Binnenland

Van Meijeren wil onafhankelijk onderzoek naar ritueel kindermisbruik: ‘Grapperhaus wringt zich in bizarre bochten’

Help mee door deze informatie met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Honderden slachtoffers van sadistisch en satanisch ritueel kindermisbruik kunnen eindelijk een boekje opendoen over hun ervaringen. De onderzoekscommissie die minister Grapperhaus van Justitie heeft ingesteld, is echter volledig onder zijn controle. De mogelijke daders binnen zijn ministerie, wordt hiermee een hand boven het hoofd gehouden, stelt Forum voor Democratie.

“Het verzoek van FVD om een onafhankelijke onderzoekscommissie in te stellen, werd door een tierende Grapperhaus afgewezen,” aldus de partij.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

FVD-Kamerlid Gideon van Meijeren zei in een interview met Rick Kuitems dat slachtoffers hooggeplaatste ambtenaren van het ministerie van Justitie beschuldigen van betrokkenheid bij het misbruik.

Hij heeft de absolute macht en controle

“Er zijn rondom de zaak van Joris Demmink een aantal ontwikkelingen geweest waaruit bleek dat rechters een dubieuze rol speelden. Je hoort het soms ook over mensen die belangrijke functies vervullen binnen de politie. Allemaal onderdelen van de justitieketen die onder minister Grapperhaus vallen,” zei Van Meijeren.

“Uitgerekend Grapperhaus heeft de onderzoekscommissie in het leven geroepen die dit fenomeen moet gaan onderzoeken. Hij heeft de absolute macht en controle over die commissie,” vervolgde hij.

“Het gaat om misstanden die voor een deel binnen het ministerie van Justitie hebben plaatsgevonden, dus hoe kan Justitie dat nu onafhankelijk gaan onderzoeken?” vroeg Van Meijeren.

Leugens

De groep Spotlight, die de belangen van de slachtoffers behartigt, heeft het vertrouwen in de voorzitter van de commissie, UvA-hoogleraar Jan Hendriks, al opgezegd.

“Het is hoogst opmerkelijk dat Grapperhaus een motie die opriep tot een onafhankelijk onderzoek naar sadistisch en satanisch ritueel misbruik ontraadde. Tijdens het debat merkte ik dat de minister leugens vertelt over zijn rol bij de commissie. Hij zei bijvoorbeeld letterlijk: de commissie is onafhankelijk van Justitie. Als je naar het instellingsbesluit kijkt, dan zie je dat de minister er bovenop zit,” zei het Kamerlid.

Trap in het gezicht

“Dat is toch heel opmerkelijk dat hij koste wat kost erop staat dat deze commissie onder zijn toeziend oog gaat opereren,” benadrukte hij.

“Hij wringt zich in de meest bizarre bochten en schuwt het dus ook zelfs niet om glashard te liegen over zijn rol in deze commissie, wat bij mij alleen maar extra wantrouwen wekt. Het is een trap in het gezicht van de slachtoffers, die zich al jaren niet serieus genomen voelen en die nu worden geschoffeerd op een manier die zijn weerga niet kent. Dit moet gewoon onafhankelijk onderzocht worden, voor de slachtoffers,” zei Van Meijeren.

4.8 114 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

92 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Maria
Maria
2 jaren geleden

De mannen van FVD zijn de kerels met lef en onderbouwing.
Verder is er niemand die deze kale goed durft aan te spreken!
Top Gideon!

Marcow
Marcow
2 jaren geleden

Goed zo Gideon.
Deze smerige beerput moet open.
En de verantwoordelijke en medeplichtigen mogen hun straf niet ontlopen.

Annette
Annette
2 jaren geleden

Komt er dan eindelijk gerechtigheid voor al die misbruikte kinderen en jong volwassenen?

Gideon is een absolute kei, dat hij zich zó vastbijt in, denk ik, één van de moeilijkste “dossiers” ooit.

Ik ben heel eerlijk als ik zeg, dat, tot voor kort, ik zo goed als niets wist van dit hele gebeuren.

Dat is ook logisch, omdat het jaren lang zo goed mogelijk verborgen is gebleven bij de MSM.

NU ben ik veel beter op de hoogte. Gideon heeft het voor een nog veel groter publiek openbaar gemaakt. Daarvoor hulde!

De commissie die Ferd Grapperhaus in het leven heeft geroepen, is natuurlijk niets anders dan: “Wij van WC eend” en “De slager keurt zijn eigen vlees.”

In dit geval is het nog een graadje erger. WELK slachtoffer van zo’n groot misbruik wil nu geconfronteerd worden met “mensen”, die zelf deelgenomen hebben aan allerlei satanische gebeurtenissen.

OF het Gideon lukt om een meerderheid te krijgen voor zijn plan om een werkelijk onafhankelijke commissie te benoemen…. Ik denk dat het grootste deel van de laffe Tweede Kamerleden liever hun ogen dicht en hun oren gesloten houden.

Dat is namelijk de weg van de minste weerstand.

Mikkel
Mikkel
2 jaren geleden

Huig Plug zit in de gevangenis mensen! Zoek zijn Twitter op en stuur hem een kaartje! Deze doofpot mag van het partijkartel niet open, koste wat kost…

Back to top button
92
0
We lezen graag je reactie!x