Buitenland

Uw gezondheidspas alstublieft: Franse politieagenten vallen restaurantgangers lastig

Help ons door deze informatie met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Verontrustende beelden die doen denken aan de nazitijd in Duitsland laten zien hoe Franse politieagenten restaurantgasten lastigvallen en om hun ‘gezondheidspas’ vragen. Die is sinds maandag verplicht.

Bewapende agenten met mondkapje controleren op een terras in Parijs of mensen beschikken over een coronapaspoort, dat laat zien dat iemand gevaccineerd is tegen corona of onlangs negatief is getest. De boetes zijn niet mals.


De gezondheidspas werd afgelopen maand aangekondigd door de Franse president Macron, waarna miljoenen Fransen de straat opgingen om te protesteren. De pas is ingevoerd ondanks wekenlange protesten.

Het is in Frankrijk vanaf nu verplicht bij een bezoek aan cafés en restaurants en bij lange trein- of busreizen aan te tonen dat men is gevaccineerd of negatief is getest. Voordat passagiers de TGV instappen, krijgen ze een blauw polsbandje om:


Ook zijn zorgmedewerkers nu verplicht zich te laten vaccineren. Doen ze dat niet, dan worden ze geschorst. De pas was al verplicht in musea, bioscopen en gelegenheden voor grote evenementen.

Het constitutionele hof gaf vrijdag groen licht. Volgens het hof schenden de maatregelen de grondwet niet. De maatregelen gelden tot minstens 15 november.

[Infowars]

4.7 56 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
183 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
1 jaar geleden

Gaat hier ook gebeuren.

Is op 17 maart .j.l. voor gestemd.

Flauw maar o zo waar.

Mickey
Mickey
1 jaar geleden

Hoelang gaat franse volk dit accepteren!?

Tygostein
Tygostein
1 jaar geleden

En dat komt hier ook.

Niq
Niq
1 jaar geleden

Daar zijn ze compleet doorgedraaid. Wie gaat nog daar met vakantie naartoe.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

183
0
We lezen graag je reactie!x