Gezondheid

‘Schijntransparantie en geheimdoenerij’: Hoe Monsanto onze politici misleidt over glyfosaat

Help mee door dit met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Monsanto heeft in Brussel een speciale leeskamer ingericht, waar de Glyphosate Task Force politici inzage wil geven in tientallen studies die zouden concluderen dat glyfosaat, het belangrijkste bestanddeel van onkruidverdelger Roundup, niet kankerverwekkend is. Volgens Europarlementariër Bart Staes (Groen) is er sprake van schijntransparantie en geheimdoenerij.

De Europese Commissie verlengde eind juni de vergunning voor het veelgebruikte onkruidbestrijdingsmiddel nadat de lidstaten er geen overeenstemming over hadden kunnen bereiken.

Gecensureerd

Critici wijzen op een studie van het Internationaal Agentschap voor Kankeronderzoek (IARC) dat aantoont dat glyfosaat ‘waarschijnlijk kankerverwekkend’ is.

In de leeskamer in Brussel liggen 71 studies ter inzage. Staes is in de kamer geweest en klaagt dat geïnteresseerden geen persoonlijke spullen in de kamer mogen meenemen, dat veel documenten gecensureerd zijn en dat de studies honderden, soms duizenden pagina’s dik zijn.

Verstrengeling

“Dit is schijntransparantie van Monsanto en de andere bedrijven in de Glyphosate Task Force,” zei hij. Staes bekritiseert het feit dat de studies niet openbaar gemaakt worden en de verstrengeling van de Europese voedselwaakhond EFSA en de bedrijfswereld.

Staes en de groenen eisen van de EFSA dat de studies worden vrijgegeven. Als dat niet gebeurt, dreigen ze de voedselwaakhond voor de rechter te slepen. Als de EFSA de studies vrijgeeft, riskeert het agentschap door Monsanto te worden aangeklaagd.

[HLN]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Tinus Blaaskaak
Tinus Blaaskaak
5 jaren geleden

1 ding nooit vergeten, Monsanto word door dezelfde mensen geleid als onze regering!! Er is 1 groep die de wereld leid en die leid alles dus Oliebedrijven die allemaal 1 zijn, supermarktketens die allemaal 1 zijn en alles om je heen!!! Die ene groep die leidend is!!!!

Faith
Faith
5 jaren geleden

Dat relatief kleine clubje extreem rijken waar jij het over hebt kan nooit eerlijk aan hun vermogen zijn gekomen. En wie heeft ze boven de globale wetgeving geplaatst?
Dit hebben ze zelf gedaan dus het geldt niet want illegaal. Gaat allemaal teruggedraaid worden.
Maar deze tijden zijn wel zo bizar dat de rijkste rijken in een seconde hun hele vermogen kwijt kunnen zijn.
Als ze en beetje slim zijn hebben ze dit al lang aan zien komen.

Hot Burmees
Hot Burmees
5 jaren geleden

Is al een redelijk oude video , wel eentje die actueel blijft.

Lobbyist Claims Monsanto’s Roundup Is Safe To Drink, Freaks Out When Offered A Glass

https://www.youtube.com/watch?v=ovKw6YjqSfM

In feite zegt dit alles en genoeg.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

14
0
We lezen graag je reactie!x