CoronaMens en Dier

Van Haga verzoekt tot vervolging minister De Jonge voor dood door schuld

Help ons door deze info met je kennissen op je social netwerk te delen!

Kamerlid Wybren van Haga deed eind vorig jaar aangifte tegen toenmalig demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid wegens onder meer discriminatie, groepsbelediging, aanzetten tot haat en discriminatie, en uitsluiting. Het OM besloot De Jonge niet te vervolgen omdat er geen strafbare feiten gepleegd zouden zijn door de minister.

BVNL, de partij van Van Haga, laat het er niet bij zitten. “Het is onacceptabel dat er maandenlang een discriminerend, uitsluitend en stigmatiserend middel als het coronatoegangsbewijs is gehanteerd in Nederland. Het is eveneens onacceptabel dat De Jonge met zijn uitspraken over ongevaccineerden een ware hetze tegen hen heeft ontketend en er zo mede voor heeft gezorgd dat zij langzaam zijn verworden tot tweederangsburgers,” zegt hij.

Stille ramp

Van Haga heeft de procureur-generaal bij de Hoge Raad verzocht om over te gaan tot vervolging van De Jonge wegens door hem gepleegde ambtsmisdrijven. In het verzoek tot vervolging staat: hoewel ‘medische status’ niet als specifieke grond voor strafrechtelijke vervolging is neergelegd in de Nederlandse Strafwet, betekent dit niet direct dat er niet tot vervolging van De Jonge overgegaan kan worden.

“De grondrechten zijn met voeten getreden tijdens de coronacrisis. Er is gespeeld met mensenlevens,” aldus Van Haga. De Onderzoeksraad voor Veiligheid schrijft in een rapport dat zich een ‘stille ramp’ heeft voltrokken in verpleeghuizen.

Onacceptabel

“Door het onder de verantwoordelijkheid van Hugo de Jonge tot stand gekomen en uitgevoerde beleid, hebben talloze kwetsbare bewoners in verpleeghuizen het leven gelaten. BVNL vindt dit onacceptabel. Daarom is bij de procureur-generaal tevens het verzoek tot vervolging van Hugo de Jonge voor dood door schuld neergelegd,” licht Van Haga toe.

De aangiftes vind je hier en hier.

4.9 156 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
113 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Merijn Hugens
Merijn Hugens
10 maanden geleden

Alleen maar Poppenkast voor de Bühne…de Leugens van de afgelopen twee jaar COVID-1984 zijn zo Bizar & Megalomaan Grotesk…dat dit hele K*tverhaal al twee jaar geleden als een Kaartenhuis in elkaar had moeten sodemieteren…Dat Haagse Ongedierte probeert met Rookgordijnen hun Kudde Hersendode Schapen gewoon voortdurend te Misleiden met behulp van de Controlled Opposition..,De ÉNIGE PARTIJ waar ik nog vertrouwen in heb is Forum voor Democratie….Zij hebben Onze Stem laten horen tot in de Plenaire Zaal van de Tweede Kamer der Staten-Generaal & Ver daarbuiten….

Theo
Theo
10 maanden geleden

Dan moet hij niet alleen de Jonge aanklagen ook Rutte,Kaag en iedereen die heeft meegeholpen om die prik te zetten omdat die net zo hard doorgingen ook nadat de bewijzen op tafel kwamen
Het WHO,WEF etc……

Blijf mij nabij
Blijf mij nabij
10 maanden geleden

Wybren, je bent en blijft mijn HELD

Edward
Edward
10 maanden geleden

Zolang we hier te maken hebben met een intens corrupt en crimineel justitie-apparaat onder aansturing van levensgevaarlijke WEF psychopaten, lees Rutte c.s. heeft dit geen schijn van kans.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

113
0
We lezen graag je reactie!x