Mens en Dier

Voor wie zich afvraagt wat de bewindslieden altijd op hun telefoon doen

Help ons door deze informatie met je vrienden op je socials te delen!

Kamerleden kunnen maar lastig van hun telefoon afblijven. Tijdens een debat zit gemiddeld bijna 40 procent van de politici op een smartphone, blijkt uit onderzoek. Er zijn uitschieters van soms wel 90 procent.

Sommige Kamerleden zijn met werk bezig en lezen stukken of beantwoorden e-mails. Er zijn ook Kamerleden die gamen of op social media zitten.

Data-analist Cees van den Bos deed een opmerkelijke ontdekking terwijl hij aan het spitten was in vrijgegeven Wob-stukken. Toen minister Hugo de Jonge in 2020 een mondeling overleg had met de Eerste Kamer, stond een team van souffleurs via WhatsApp paraat om moeilijke vragen te beantwoorden.

voor
Foto: Twitter/Cees
App in de gaten houden

Een ambtenaar laat weten dat er bij het mondeling overleg maar weinig mogelijkheden zijn om de minister van antwoorden te voorzien. “Er is bijvoorbeeld geen schorsing waarin we een dossier met antwoorden aan de minister kunnen geven. Bij de vergadering kan ook maar weinig ondersteuning aanwezig zijn, elke minister mag vier mensen meenemen,” aldus de ambtenaar.

“We werken daarom met een WhatsApp-groep,” voegt de ambtenaar toe. “We vinden het heel fijn als de mensen in de Aan-groep hun app in de gaten willen houden.”

Om te huilen dit

Van den Bos: “Voor wie zich afvraagt wat de bewindslieden altijd op hun telefoon doen.”

“Inmiddels is mij duidelijk dat in zo’n klimaat makkelijk 5,1 miljard ‘zoek’ kan raken. Hugo de Jonge werd volledig gedekt en ambtenaren werkten ijverig mee. Om te huilen dit,” reageert huisarts Els van Veen.

Medisch adviseur Wendy Mittemeijer voegt toe: “Hugo de Jonge zat vaak op zijn mobieltje in coronatijd. Appen met het appgroepje dat de vragen wel dacht te kunnen beantwoorden. Veelzeggend. Een soort van buikspreekpopperij, maar dan minder vermakelijk. Goede Wob-vondst van Cees van den Bos.”

5 127 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
79 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Slayer of Tyrants
Slayer of Tyrants
1 maand geleden

Dit bewijst maar weer eens dat er alleen stropoppen in de regeringen zitten, aangestuurd door “hogere machten”.
Schandalig en zeer betreurenswaardig!
Weg met die buikspreekpoppen!!!!!

Sasha
Sasha
1 maand geleden

das mooi. Die bestanden kun je niet wissen, die staan vast bij dergelijke bedrijven ergens opgeslagen. Tijd voor de hackers denk ik. Dan weten we ook waar de poen is gebleven.

semper amici
semper amici
1 maand geleden

En wat gaan we doen, met alle misstanden die via de WOB naar buiten zijn gekomen???

Flortje
Flortje
1 maand geleden

Natuurlijk hebben poppen aan een draadje een souffleur nodig op de achtergrond.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

79
0
We lezen graag je reactie!x