Mens en Dier

Arnold Karskens legt uit waarom we ons zorgen moeten maken over de dictatuur in opkomst

Help ons door dit artikel met anderen op je socials te delen!

De NPO wil omroep Ongehoord Nederland een derde financiële sanctie opleggen. Bij herhaalde overtredingen kan de staatssecretaris voor Media de voorlopige erkenning van ON! intrekken.

“Welke verschrikkelijke misdaden zijn gepleegd als rechtvaardiging voor deze straf, vraag je je af,” zegt Arnold Karskens, voorzitter van Ongehoord Nederland, in een nieuwe column. “Is er sprake van jarenlange verbale terreur tegen tientallen werknemers zoals bij BNNVARA? Wordt bij ON! zwaar grensoverschrijdend gedrag geconstateerd zoals bij NOS Sport? Verdraait ON! bewust uitspraken van Forum-Tweede Kamerleden om ze in een kwaad daglicht te stellen, zoals bij WNL?”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

(Video verwijderd? Klik hier...)

Ministerie van Waarheid

“Nee. Omroep ON! overtreedt geen enkele regel van het wetboek van strafrecht of van de journalistieke code van Bordeaux. En toch gaat in het Hilversum van de NPO Kafka’s boek Het proces, waarin de hoofdpersoon gemangeld wordt in een ondoorzichtig rechtssysteem, moeiteloos over in de Roman 1984 van George Orwell, waarin ieder dissident geluid wordt gesmoord als het in strijd is met de ‘publieke waarden’ in de ogen van het Ministerie van Waarheid, lees: ombudsman Margot Smit,” merkt Karskens op.

In haar slecht onderbouwde rapporten worden afwijkende denkbeelden over woke, omvolking, Europese Unie, covid-vaccinatieschade of klimaatdrammerij en alles wat zich niet conformeert aan het linkse narratief, weggezet als ‘nepnieuws’, stelt hij.

Oekaze van uitsluiting

“Wie censuur als hamer pakt, ziet in iedere afwijkende stem een spijker. En de oekaze van uitsluiting reikt daarom verder dan een omroep. Ook voor politieke partijen, alternatieve nieuwssites en schrijvers dreigt de bijl.”

Repressie door de NPO – want daar spreken we over bij deze aanval op andersdenkenden – is het kwaad verpakt in hoogstaande woorden als ‘professionele kwaliteitseisen’, maar luidt in Nederland de bel voor een dictatuur in opkomst, waarschuwt Karskens.

4.9 134 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

96 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
NooT
NooT
1 jaar geleden

Gezien gisteren. Héél scherpe column!

Mjn broekriem doe ik niet meer strakker.
Mjn broekriem doe ik niet meer strakker.
1 jaar geleden

Had men het anders verwacht van dat linkse tuig? Ik niet hou eventjes vol en ze trekken hun strot zelf bij hun eigen aan steeds meer mensen worden wakker en de geest gaat nooit meer terug in de fles.

Greet Resist
Greet Resist
1 jaar geleden

liegebeesten zijn nu eenmaal allergisch voor waarheid, zoals kakkerlakken voor het licht op de loop gaan

Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Censuur is alom, in de pers, de gesubsidieerde TV stations, Youtube en noem maar op. Een mening die niet strookt met het narratief van overheid of van de dierenartsen, die tot viroloog gebombardeerd zijn , wordt genadeloos weggedrukt. Hoe lang moeten wij dit nog pikken?

Back to top button
96
0
We lezen graag je reactie!x