Buitenland

Verpleegster neemt publiekelijk ontslag: ‘Dit gebeurt er echt in de ziekenhuizen’

Help ons door deze informatie met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een klokkenluider die voor de Britse gezondheidsdienst NHS werkte, heeft en plein public ontslag genomen. Verpleegster Shelley Tasker, die in het Engelse Treliske-ziekenhuis werkzaam was, zei dat ze op het hoogtepunt van de coronacrisis ‘drie weken lang geen werk had’.

In een video die rondgaat op Facebook is te zien hoe Shelley mensen vertelt ‘wat er echt gebeurt’ in de ziekenhuizen. Met een microfoon in haar hand zegt ze: “Ik heb altijd van onze NHS gehouden, maar het is niet langer onze NHS. De NHS wordt gerund door de corrupte overheid.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg

“Gezondheidszorg bestaat niet meer. Op het hoogtepunt van de pandemie had ik drie weken lang geen werk omdat er geen patiënten waren. We hebben een speciale corona-afdeling. Geen enkele afdeling is overspoeld met patiënten en dat gebeurt nog steeds niet.”

Shelley zegt verder dat griep- en coronagevallen niet langer van elkaar worden gescheiden. “Het aantal griepgevallen is aanzienlijk gedaald. Waar is de griep gebleven?”

3 mensen met corona

De coronatest is volgens haar helemaal niet ontworpen voor corona. “In 94 procent van de gevallen gaat het om fout-positieven.”

“Ik neem vandaag publiekelijk ontslag. Ik draag dit uniform voor de laatste keer. Er is geen weg meer terug voor me. Ik kan niet langer liegen. Vrijdag heb ik een screenshot gedeeld van de coronacijfers, het aantal coronapatiënten in het Treliske-ziekenhuis, omdat dit openbare informatie zou moeten zijn,” zegt Shelley.

“Op vrijdag lagen er in Treliske 3 mensen met corona. Geen sterfgevallen. Drie coronapatiënten, verspreid over Treliske, West Cornwall en Hayle. Er zijn in de afgelopen 7 maanden 76 mensen gestorven in deze 3 ziekenhuizen. Ik heb vertrouwelijke informatie gedeeld omdat mensen dit moeten zien.”

Veel steun

“Veel mensen spreken zich uit. Vele artsen en verpleegkundigen zijn naar buiten getreden. Ze moeten nu bureauwerk doen en hebben allemaal een advocaat in de arm genomen.”

De verpleegster zegt ook dat lockdowns niet helpen tegen het virus. “Onze economie gaat crashen, mensen zullen verhongeren,” zegt ze. “Denk je echt dat dit maar een maand gaat duren?”

“Wat is er sociaal aan social distancing? De moeder van een vriendin van me heeft zelfmoord gepleegd. Wanneer komt hier een eind aan? Weg met social distancing, we moeten terugvechten.”

De verpleegster krijgt veel steun. “Dappere vrouw,” zegt iemand. “Dank je voor je eerlijkheid. Jammer dat er niet meer mensen zijn die zich uitspreken,” zegt een ander.

[Daily Mail]

4.7 144 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

68 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marcel
Marcel
3 jaren geleden

U doet goed werk heer de Boer. Dit soort berichtgeving is zeer belangrijk.

antje
antje
3 jaren geleden

das lef hebben, waar blijft iedereen???

Alex
Alex
3 jaren geleden

I’ve read about this, it’s just awful and heartbreaking at the same time.

georg gunther
georg gunther
3 jaren geleden

dappere vrouw zo moeten er meer komen

Back to top button
68
0
We lezen graag je reactie!x