat zeer waarschijnlijk niet zo is.
  Ze zetten mensen namelijk altijd op het verkeerde been en zijn nooit objectief, want de nazi view overheerst bij de commercieelen.
  Dus hecht ik niet zoveel waarde aan haar onderzoek/boek.

  3 likes
 • Nika schreef:

  Ik word er niet goed van die vrouw..die stem…huig huig huig..NLP…de boodschap…hup NL de winkel in, boeken kopen en reisjes boeken 😉

  3 likes
 • Faith schreef:

  Het is ook mooi dat de msm wat aandacht besteed aan het voor ons ongrijpbare, alleen jammer dat het op een van de commercieelen is, die allemaal uitblinken in ongeloofwaardigheid, oppervlakkigheid, luchtigheid, de boel oplichten, verdraaien en voorliegen kortom ze willen vooral veel geld verdienen daar.
  En dat is logisch want nogmaals, de bevolking dient misleidt te worden, rijp gemaakt te worden voor NWO/agenda21 oftewel the hungergames society, daar zijn ze speciaal voor opgericht, maar dat heb je kennelijk nog niet door.
  Dus neem ik een onderwerp als graancirkels niet serieus als RTL er mee komt.
  Jammer dat je dan meteen als zielig, naargeestig en puberaal gezien wordt maar dat is dan maar zo.
  Zelf weet ik wel beter

  3 likes
  • Nel schreef:

   Als je zaken die voor jou nieuw zijn wantrouwt, blijven deuren voor jou gesloten. Verdiep je eens in dit bijzondere fenomeen, er zal een wereld voor je open gaan.

   0 likes
   • Faith schreef:

    De voor mij belangrijkste feiten zijn al tientallen jaren bekend, dat de structuur van de grond waar de graancirkels liggen, veranderd is en de halmen op de millimeter exact dezelfde plekken geknakt zijn.
    Dit is onderzocht door niet commercieele bronnen.
    Dus bronnen die er geen belang bij hebben zaken achter te houden of te verdraaien, omdat ze niet aan belangrijke wetenschap willen verdienen.
    Zaken dus waar de commercieele televisie hun bestaansrecht op bouwden.

    0 likes
    • Faith schreef:

     Zodoende weet je dat de boodschap die je eruit haalt, echt is.
     Als je tenminste een goed ontwikkelde intuitie en onderscheidingsvermogen hebt weten te ontwikkelen.

     0 likes
 • pat schreef:

  info van een ervaringsdeskundige,door wie de begin start heeft gegeven
  om ons mensheid het buitenaardse verborgen te houden

  Is Generaal Hoyt Sanford Vandenberg,United States Air Force generaal en oud-directeur van de CIA
  na Project Sign op 2 Jan 1948.

  Hoyt Sanford Vandenberg
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Hoyt_Vandenberg

  1948 Jan 2 Project Sign
  https://www.youtube.com/watch?v=4MITVugJpfY

  1953 CIA Robertson Panel Dr. Allen Hynek 1974
  https://www.youtube.com/watch?v=fHftjb6i62M

  een van de bewijs stukken op film uit die tijd
  zie link:
  1950 montana & 1952 Utah UFO Film
  https://www.youtube.com/watch?v=qKlszbnZx3o

  3 likes
 • Faith schreef:

  ps: naast de simpele commercieelen doen chemtrails, vergiftigde grond, vergiftigd eten, vergiftigd water, fluoride, dodelijke gezondheidszorg en vervolgens de politici aan je kant zien te krijgen de rest.
  In grote delen van Amerika is het al een grote hungergame.
  Daar vinden ze het al normaal om in een tent te wonen.
  En dat anno 2016. Te ziek voor woorden.

  2 likes
 • TheLightpoint schreef:

  Nu lees ik weer tussen de reacties op dit artikel dat als RTL bijv. aandacht besteed aan een onderwerp als dit
  het ook weer niet deugt.
  Blijkbaar is de stem van degene die er over praat irritant.
  Ben benieuwd hoe die stem van die rancuneuze reaguurder klinkt.
  Zal wel een heel fantastische stem zijn dan.
  En die poenerige zogenaamde DJ’s hoor ik hier niks zeggen.
  Misschien de volgende dag in hun 538 l*l programma, moet ook vol he?
  Maar enfin, ik vind het mooi dat de MSM nu wel een klein beetje aandacht besteed aan het voor ons nog ongrijpbare.
  Alleen jammer van de vaak zielige, naargeestige en puberale reacties hier.
  Grow up zou ik zeggen.

  1 likes
 • Neo Xirtam schreef:

  De reacties van de twee discjockeys geeft wel aan van wat voor niveau zij zijn. Wat een eikels zeg.

  0 likes
 • Jakob schreef:

  Gewoon ff een keer filmen hoe ze gemaakt worden mevrouw…….of de fles laten staan !

  0 likes
 • x

  Check Also

  45 jaar geleden werden twee mannen meegenomen door aliens. Deze getuigen vertellen voor het eerst wat ze indertijd hebben gezien

  45 jaar geleden werden twee mannen meegenomen door aliens. Deze getuigen vertellen voor het eerst wat ze indertijd hebben gezien

  Het is inmiddels ruim 45 jaar geleden ...

  Zijn graancirkels boodschappen uit een verre toekomst? Natuurkundige komt tot opvallende conclusies

  Zijn graancirkels boodschappen uit een verre toekomst? Natuurkundige komt tot opvallende conclusies

  Miia Pitkonen van het Helsinki University Central ...

  >