
Emulgatoren die de houdbaarheid van bewerkte voedingsmiddelen verlengen, kunnen een oorzaak zijn van angst en antisociaal gedrag, blijkt uit onderzoek.
Het gaat hierbij om de stoffen carboxymethylcellulose (E466) en polysorbaat 80 (E433).
De additieven veroorzaken een ontsteking in de darmen die van invloed is op de hersenen, en die kan leiden tot gedragsproblemen, aldus wetenschappers van de Georgia State University.
Aannemelijk
Proefdieren die werden blootgesteld aan emulgatoren presteerden minder goed op eenvoudige vaardigheidstests en waren bovendien angstiger.
Het is moeilijk om met zekerheid te zeggen of de effecten bij muizen ook bij mensen zullen optreden.
Toch denken de onderzoekers dat het aannemelijk is om emulgatoren in verband te brengen met angst en antisociaal gedrag.
Alle
Ontstekingen leiden ook tot andere aandoeningen, waaronder artritis, diabetes en hartziektes.
Alle ontstekingsziekten kunnen te maken hebben met het gebruik van emulgatoren.
De wetenschappers adviseren om geen voedsel te eten met conserveermiddelen.
Darmkanker
Eerder werden bovengenoemde E-nummers al in verband gebracht met darmkanker.
Het onderzoek is gepubliceerd in vakblad Scientific Reports.
Is dit door mensen gemaakte ondergrondse complex een miljoen jaar oud?
Amerikaanse Gezondheidsraad gefinancierd door vaccinproducenten en Defensie
Rutte III maakt aan de staat geketende onderdanen van ons. Historicus schetst verontrustend patroon
Rechtbank eist alle 29 geheime OMT-tapes op: ‘Dit is alvast een grote overwinning!’
Zo wil Bill Gates de vólgende pandemie bestrijden
First Contact van de mensheid, een waarschijnlijk scenario
“Water heeft geheugen en kan worden ingezet als medicijn”
WikiLeaks-baas Assange: “Terreurgroep IS gecreëerd door de CIA”
Expert: UFO’s bestaan, ‘overvloed aan bewijs’ (video)