Internet

EU Digital ID wordt aan je internetgedrag gekoppeld

Help mee door deze info met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Door: Wesley Feijth

Dat de QR-code nog lang niet van het toneel is verdwenen is, is voor de wakkere Nederlander al lang duidelijk. Zoals bij een paard de teugels af-en-toe gevierd worden, zien we eenzelfde patroon terug in de uitrol van het digitale controlesysteem. Telkens wanneer er twee stappen vooruit gezet zijn, wordt er weer ééntje terug gedaan.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

“Know the outcome and you’ll see the journey”, is een van de bekende quotes van conspiracy researcher David Icke. Wanneer je ziet waar we naartoe genomen worden, wordt het enorm simpel om de tussentijdse stappen richting dat doel te herkennen.

Wat is precies het einddoel dan? De QR-code in combinatie met de Europese Digitale Identiteit (EDI) wordt zometeen het centrale ijkpunt waar werkelijk alles aan gekoppeld zal gaan worden. Dit wordt tevens je ID-bewijs, je rijbewijs, je medisch dossier en je vaccinatiebewijs. Een enorme ramp voor je privacy, maar de ultieme natte droom van een overheid die streeft naar totalitaire controle.

Daarnaast gaat zo’n beetje al je data hier aan gekoppeld worden. Aan welke data moet je dan zoal denken? Denk aan je verzekeringen, kredietgegevens, belastingaangiften, boodschappen, reisgegevens, digitale valuta, basisinkomen, CO2 budget en misschien wel het meest belangrijk: je internetgedrag.

Aan je internetgedrag kan namelijk perfect afgelezen worden of jij wel een brave burger bent geweest!

Je internetgedrag en sociaal krediet in China

In China is al sinds 2014 een sociaal-krediet-systeem actief. Elke burger krijgt daar een score op basis van zijn/haar gedrag. Ieders score is publiekelijk bekend, net als de gevolgen van een te lage score. Onwenselijk gedrag volgens de Chinese communistische overheid kan leiden tot het uitgesloten worden van een baan, een huis, een lening, of het openbaar vervoer en vliegverkeer.

In China is ook je internetgedrag van groot belang voor je score. Ben je publiekelijk tegen lockdowns? Slecht nieuws voor je score. Lees je vaak artikelen die kritisch zijn op het overheidsbeleid? Ook dan gaat je score omlaag.

In het Westen hebben we al gezien hoe chat-applicaties als Whatsapp gedwongen de encryptie moeten verwijderen. Dit houdt in dat het voor buitenstaanders enorm makkelijk wordt om de inhoud van de berichten te kunnen analyseren. Tot in hoeverre kan deze data zometeen tegen je gebruikt worden?

Verbreek je connecties met Big Tech

Iets wat ik in mijn Café Weltschmerz-interview sterk benadrukte, is de versmelting van de publieke en de private sector. Het zijn niet zozeer de overheden die zelf de infrastructuur hebben uitgerold om ons te kunnen bespioneren en controleren. Nee, zij doen dit via Big Tech bedrijven als Google, Facebook en Microsoft.

Dit is op zichzelf geweldig nieuws! Het betekent namelijk dat wij een groot deel van de gevolgen van dit systeem kunnen ontspringen door simpelweg andere technologie te gaan gebruiken.

Volgens onze filosofie is dit technologie die menselijke rechten en waardes als privacy, veiligheid en vrijheid van meningsuiting ondersteunt. Open-source software en decentralisatie van consensus zijn daarbij een absolute must.

De Snowden Smartphone

Vanuit deze filosofie heeft Android-Privacy.com de Snowden Smartphone in het leven geroepen: de favoriete telefoon van NSA klokkenluider Edward Snowden. De telefoon draait op een Google-vrije versie van Android, waardoor al jouw favoriete applicaties gewoon beschikbaar zijn!

Uiteraard raadt Android-Privacy.com het gebruik van bepaalde applicaties af, omwille van de bescherming van je privacy. Om die reden krijg je bij aanschaf van de Snowden Smartphone ook toegang tot hun Privacy Platform, waar ze je alles leren over vervangers voor Big Tech-applicaties als Whatsapp, Facebook, Twitter etc.

Het is begrijpelijk dat je niet direct kunt verhuizen naar alternatieven, dus leren we je ook hoe je deze applicaties op een privacy-vriendelijke manier kunt gebruiken. In onderstaande tweet zie je hoe Edward Snowden zijn telefoon ingericht heeft.

De telefoon is uitgerust met het meest veilige en privacy-vriendelijke besturingssysteem ter wereld: GrapheneOS. Daarnaast wordt al het verkeer via TOR verstuurd, zodat je IP te allen tijde verborgen is. Dit is exact de telefoon die je bij Android-Privacy.com kunt bestellen.

De telefoon beschermt daarnaast je privacy en je veiligheid met functionaliteiten als:

 • Geen IP leaks bij je ISP: alles via TOR
  Je IP-adres is tot aan je voordeur te herleiden. Om die reden wordt al het verkeer op de telefoon via het TOR netwerk herleid. Dit zorgt er voor dat je internetserviceprovider jouw internetgedrag niet kan analyseren.
 • Camera en microfoon software kill-switches
  De meeste Android-telefoons luisteren de hele dag met je gesprekken mee. Bij de Snowden Smartphone schakel je je microfoon en je camera over het gehele apparaat uit wanneer je deze niet gebruikt.
 • Geïsoleerde omgeving voor privacy-schadende apps als Whatsapp
  De Snowden Smartphone wordt geleverd met een geïsoleerde omgeving waar je privacy-schadende apps in kunt plaatsen. Deze apps kunnen niet bij de apps, foto’s, contacten en andere data van je telefoon. Daarnaast kun je deze omgeving volledig uitschakelen waneer je de apps niet gebruikt.
 • Geen Google login en dus geen Google telemetry
  Bij de Snowden Smartphone hoef je nooit in te loggen met een (Google)account. Google gebruikt je login om al je gegevens (Google docs, Youtube, Google search etc.) aan elkaar te koppelen. Met de Snowden Smartphone is dit verleden tijd.
 • Geen persoonlijke identifier leaks (fingerprint of IMEI)
  Alle mobiele apparaten en browsers hebben een uniek kenmerk waarmee ze geïdentificeerd kunnen worden. De Snowden Smartphone zal deze identifiers nooit lekken naar derden.
 • Geen 24/7 locatie tracking
  Met behulp van de permission manager stel jij zelf in welke applicatie toegang heeft tot je locatie. Uiteraard hebben Big Tech-bedrijven als Google geen toegang.
 • Geen Corona contact tracing beacons
  In de Coronatijd zijn er verschillende contact-tracing toepassingen uitgerold over iPhone en Android telefoons. Deze telefoon is daar volledig vrij van.
 • Geen Bluetooth probs leaks, schakel standaard je bluetooth uit
  Het altijd aan hebben van je Bluetooth geeft een hoop privacyproblemen. Met deze telefoon schakel je daarom je Bluetooth automatisch uit wanneer je deze, bijvoorbeeld, 10 minuten niet gebruikt.

… en nog veel meer!

De Snowden Smartphone is vanaf halverwege mei weer te verkrijgen. Wil je als eerste op de hoogte zijn wanneer je de telefoon weer kunt bestellen? Laat dan je e-mailadres achter op de Snowden Smartphone pagina.

LAAT JE E-MAILADRES ACHTER OP DE SNOWDEN PHONE PAGINA

4.8 71 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Advertorial

Deze advertorial is een gast-artikel. De inhoud van advertorials valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van NineForNews.
guest

166 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Gezondheid (MGTOW)
Gezondheid (MGTOW)
2 jaren geleden

Wat een verschrikkelijke maatschappij krijg je dan, maar die is nou al verschrikkelijk. Het wordt alleen maar erger, althans als we dat toelaten.

Staxx
Staxx
2 jaren geleden

Dan maar een outcast, maar ik doe er niet aan mee.
Mijn bankrekening koppelen? dan ga ik op zoek naar een andere bank die dat niet doet.
Mijn internetgedrag beoordelen?
Dan alleen nog via de bakerbrowser en tor.

RayOfLight
RayOfLight
2 jaren geleden

Geen zin meer in deze ‘maatschappij’ en het wordt nog erger. ID digitaal , QR vaxxinazies. Booster shotjes covidhorror show. Mondkapjes.azov nazie’s in Nederland. Het is genoeg !

Liek
Liek
2 jaren geleden

Dan is mijn deugpunten score erg laag. Ik snap echt niet dat mensen in het westen zo’n systeem willen accepteren

Back to top button
166
0
We lezen graag je reactie!x