Mens en Dier

Matthew Perry is bij lange na niet de enige acteur die dit jaar plotseling is overleden: een overzicht

Help ons door deze informatie met jouw kennissen op je social netwerk te delen!

Acteur Matthew Perry, bekend van de hitserie Friends, overleed zaterdag plotseling op 54-jarige leeftijd. Hij werd dood gevonden in een jacuzzi in zijn huis.

Perry is bij lange na niet de enige acteur die dit jaar onverwachts is overleden. Minstens 33 andere acteurs gingen hem voor.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Matthew Perry (@mattyperry4)

Deze week werd bekend dat Tyler Christopher, bekend van zijn rollen in de serie ‘General Hospital’, op 50-jarige leeftijd is overleden. Hij overleed aan een hartaanval in zijn appartement in San Diego.

Vorige maand overleed Playboymodel en actrice Tabby Brown op 38-jarige leeftijd. Het is niet bekend waaraan zij is overleden.

Onlangs maakte de 53-jarige acteur Keith Jefferson op sociale media bekend dat hij was gediagnosticeerd met kanker. Vorige maand bevestigde zijn beste vriend en collega-acteur Jamie Foxx dat hij is overleden. Jefferson overleed plotseling op 5 oktober, ongeveer een maand na zijn diagnose.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jamie Foxx (@iamjamiefoxx)

Op vrijdag 15 september overleed de Amerikaanse acteur Billy Miller op 43-jarige leeftijd. Hij kreeg bekendheid door zijn rollen in soaps als ‘General Hospital’, ook speelde hij in ‘Suits’.

De Broadway-acteur Chris Peluso overleed op 15 augustus op 40-jarige leeftijd. We konden hem zien in ‘Mamma Mia!’ en ‘Wicked’. Vorig jaar ging hij met verlof omdat bij hem ernstige psychische problemen waren vastgesteld.

Op 29 juli overleed de Amerikaanse acteur Marc Gilpin, voornamelijk bekend van zijn rol in het vervolg op de klassieker Jaws, op 56-jarige leeftijd. Vorig jaar werden bij de acteur twee hersentumoren ontdekt, waarvan er één niet te opereren was.

Op 21 juli overleed actrice Shonka Dukureh, die recentelijk haar debuut op het grote scherm maakte met haar rol in de film Elvis, op 44-jarige leeftijd. Ze werd gevonden in haar woning in Nashville, waar ze met haar twee jonge kinderen woonde.

Op 24 juni werd de Britse acteur Julian Sands na een maandenlange vermissing dood aangetroffen. Sands verdween in januari. De acteur ging wandelen in een bergachtig gebied in de regio San Bernardino. De doodsoorzaak van de zeer ervaren wandelaar blijft onbekend.

Op 1 juni liet de 41-jarige Hollywoodactrice Katarina Pavelek euthanasie plegen in Zwitserland. Ze kreeg na haar boosterprik een ernstige neurologische aandoening.

Acteur Mike Batayeh, bekend van zijn rol in de serie ‘Breaking Bad’, overleed op 1 juni op 52-jarige leeftijd door een hartaanval. Volgens zijn zus Diane is zijn dood plotseling, omdat hij nooit eerder hartproblemen had.

Anna Shay, bekend van de Netflix-hit ‘Bling Empire’, is op 1 juni op 62-jarige leeftijd onverwachts overleden door een beroerte.

Acteur Ray Stevenson is op 21 mei op 58-jarige leeftijd overleden. De Brit, die bekend was door zijn rollen in onder meer ‘Thor’ en de serie ‘Rome’, werd onwel en overleed in het ziekenhuis. Hij was in Italië voor de opnames van een nieuwe actiethriller. Het is onbekend waaraan hij is bezweken.

De Amerikaanse acteur Lance Reddick overleed vrijdag 17 maart op 60-jarige leeftijd. Reddick was bekend van een aantal hitseries, zoals ‘The Wire’, ‘Fringe’ en ‘Oz’. Het grote publiek kende hem de afgelopen jaren vooral van zijn rol in de John Wick-films.

In februari kwam de 28-jarige acteur Jansen Panettiere uit ‘The Walking Dead’ plotseling te overlijden. Hij is gestorven aan de gevolgen van een vergroot hart, in combinatie met complicaties aan de aortaklep. De hartkwaal kwam aan het licht tijdens de lijkschouwing.

Diezelfde maand werd ook het schokkende nieuws bekendgemaakt dat de 34-jarige acteur Cody Longo was overleden. Hij vergaarde een groot deel van zijn bekendheid door zijn rol in de Nickelodeon-serie ‘Hollywood Heights’.

De Canadese arts William Makis heeft alle 34 gevallen onderzocht. Veertien acteurs stierven door hartproblemen, vier in hun slaap, vier door bloedproppen, vier door agressieve kankers en vier door zelfmoord.

Bekijk hier het volledige overzicht.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 112 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

74 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Staxx
Staxx
6 maanden geleden

En nog steeds valt bij de sukkels die straks weer in de rij staan voor een prik het kwartje niet …..
of ze lezen geen nine4news, dat kan ook …..

Berend
Berend
6 maanden geleden
HonkHonk
HonkHonk
6 maanden geleden

Lol, ik ken eigenlijk alleen die gozer van frens:XD

Even enigszins terzijde, ik vind acteurs zulke oninteressante figuren. Tuurlijk zie je wel eens een fragment waarvan je denkt, nou, lekker bezig, ik zou het niet kunnen. Maar als mens, in een interview bijvoorbeeld, gaaaap, wat een deerniswekkende behoefte voor aandacht stralen die mensen uit, het is gewoon zielig.

Oja, Sylverster Stallone staat hier uiteraard buiten en boven:P

mister nexit
mister nexit
6 maanden geleden

Tel hier bij op bekende namen , sporters en atleten . Zet het eens in een grafiek over de laatste 100 jaar en de lijnen zullen u verbazen.

Hebben zie die mafkees die van deur tot deur en van arm tot arm zou gaan al gearresteerd ?

Back to top button
74
0
We lezen graag je reactie!x