Buitenland

Volt wil een Verenigde Staten van Europa: ‘Knettergek’

Help mee door dit met iederen die je kent op je social media te delen!

Het is tijd voor een ‘Verenigde Staten van Europa’, zei Volt-lijsttrekker Laurens Dassen in Op1. De samenwerking op Europees niveau ga je dan anders organiseren. Nederland kan gewoon blijven bestaan, net zoals provincies in Nederland nog steeds bestaan, lichtte Dassen toe.

“Dus dat betekent dat er veel meer macht van Den Haag naar Europa gaat en dat we hier zelf minder te beslissen hebben?” vroeg presentator Tijs van den Brink.

Knettergek

Dassen antwoordde dat er inderdaad meer macht naar Europa gaat. “We willen alleen dat Europa democratischer wordt.”

Het Haagse raadslid Ralf Sluijs vindt dat Volt te ver doordraaft: “Knettergek. Nederland als Europese provincie omdat ‘ze nu niet snel tot besluitvorming kunnen komen’. Dus als je er met je vrouw niet uitkomt maak je met de rest van de straat één huishouden om het op te lossen? Soevereiniteit moet je terugpakken in plaats van verder afstaan.”

Volt slaat volledig door

Ook veel anderen reageren kritisch. “Ik wil dat de Nederlandse kiezer Dassen en Volt op 22 november wegveegt. Op naar een onafhankelijk en soeverein Nederland!” zegt oud-Statenlid Eelco van Hoecke.

Oud-burgemeester en journalist Henk Zomerdijk stelt: “Volt slaat volledig door met haar verenigde staten van Europa. Een ondemocratische Europese Unie begint nu ons leven al steeds meer te bepalen. Europese bemoeienis moet eerder worden teruggedrongen tot de eerste doelstelling van de economische gemeenschap.”

4.8 121 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

101 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
H.R. van der Veen
H.R. van der Veen
8 dagen geleden

Knettergek is nog wat zacht uitgedrukt.

tray de pum
tray de pum
8 dagen geleden

Ja heb ik gezien, zeer zwakke vertoning dat volt blijft gelukkig op deze manier een splinterpartijtje, ook de dochter van Marijnissen zat erbij, die sp wordt ook een beetje secte-achtig geleid door alleen familie……

Mar
Mar
8 dagen geleden

die dassen wil er bij schwab gewoon vuistdiep in met dit soort voorstellen

Herman R
Herman R
8 dagen geleden

WEF-politiek😈 gesponsord door Georg $oro$🤢

Back to top button
101
0
We lezen graag je reactie!x