Homepagina » Natuur en Milieu » Er is iets vreemds aan de hand met de magnetische noorpool, en niemand weet waarom
Er is iets vreemds aan de hand met de magnetische noorpool, en niemand weet waarom

Er is iets vreemds aan de hand met de magnetische noorpool, en niemand weet waarom

Er is iets vreemds aan de hand met het aardmagnetisch veld en geologen hebben geen idee waarom, meldt het wetenschappelijke tijdschrift Nature.

De magnetische noordpool blijkt in rap tempo van Canada naar Siberië te verschuiven.

“De magnetische pool verschuift zo snel dat experts op het gebied van geomagnetisme iets moeten doen wat maar zelden gebeurt.”

Update

Op 30 januari krijgt het World Magnetic Model, waar moderne navigatiesystemen op zijn gebaseerd, een update.

Dit model is een belangrijk onderdeel van systemen die worden gebruikt voor onder meer scheepsnavigatie, het volgen van smartphones en kaarten.

Verwacht werd dat het huidige model tot 2020 zou volstaan, maar de magnetische pool begon zo snel te verschuiven dat het nu al toe is aan een update.

Zuid-Amerika

Elk jaar kijken wetenschappers van de Amerikaanse meteorologische dienst NOAA en de British Geological Survey hoe sterk het aardmagnetisch veld varieert.

In 2016 bleek bijvoorbeeld dat een deel van het magnetisch veld onder het noorden van Zuid-Amerika korte tijd verschoof.

Deze verschuiving werd vastgelegd met behulp van satellieten.

Niemand

De magnetische noordpool wordt al sinds 1831 bestudeerd. In eerste instantie bewoog hij met een snelheid van 15 kilometer per jaar richting de Arctische Oceaan.

Sinds de jaren negentig verschuift de magnetische noordpool met een snelheid van liefst 55 kilometer per jaar op.

Niemand weet waarom het magnetisch veld zo drastisch verschuift.

[Fox News via News.com.au]


Vind je deze informatie interessant? Denk er dan aan het op je social media te delen
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
NIEUW in onze NineForNews Shop: Welkom in de dictatuur...

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

29 reacties

 1. Nergens om hoor, maar ik weet zeker dat de mens hiervoor verantwoordelijk is. Ik en mijn partner zijn er al helemaal uit. De pool wil koud blijven, logisch. Maar door de opwarming – door de mens veroorzaakt – wordt het te warm en wil weer koud worden. Daarom verschuift het nu richting Siberië.
  De oplossing is dat we allemaal van het gas afgaan, geweldig die vooruitziende blik van Rutte, en allemaal aan de aardwarmte. Daardoor koelt de aarde weer af en keert de pool weer terug naar waar hij hoort.
  Ik stel wel voor dat we een extra belasting gaan betalen allemaal, want we kunnen alles immers oplossen met geld.
  Zie je? Ik ben niet eens wetenschapper, maar weet al helemaal hoe het zit.

  40 likes
  • Hahaha, leuk bedacht. Maar de aarde is een bol. Die wordt altijd op dezelfde manier beschenen door de zon. en het broeikaseffect beperkt zich niet tot bepaalde plekken. Dus je kunt draaien wat je wil, maar dat verandert niets aan de warmte.

   Bovendien verwar je de poolkappen (ijs) met het magnetisch noorden, dat zoals ook in het stuk staat ergens in Canada ligt.

   3 likes
 2. om de 26000 jaar shift de noordpool van plaats, wij naderen aqarius tijdperk, is normaal dat de polen shiften

  De Aarde draait rond de rotatie-as, door de noordpool, het centrum en de zuidpool. Die rotatie gebeurt altijd in dezelfde zin; er is wel een trage schommeling (de precessie) van de rotatie-as ten opzichte van de loodlijn op het baanvlak rond de Zon, met een periode van ongeveer 26000 jaar. Maar dat de rotatie spontaan plots stopt en omkeert, is niet het geval, en trouwens totaal onmogelijk.

  Daarnaast heeft de Aarde ook een magneetveld, dat veroorzaakt wordt door de bewegingen van geladen deeltjes binnen de Aarde. Er is dus ook iets als een magnetische noordpool en een magnetische zuidpool, want het veld is vrij goed dipolair. Die magnetische polen vallen niet samen met de polen van de rotatie-as, de magnetische as gaat ook niet netjes door het centrum. De precieze locaties van de magnetische polen veranderen merkbaar, dat is hetgene dat men onder ‘polar shift’ verstaat. De sterkte van het magneetveld verandert in de geologische tijd, en het is inderdaad meermaals gebeurd dat het magneetveld door een minumum is gegaan en van polariteit is omgeslagen. Dan werd de magnetische noordpool zuidpool, en omgekeerd.

  13 likes
  • wie weet wat de deepstate met H.A.A.R.P doen? Misschien manipuleren zij de polen

   quote Nikola Tesla:
   Wetenschap is slechts een verdraaiing van de waarheid tenzij het ultiemé doel de verbetering van de
   mensdom is

   48 min top info

   Is deze technologie gevaarlijk, is het een ‘super-wapen’?

   De toepassingen van deze technologie bestaan o.a. uit de mogelijkheid haar te gebruiken als raket-afweer systeem, ‘star-wars’ wapen, als een wapen om het weer te beïnvloeden, en om röntgen-foto’s van het binnenste van de aarde te maken, om mindcontrol mee uit te voeren ofwel het bewustzijn van mensen te manipuleren middels ELF-golven (Extreme Low Frequency), en om aardbevingen en/of orkanen e.d. mee te veroorzaken.

   Heeft de US-military werkelijk ‘gaten in de hemel/lucht’ geschoten/gemaakt?

   Deze goed gedocumenteerde film-produktie onderzoekt wat de fysieke effecten zijn van het zgn. ‘HAARP-project’, en wat de uitwerking ervan is, of in de toekomst zal worden, op onze ionosfeer.

   HAARP (Highfrequentie active aurora research program) is een omstreden hoge frequentie radio-zend-installatie annex ‘iono-sfeer verhitter’ waarover het gerucht gaat dat ze door de US-Navy/Air Force i.s.m. de Philips laboratoria in Ganoka, Alaska gerund wordt.

   Deze HAARP-film onderzoekt de implicaties van dat project en evalueert verschillende theorieën van onafhankelijke wetenschappers die ons in dit verband proberen te waarschuwen voor de gevaren van het gebruik van technologieën voor het stralen op hoge en zeer lage frequenties en voor Elektro-magnetische technologieën iha, en ons in te lichten over de manieren waarop die ook op een voor de mensen gunstige manier zouden kunnen worden gebruikt.

   Deze docu probeert een neutrale, eerlijke en nauwkeurige evaluatie van het het zgn. ‘Haarp-project’ te geven, en ze openbaart informatie over dat project die spectaculaire gevolgen zou kunnen hebben voor onze hele wereld.

   HAARP Holes In Heaven – Nederlands ondertiteld
   https://youtu.be/7NJeF5zPE3c

   8 likes
  • Volgens de Diehold Foundation is er iedere 12.000 jaar een magnetische poolshift.

   3 likes
 3. Planeet Niburu en de Anunnaki komen eraan, de cyclus van 3600 jaar is bijna rond?? Nu nog massief veel zonnevlekken, aardbevingen en ijskappen die beginnen afsmelten en we mogen er zeker van zijn…

  12 likes
  • De omloop van de maan zou grote afwijkingen moeten gaan vertonen, echter de maan volgt nog steeds de almanac. Niemand die grote veranderingen in getij bewegingen rapporteert. Laat niburu dus nog maar ff met rust.
   Wel grondstoffen die op grote schaal uit de aarde geroofd worden, dat gaat ook niet straffeloos……..

   7 likes
  • Klopt, en alleen dat is de reden voor de zgn climate change.

   2 likes
 4. Opwarming van de aarde…mja!!! Niks aan de hand joh, dit gebeurt al eeuwenlang. Onze dochter zat een jaar of 16 geleden voor haar werk in januari in Lapland dicht tegen de poolcirkel aan, en heeft daar het Noorderlicht van dichtbij mogen aanschouwen. Betoverend noemde zij deze gebeurtenis. Zij stond op bepaalde plekken tot aan haar middel, en verder in de sneeuw, en van horen zeggen is dat nu nog net zo. Alleen verschuift de noordpool nu sinds halverwege de jaren 90 wat sneller richting Siberië met 55 km per jaar, maar dit soort bewegingen/aardverschuivingen hebben zich door de tijd heen altijd al plaatsgevonden. Dus doorlopen mensen, niks aan de hand. De aarde leefd, en veranderd zoals alles wat leefd, veranderd….

  11 likes
 5. Ze vertellen ons ook dat Climate Change echt is.
  Bewijs het maar er wordt te veel beweert wat niet bewezen kan worden of moeten we nu weer bang gemaakt worden ?

  10 likes
 6. Als er al een mensheid schuld is voor opwarming is het
  de regerende mens en niet de gewone burger..met zijn auto.
  Ben blij dat er autos zijn gekomen ipv de paard en wagen van vrieger.
  Anders was de izon allang weg..

  2 likes
  • De schuld? Wat dacht je van:
   “Dank je wel mensheid voor al je hulp aan de plantenwereld met jullie CO2 producerende industrieën. Jullie hebben ons door moeilijke tijden geholpen en helpen voorkomen dat vergiftiging al het leven zou doen uitsterven. Zouden jullie aub nu weer meer CO2 willen uitstoten zodat we de arriverende mini ijstijd ook nog redelijkerwijs kunnen doorkomen? Alvast bedankt.” – het planten rijk.

   3 likes
 7. I Trust Putin The Most

  Poleshift is begonnen.

  7 likes
 8. Niks geks aan toch ? alles wat LEEFT schuift op naar de volgende cyclus.. het verschuiven is niks raars denk ik
  maar wie ben ik … geen wetenschapper maar weet meer als hun vage visie.. sorry

  fijn weekend allen hier

  7 likes
 9. Als de polen verschuiven, dan verplaatst zich toch ook de evenaar die haaks staat op de poolas noord/zuid.
  Dan is er toch ook een andere draaiing van de aarde. en dus zullen continenten en aardschollen verschuiven.
  dan zal daar waar nu zee is land verschijnen en waar land was het water de overhand krijgen.?
  Of zie ik dit verkeerd?
  De aarde krijgt een ander aangezicht. (facelift?)

  3 likes
 10. Balkenende zou tegen de Noordpool zeggen: u liegt en u draait.

  4 likes
 11. Over een paar jaar krijgen we een apparaatje naast de voordeur waar je geschatte zuurstof verbruik moet instellen voor je de deur uiit mag want het raakt rustig aan op pompen de lucht vol met bende bomen en planten hakken we om om nog meer gif in de lucht te kunnen pompen steek je hoofd maar eens in een vuilniszak dat gaat effe goed tot je begint te zweten en daarna out gaat onze planeet is een grote vuilniszak waar we met zn allen in zitten te stoken roken en noem maar op dus wordt het warmer en gaat het nog veel warmer worden het is simpel
  Planeet bestaat zolang opgebouwd zuurstof
  Wij hebben het in 100 jaar effe snel volgepompt met gifgas
  Planten weggehaalt zee vervuilt holle plekken in de aarde wat denk je van een atoom bom proef die stuurt een radioactieve schokgolf 4 keer rond de aarde en in zee al die dieren tuurlijk weten die dolfijnen soms de weg niet meer en spoelen ze aan met 30 tegelijk komt allemaal daardoor sinds de jaren 60 heeft alleen america al duizenden van die proeven gedaan in zee in de lucht onder de grond wat ze ook zeggen we gaan dr aan geef het nog 100 jaar anders 200 en dan is dr simpelweg niet genoeg zuurstof voor leven zoals we dat nu kennen denk zelf dat het een systeem is dat we verneuken dus moette we elke dag voor we de deur uit gaan aangeven hoeveel zuurstof we gaan verbruiken hoeveel we uitstoten gaan en als je dr overheen gaat krijg zoals nu natuurlijk een geld boette want je hebt de aarde vervuild en dat mocht niet dus hoe lossen we dat op ? Door geld te betalen voor je boettes en dan is alles vergeten en vergeven onze wereld is een ziek en raar bolletje aan het worden en wordt nog veel erger dus geniet dr nog maar van 100 euro betalen aan een pinda in een blauw pakje omdat een klein lampje op je fiets het niet doet dus halve week aan eten voor je kindrren weg belachelijke wereld 320 euro omdat je onder een rood lampje door reed perongeluk week geen eten om een lampje het is gewoon zo we gaan dr aan we naaien de boel we naaien mekaar we vernaaien alles en iedereen behalve familie haha ziek prettige dag nog

  4 likes
 12. We don’t know why???

  Out of balance
  Smartfoons…
  Stealing minerals is not for the good of humanity all over the world especially africa…is asking for troubles, destroying blood lines…the arteries of the Earth
  so there is a lack of minerals, gives problems not only in human bodies also in the Earth body…
  and consequently magnetic fields and Poles
  So above so below

  2 likes
 13. Er bestaat niet iets zoals ,er is iets Vreemd aan de Hand, Alles is in beweging en dat alles zoekt altijd naar Evenwicht ,dat doet de mens zelf ook ,evenwicht zoeken in onevenwichtige situaties,wat Natuurlijk gezien altijd een verschuiving in aanwezig is ..Het heeft ook natuurlijk gevolgen ,en als deze gevolgen economies gezien schade oplevert ,raakt men veelal in paniek of een angst voor die gevolgen,[verschuiving] niemand weet waarom het magnetische veld zo drastisch verschuift. Hoezo niemand Weet..? Elke dag vinden grote verschuivingen plaats op allerlei gebied zijn er verschuivingen gaande..geld dat ook voor ,Niemand Weet. als dat zo is dan zijn we werkelijk onbewust bezig en dat houd in ,niemand weet en toch doen men alsof we het weten, vult het in al het mogelijk verwoorden concepten..die in feite LEGE concepten zijn ..JA natuurlijk gezien is het denken compleet zijn weg kwijt en raakt het steeds meer vervreemd en men begrijpt die Natuurlijke verschuivingen als problemen Aan..en gaat er op een of ander manier bevechten..om er wat tegen te doen.. Wat men ook probeert ,men kan het probleem of verschuiving niet oplossen door er verstandelijk ernaar te kijken dan volgt er gewoon een volgende probleem erop ..laat het maar verschuiven elk verzet elk weerstand zal verzet en verschuiving erger maken ,..een Bewust Mens zal zich echt geen Zorgen maken over Verschuivingen..ELK verschuiving is dan een verbetering..Ook al heeft het Gevolgen ..Het maakt zich daarover totaal geen zorgen dat kan ook niet want het is zich Bewust..En ziet alles als Komen en Gaan, Zoals het leven daaruit ook bestaat.. voor het bewustzijn, zijn er geen verschuiving en geen verandering en daar heeft het altijd vrede in..het verkeert altijd in leegte zonder concepten..en kijkt ernaar zonder ingreep..zonder angst want die bestaat niet voor bewustzijn ,leegte of gewoon Niets..aan de hand..alleen voor de angst,er is want aan de hand op het gebied van het verstandelijke..en dan moet men er altijd IETS mee Doen.. En alle iets-en houden verschuivingen niet tegen..

  2 likes
 14. Nooit van haarp gehoord, via satelliet wordt de noordpool gepolariseerd?

  2 likes
 15. Zie de ompoling van de aarde maar als een sms’je.
  Moeder aarde zegt; er zijn grotere krachten dan de smartphone.
  Ga naar binnen en voel de verschuiving in bewustzijn die ik doormaak.
  Wie durft met mij mee de stilte van het universum in.

  2 likes
 16. Het einde van de wereld!😆😆😆

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

wetenschappers

Wetenschappers ontdekken gigantische onbekende structuren diep in de aarde

De aarde blijft verrassen. Wetenschappers hebben mysterieuze ...

signalen

Niet alleen? Vier ‘mysterieuze signalen’ opgevangen uit de ruimte

Een team Australische wetenschappers heeft een doorbraak ...