Binnenland

De VVD wil Nederland nog meer uitverkopen aan Brussel. Hoe de partij helemaal de weg is kwijtgeraakt

Help mee door dit met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In het VVD-verkiezingsprogramma werd Nederland nog maar vijf jaar geleden neergezet als soeverein land binnen Europa. In het nieuwe programma wordt het gezien als één van de EU-landen. Een niet mis te verstane ommezwaai, merkt publicist Rutger van den Noort op.

De nationale soevereiniteit is naar de achtergrond verdwenen en daarmee ook de vrije wil.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De VVD kiest in zijn verkiezingsplan bewust voor de afschaffing van Nederland als vrije natie binnen een groter EU-verband, aldus Van den Noort.

Versterken

In 2014 was de VVD nog ‘tegen een alomvattend Europees immigratiebeleid’. In het nieuwe programma staat: “We moeten investeren in Europese grenswacht, die taken van lidstaten kan overnemen.”

In het plan van 2014 stond verder dat ‘de VVD tegen permanente steun aan probleemlanden is’.

Nu wil het kabinet Rutte het Europees noodfonds ESM juist versterken in plaats van afbreken, merkt Van den Noort op.

Vier cruciale punten

De VVD is in vijf jaar tijd op vier cruciale punten veranderd. De antwoorden van de partij zijn duidelijk: er is meer Brussel en minder Nederland nodig.

Is dat goed?

Weg kwijtgeraakt

“De EU faalt gewoon in de uitvoering,” klinkt het. “Juncker, Timmermans hebben een te grote broek aan. De keus van de VVD […] is dus precies de verkeerde.”

“De VVD wil Nederland nog meer uitverkopen aan Brussel,” besluit Van de Noort. “Op Europees terrein is de VVD echt helemaal de weg kwijtgeraakt.”

[OpinieZ]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jeff
Jeff
5 jaren geleden

Zaterdag een gele hesjes demonstratie in A’dam. Dit dient een vreedzame demonstratie te worden. Uiteraard heb ik daar begrip voor, maar twijfel wel aan het nut daarvan. Een vredelievend protest geeft de heren n.l nog meer het idee, dat ze alles in de hand hebben. Ook geven ze daar een signaal mee af aan onze buren, België en Frankrijk. Zo van … kijk bij ons kan het wel! Een beetje boe roepen? nou dan zal er wel weer een hoop veranderen. Begrijp me niet verkeerd he. Ik doe hier geen oproep om geweld te prediken, maar zie het nut gewoon niet van wat ze een democratisch recht noemen.

zwaardvis
zwaardvis
5 jaren geleden

Geweld heeft ook nog nooit iets opgelost, maar je kunt wel zeggen dat de volgende regering er heel anders komt uit te zien als ze zo doorgaan. Scanderen kan, en dan zeggen wat er gaat gebeuren. Als het om stemmen gaat worden ze zenuwachtig.

infootje
infootje
5 jaren geleden

Het overleveren van een soevereine staat aan een vreemde mogendheid is Landverraad.
In 2005 heeft “bak-ellende” hierbij het voortouw genomen door TEGEN de uitdrukkelijke wil van de bevolking (referendum), Nederland aan een vreemde mogendheid te onderwerpen/uit te leveren. (europese grondwet/verdrag van Lissabon)
Rutte zet het landverraad voort, daarbij regelmatig geïnstrueerd door de bilderbergers (2012,2013,2015,2016,2018)

Schaap
Schaap
5 jaren geleden

Wie gaat er de komende verkiezingen nog op de VVD stemmen ? Dtr die partij maar zwaar mag verliezen, en dat de nieuwe regering in ieder geval PVV en FvD bevat.

Back to top button
19
0
We lezen graag je reactie!x