Homepagina » Binnenland » De VVD wil Nederland nog meer uitverkopen aan Brussel. Hoe de partij helemaal de weg is kwijtgeraakt
De VVD wil Nederland nog meer uitverkopen aan Brussel. Hoe de partij helemaal de weg is kwijtgeraakt

De VVD wil Nederland nog meer uitverkopen aan Brussel. Hoe de partij helemaal de weg is kwijtgeraakt

In het VVD-verkiezingsprogramma werd Nederland nog maar vijf jaar geleden neergezet als soeverein land binnen Europa. In het nieuwe programma wordt het gezien als één van de EU-landen. Een niet mis te verstane ommezwaai, merkt publicist Rutger van den Noort op.

De nationale soevereiniteit is naar de achtergrond verdwenen en daarmee ook de vrije wil.

De VVD kiest in zijn verkiezingsplan bewust voor de afschaffing van Nederland als vrije natie binnen een groter EU-verband, aldus Van den Noort.

Versterken

In 2014 was de VVD nog ‘tegen een alomvattend Europees immigratiebeleid’. In het nieuwe programma staat: “We moeten investeren in Europese grenswacht, die taken van lidstaten kan overnemen.”

In het plan van 2014 stond verder dat ‘de VVD tegen permanente steun aan probleemlanden is’.

Nu wil het kabinet Rutte het Europees noodfonds ESM juist versterken in plaats van afbreken, merkt Van den Noort op.

Vier cruciale punten

De VVD is in vijf jaar tijd op vier cruciale punten veranderd. De antwoorden van de partij zijn duidelijk: er is meer Brussel en minder Nederland nodig.

Is dat goed?

Weg kwijtgeraakt

“De EU faalt gewoon in de uitvoering,” klinkt het. “Juncker, Timmermans hebben een te grote broek aan. De keus van de VVD […] is dus precies de verkeerde.”

“De VVD wil Nederland nog meer uitverkopen aan Brussel,” besluit Van de Noort. “Op Europees terrein is de VVD echt helemaal de weg kwijtgeraakt.”

[OpinieZ]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jeff
Jeff
2 jaren geleden

Zaterdag een gele hesjes demonstratie in A’dam. Dit dient een vreedzame demonstratie te worden. Uiteraard heb ik daar begrip voor, maar twijfel wel aan het nut daarvan. Een vredelievend protest geeft de heren n.l nog meer het idee, dat ze alles in de hand hebben. Ook geven ze daar een signaal mee af aan onze buren, België en Frankrijk. Zo van … kijk bij ons kan het wel! Een beetje boe roepen? nou dan zal er wel weer een hoop veranderen. Begrijp me niet verkeerd he. Ik doe hier geen oproep om geweld te prediken, maar zie het nut gewoon niet van wat ze een democratisch recht noemen.

zwaardvis
zwaardvis
2 jaren geleden

Geweld heeft ook nog nooit iets opgelost, maar je kunt wel zeggen dat de volgende regering er heel anders komt uit te zien als ze zo doorgaan. Scanderen kan, en dan zeggen wat er gaat gebeuren. Als het om stemmen gaat worden ze zenuwachtig.

Jeff
Jeff
Reactie op  zwaardvis
2 jaren geleden

Het probleem is ‘m juist dat je kan stemmen wat je wilt … de gerenommeerde politiek vaart toch altijd de koers van de machtigen … lees EU, het kapitaal of ander tuig. Zelfs een Baudet of Wilders dansen uiteindelijk naar diens pijpen. Uiteraard vallen ze nu diezelfde politiek aan, met als doel zieltjes te winnen.

infootje
infootje
2 jaren geleden

Het overleveren van een soevereine staat aan een vreemde mogendheid is Landverraad.
In 2005 heeft “bak-ellende” hierbij het voortouw genomen door TEGEN de uitdrukkelijke wil van de bevolking (referendum), Nederland aan een vreemde mogendheid te onderwerpen/uit te leveren. (europese grondwet/verdrag van Lissabon)
Rutte zet het landverraad voort, daarbij regelmatig geïnstrueerd door de bilderbergers (2012,2013,2015,2016,2018)

Aad
Aad
Reactie op  infootje
2 jaren geleden

Dit alles alleen om een toekomstig EU baantje binnen te halen.
Het vreemde is dat het koninklijk huis ook enthousiast is over de EU, maar als NL als provincie in Europa opgaat, wat is dan de functie van het koninklijk nog in het geheel?

Schaap
Schaap
2 jaren geleden

Wie gaat er de komende verkiezingen nog op de VVD stemmen ? Dtr die partij maar zwaar mag verliezen, en dat de nieuwe regering in ieder geval PVV en FvD bevat.

TACP
TACP
Reactie op  Schaap
2 jaren geleden

@ Schaap

Wat gaan die gecontroleerde verzet partijtjes doen dan ? De PVV is de zionistische partij Nederland voor de lager opgeleiden/lagere inkomens, en de FvD is de zionistische vleugel voor de hoger opgeleide midden en hoge middenklasse.

Stijn Bannink
Stijn Bannink
2 jaren geleden

Geen demonstraties die worden alleen maar gedwarsboomd door een paar relschoppers een geel hesje aan te trekken.
Iedereen kan echter wel een geel hesje aantrekken en solidair zijn met de gedachte achter de gele hesjes, als wij allemaal een geel hesje aantrekken naar ons werk, de kinderen naar school brengen, boodschappen doen enz. enz. Dan laten wij de gevestigde orde een duidelijke boodschap zien + niemand kan gaan provoceren door tijdens een demonstratie de boel kort en klein te slaan.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden

Kijk bij landverraad drijft bij mij de naam, NSB naar boven.
Ik heb één keer in de tachtiger jaren VVD gestemd, maar ik weiger te geloven dat deze twee partijen met het zelfde sop zijn / waren overgoten.
Maar voor de goede orde, op een bepaalde leeftijd wordt je wat milder in je oordeel.
En een Geel hesje is niet zo duur.
Dus leeftijdsgenoten laad de accu van de scootmobiel op trek je Gele hesje aan en maak een bord, Rutte moet weg.
En ga gewoon simpel de markt of een winkelcentrum op.
Maar beslist geweldloos.

TACP
TACP
2 jaren geleden

De VVD is nooit EU sceptisch geweest, maar tot op de dag van vandaag is hun propaganda machine nog uiterst effectief. Met alle respect voor het stuk van de “opinie”, journalisten en politici zoals Baudet, Wilders, Thieme en Marijnissen die nog steeds spreken in termen van “beetje bij beetje macht weg geven” of “nog meer weggeven macht” zijn of onwetend of part of “the deal” om het bekende rookgordijn in stand te houden. Hoe zeer ik het ook veracht wat de VVD en de hele Nederlandse politiek doet en heeft gedaan, maar juridisch gezien doen de Haagse jakhalzen gewoon wat ze grotendeels publiekelijk met elkaar hebben afgesproken. Het is niet hun schuld dat de meeste mensen geen idee hebben wat internationale verdragen zijn, maar ook niet beseffen hoe zwaar internationale verdragen juridisch wegen wanneer ze geratificeerd worden

Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
2 jaren geleden

Nou zwaardvis geweld heeft wel veel opgeleverd, niet altijd maar vaak wel. Maar VVD, de grootste huichelaars samen met D’66, CDA en PvdA want deze vier partijen voeren exact hetzelfde pro EU beleid, überhaupt voeren zij een gewetenloos neoliberaal beleid. De hoeveelheid leugens van Rutte zijn niet meer te tellen en de hoeveelheid criminelen in de VVD zijn ook niet te tellen en mensen stemmen om de vier jaar weer op dit stel elllendelingen, terwijl het bewezen is dat de partij alleen positief beleid voert voor mensen met een ton netto. Waarom dan toch op deze leugenaar die verantwoordelijk is voor een dosis ellende blijven stemmen???.
Je ga toch iets anders denken.

salvar
salvar
2 jaren geleden

ik heb al eerder aangegeven dat demonstreren met een bordje omhoog houden eventueel met de tekst rutte oprotten helpt geen zier,hij zal zich te pletter lachen zoals altijd.
waar ben ik voor ja gewoon demonstreren maar dan met honderdduizenden te gelijk.
maar dat kan je wel vergeten in dit land.
geweld lost niets op althans het kan een waarschuwing zijn aan het adres van de elite de regering dus.
iedereen weet hoe het gegaan is vreedzaam en je wordt als een crimineel door de politie in een hoek gedreven en gesommeerd het gele hesje uit te doen anders kom je niet op of bij het binnenhof.
ik dacht dat de politie of leger er was om de burger te beschermen of bij te staan,helaas weer een illusie armer.
naar mijn idee moet er een andere regering komen ipv de vvd anders zijn we het haasje.

Louise
Louise
Reactie op  salvar
2 jaren geleden

Hier nog wat lees voer…….www.doorbraak.be over gele hesjes….

Louise
Louise
Reactie op  Louise
2 jaren geleden

Sorry de titel is………de – gele- hesjes- het- nieuwe- poudjadisme

Jur
Jur
2 jaren geleden

Ik weet in ieder geval zeker dat ik op niemand stem. Ik wil mijn vrijheid zelf houden.

x

Check Also

rutte

Rutte staat torenhoog in de peilingen, maar Nederland is klaar met hem

Of het nu gaat om het faciliteren ...

vvd

Oud-VVD-fractievoorzitter tegen Grapperhaus en Halsema: ‘Stop met intimideren’

In Amsterdam kwamen vanmiddag veel mensen bijeen ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

19
0
We lezen graag je reactie!x