Homepagina » Internet » Een duidelijk geval van politieke censuur. Na Alex Jones is nu deze nieuwssite aan de beurt (en owee als je erover praat)
Een duidelijk geval van politieke censuur. Na Alex Jones is nu deze nieuwssite aan de beurt (en owee als je erover praat)

Een duidelijk geval van politieke censuur. Na Alex Jones is nu deze nieuwssite aan de beurt (en owee als je erover praat)

Enkele dagen nadat Alex Jones van sociale media werd verwijderd lijken de techreuzen al weer een nieuw doelwit te hebben gevonden. Facebook heeft nu de pagina een linkse nieuwssite geblokkeerd die over Venezuela schrijft.

De nieuwssite Venezuelanalysis.com bestaat al sinds 2003. Critici, waaronder de Amerikaanse overheid, claimen dat de site propaganda verspreidt voor de regering in Caracas.

De website wordt in de lucht gehouden door middel van donaties. Veel westerse intellectuelen, waaronder Noam Chomsky en Oliver Stone, steunen het project.

Politieke censuur

Op donderdag werd de Facebookpagina van de nieuwssite geblokkeerd. Een duidelijk geval van politieke censuur, aldus Venezuelanalysis.

De site suggereerde dat de schorsing het gevolg is van een ‘briljant stuk’ waarin gehakt werd gemaakt van de eenzijdige en vooringenomen verslaggeving van de westerse media over de aanslag met drones op de Venezolaanse president Maduro.


Inmiddels is de Facebookpagina weer hersteld.

Gemakkelijk doelwit

Enkele dagen geleden werd complottheoreticus Alex Jones van verschillende online platforms gegooid, waaronder Facebook.

De Amerikaanse senator Chris Murphy eiste nog meer censuur om ‘de democratie te redden’.

Anderen waarschuwden dat Jones simpelweg een gemakkelijk doelwit was voor Silicon Valley om de censuur van ongewenste geluiden te normaliseren en dat dit pas het begin is.

Atlantic Council

Wat velen is opgevallen, is dat Facebook onlangs een samenwerkingsverband is aangegaan met de Atlantic Council, een door de NAVO gesteunde denktank, om ‘democratie te beschermen’ en ‘misinformatie en buitenlandse inmenging’ tegen te gaan.


Ondertussen krijgt iedereen die op YouTube in een video verwijst naar Alex Jones een waarschuwing.

De directeur van het sociale media-platform Gab, Andrew Torba, liet vrijdag weten dat een interview dat hij had gedaan met Jones, van YouTube was verwijderd.

Illegale activiteit

Hij maakte zich volgens de videosite schuldig aan het ‘aanzetten tot illegale activiteit’.

“YouTube heeft ons interview met Alex Jones zojuist verwijderd,” schreef Gab op Twitter. “Hoe zet dat interview in hemelsnaam aan tot illegale activiteit?”

“Het lijkt erop dat je YouTube-livestream automatisch wordt stopgezet als je het woord ‘Alex Jones’ in je titel zet,” schreef commentator Mark Dice, die 1,3 miljoen abonnees heeft op YouTube. “#Orwelliaans.”

Ook H3 Podcast, met bijna 1,7 miljoen abonnees op YouTube, moest eraan geloven. Een livestream van het kanaal werd beëindigd omdat er tijdens de uitzending werd gesproken over Alex Jones.

[RT]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • RayOfLight schreef:

  In feite zijn de reguliere sociale netwerken en stelletje verraders (Twitter/Youtube/Facebook/Google etc).

  Tijdslijn fases (min of meer).

  -2012 : Eerst geven er het idee dat ze een platform voor ideeen zijn. Content creators worden met reclame inkomsten gelokt.
  -2013 : Stealthbanning wordt uitgetest.
  -2015 : Getest wordt in hoeverre publieke opinie kan worden veranderd
  -2016 : Adpocalyse
  -2017 : mensen krijgen strikes en advertentie inkomsten worden stopgezet
  -2018 : Voorkeurposities echte nieuws en Censuur content creators die niet volgens agenda handelen.

  Het blijkt dus heel duidelijk dat socialenetwerken , volledig MSM willen worden. Youtube wordt bijvoorbeeld een TV zender met dezelfde troep die je op TV kunt zie. Ook is het zo dat je constant gemind F’d wordt als je andere sociale netwerken gebruikt. Dit heeft GoogleTech zelfs toegegeven (leak) en is een project binnen google !! In de trend van ‘Politieke views van gebruikers op lange termijn veranderen’.

  Leaked :
  https://www.youtube.com/watch?v=UqByX959pxg

  Erg he ? Maar het goede nieuws is dat censuur wel goed voor landen werkt (je kunt immers een land niet zomaar verlaten) maar niet voor sociale netwerken. Er zijn alternatieven die (misschien) echt unbiased zijn. Minds.com gabs.ai real.video bitchute.com duckduckgo.com zijn dan ook betere (ongecensureerde) alternativen voor de oude ‘verraderlijke’ sociale netwerken die misbruik maken van elk bit informatie dat zij van hun gebruikers krijgen.

  17 likes
 • Aart schreef:

  Wereldwijd proberen links liberale deug fascisten anders denkenden de mond te snoeren.

  In Nederland zijn het die misselijkmakende B sterren zoals die hypocriete figuren uit Amsterdam die links lullen en rechts vullen om vanuit hun dure ivoren torens net doen alsof ze zo meelevend met andere culturen zijn.
  Peter R , Eric C en andere raaskallende zelfpijpers zulen er alles voor over hebben om anders denkenden te demoniseren, alleen voor eigen gewin, want zo meelevend zijn ze niet.
  Fakebook en Twittert zijn de bijbel voor dit soort narcisten want daar kunnen ze oeverloos en ongestoord hun achterlijke meningen kwijt.

  15 likes
  • Remco schreef:

   De woorden, links, liberaal en fascisme zijn toch niet in één woord te verenigingen Aart?
   Fascisten waren juist anti-communistisch en anti-liberaal! Als je iemand van bijvoorbeeld Groen Links fascistisch noemt, dan heeft u het toch echtniet goed begrepen, Aart.

   3 likes
   • faya schreef:

    Het is ook niet de bedoeling dat iemand er iets van begrijpt.
    Wat hier links heet heet in Amerika rechts, gebruiken woorden als liberaal/libertarisch, vaag iets van vrijheid suggererend maar wat niet zijn, omdat het fascisten zijn misschien?

    2 likes
 • Marduk's Revenge schreef:

  Alex jones zit nog steeds op Youtube hij zendt gewoon via andere kanalen uit!
  Waanzin dat mensen die kul geloven omtrent jones/

  Alle andere ECHTE klokkenluider kanalen zijn wel weg op YT
  Typ ales jones in YT en er komt geen einde aan die man, als YT HEM BANT WAAROM kan jones via anderen uitzenden en blijven BESTAAN op die Youtube????? hm?????????
  hier jones vergelijkt zichzelf met joden holocaust paar dagen geleden.

  Iedereen brengen ze om maar alex jones zendt gewoon via andere YT kanalen verder uit
  Arm dom gepeupel….

  Alex Jones Responds To Being BANNED
  https ://www.youtube.com/watch?v=uurZRU3DDQ0

  6 likes
 • Alexi Jonas schreef:

  Heb eens naar een filmpje van Alex Jones gekeken. Je zou denken dat die man de wereld geschapen heeft en alles weet. Als ik zo’n iemand zie, weet ik genoeg.

  Het is misschien wel beter dat hij op z’n eigen YT-kanaal uitzendt ipv iedereen lastig te vallen met z’n praatjes via de reguliere Internet.

  7 likes
 • Heath schreef:

  Youtube is een private company. Ze mogen doen wat ze willen. Als je daar niet mee kan leven registreer dan niet en geef geen akkoord op hun voorwaardes. Erg dom iets te tekenen zonder te lezen. Teken jij een werk contract zonder goed door te nemen? Nee. Dus eigen Schuld dikke bult.

  Ik heb niks tegen conspiracy theorists maar wel tegen mensen die zich herhaaldelijk ongegrond schuldig maken aan smaad, laster en beledigingen zoals Alex Jones. Hij geeft letterlijk zijn eigen volgers de schuld voor de Sandy Hooks conspiracy.

  Alex Jones maakt van elke situatie een geldbron, ook wat er nu gaande is.

  Youtube bepaald wat ok is en niet ok is. Zelfs ninefornews heeft wel eens een commentaar niet goedgekeurd. Dus, wat is het verschil?

  5 likes
 • Henk Azie schreef:

  En dit mag wel op youtube:
  http://www.youtube.com/watch?v=wjgeGyqlkvY
  Laat vooral op de reacties!

  4 likes
 • Philip schreef:

  Lees dit en huiver!!!

  Facebook Is Asking Banks to Share Data on Customers’ Spending Habits

  https://futurism.com/facebook-banks-financial-data/

  4 likes
 • flardinga schreef:

  Die hele Alex Jones kan mij helemaal niks schelen!!!

  3 likes
 • faya schreef:

  Voorlopig vordert de take down van de cabal gestaag.
  Van de hard core oog-geklepte msm’ers die zich hier tot stamgast hebben gemaakt vraag je je af of ze wel aan de goede kant van de geschiedenis staan.

  2 likes
 • Hawks schreef:

  Ik begrijp werkelijk niet waarom een zichzelf respecterend nieuwssite als Venezuelanalysis.com zich onderwerpt aan de Terms Of Service van Facebook.

  1 likes
 • frans schreef:

  We zijn er bijna.
  op het moment dat we/ze elkaar gaan bijten is het stop met de ellende.

  1 likes
 • faya schreef:

  Alex Jones pop weer overal op, door de reuring waren er veel mensen, die nog nooit van hem hadden gehoord, hebben nu van hem gehoord, heeft hij er zelfs 1 miljoen subscribers bij.
  Het zou een stunt geweest kunnen zijn van Alex zelf want anders had Big Tech dit al veel eerder gedaan, zo graag wilden ze van hem af.
  En al had Big Tech het wel gedaan, ze zijn niet van hem af.

  0 likes
 • x

  Check Also

  minister

  Minister Grapperhaus wil bepaalde inhoud van internet halen: ‘Heel eng’

  Het woord ‘Orwelliaans’ wordt te pas en ...

  sociale media

  Ben jij nog wel echt vrij, of heeft dit gevaarlijke fenomeen jou ook in zijn greep?

  Het gebruik van sociale media zoals Facebook, ...

  >