Homepagina » Universum » Meest mysterieuze ster in Melkweg blijft astronomen beroeren. Verklaart dit haar vreemde gedrag?
Meest mysterieuze ster in Melkweg blijft astronomen beroeren. Verklaart dit haar vreemde gedrag?

Meest mysterieuze ster in Melkweg blijft astronomen beroeren. Verklaart dit haar vreemde gedrag?

Tabby’s Ster of KIC 8462852, de meest tot de verbeelding sprekende ster in onze Melkweg, blijft astronomen beroeren.

Wetenschappers merken voortdurend schommelingen op in haar helderheid en er blijkt tussen de ster en ons af en toe iets groots en donkers te passeren.

Sommigen suggereerden eerder dat er buitenaards leven in het spel is.

Nieuwste ontwikkelingen

Anderen dachten dat de ster een erg afwijkend lichtpatroon vertoonde vanwege een gigantische meteoor die in de omgeving van de ster te vinden is.

Tabetha Boyajian van de Universiteit van Louisiana, naar wie de ster vernoemd is, onderzoekt KIC 8462852 al sinds 2015.

Onlangs publiceerde het team van Boyajian een artikel in het tijdschrift Astrophysical Journal Letters over de nieuwste ontwikkelingen.

Aliens

Sommige van haar collega’s denken dat andere planeten of zelfs activiteiten van aliens de ster aan het zicht onttrekken.

Boyajian: “Volgens de gegevens die afkomstig zijn van de Kepler-telescoop, is de helderheid van de ster door de jaren heen met 22 procent afgenomen.”

“Als een groep planeten het zicht zou belemmeren, dan zouden dat meer dan 50 planeten moeten zijn die allemaal perfect op één lijn staan om de helderheidsdipjes te kunnen verklaren,” voegde ze toe.

Ook UFO’s ziet ze niet als antwoord op het vreemde gedrag van de ster.

Stof

Zelf denkt Boyajian dat stof mogelijk de reden is dat de ster ‘aan- en uitgaat’. “In het heelal is er overal stof, dus astronomen herkennen de structuur ervan,” zei ze.

“Stof verklaart de ongewone activiteiten van de ster het best,” vervolgde ze.

Maar het team blijft met veel vragen zitten, bijvoorbeeld hoe het stof geproduceerd is en waarom het rond de ster hangt.

Foto: Robertinventor Wikimedia Commons

[HLN]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • rob schreef:

  Astronomen beroeren hoe beroert het ook is het blijft een verbazing ,achter elk verbazing zit het niet weten en achter niet weten word het niet weten een fantasie en achter een fantasie legt de wortel van speculatie en uit die speculatie word er van alles toe beschreven aan het verschijnsel ,en zo word het verschijnsel iets mysterieus en als het te mysterieus word het beschreven naar Aliens en stof met ongewone activiteiten daar bedienen aliens zich ook Van ongewone activiteiten een ieder die geïnteresseerd is van deze verschijnselen word het denken erop los gelaten en een ieder vult het in met een eigen fantasie de wortel van speculatie kan vele kanten op inderdaad het blijft beroeren hoe beroert het ook is de zekerheid is dat het een ieder blijft verbazen en uit die verbazing creëert een ieder zijn beeld ..maar dan een van die zeer vluchtig is en het beweegt zich naar alle richtingen..
  Er is maar een oplossing voor deze verschijnsels men creëert zelf deze verschijnsels met fantasie van de gedachten..

  5 likes
 • johan schreef:

  As above, so Below. luiser naar je eigen lichaam, het innerlijk weten in jouw weet het al. sterker nog die is van zichzelf al bewust van alles wat er maar bestaat en is en gaat komen.

  De sleutel is dan ook kom tot jezelf, vertrouw in jezelf, geloof in jezelf, houdt van jezelf, de waarheid zit in jouw diep in je hart altijd zo geweest en zal altijd zo zijn. dus in feite heb je niemand nodig dan alleen jezelf. Alles dien je intern in jezelf op te zoeken en op te lossen. Dit is de waarheid wat het duister niet wil dat wij mensen dat gaan realiseren dat simpelweg alles maar ook echt alles te vinden is in jezelf. Het hele universum zit letterlijk & figuurlijk in ons wij zijn ookwel multi dimensionaale wezens die nu een 3D ervaring hebben in 5D zien we eruit als een unieke universum ieder van ons. Snap je nu waarom men ons dom en zoet houd continu iedere seconde van de dag in dag uit. Omdat ze als het ware doodsbang zijn voor ons dat we in ons werkelijke kracht komen te staan en ik kan je verklappen dat gaat ook zeer zeker gebeuren in de nabije toekomst.

  7 likes
 • Jaya schreef:

  Niemand kan een verklaring geven, diegene die hier toe wel in staat waren źijn vernietigd.

  3 likes
 • Santander schreef:

  Waarom denken mensen toch meteen aan Aliens en ruimteschepen? Conditionering?

  2 likes
 • Sceptic schreef:

  Space is hetzelfde als science fiction wat William Shatner letterlijk zelf zegt als het hem op de man af gevraagd wordt.
  Bekijk de lunar module en kijk dan naar de capsule die in het water werd opgepikt.
  De realisten noemen het niet voor niets, een homeless tweaker shelter, wie gelooft er nog dat dat door space heeft gereisd en dat dit de realiteit is?!

  Bekijk Jim carries film The true Man show waarin de hond Pluto heet, er een licht uit de hemel valt met sticker erop met de naam Sirius .
  En met de het commentaar aan het eind van de film dat mensen de waarheid accepteren die hen gepresenteerd wordt.
  Welnu die tijd is voorbij..

  Jim Carrey and the Moon Landing Story
  https://www.youtube.com/watch?v=g9p7IuK2_U0

  Luister naar de woorden die Neil Armstrong zegt.

  JIM CARREY Tells JAY LENO He Doesn’t Believe NEIL ARMSTRONG Landed On The Moon
  https://www.youtube.com/watch?v=KPi0x9Qv1Pk

  They know, en They Live.

  2 likes
 • x

  Check Also

  gevechtspiloot

  Gevechtspiloot: ‘Dit ding is niet afkomstig van de aarde’

  Wat gevechtspiloot David Fravor in 2004 overkwam, ...

  new york times

  New York Times pakt uit: ‘UFO’s geborgen die niet op aarde zijn gemaakt’

  Een geheime eenheid binnen het Pentagon die ...

  >