Buitenland

Verzet: Franse burgemeesters kondigen aan dat politie niet gaat controleren op gezondheidspas

Help anderen door dit artikel met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De burgemeester van de Franse badplaats Fréjus, David Rachline, kondigde dinsdag aan dat hij zijn politie niet gaat inzetten om te controleren op de gezondheidspas, die verplicht is in onder meer cafés en restaurants. Daarmee wil hij laten zien dat hij tegen de coronapas is. Ook hekelt hij de verplichte vaccinatie.

Inmiddels hebben ook andere burgemeesters aangekondigd de maatregel niet te zullen handhaven, waaronder de burgemeester van de stad Béziers.

De prefect van het departement Var, Evence Richard, veroordeelde het besluit van Rachline en sprak van een ‘politieke manoeuvre’. Burgemeester Rachline kaatste de bal vervolgens terug en twitterde: “Hallo prefect, u kunt als u wilt posters van Emmanuel Macron gaan plakken, maar alstublieft wel buiten werktijd.”

Helft van cafés en restaurants in Parijs weigert te controleren

Eerder deze week gingen beelden viraal waarop te zien is hoe Franse politieagenten restaurantbezoekers lastigvallen en om hun gezondheidspas vragen.


Volgens persbureau Reuters weigert de helft van de cafés en restaurants in Parijs te controleren of mensen een vaccinpaspoort hebben. Eigenaren die in overtreding zijn, krijgen in eerste instantie een waarschuwing. Bij een tweede overtreding moeten ze een week hun deuren sluiten. Ze kunnen uiteindelijk zelfs een jaar celstraf krijgen.

Absurd, oneerlijk en autoritair

President Macron heeft gezegd dat de vaccinpaspoorten er zijn om de ‘vrijheid’ van mensen te beschermen. Ja, echt. “Vrijheid bestaat alleen als de vrijheid van eenieder wordt beschermd,” zei Macron. “Vrijheid is niets waard als we onze broer, buren, vriend, ouders of iemand die we zijn tegengekomen op een evenement besmetten. Dan verandert vrijheid in onverantwoordelijkheid.”

De Franse president kreeg veel kritiek. Zo noemde politicus Jean-Luc Mélenchon het systeem ‘absurd, oneerlijk en autoritair’.

4.9 99 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
85 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
white hawk
white hawk
1 jaar geleden

Het is massa marteling.

Annette
Annette
1 jaar geleden

Mooi nieuws! Prachtig dat er burgemeesters zijn die in verzet gaan tegen die over het paard getilde Macron. Hoe meer hoe beter.
Toevallig ken ik de plaats Fréjus, gelegen aan de Middellandse Zee. Geweldige plaats en niet zo mondain als Cannes bijvoorbeeld. Ik weet natuurlijk niet hoe het anno 2021 is, maar als ik dit statement van deze burgemeester hoor, dan zit het wel goed daar.
Wat ik wel erg vind, is dat de tweedeling groter en groter wordt. Dat is echt wel dramatisch zo langzamerhand.
Ik ben 72 jaar en ik heb van zijn lang zal ze leven nog NOOIT een dergelijke periode meegemaakt.
Wanneer stopt het nu eens een keertje? Ik heb er meer dan genoeg van. Genoeg is genoeg.

Peter
Peter
1 jaar geleden

Fransen zijn niet zulke slappe zakken als Duitsers of Hollanders,benzine duurder ?gelijk de autobaan dicht en wel net zolang dat ze eeer normaal is,zelfde voor die regels van Macron,ze kotsen van die lul,en hebben maling aan zijn regels,van hem en dat ouwe wijf .

Perm.
Perm.
1 jaar geleden

President Macron heeft gezegd dat de vaccinpaspoorten er zijn om de ‘vrijheid’ van mensen te beschermen.
Horen we hier niet hetzelfde geluid als van Hugo de Jonge? Hebben ze wellicht op dezelfde leugenschool gezeten? Het lijkt er veel op. Oh Hans, we moeten ook die heks uit Duitsland niet vergeten.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

85
0
We lezen graag je reactie!x