Internet

Een duidelijk geval van politieke censuur. Na Alex Jones is nu deze nieuwssite aan de beurt (en owee als je erover praat)

Help door deze info met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Enkele dagen nadat Alex Jones van sociale media werd verwijderd lijken de techreuzen al weer een nieuw doelwit te hebben gevonden. Facebook heeft nu de pagina een linkse nieuwssite geblokkeerd die over Venezuela schrijft.

De nieuwssite Venezuelanalysis.com bestaat al sinds 2003. Critici, waaronder de Amerikaanse overheid, claimen dat de site propaganda verspreidt voor de regering in Caracas.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De website wordt in de lucht gehouden door middel van donaties. Veel westerse intellectuelen, waaronder Noam Chomsky en Oliver Stone, steunen het project.

Politieke censuur

Op donderdag werd de Facebookpagina van de nieuwssite geblokkeerd. Een duidelijk geval van politieke censuur, aldus Venezuelanalysis.

De site suggereerde dat de schorsing het gevolg is van een ‘briljant stuk’ waarin gehakt werd gemaakt van de eenzijdige en vooringenomen verslaggeving van de westerse media over de aanslag met drones op de Venezolaanse president Maduro.


Inmiddels is de Facebookpagina weer hersteld.

Gemakkelijk doelwit

Enkele dagen geleden werd complottheoreticus Alex Jones van verschillende online platforms gegooid, waaronder Facebook.

De Amerikaanse senator Chris Murphy eiste nog meer censuur om ‘de democratie te redden’.

Anderen waarschuwden dat Jones simpelweg een gemakkelijk doelwit was voor Silicon Valley om de censuur van ongewenste geluiden te normaliseren en dat dit pas het begin is.

Atlantic Council

Wat velen is opgevallen, is dat Facebook onlangs een samenwerkingsverband is aangegaan met de Atlantic Council, een door de NAVO gesteunde denktank, om ‘democratie te beschermen’ en ‘misinformatie en buitenlandse inmenging’ tegen te gaan.


Ondertussen krijgt iedereen die op YouTube in een video verwijst naar Alex Jones een waarschuwing.

De directeur van het sociale media-platform Gab, Andrew Torba, liet vrijdag weten dat een interview dat hij had gedaan met Jones, van YouTube was verwijderd.

Illegale activiteit

Hij maakte zich volgens de videosite schuldig aan het ‘aanzetten tot illegale activiteit’.

“YouTube heeft ons interview met Alex Jones zojuist verwijderd,” schreef Gab op Twitter. “Hoe zet dat interview in hemelsnaam aan tot illegale activiteit?”

“Het lijkt erop dat je YouTube-livestream automatisch wordt stopgezet als je het woord ‘Alex Jones’ in je titel zet,” schreef commentator Mark Dice, die 1,3 miljoen abonnees heeft op YouTube. “#Orwelliaans.”

Ook H3 Podcast, met bijna 1,7 miljoen abonnees op YouTube, moest eraan geloven. Een livestream van het kanaal werd beëindigd omdat er tijdens de uitzending werd gesproken over Alex Jones.

[RT]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Henk Azie
Henk Azie
5 jaren geleden

En dit mag wel op youtube:
http://www.youtube.com/watch?v=wjgeGyqlkvY
Laat vooral op de reacties!

RayOfLight
RayOfLight
5 jaren geleden

In feite zijn de reguliere sociale netwerken en stelletje verraders (Twitter/Youtube/Facebook/Google etc).

Tijdslijn fases (min of meer).

-2012 : Eerst geven er het idee dat ze een platform voor ideeen zijn. Content creators worden met reclame inkomsten gelokt.
-2013 : Stealthbanning wordt uitgetest.
-2015 : Getest wordt in hoeverre publieke opinie kan worden veranderd
-2016 : Adpocalyse
-2017 : mensen krijgen strikes en advertentie inkomsten worden stopgezet
-2018 : Voorkeurposities echte nieuws en Censuur content creators die niet volgens agenda handelen.

Het blijkt dus heel duidelijk dat socialenetwerken , volledig MSM willen worden. Youtube wordt bijvoorbeeld een TV zender met dezelfde troep die je op TV kunt zie. Ook is het zo dat je constant gemind F’d wordt als je andere sociale netwerken gebruikt. Dit heeft GoogleTech zelfs toegegeven (leak) en is een project binnen google !! In de trend van ‘Politieke views van gebruikers op lange termijn veranderen’.

Leaked :
https://www.youtube.com/watch?v=UqByX959pxg

Erg he ? Maar het goede nieuws is dat censuur wel goed voor landen werkt (je kunt immers een land niet zomaar verlaten) maar niet voor sociale netwerken. Er zijn alternatieven die (misschien) echt unbiased zijn. Minds.com gabs.ai real.video bitchute.com duckduckgo.com zijn dan ook betere (ongecensureerde) alternativen voor de oude ‘verraderlijke’ sociale netwerken die misbruik maken van elk bit informatie dat zij van hun gebruikers krijgen.

Aart
Aart
5 jaren geleden

Wereldwijd proberen links liberale deug fascisten anders denkenden de mond te snoeren.

In Nederland zijn het die misselijkmakende B sterren zoals die hypocriete figuren uit Amsterdam die links lullen en rechts vullen om vanuit hun dure ivoren torens net doen alsof ze zo meelevend met andere culturen zijn.
Peter R , Eric C en andere raaskallende zelfpijpers zulen er alles voor over hebben om anders denkenden te demoniseren, alleen voor eigen gewin, want zo meelevend zijn ze niet.
Fakebook en Twittert zijn de bijbel voor dit soort narcisten want daar kunnen ze oeverloos en ongestoord hun achterlijke meningen kwijt.

Philip
Philip
5 jaren geleden

Lees dit en huiver!!!

Facebook Is Asking Banks to Share Data on Customers’ Spending Habits

https://futurism.com/facebook-banks-financial-data/

Back to top button
20
0
We lezen graag je reactie!x