Homepagina » Binnenland » De VVD wil Nederland nog meer uitverkopen aan Brussel. Hoe de partij helemaal de weg is kwijtgeraakt
De VVD wil Nederland nog meer uitverkopen aan Brussel. Hoe de partij helemaal de weg is kwijtgeraakt

De VVD wil Nederland nog meer uitverkopen aan Brussel. Hoe de partij helemaal de weg is kwijtgeraakt

In het VVD-verkiezingsprogramma werd Nederland nog maar vijf jaar geleden neergezet als soeverein land binnen Europa. In het nieuwe programma wordt het gezien als één van de EU-landen. Een niet mis te verstane ommezwaai, merkt publicist Rutger van den Noort op.

De nationale soevereiniteit is naar de achtergrond verdwenen en daarmee ook de vrije wil.

De VVD kiest in zijn verkiezingsplan bewust voor de afschaffing van Nederland als vrije natie binnen een groter EU-verband, aldus Van den Noort.

Versterken

In 2014 was de VVD nog ‘tegen een alomvattend Europees immigratiebeleid’. In het nieuwe programma staat: “We moeten investeren in Europese grenswacht, die taken van lidstaten kan overnemen.”

In het plan van 2014 stond verder dat ‘de VVD tegen permanente steun aan probleemlanden is’.

Nu wil het kabinet Rutte het Europees noodfonds ESM juist versterken in plaats van afbreken, merkt Van den Noort op.

Vier cruciale punten

De VVD is in vijf jaar tijd op vier cruciale punten veranderd. De antwoorden van de partij zijn duidelijk: er is meer Brussel en minder Nederland nodig.

Is dat goed?

Weg kwijtgeraakt

“De EU faalt gewoon in de uitvoering,” klinkt het. “Juncker, Timmermans hebben een te grote broek aan. De keus van de VVD […] is dus precies de verkeerde.”

“De VVD wil Nederland nog meer uitverkopen aan Brussel,” besluit Van de Noort. “Op Europees terrein is de VVD echt helemaal de weg kwijtgeraakt.”

[OpinieZ]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

19 reacties

 1. Het overleveren van een soevereine staat aan een vreemde mogendheid is Landverraad.
  In 2005 heeft “bak-ellende” hierbij het voortouw genomen door TEGEN de uitdrukkelijke wil van de bevolking (referendum), Nederland aan een vreemde mogendheid te onderwerpen/uit te leveren. (europese grondwet/verdrag van Lissabon)
  Rutte zet het landverraad voort, daarbij regelmatig geïnstrueerd door de bilderbergers (2012,2013,2015,2016,2018)

  24 likes
  • Dit alles alleen om een toekomstig EU baantje binnen te halen.
   Het vreemde is dat het koninklijk huis ook enthousiast is over de EU, maar als NL als provincie in Europa opgaat, wat is dan de functie van het koninklijk nog in het geheel?

   1 likes
 2. Wie gaat er de komende verkiezingen nog op de VVD stemmen ? Dtr die partij maar zwaar mag verliezen, en dat de nieuwe regering in ieder geval PVV en FvD bevat.

  13 likes
  • @ Schaap

   Wat gaan die gecontroleerde verzet partijtjes doen dan ? De PVV is de zionistische partij Nederland voor de lager opgeleiden/lagere inkomens, en de FvD is de zionistische vleugel voor de hoger opgeleide midden en hoge middenklasse.

   12 likes
 3. Zaterdag een gele hesjes demonstratie in A’dam. Dit dient een vreedzame demonstratie te worden. Uiteraard heb ik daar begrip voor, maar twijfel wel aan het nut daarvan. Een vredelievend protest geeft de heren n.l nog meer het idee, dat ze alles in de hand hebben. Ook geven ze daar een signaal mee af aan onze buren, België en Frankrijk. Zo van … kijk bij ons kan het wel! Een beetje boe roepen? nou dan zal er wel weer een hoop veranderen. Begrijp me niet verkeerd he. Ik doe hier geen oproep om geweld te prediken, maar zie het nut gewoon niet van wat ze een democratisch recht noemen.

  16 likes
 4. Geweld heeft ook nog nooit iets opgelost, maar je kunt wel zeggen dat de volgende regering er heel anders komt uit te zien als ze zo doorgaan. Scanderen kan, en dan zeggen wat er gaat gebeuren. Als het om stemmen gaat worden ze zenuwachtig.

  4 likes
  • Het probleem is ‘m juist dat je kan stemmen wat je wilt … de gerenommeerde politiek vaart toch altijd de koers van de machtigen … lees EU, het kapitaal of ander tuig. Zelfs een Baudet of Wilders dansen uiteindelijk naar diens pijpen. Uiteraard vallen ze nu diezelfde politiek aan, met als doel zieltjes te winnen.

   6 likes
 5. Kijk bij landverraad drijft bij mij de naam, NSB naar boven.
  Ik heb één keer in de tachtiger jaren VVD gestemd, maar ik weiger te geloven dat deze twee partijen met het zelfde sop zijn / waren overgoten.
  Maar voor de goede orde, op een bepaalde leeftijd wordt je wat milder in je oordeel.
  En een Geel hesje is niet zo duur.
  Dus leeftijdsgenoten laad de accu van de scootmobiel op trek je Gele hesje aan en maak een bord, Rutte moet weg.
  En ga gewoon simpel de markt of een winkelcentrum op.
  Maar beslist geweldloos.

  8 likes
 6. Nou zwaardvis geweld heeft wel veel opgeleverd, niet altijd maar vaak wel. Maar VVD, de grootste huichelaars samen met D’66, CDA en PvdA want deze vier partijen voeren exact hetzelfde pro EU beleid, überhaupt voeren zij een gewetenloos neoliberaal beleid. De hoeveelheid leugens van Rutte zijn niet meer te tellen en de hoeveelheid criminelen in de VVD zijn ook niet te tellen en mensen stemmen om de vier jaar weer op dit stel elllendelingen, terwijl het bewezen is dat de partij alleen positief beleid voert voor mensen met een ton netto. Waarom dan toch op deze leugenaar die verantwoordelijk is voor een dosis ellende blijven stemmen???.
  Je ga toch iets anders denken.

  8 likes
 7. ik heb al eerder aangegeven dat demonstreren met een bordje omhoog houden eventueel met de tekst rutte oprotten helpt geen zier,hij zal zich te pletter lachen zoals altijd.
  waar ben ik voor ja gewoon demonstreren maar dan met honderdduizenden te gelijk.
  maar dat kan je wel vergeten in dit land.
  geweld lost niets op althans het kan een waarschuwing zijn aan het adres van de elite de regering dus.
  iedereen weet hoe het gegaan is vreedzaam en je wordt als een crimineel door de politie in een hoek gedreven en gesommeerd het gele hesje uit te doen anders kom je niet op of bij het binnenhof.
  ik dacht dat de politie of leger er was om de burger te beschermen of bij te staan,helaas weer een illusie armer.
  naar mijn idee moet er een andere regering komen ipv de vvd anders zijn we het haasje.

  3 likes
 8. Geen demonstraties die worden alleen maar gedwarsboomd door een paar relschoppers een geel hesje aan te trekken.
  Iedereen kan echter wel een geel hesje aantrekken en solidair zijn met de gedachte achter de gele hesjes, als wij allemaal een geel hesje aantrekken naar ons werk, de kinderen naar school brengen, boodschappen doen enz. enz. Dan laten wij de gevestigde orde een duidelijke boodschap zien + niemand kan gaan provoceren door tijdens een demonstratie de boel kort en klein te slaan.

  4 likes
 9. De VVD is nooit EU sceptisch geweest, maar tot op de dag van vandaag is hun propaganda machine nog uiterst effectief. Met alle respect voor het stuk van de “opinie”, journalisten en politici zoals Baudet, Wilders, Thieme en Marijnissen die nog steeds spreken in termen van “beetje bij beetje macht weg geven” of “nog meer weggeven macht” zijn of onwetend of part of “the deal” om het bekende rookgordijn in stand te houden. Hoe zeer ik het ook veracht wat de VVD en de hele Nederlandse politiek doet en heeft gedaan, maar juridisch gezien doen de Haagse jakhalzen gewoon wat ze grotendeels publiekelijk met elkaar hebben afgesproken. Het is niet hun schuld dat de meeste mensen geen idee hebben wat internationale verdragen zijn, maar ook niet beseffen hoe zwaar internationale verdragen juridisch wegen wanneer ze geratificeerd worden

  4 likes
 10. De echte machthebbers (de mensen / organisaties die buiten het zicht van de democratie werken) Ik noem er een paar: de NGO´s van George Soros, families: Rothchild, Clinton foundation, Bill Gates, Bush. Thuysen-Krup en nog een hand vol miljardairs, willen een door één instelling geregeerde wereld, Dit kun je bereiken door identiteit op alle niveaus af te breken; landsgrenzen, (gender) identiteit, import van vreemde culturen (islam) Een alles zeggend boek hierover is rond 1960 geschreven door William Carr, hij heeft de aantekeningen van zijn vader uitgewerkt. Zijn vader heeft Albert Pike gekend (de leider van de kerk van satan) Lees dat boek; ¨Satan prince of this world¨ 90 pagina´s (via internet te verkrijgen) en alles wordt duidelijk. De ¨one world gouvernement¨ is een wens van de mensen die de kerk van Lucifer / Satan aanhangen. En waar geen ruimte meer is voor een eigen mening / democratie.

  1 likes
 11. Niet zo zeuren mensen. De VVD is de grootste partij en is dat geworden door eerlijke verkiezingen op democratische wijze.
  Rutte wil méér Europa. Daar mag je tegen zijn maar stem dan ook niet op hem!
  We weten allemaal dat Rutte erg veel liegt, maar zijn kiezers vinden dat een politicus nu eenmaal moet liegen. Dat is soms nodig!
  Ik heb dat aan veel VVD stemmers gevraagd en die vinden dat echt. Vraag het ze maar, dan merk je meteen dat ik gelijk heb.
  Bovendien begrijpt het volk niets van politiek, daarvoor is het veel te ingewikkeld en gecompliceerd.
  Onze politici doen echt wat voor ons het beste is!
  De mensen die klagen zijn gewoon negatievelingen en roepen maar wat. Zelf hebben ze helemaal geen betere oplossing. Kijk maar naar Wilders, die is alleen maar negatief en dat doet hij om stemmen te krijgen van juist die mensen die er allemaal niks van begrijpen.
  Neem vanavond gewoon een extra biertje als je naar het journaal gaat kijken, daar wordt je rustig van.
  Dan slaap je lekker en kan je morgen weer zonder zorgen naar je werk.
  Gewoon met zijn allen de schouders eronder,

  Het gaat juist GOED met Nederland!

  2 likes
 12. Ik weet in ieder geval zeker dat ik op niemand stem. Ik wil mijn vrijheid zelf houden.

  1 likes
 13. Volgens ‘Ruttiaans-geloof’ wordt de bevolking gewoon in het pak genaaid?
  Maar dat is niet de bedoeling?
  Je staat voor je volk of niet, lijkt wel landverraad?
  Zijn voorzitterschap EU is schijnbaar belangrijker?
  Judas verkocht J ook voor 30 zilverlingen, de verrader?

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

onwel

Na Kamerleden nu ook NOS-nieuwslezeres onwel. Wat is er toch aan de hand?

Het zijn beelden die bij velen nog ...

europarlementariër

Europarlementariër Sophie in ‘t Veld flink op haar nummer gezet: ‘Ik ben het een beetje beu, dat toontje’

Tweede Kamerleden en Europarlementariërs debatteerden maandagmiddag over ...