Homepagina » Mens en Dier » Jezus was een islamitische martelaar en een Palestijn, zegt deze leider
jezus

Jezus was een islamitische martelaar en een Palestijn, zegt deze leider

Tijdens de kerst claimden diverse Palestijnse leiders dat Jezus een Palestijn was. Eén van hen noemde hem zelfs de ‘eerste islamitische martelaar’.

De Palestijnse leider Tawfiq Tirawi beweerde dat Jezus volgens de islamitische traditie is beloond met 72 maagden in de hemel, schrijft de Jerusalem Post.

“Dit is de gezegende kerst, de geboorte van onze Heer Jezus de Messias, de eerste Palestijn en de eerste shahid [islamitische martelaar],” schreef Tirawi op kerstavond op social media.

Palestijnse feestdag

President Mahmoud Abbas noemde kerst op de Palestijnse televisie PA TV een ‘Palestijnse feestdag’ die ‘van ons is’.

Afgelopen week is meerdere keren geclaimd dat Jezus een Palestijn was.

Zo schreef Muwaffaq Matar van de Fatah Revolutionaire Raad op 26 december in dagblad Al-Hayat Al-Jadida dat ‘de Nobelprijs voor de Vrede elk jaar naar deze Palestijn zou moeten gaan’.

Van Adam tot Mohammed

Moefti Muhammad Hussein zei daarnaast: “We hebben het hier over een lijn van islamitische profeten van Adam tot Mohammed.”

In 2019 publiceerde de New York Times bovendien een opiniestuk waarin stond dat ‘Jezus een Palestijn was’.

De krant verontschuldigde zich na kritiek. Zo beschuldigde rabbijn Abraham Cooper de krant van ‘fake news’ en zei hij dat men probeert de geschiedenis te ‘herschrijven’.

[Jerusalem Post]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Bataaf schreef:

  Ach ja niks nieuws onder de zon.Het claimen van geschiedenis die niet de hunne is is de islam niet vreemd.Integendeel daar is deze ideologie op gestoeld.Klein lesje geschiedenis dan voor deze moeftie.
  Palestijn/Palestina komt van de Romeinen die na de joodse opstand hun provincie judea tot Palestina her/benoemden naar de Filistijnen aartsvijanden der Israëlieten. Pas in de 7e eeuw na Christus onstond langzaam maar zeker islam nadat de Assyriers en Romeinen elkaar uitgeput hadden in de strijd en oost Rome zoals dit deel van het rijk heette Palestina verliet en zo open liet voor andere gegadigden in deze dus de Arabieren.Pas toen kwamen er Arabieren te wonen in Palestina.Een grote leugen en fantasie verhaal om van te moeten lachen.Het word hoog tijd dat mensen is leren zelf te onderzoeken en studeren en deze onzin bestrijden.Met werkelijke kennis.Want kennis is immers macht.

  34 likes
  • René schreef:

   Beloond met 72 maagden in de hemel….. Pfff, zelfs met mijn libido moet ik daar toch écht niet aan denken 😀

   7 likes
  • Rob schreef:

   @Bataaf, het schijnt nog veel verder te gaan. Thomas Williams legde eens uit dat zowel het Christendom als de Islam voortgekomen zijn uit de talmoed. En de talmoed komt uit…. Israël. Een snelle zoekopdracht en je vind dat de babylonische talmoed de meest toegepaste is van twee stromingen. Wie verschuilen zich achter het jodendom? De zionisten / satanisten van de Cabal. Het satanisme heeft een geschiedenis van 1000 tot 1200 jaar en volgens een artikel (die ik niet meer terug kan vinden) is het zelfs in de derde eeuw begonnen in een land in die tijd genaamd Khazaria.

   Als je dan kijkt naar de Islam, die gelooft dat ze 72 maagden krijgen als ze dood zijn gegaan door moord dan zit daat het satanisme achter. Het opofferen van levens is satanisme en als je maagden krijgt dan betreft het minderjarige meisjes dus is dat pedofilie. Pedofilie is weer gerelateerd aan satanisme. Dus is de Islam gewoon een ander uitdrukking van satanisme. In het satanisme zelf doen ze dat in het geheim, religies zijn dan domweg een openbare weergave van satanisme. Maar ook in de kerk wordt gezegd dat, als je eeuwig wilt leven, je zijn bloed moet drinken en zijn vlees moet eten. Thomas Williams vertelt echter dat ze ook in de top tegen elkaar uitgespeeld worden door hogere machten die buiten het aardse om gaan. Marduk wordt genoemd als degene die dat heeft opgezet. En nu blijkt dat Marduk hen net zo heeft belazerd als de elite ons heeft belazerd. Op een veel hoger niveau schijnt het te gaan om het oogsten van zielen en energie. De Cabal etc zijn alleen maar de slavenmeesters maar worden zelf dus ook tegen elkaar uitgespeeld.

   5 likes
  • dna schreef:

   Islam en nazi’s aanbidden de zelfde ….

   3 likes
 • Ronald schreef:

  Maria de moeder van Jezus en haar begeleider Jozef waren joodse mensen uit de joodse stam Juda. Daarom ook begon Jezus in de eerste instantie zijn leer te prediken onder de joden en in joodse synagoge. Vanwege zijn joodse afkomst noemde de beulen van Jezus hem de Koning der Joden en drukte hem tot bloedens toe een doornenkroon op het hoofd. Het beeld van Jezus aan het kruis genageld met een doornenkroon op zijn hoofd, dus de aanwijzing naar zijn joodse afkomst, staat in elke christelijke kerk. Er hangt dus een Jood aan het kruis in alle christelijke kerken over de hele wereld en geen Palestijn.

  14 likes
 • Willem schreef:

  Dat gespeculeer houdt toch nooit op alsof religie iets is wat je serieus moet nemen. Jezus werd aan het kruis genageld, het kruis dat was een Romeins martel en executiewerktuig, vraag me af als er toen een quillotine had bestaan hadden al die Christenen dan nu met een miniatuur quillotine om hun nek gelopen? Mensen moeten er een keer mee op houden met die waanzin dat is de enige manier om verder te komen, maar ja, kan het wel schrijven maar er zal nooit iets veranderen.

  13 likes
 • Elise schreef:

  Ik neem dit wel serieus. Mohammed is een bloedlijn van Jesus. En wel de sjiitische bloedlijn.
  Wij zullen samen(moslims en christenen de valse messias gaan verwijderen). Die in Jerusalem(nieuwe hoofdstad van de wereld) huist.(heeft ook zeven heuvelen/zeven poorten) Het draait helemaal niet meer om Rome. Europa is overgenomen door Zeus.(geldsysteem) Zie stier met vrouw(Europa) standbeeld voor Brussels EU gebouw.
  Een Palestijn heeft zelfs de sleutel van de deur van de heilige grafkerk.(jerusalem). De vorm van de kerk is eveneens een sleutel. Het draait om de 2 sleutels van Petrus.(eerste boodschapper van Jesus) Een sleutel opent en de ander sluit.
  Een poort is bewust dicht gemetseld.(iets over de valse god) Nou ja, er is veel gedoe om de religies in Jerusalem. Er wonen trouwens nog maar weinig christenen aldaar. Allemaal uitgekocht. 3 x raden door wie.
  Sjiieten wonen rond de tigris en eufraat.(Irak/Iran) Daar zullen grote oorlogen ontstaan.(staat in de bijbel). zie: Zeven zegels, bazuinen en schalen. Die Carla van de EU had er ook al over. Magische zeven.
  Irak is al min of meer gevallen. Iran is nu aan de buurt. Alles is al vooropzet/uitgestippeld. Of je het nu leuk vindt of niet. Ben zelf geen kerkganger. Ik zie de huidige technologie wel als een groot gevaar. Denk dat dit de satan is. Mechanisme om alles om te keren. Door alles onder controle te hebben/nemen.
  Om het allemaal nog ingewikkelder te maken. Alles gebeurt onder een bepaald gesternte.(sterrenbeeldenklok) Niet de astrologische, maar de astronomische. De aarde heeft alle sterrenbeelden doorlopen en er begint nu een nieuw tijdperk.(hoe dit eruit ziet, dat komt later). Ik ben ervan overtuigd, dat we niet door kunnen gaan met een technische wereld. De natuur gaat zich uiteindelijk wreken.(heeft zijn eigen tijd/bioritme) Mensen zijn boos, ziek enz.
  Voor mij is dit allemaal geen toeval meer.
  Wat ook interessant is, wat er in de Koran beschreven staat, is over de beschrijving van de vele luchtlagen.
  Ik lees het dus allemaal als kennis en niet als religie.
  Rusland(poetin zit in de stoel van sint andreas) speelt hier ook een grote rol in. Ach ja, de hoogpriesters van deze wereld zijn vanaf het begin al de baas. Wij(pionnetjes) hebben maar weinig invloed. Wij worden immers via de hegeliaanse dialectiek bespeeld.
  De tijd zal het leren of de heilige boeken in zijn geheel uitkomen. Ik vrees van wel.

  7 likes
  • Car schreef:

   Toch knap dat men zonder techniek van o.a vervoer en communicatie 2020 jaar geleden, ons hedendaagse leven wisten te beïnvloeden 🙂 daarom denk ik ook dat de koran en de bijbel op de stapel kunnen als boekjes van de gebroeders Grimm. Rood kapje, https://nl.wikipedia.org/wiki/Roodkapje#Het_verhaal

   1 likes
   • Elise schreef:

    Als de tekeningen in de piramides kloppen dan bestond er dus al technologie zo’n duizenden jaren geleden. Het bouwwerk is op zichzelf al een mysterie. Hoe heeft men het in die tijd kunnen bouwen.
    Ik heb het over een aardetijdperk. Die zijn er al vier geweest. Volgens de Maya’s. Zij zeggen dat 1 aarde tijdperk ongeveer 5125 jaar duurt. Anderen berekenen dit tijdperk vanaf de zondvloed. Ongeveer 3600 jaar.
    De 12 maanden(tijdberekeningen) zijn ontstaan door astronomie.(door naar de lucht te kijken) Eigenlijk hebben we er 13. Zo kon men weten wanneer men zaadjes kon gaan planten enz. Het is dus een astronomische klok. Verweven met onze horlogetijdsklok.(die is te technisch). Je hoort in de winter mee te gaan met het licht en donker. Je moet het rustiger aan gaan doen. Gewoon omdat er minder zonlicht is.
    Van de drie geloven(jodendom/moslims en christenen) weten we dat er 12 apostelen/boodschappers/hoogpriesters zijn. Dat heeft met elkaar te maken. Voorbeeldje:
    Zoals kerst. De een viert het om de geboorte van jesus, de ander viert het voor de winterwende. In de winter ligt de natuur stil, maar ondertussen is het zich aan het voorbereiden op nieuw leven. Beide vieren het dus om dezelfde reden. Nieuw leven.
    Dus geloof is verweven met de natuurfenomenen. Je kunt religie niet geheel aan de kant zetten. Dat het allemaal onzin is.
    Ben er wel mee eens dat religie door machthebbers misbruikt wordt. Maar ook dat staat beschreven in de heilige boeken.
    Jij verwjjst mij naar roodkapje. Ik verwijs jouw naar de attractie symbolica.(zie/lees het complete kinderverhaal). In mijn ogen betrekking over wat er nu gaande is. Beide staan in de Efteling. In de basis opgezet door mensen van het geloof.
    Och, al weer een lijntje naar het geloof. Haha.

    1 likes
  • Pete Del Fina schreef:

   De God van Israel zal zich NOOIT aan een niet-Jood openbaren. Mohammed was geen Jood. De eerste Christenen (Notzrim) waren Joden en hebben hun God aan niet-Joden geopenbaard.

   0 likes
 • Mistery babylon schreef:

  Tss en ik maar denken dat de bijbel verzonnen is door de Romeinen en het verhaal van Jezus gekopieerd is van de geboorte van nimrod.
  Ofwel uit mystery school religie van babylon.
  Hahaha

  6 likes
 • deze schreef:

  wat Hij is of was .. hij droeg het kruis en viel, en stond weer op en liep verder..de rest van het verhaal kent men

  film naar mijn hart : Braveheart .. vooral het slot.. niks veranderd al 2000 jaar..

  5 likes
 • Ron schreef:

  Het raadsel van de
  verdwenen profeet

  Is Mohammed rond 700 ‘gewoon’ verzonnen?
  Islam Historici zetten grote vraagtekens bij de traditionele verhalen over het leven van Mohammed. En ook de betekenis van Mekka staat ter discussie. Maar hoe is de islam dan ontstaan?
  Er is iets merkwaardigs aan de hand met Mohammed. Iets heel vreemds. Hij is ruim een eeuw volstrekt onvindbaar. Vanaf het moment dat de Arabieren het Midden-Oosten veroveren, zo omstreeks 640, duurt het een eeuw voordat geschreven bronnen melding maken van de profeet. En van Mekka. De stichter van de islam zou in 632 gestorven zijn – maar pas omstreeks het jaar 700 duikt zijn naam voor het eerst op, en daarna duurt het nog enkele tientallen jaren voordat de eerste biografieën verschijnen. Waarom die enorme stilte? Steeds meer historici vragen zich af hoe betrouwbaar die biografieën dan kunnen zijn. En sommigen betwijfelen zelfs of Mohammed wel heeft bestaan. Wie weet is hij rond 700 gewoon ‘verzonnen’…

  5 likes
  • Edo Hamm schreef:

   Net als Jezus als zoon van God een verzinsel is, die pas in het jaar 325 plaats vond, tijdens de synode van Nicea. Heel democratisch, bij stemming. Het werd gehaald met een kleine marge.
   Daardoor moest er wel heel veel aangepast, veranderd en weggelaten worden uit de bijbel.

   2 likes
 • kuus schreef:

  Zolang er maar maagden in voorkomen is het goed hoor dat hoort bij de islam.

  4 likes
 • Inez schreef:

  Wat een onwetendheid @Elise. Mohammed is niet van een Sji’itische bloedlijn. Sji’sme is pas ontstaan na de dood van Mohamed en had te maken wie de opvolger van hem zou worden. De eerste Khalief.Er was een een groep, die wilde dat Ali dat zou worden. Zo ontstond de Sjiat Ali, de partij van Ali. Je kan Mohamed dus nooit een Sji’iet noemen. De opvolger van Mohamed werd trouwens Abu Bakr. Ali werd ‘pas’ de vierde Khalief.

  4 likes
 • 't Roode Vaan schreef:

  Of Jezus een Palestijn was?
  Dat zal altijd bestreden worden door Joden en Christenen.
  Iedere religie heeft zijn eigen verhaal, wat gedeeltelijk als geschiedschrijving kan worden gezien.
  Maar voor het grootste deel op een sprookje berust.
  Karl Marx heeft geloof uiteindelijk op de juiste waarde geschat.
  Hij beweerde dat de geestelijkheid een monsterverbond had aangegaan met het kapitaal.
  De een hield het volk dom; de ander hield het volk arm.
  Na verloop van tijd zal de arbeidersklasse haar rechten via anarcho-syndicalistische volksopstanden en proletarische revolutie opeisen en de samenleving eerlijk, veilig en fatsoenlijk maken.

  3 likes
  • Bataaf schreef:

   Marx?
   Religie heeft doden op het geweten maar hoe zit dat met het communisme?

   Moet ik een lijstje maken hier?
   Communisme heeft nooit gewerkt en zal nooit werken en brengt enkel armoede dood en verderf!

   2 likes
   • 't Roode Vaan schreef:

    De ideologie van Marx en Engels, het theoretisch communisme, is nooit ergens in de praktijk gebracht.
    Wat ten onrechte als socialisme of zelfs als communisme werd versleten was niet anders dan staatskapitalisme.
    Daarover gesproken; als er iets is geweest in de wereld wat een spoor van slachtoffers heeft achtergelaten dan is het wel het kapitalisme.
    Oorlog, honger, ziekte en uitbuiting van de arbeidersklasse heeft een ongekend aantal doden ten gevolge gehad.

    1 likes
 • lichtwezen schreef:

  Jezus Christus wordt steeds weer opnieuw gebagatelliseerd.
  De Christus is de eerste mens die de gehele cyclus van ééncellige op de eerste kosmische graad tot en met de zevende kosmische graad het Goddelijke Al bereikt heeft. De Christus heeft de mensen over de Goddelijke wetten willen vertellen o.a. over deze cyclus die iedereen, niemand uitgesloten heeft af te leggen. Hij is via de wetten voor de wedergeboorte, vanuit het Goddelijke Al, via de wereld voor de wedergeboorte, het vader- en moederschap terug op aarde, normaal geboren. (op de derde kosmische graad). Geen onbevlekte ontvangenis of wat dan ook! Jezus Christus heeft slechts een drietal jaren in het openbaar kunnen spreken, toen werd het de machthebbers teveel en heeft men hem opgeruimd c.q. vermoord! (niks ervan: Hij is gestorven voor onze zonden!) Er is zoveel verdraaid in de bijbel en tegenwoordig kom je nog meer van die afbraak tegen…
  Zie de boeken van Jozef Rulof op: http://www.Rulof.org

  3 likes
  • MarK schreef:

   Gestorven voor onze zonde, ik kan er niets mee hebben.
   Waarom zouden we in zonde geboren moeten worden ?
   Hoe kan Jezus boeten voor een ander sterven alsof dat iets goed zou maken?
   Je wordt geboren in Gods Image toch?
   Zie je er klopt zoveel niet..
   Vind het een grote manipulatie die Bijbel al staan er zeer veel mooie dingen in en waarheid .
   Het kwaad is de Cabal die ons in leugens laat geloven en al het kwaad brengt, exact zoals het in de Bijbel beschreven staat.
   Waar was Jezus in die missende 14 jaren, ze doen alsof ze het niet weten.
   The Hidden Teachings of Jesus
   https://www.youtube.com/watch?v=Upj5U1jx_WA&t=170s

   Voor onze zonde gestorven, als ik de wereld zou kunnen redden van het kwaad dan kun je me nu op komen halen dan offer is me vandaag nog op .
   Dan mag men mij aan een kruis nagelen en dan sterf ik voor de mensheid om ons uit deze leugens en van het kwaad te verlossen.
   Jammer dat het niet zo werkt helaas..

   2 likes
 • anargie schreef:

  Wat een B.S.

  Asterix de GALliër
  GALlicië
  GALaten
  Meer van GALilea

  GAL betekent: KELT

  I rest my case here.

  2 likes
 • dna schreef:

  Die palestijnen toch, ha ha ha

  1 likes
 • Inez schreef:

  Vreemd verhaal dat Islamieten Jezus zouden zien als een martelaar.
  In het Islamitische verhaal, is Jezus niet aan het kruis gestorven. Sterker nog, hij is helemaal niet gestorven. Door dit te beweren, haalt de Moslim zijn/haar eigen geloof onderuit en erkent daarmee dat Jezus dus een zoon van God is.En dat kan ik niet geloven. Zometeen krijgen we ook te horen, dat een Palestijn beweert dat Jezus uit de dood is opgestaan. Misschien had hij geen trek in 72 maagden? Dit klinkt meer als een broodje aap verhaal. Als een Palestijn al zoiets zou beweren, dan is het een Christelijke Palestijn.

  1 likes
 • Henk Azie schreef:

  Zoek eens naar Christianity Revealed van Michael D Magee, dit artikel beschrijft de overeenkomsten van de Essenen en hun elite de Nazareeers en Jezus en het Christendom. Deze Essenen en Nazareeers waren een politiek religieuze groepering. Echt de moeite waard om te lezen.

  0 likes
 • Siegfried schreef:

  De bijbel is meerdere malen herschreven aan de stand van de sterren. Keep The Faith.

  0 likes
 • Pete Del Fina schreef:

  Er stond geschreven:

  Yehoshua
  HaNotzri
  V’Melech
  HaYEHUDIM (Joden)

  0 likes
 • GevanK schreef:

  Tawfiq Tirawi heeft blijkbaar nog nooit een vers uit de Bijbel gelezen….

  0 likes
 • x

  Check Also

  Leven na de dood: professor vertelt wat er volgens haar gebeurt nadat we sterven

  Leven na de dood: professor vertelt wat er volgens haar gebeurt nadat we sterven

  De Amerikaanse professor Nancy Murphy heeft in ...

  Oorlogspropaganda: Jezus verzonnen door Romeinen om Joden rustig te krijgen. Bijbelonderzoeker deelt bevindingen

  Oorlogspropaganda: Jezus verzonnen door Romeinen om Joden rustig te krijgen. Bijbelonderzoeker deelt bevindingen

  Het christendom is een Romeins complot, dat ...

  >