Homepagina » Gezondheid » ‘Schijntransparantie en geheimdoenerij’: Hoe Monsanto onze politici misleidt over glyfosaat
'Schijntransparantie en geheimdoenerij': Hoe Monsanto onze politici misleidt over glyfosaat

‘Schijntransparantie en geheimdoenerij’: Hoe Monsanto onze politici misleidt over glyfosaat

Monsanto heeft in Brussel een speciale leeskamer ingericht, waar de Glyphosate Task Force politici inzage wil geven in tientallen studies die zouden concluderen dat glyfosaat, het belangrijkste bestanddeel van onkruidverdelger Roundup, niet kankerverwekkend is. Volgens Europarlementariër Bart Staes (Groen) is er sprake van schijntransparantie en geheimdoenerij.

De Europese Commissie verlengde eind juni de vergunning voor het veelgebruikte onkruidbestrijdingsmiddel nadat de lidstaten er geen overeenstemming over hadden kunnen bereiken.

Gecensureerd

Critici wijzen op een studie van het Internationaal Agentschap voor Kankeronderzoek (IARC) dat aantoont dat glyfosaat ‘waarschijnlijk kankerverwekkend’ is.

In de leeskamer in Brussel liggen 71 studies ter inzage. Staes is in de kamer geweest en klaagt dat geïnteresseerden geen persoonlijke spullen in de kamer mogen meenemen, dat veel documenten gecensureerd zijn en dat de studies honderden, soms duizenden pagina’s dik zijn.

Verstrengeling

“Dit is schijntransparantie van Monsanto en de andere bedrijven in de Glyphosate Task Force,” zei hij. Staes bekritiseert het feit dat de studies niet openbaar gemaakt worden en de verstrengeling van de Europese voedselwaakhond EFSA en de bedrijfswereld.

Staes en de groenen eisen van de EFSA dat de studies worden vrijgegeven. Als dat niet gebeurt, dreigen ze de voedselwaakhond voor de rechter te slepen. Als de EFSA de studies vrijgeeft, riskeert het agentschap door Monsanto te worden aangeklaagd.

[HLN]


Vond je dit waardevol? Deel het dan met anderen op Social Media
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
NIEUW in onze NineForNews Shop: Welkom in de dictatuur...

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

14 reacties

 1. 1 ding nooit vergeten, Monsanto word door dezelfde mensen geleid als onze regering!! Er is 1 groep die de wereld leid en die leid alles dus Oliebedrijven die allemaal 1 zijn, supermarktketens die allemaal 1 zijn en alles om je heen!!! Die ene groep die leidend is!!!!

  7 likes
  • Eigenlijk zeg je dat er niets aan te doen is en het altijd zo zal blijven. Toch gaat de boel om.
   Alles wat niet deugd, wat liegt en bedriegt, kortom alles wat niet in lijn is met het beste voor de mensheid gaat het niet redden. Aquarius Tijdperk.

   7 likes
   • De boel gaat zeker om….. dat gebeurd om de zoveel tijd.
    De vraag in deze is, hoeveel ellende nog voor we om zijn……

    Zal de mensheid (globaal gezien) ooit doorhebben dat je je eigen verantwoordelijkheid/macht niet kan weggeven door te stemmen?

    Het dal wat we door moeten in deze zal toch behoorlijk diep zijn…… zegt mijn gevoel.

    2 likes
  • En ik zeg al heel lang dat politiek en bedrijfsleven 2 handen zijn op 1 buik zijn, maar tóch is alles de schuld van de politiek, en wordt het blijkbaar nog steeds niet begrepen dat als de mens positief verandert, politiek en bedrijfsleven positief mee veranderen…

   Nu is het de politiek op de eerste plaats, bedrijfsleven op de tweede, en de burger op de derde.
   De burger moet weer op de eerste plek komen!

   1 likes
   • Moet zijn: multinationals hebben zichzelf door louche praktijken en wetten veranderen door nietsontziende hebzucht op nr. 1 geplaatst, de politiek moet naar hun pijpen dansen anders zwaait er wat, dominant als ze zijn en de burger is er de dupe van.

    3 likes
    • Ik vind jullie bijzonder om te lezen dat werkelijk niemand van jullie die groep kan benoemen en blijven hangen in groepje rijken of multinationals. Jullie schrijven dat de boel omgaat en dat is zo maar zolang jullie nog gebakken lucht zandkastelen bouwen in jullie tekst is het niet te zien dat jullie wakker zijn want werkelijk niemand benoemd die groep!! In andere woorden gezegd, jullie weten niet hoe de wereld werkt!!

     3 likes
  • monsanto zit al heel lang in nederland onder de naam “de ruiter seeds”, en ze kopen op dit moment volop kwekerijen op…..het doel? Waarschijnlijk willen ze ook de bloembollenteelt gaan beheersen en manipuleren. Hun laatste aankoop…..een kassencomplex in almere.

   2 likes
  • Klopt, tis 1 relatief klein clubje extreem rijken die via de grootste bedrijven, boven de (globale) wetgeving staan.
   Zij bezitten de macht bij de media (het belangrijkst), maar dus ook oorlog gezondheid en de chemische en de rest v/d grote industrieën.
   Zolang de meerderheid v/d mens dit niet durft te erkennen (globaal), zal het blijven bestaan, of verergeren…..

   1 likes
 2. Dat relatief kleine clubje extreem rijken waar jij het over hebt kan nooit eerlijk aan hun vermogen zijn gekomen. En wie heeft ze boven de globale wetgeving geplaatst?
  Dit hebben ze zelf gedaan dus het geldt niet want illegaal. Gaat allemaal teruggedraaid worden.
  Maar deze tijden zijn wel zo bizar dat de rijkste rijken in een seconde hun hele vermogen kwijt kunnen zijn.
  Als ze en beetje slim zijn hebben ze dit al lang aan zien komen.

  2 likes
  • @Faith, wie is dat kleine clubje dan??

   0 likes
   • Tinus: als jij weet hoe de wereld werkt weet je waarschijnlijk beter dan ik wie die 1% zijn, waarom wil je het dan zo nodig van anderen horen?
    Het is nogal geen trits namen, geen zin om daar mijn dag aan te wijden.

    0 likes
    • @Faith

     Hoi Faith, het is de Vrijmetselarij en bij de Telegraaf zijn de huisregels inmiddels ook aangepast dus je kan ze gewoon bij de naam noemen.

     Bij een groter bewustzijn hoort ook een groter begrip dus bij het weten moet ook nog het begrijpen komen!!

     0 likes
   • Wel Tinus Blaaskaak ik zal eens een imposant rijtje machthebbers de revue laten passeren.

    Bovenaan staat Lucifer/Satan, daarna the Papal bloodlines, daarna the Black Nobility Council, dan komt The Jesuit Council. gevolgd door The Jesuit Order, deze is weer verdeeld in Zionism Rothschild & Co and Aristocratie Knighthoods, daaronder volgt in gedrieën secret services (CIA, Mossad, MI6 enz.) met the Illuminatie Brotherhood en C.F.R. Bilderberg Group, Trilteral Comission hetgeen weer onderaan samen komt in The Freemasonic Structure.

    En deze hele rij van zeer verderfelijke machtstructuren hebben de wereld al sinds jaar en dag in de tang. En dat gaat nu voor het eerst in duizenden jaren veranderen.

    0 likes
 3. Is al een redelijk oude video , wel eentje die actueel blijft.

  Lobbyist Claims Monsanto’s Roundup Is Safe To Drink, Freaks Out When Offered A Glass

  https://www.youtube.com/watch?v=ovKw6YjqSfM

  In feite zegt dit alles en genoeg.

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

bill gates

Wie zijn de hogere machten boven ‘corona-expert’ Bill Gates?

Bill Gates is één van de rijkste ...

voedingscentrum

Dit veelgebruikte E-nummer kan darmziektes en kanker veroorzaken, maar volgens het Voedingscentrum is het veilig

Op de website van het Voedingscentrum lezen ...