Mens en Dier

Coalitie weigert debat over geheimzinnigheid rond rol koningin bij digitale munt: ‘Dit is de wereld op z’n kop’

Help ons door dit artikel met jouw vrienden op je socials te delen!

Koningin Maxima bemoeit zich met de politiek en toont zich groot voorstander van de digitale euro. Het kabinet gebruikt de politieke betrokkenheid van de koningin nu als reden om geen transparantie te geven.

Absurd, vindt Forum voor Democratie. “De wereld op zijn kop. Het gaat hier om de informatiepositie van de Tweede Kamer.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen wil hierover een debat. Hij kreeg steun van de oppositie, maar de coalitie weigerde.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Heel veel zorgen

“We hadden ongeveer zes maanden geleden een debat over de digitale euro. Daar was heel veel belangstelling voor. Toeschouwers stonden in de rij om dat debat bij te kunnen wonen. Er zijn heel veel zorgen over de invoering van de digitale euro,” zei Van Houwelingen in de Kamer.

“Een internationaal consortium, het Digital Currency Governance Consortium, heeft als doel om wereldwijd digitale munten in te voeren. Daar is de regering bij betrokken. Koningin Maxima is lid van de stuurgroep van die commissie,” vervolgde hij.

“Al zes maanden geleden hebben wij alle documenten aangevraagd die er zijn, zoals notities, e-mails enzovoorts. Maar het kabinet heeft ons laten weten dat het weigert om ook maar iets naar ons te sturen. Dat is de wereld op z’n kop, want het kabinet doet daarbij een beroep op de eenheid van de Kroon.”

Erg teleurstellend

Het is al heel dubieus dat de koningin betrokken is bij dat consortium, maar het toppunt is natuurlijk dat dat vervolgens gebruikt wordt om de Kamer geen informatie te sturen, aldus Van Houwelingen.

Kamerlid Omtzigt wees erop dat bij digitale munteenheden geen geheimhouding hoort. “Dat is niet de kerntaak van de Kroon. Betekent dit dat alle zaken waar de koningin zich mee bemoeit, vallen onder de geheimhouding van de Kroon? Ik denk dat dat niet zo is. Daar zou ik graag een uitleg over willen hebben van de regering.”

Hij kreeg bijval van Pouw-Verweij (JA21): “Het gaat hier om transparantie. Dat is heel belangrijk.”

De coalitiepartijen blokkeerden het debat. “De hele oppositie steunt het – daar ben ik erg blij mee – maar de coalitie niet. Dat is erg teleurstellend,” zei Van Houwelingen nog.

4.9 166 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

137 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Elias
Elias
1 jaar geleden

Digitale munt, pandemiewet e.d. Ze hebben 2 doelen.
1e=totale dictatoriale bevolkingscontrole.
2e= bevolkingsreduktie

Het is uiteindelijk aan je persoonlijke verbeelding wat je van deze verontrustende informatie maakt.

En bijna geen informatie kan zo verontrustend zijn als het feit dat we ons in een scenario van bevolkingsafname bevinden moetwillig gemanipuleerd door deze criminele overheid annex kroon.

Iedereen die openstaat voor het leven heeft er een vitaal belang bij om de kenmerken van dit door en door zieke systeem tot in detail te kennen en zijn leven daarop af te stemmen.

De toekomst behoort aan hen die willen leven, en hierbin het contact met de dood, deze in de ogen te schouwen en totaal te verwerpen, niet schuwen.

Annette
Annette
1 jaar geleden

Maxima heeft bij de kroning van Willem-Alexander de naam “koningin” gekregen, maar daarmee is zij nog lang geen koningin in de zin van het woord.

Zij is niets anders dan de Argentijnse dochter van een oorlogsmisdadiger, t.w. Zorreguieta.

Nu ben ik wel van mening, dat je nooit de nazaten van een slecht iemand gelijk ook als slecht moet beoordelen, maar in dit geval valt de appel toch echt niet ver van de boom.

Voor mij lijkt het erop, dat onze “fijne” regering dit hele gebeuren met opzet heeft georkestreerd.

Alles is duivelsgoed voorbereid en Maxima is dus bij het internationale consortium toegetreden met maar één doel: om dus géén verantwoording en openheid van zaken te hoeven geven aan de Tweede Kamer.

Als een willekeurige Pietje Puk bij dat gezelschap was aangeschoven, dan was de situatie compleet anders geweest. En had Pepijn van Houwelingen zijn antwoorden moeten krijgen.

Maar Maxima hoort nu eenmaal bij de speciale uitverkorenen en geniet onschendbaarheid. Natuurlijk volkomen onterecht.

Jullie zien dus wel: OOK hier zie ik een complot in. Of het ook daadwerkelijk zo is…. dat zal de tijd wel leren.

Uiteindelijk komen er steeds meer dingen uit. Wat oorspronkelijk niet méér was dan complottheorieën, wordt nu waarheid.

Misschien gebeurt dat in dit geval ook.

Rick
Rick
1 jaar geleden

Als je als coalitie eens bent met de invoering van deze digitale (WEF) munt, dan is het logisch dat je het debat er over tegenhoudt, zo werkt “democratie” volgens een aantal partijen.

Nog even en het vormen van een nieuwe regering wordt ook tegengehouden en een debat of stemming daarover is in een aantal voorbeeldslanden onmogelijk, dus een goed voorbeeld waar de coalitie veel van kan leren.

Piet
Piet
1 jaar geleden

De smerige reactie van de WEF puppets in de coalitie.
DAAR zitten geen volksvertegenwoordigers, maar puur marionetten van die Schwabber.

Back to top button
137
0
We lezen graag je reactie!x