
Emulgatoren die de houdbaarheid van bewerkte voedingsmiddelen verlengen, kunnen een oorzaak zijn van angst en antisociaal gedrag, blijkt uit onderzoek.
Het gaat hierbij om de stoffen carboxymethylcellulose (E466) en polysorbaat 80 (E433).
De additieven veroorzaken een ontsteking in de darmen die van invloed is op de hersenen, en die kan leiden tot gedragsproblemen, aldus wetenschappers van de Georgia State University.
Aannemelijk
Proefdieren die werden blootgesteld aan emulgatoren presteerden minder goed op eenvoudige vaardigheidstests en waren bovendien angstiger.
Het is moeilijk om met zekerheid te zeggen of de effecten bij muizen ook bij mensen zullen optreden.
Toch denken de onderzoekers dat het aannemelijk is om emulgatoren in verband te brengen met angst en antisociaal gedrag.
Alle
Ontstekingen leiden ook tot andere aandoeningen, waaronder artritis, diabetes en hartziektes.
Alle ontstekingsziekten kunnen te maken hebben met het gebruik van emulgatoren.
De wetenschappers adviseren om geen voedsel te eten met conserveermiddelen.
Darmkanker
Eerder werden bovengenoemde E-nummers al in verband gebracht met darmkanker.
Het onderzoek is gepubliceerd in vakblad Scientific Reports.
Ja het is bekend maar wat zijn de alternatieven? Biovoedsel is de grootste onzin die er is. Fabrikanten plakken ongestraft overal het woordje ‘Bio’ op en de consument denkt dat het goed is. Kwam laatst biologisch zout tegen.
Als iemand iets weet dan hoor ik het graag.
Een emulgator is een natuurlijke of chemisch bereide stof die het mogelijk maakt om vet en water te vermengen tot één geheel. Een voorbeeld van een emulgator is lecithine (E322), dat meestal uit sojabonen wordt gemaakt, maar ook wel uit zonnebloemolie.
en waaruit bestaan wij uit voor 85%, daar zit het probleem als je dat begrijpt wat ik bedoel de ontsteking kurkuma scheid het vet(en de troep die daar in zit opgeslagen) weer dus een eet lepel kurkuma per dag en zwarte peper als je ontstekingen heb..
pindakaas kan je goed met kurkuma mengen.. elke dag een boterham kurkuma pindakaas met lekker dik zwarte peper en flink wat keltisch zee zout..
jij hoeft dit niet te doen als je een ontsteking heb het mag..
Interessant onderzoekje : https://foodness.nl/wow-dit-gebeurt-er-als-een-gezin-drie-weken-lang-100-organic-voedsel-eet/
Een kleinschalig en zeer eenvoudig onderzoekje maar toch veelzeggend of biologisch voedsel wel of geen verschil maakt. Verschil is duidelijk meetbaar in het bloed wat het gezondheidseffect op de lange duur nog niet aantoont natuurlijk, toch geef ik het graag de voorkeur van de twijfel boven niet biologische troep.
Licht migraine zou hierdoor ook veroorzaakt worden?