Buitenland

CDA-Kamerlid wil graag dat uw kinderen worden gedwongen om als kanonnenvoer te gaan dienen

Help mee door dit met anderen op je social netwerk te delen!

Mocht Nederland betrokken raken bij een serieus conflict, dan heeft Defensie flink meer mensen nodig, schrijft demissionair staatssecretaris Christophe van der Maat op X.

“We moeten daarvoor de krijgsmacht kunnen vergroten of verkleinen naargelang de veiligheidssituatie. Daarom denken we aan een nieuw dienmodel,” zegt hij. Defensie onderzoekt verschillende scenario’s met verplichtingen in toenemende mate.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

CDA-Kamerlid Derk Boswijk is enthousiast: “Mooi dat de staatssecretaris doorpakt op ons voorstel van het dienjaar door nu te gaan kijken naar een minder vrijblijvende variant.”

Kanonnenvoer

Ondertussen beweren de media dat de ‘sneuvelbereidheid’ onder Nederlanders toeneemt. Bijna de helft zou het vaderland willen verdedigen in oorlogstijd.

“Boswijk de toetsenbordheld, die al bang was voor een 70-jarige vrouw die bij hem aan de deur kwam en vervolgens loog door te beweren dat het boze boeren waren geweest, wil graag dat uw kinderen worden gedwongen om als kanonnenvoer te gaan dienen,” reageert onafhankelijk energieadviseur Simone Juffermans.

Atlantic Council

Onderzoeker en filosoof Martijntje Smits vindt het merkwaardig dat het CDA haar energie nu zet op bewapening en krijgsmacht, maar niet op onderhandelingen, diplomatie, het eerbiedigen van de internationale rechtsorde, vreedzame dialoog en verzet tegen vijandbeelden. “Dit lijkt me scheef, en maakt uw oproep mijns inziens ongeloofwaardig.”

Boswijk is lid van de Atlantische Commissie, de Nederlandse tak van de oorlogshitsende Atlantic Council, een entiteit die gezien wordt als een verlengstuk van het militair-industrieel complex.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 156 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

114 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Sjef
Sjef
17 dagen geleden

Zieke man en al helemaal ziek dat de burgers verplicht worden om voor de winst of winnen van de politiek elders gaat vechten. Als de politiek oorlog wil, ga dan zelf lekker vechten. Interruptie helden aan de microfoon zijn het. Zwakke ruggen die zelf achteraan staan als er gevochten moet worden.

C.N
C.N
17 dagen geleden

Ik zit de hele dag op het nieuws wat weten wij ???? niks of tegenstrijdige berichten. En hij zal het weten. Het W.E.F wil oorlog het geld is op…..ik ben 70 laat je nix wijsmaken =mijn credo….onderzoek alles zelf…zo als biowapens labs daar Nazi aanhanger(s) 90% van de mensen is goed ook in Rusland. OOELOG IS ONNODIG.

Jill
Jill
17 dagen geleden

Dan identificeer je gewoon als transgender of als beledigd , dan hoef je niet te gaan.

jackie
jackie
17 dagen geleden

Christophe: “hij die Christus in zij hart draagt”. Dat moet in deze dan de anti-Christ zijn, gezien de boosaardige plannen/uitspraken van een dom figuur.

Back to top button
114
0
We lezen graag je reactie!x