Homepagina » Binnenland » ‘Dit kabinet heeft lak aan onze vrijheid, onze grondrechten, de democratie en de rechtsstaat’
kabinet
Foto: Mark Rutte (G20 Argentina CC BY 2.0)

‘Dit kabinet heeft lak aan onze vrijheid, onze grondrechten, de democratie en de rechtsstaat’

Sinds de val van het kabinet op 15 januari zijn er al vier nieuwe bewindspersonen beëdigd. Dat is nog nooit eerder gebeurd tijdens een demissionaire periode. Drie van hen zijn ook nog gewoon Tweede Kamerlid. Nergens staat beschreven dat gekozen Kamerleden van de nieuwe Kamer ook als demissionair bewindspersoon benoemd mogen worden in het dan nog demissionaire kabinet.

De benoemingen leiden tot veel kritiek. PVV-leider Geert Wilders vindt het ‘staatsrechtelijk onzuiver’ en ‘politiek ongewenst’. Tweede Kamerlid Renske Leijten (SP) voegde toe: “Dit schuurt zeer met de grondwet én de positie van de Kamer.”

Heel riskant

Ook hoogleraar staatsrecht Wim Voermans is kritisch. “Een erosie van hoe we met de grondwet omgaan,” zei hij. “Er wordt over de grondwet heengestapt want het bestuur wordt heel belangrijk geacht. Het is wel heel riskant, want die grondwettelijke bepaling staat er niet voor niets. Zo kunnen bewindspersonen zelf stemmen voor hun eigen wetgeving. Je moet nooit tijdens de wedstrijd de regels veranderen. Dan moet je de grondwet wijzigen.”

Informateur Hamer heeft ondertussen laten weten dat VVD en D66 inmiddels zover zijn met het schrijven van hun document op hoofdlijnen over een nieuwe regering dat er vanaf begin volgende week met de overige partijen gesproken kan worden.

Niets boeit dit kabinet

FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen haalt hard uit: “Niets boeit dit kabinet. Ze hebben lak aan onze vrijheid, onze grondrechten, de democratie en de rechtsstaat. Natuurlijk kan ook de grondwet ze helemaal niets schelen.”

Op de vraag wat we eraan gaan doen, antwoordde hij: “Zolang Nederlanders in meerderheid op kartelpartijen stemmen niet veel denk ik.”

4.9 75 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
144 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Avax
Avax
2 maanden geleden

Verschrikkelijk!

Annette
Annette
2 maanden geleden

DAT er (helaas) in maart 2021 te veel mensen op de kartelpartijen hebben gestemd, blijkt NU wel een dramatische vergissing te zijn. En echt niet alleen voor de “wappies”. Maar…. ik blijf nog steeds zeggen, dat IK mij niet kan voorstellen dat een partij als D66 ergens in augustus 2020 op zo’n 13 virtuele zetels hing en toen vervolgens bij de verkiezingen méér dan 10 zetels meer kreeg. Daar geloof ik nu net geen sikkepit van.
Het waren, net zoals november 2020 in de Verenigde Staten, gemanipuleerde verkiezingen. Met hulp van Klaus Schwab met zijn enorme macht.
DAT is ook precies de reden, dat er eigenlijk geen Nederlandse grondwet meer bestaat. Die is eventjes totaal ausradiert. Omdat het kan.
Ik vind de reacties van Geert Wilders en Renske Leijten behoorlijk tam. Die zijn ook niet meer wat ze ooit geweest zijn.
Wim Voermans is dan wat kritischer, maar dat maakt dat zootje ongeregeld toch niets uit.
De enige die fel uithaalt (ik had niets anders verwacht) is Pepijn van Houwelingen. Maar Pepijn hoort bij een partij met (helaas) 4 zetels en kan hier ook niets aan veranderen.
Even off topic, maar toch heel belangrijk:
Ik kreeg daarnet een berichtje binnen, dat de bloedbank (Sanquin) géén onderscheid mag maken tussen bloeddonoren die WEL gevaccineerd zijn en bloeddonoren die NIET gevaccineerd zijn.
Dat zal voor de meeste mensen, die zich consequent niet willen laten prikken, dramatische gevolgen hebben.
ALS je dan bloed nodig hebt, bij een operatie of ná een ongeval, dan heb je dus géén idee of het bloed, dat je krijgt, besmet is.
Een duivels dilemma. Althans zo ervaar IK het.

wolfje168
wolfje168
2 maanden geleden

Geert Wilders is er voor de proteststem. Gaat gewoon met het zootje mee als het erop aan komt.

Barend.
Barend.
2 maanden geleden

Sinds 17-03-2021 herdenk ik jaarlijks het einde van de rechtsstaat NL. Waarom die datum? Omdat het volk massaal toen blijk gaf in te stemmen met de kartelpartijen die een totalitair regime nastreven.

x

Check Also

npo

Walging om NPO-fragment waarin ongevaccineerden worden neergeschoten: ‘Totaal ziek!’

In het NTR-programma De Sociëteit werd vrijdag ...

slovenië

Premier Slovenië: dit zijn de Nederlandse Soros-marionetten in het Europarlement (Rutte woest)

Janez Jansa, de premier van Slovenië, heeft ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

144
0
We lezen graag je reactie!x