Binnenland

“Boven de koning der Nederlanden staan de criminelen”

Help door deze info met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Met het indienen van hun ontslag door de minister van Justitie en zijn staatssecretaris zijn we weer in het traditionele circuit van de algemeen aanvaarde hypocrisie beland. Dat schrijft Trouw-columnist Sylvain Ephimenco.

“In de loop der jaren heb ik geleerd om gapend over nietige details en ambtelijke rituelen heen te stappen. Enkel het grote verband boeit me nog,” aldus Ephimenco. “Alleen de schande en de vlekken die onze democratische rechtsstaat ondoorzichtig in plaats van transparant maken, kunnen me woedend maken.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Hij merkt op dat er sinds 1994 weinig veranderd is. Toen handelden de Nederlandse staat en de IRT in verdovende middelen door tienduizenden kilo’s drugs in het criminele circuit te pompen. Teeven gebruikt volgens Ephimenco nu een NSB-formule: hij belazerde ethiek en moraal voor ‘volk en vaderland’. “Tot zijn volk wil ik niet behoren en zijn vaderland is het mijne niet,” schrijft hij.

Er heeft zich een elite aan de top van overheidsinstanties genesteld, die van alles beslist dat krom is en stinkt, zonder daarvoor politieke verantwoordelijkheid af te hoeven leggen, aldus Ephimenco. Hij schrijft: “Dat een officier van justitie (Fred Teeven nu, maar ze zijn talrijk) met instemming van zijn superieuren bij het OM de kans krijgt in het geheim het adagium ‘misdaad loont’ kracht bij te zetten, doet me kokhalzen.”

Zijn maag draait om bij de gedachte dat de handlangers van drugsbaron Cees H., die hoge posten bij het justitiële apparaat bekleden, miljoenen crimineel geld aan die crimineel teruggaven. Dat dit gebeurt met een bonus door die miljoenen buiten het zicht van de belastingdienst te houden, maakt hem als belastingbetaler misselijk.

“Kennelijk is er boven de koning der Nederlanden een andere categorie die enorme belastingvrije uitkeringen krijgt geschonken: het gilde der criminelen,” stelt Ephimenco vast.

[Trouw]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

37 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Gerrit
Gerrit
9 jaren geleden

Dit is geen nieuws…. dit is een totaal onbelangrijke mening…

is het weer komkommertijd is complotland?

eNdEmiOn
eNdEmiOn
9 jaren geleden

Bij dit soort zaken vind ik het altijd zo krom dat de kous af is met een ontslag/aftreden. Teeven en soortgelijke waarschijnlijk psychopaten moeten gewoon in het gevang verdwijnen.

ptr
ptr
9 jaren geleden

jaja, wat rutte ook draait en keert,die onderste steen komt wel boven. duurt even, maar ze gaan het krijgen.

bilderberg…tss
you better run

zon op je pad
ptr

Bert
Bert
9 jaren geleden

Joris Luyendijk, die net een boek heeft geschreven over het verziekte bankwezen, zei onlangs nog dat burgers bij verkiezingen feitelijk alleen nog maar bepalen welke politieke lakeien er namens ons mogen knippen en buigen voor het grootkapitaal. Na het lezen van bovenstaand artikel kun je concluderen dat het daarbij kennelijk ook niet meer uitmaakt dat dit kapitaal langs criminele weg is verkregen.

Back to top button
37
0
We lezen graag je reactie!x