Homepagina » Mens en Dier » Inmiddels hoort één op de 10 Nederlanders een mysterieuze bromtoon. Experts tasten volledig in het duister
Inmiddels hoort één op de 10 Nederlanders een mysterieuze bromtoon. Experts tasten volledig in het duister

Inmiddels hoort één op de 10 Nederlanders een mysterieuze bromtoon. Experts tasten volledig in het duister

Uit een recent rapport van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) blijkt dat bijna één op de 10 Nederlanders een mysterieuze bromtoon hoort. En het worden er steeds meer.

De oorzaak van het vreemde geluid blijkt vaak onvindbaar, schrijft Trouw.

Dirk van der Plas uit Saaksum (Groningen) omschrijft het geluid als ‘een vrachtwagen die hier voor de deur stationair staat te draaien’.

Ondergrondse activiteit

“En ik ervaar ook een soort elektrische prikkel tegen mijn oren, alsof iemand er een batterij tegenaan houdt,” zegt Van der Plas.

Zelf denkt hij dat straling afkomstig van bijvoorbeeld telefoonmasten de boosdoener is.

De Canadese biofysicus Glen MacPherson van de Universiteit van Brits-Columbia heeft er zelf ook last van, maar denkt niet dat straling het geluid veroorzaakt.

Hij denkt meer in de richting van ondergrondse activiteit.

Recent fenomeen

Volgens een andere theorie moet de oorzaak worden gezocht in oorsuizen, maar daar heeft MacPherson ook sterke twijfels bij.

Oorsuizen is van alle tijden, terwijl de bromtoon een recent fenomeen lijkt te zijn.

‘De brom’ wordt inmiddels gehoord en gevoeld door zo’n 10 procent van de Nederlanders. Dat aantal groeit, blijkt uit een inventarisatie van alle meldingen die de laatste jaren zijn binnengekomen.

Geen flauw idee

Deskundigen hebben geen flauw idee wat de oorzaak is van de mysterieuze bromtoon.

Het probleem beperkt zich niet tot Nederland. Bijna overal op aarde wordt de bromtoon inmiddels gehoord.

Dat zo weinigen ervan weten, komt volgens Van der Plas omdat mensen zich schamen en belachelijk worden gemaakt.

“Gelukkig komt daar verandering in,” klinkt het. “Het helpt dat het RIVM onze problemen erkent.”

[Trouw]


Vond je deze informatie leuk? Deel het dan met mensen die je kent op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

16 reacties

 1. Bromtonen en elctronische fluittonen hoor ik met vlagen al veel langer. Opvallend is ook dat er steeds vaker meer mensen tussen 03.00u en 05.00u ineens klaarwakker zijn. Volgens mijn electrostress meter zijn de hoeveelheden elektromagnetische stralingsvelden vanuit lokale masten dan veelal beduidend hoger. Heel apart gelet op het tijdstip. Gevoelsmatig is het net alsof de mensheid moedwillig om zeep geholpen wordt door deze ‘stille genocide’. Zijn er meer mensen met eigen, afwijkende waarnemingen aangaande dit fenomeen?
  Vriendelijke groeten, Rien.

  31 likes
  • Ik word helemaal schijt ziek van dat klote gebrom! Die tering herrie resoneert met mijn ruggengraat en bezorgt me ernstige nervositeit tijdens dat het plaats vind! Ik heb meerdere malen overwogen om te proberen het terug te traceren, maar de bronnen zijn simpelweg niet zo dichtbij. Allemaal industriële rot machines die nachtdienst draaien. DIT MOET AFGELOPEN ZIJN! GEEN DRAAIENDE INDUSTRIËLE MACHINES MEER IN DE NACHT, IN DE BUURT VAN WOON OMGEVINGEN!!!

   Als je een zwaar industrieel apparaat wilt draaien, zorg dan dat het in een volledig studio-niveau hermetisch geluiddichte kamer geïnstalleerd word, waar geen enkel geluid mogelijkerwijs kan door resoneren! TEST OP GELUID RESONANTIE BIJWERKINGEN!

   3 likes
 2. ondergrondse activiteit,zou kunnen de elite graaft als een gek om onder te duiken.

  10 likes
 3. Er worden dagelijks chemtrails over ons heengesproeid, tonnen aan ongedefineerde substanties, maar vooral alluminium, barium en strontium.. doe daar even wat Haarp bij en je hebt een bromtoon.. of de aarde begint zich zo te verzetten tegen al die vernietiging van onze planeet dat ze in verzet komt.. en dat blijft zeker niet alleen bij brommen..

  9 likes
 4. Ik zelf woon ook in prov. Groningen, en ik hoor dit ook vaker. Wat ik zelf ook vaak hoor s’nachts is doffe knallen in de lucht. En wat ik ook hoor is schurende geluiden in de lucht. Vergelijk het maar ongeveer met 2 cimbalen die tegen elkaar komen, alsof twee aluminium / ijzer platen tegen elkaar klappen. Niet zacht of dof maar echt hard. Ik geloof niet dat dit iets met Haarp te maken heeft, maar meer wat er op ons afkomt. Niburu ( de staart ) slingert zoveel ruimteafval met zich mee, dat het als het ware een zweep over de aarde klapt.

  8 likes
  • hey sina ik woon ook in groningen op vier hoog. En elke avond kan ik de tijd erop zetten dat het weer voorbij komt. tussen 2 en 4 .. inderdaad doffe klappen. voelt alsof het van boven komt. resonantie.

   Tevens is het raar om stopcontacten te horen ? ik hoor af en toe letterlijk een getik eruit komen. alsof er een schakkelaar supersnel om gaat….

   1 likes
 5. Volgens mij komt het omdat Swiebertje opnieuw wordt uitgezonden. 10% van de Nederlanders, dus zo´´n 1,7 miljoen hebben er dagelijks last van. Nou dat zijn zo´n beetje de Swiebertje en bromsnor kijkers.

  9 likes
 6. Op het moment dat ik dit schrijf, hoor ik het ook.

  Maar vaak zijn het ventilatoren en pompen, waarvan het geluid door de woning(en) heen resoneren.
  Als ik op een windstille dag in de natuur ben, is het akelig/ prettig stil.

  8 likes
 7. ik kom net terug van een paar dagen Nederland. Mijn hoofd stond die dagen op knappen (druk van binnenuit). Inmiddels ben ik weer thuis in Frankrijk in een vrij rustig gebied met veel natuur. Mijn hoofd doet weer normaal. Psychosomatisch? Inbeelding? Ik ken al die reacties wel van mensen die er niets van willen horen. Afin, het was een van de redenen om Nederland te verlaten.

  4 likes
 8. Dit gebrom komt al jaren door de hele wereld voor , 20% van de wereld bevolking hoort dit en maken hier al jaren melding van.
  Dit gebrom is alleen ‘s nachts waarneembaar het brengt bij mensen ( ook die het niet bewust meemaken ) een gevoel van onrust, prikkelbaarheid en andere psychische aandoeningen teweeg .
  Dit zal er op gedoeld zijn en draagt bij aan dat er hierdoor onrust etc. onder de en tussen de bevolking ontstaat, iets wat steeds beter waarneembaar is. Hierdoor zijn mensen minder geneigd zich met de politieke misdadigers en hun achterban bezig te houden waardoor ze “ongestoord ” hun gang kunnen gaan, precies wat ze willen.

  Het oren suizen waar over geschreven wordt komt door de straling van handsfree telefoons, mobieltjes en zendmasten, na het installeren van het 5G systeem kunnen we onze lol nog op !
  De mensheid van van al deze tech. af moeten stappen want de tech. is de new world order en onze gevangenis zonder tralies !!!

  3 likes
 9. :adrianus-johannes.

  MAGNETRON
  De microgolven zijn een elektromagnetische straling met een vaste frequentie van 2,45 GHz. Dit kan ook variëren, maar 2,45 GHz word het meest gebruikt. De golflengte van de frequentie is circa 120mm lang.
  WIFI
  In de 2,4GHz-frequentieband zijn er maar drie niet-overlappende kanalen, namelijk 1, 6 en 11. De meeste routers kiezen automatisch kanaal 6. In een omgeving met veel concurrerende wifi-signalen is kanaal 6 dus meestal druk bezet. Soms is het er zó druk dat er congestie optreedt, wat de draadloze prestaties fors naar beneden haalt.
  gek he, ik zie dat twee verschillende apparaten de zelfde frequentie gebruiken.. met als enig verschil de hoeveelheid energie die deze uitzenden is de ene gevaarlijker voor jou vandaar dat er een deur voor zit met vaak wel 4 tot 6 beveiligings-schakelaars voor je hem/haar aan kan zetten..
  wel nu pak een oude magnetron of heb voor 50 euro lol haal de deur van de magnetron en zorg dat de beveiligings-schakelaars instaan zet de magnetron zo hoog mogelijk op je balkon en doe de stekker in het wcd.. de kant waar de magnetron opening heen staat zal je zien dat de wifi slechter tot helemaal weg valt

  ook zal je ervaren dat er meer vreemde geluiden worden waargenomen ahw de zweepslagen van de uitgezonden golven die met elkaar botsen en waar van de resonantie binnen het menselijk gehoor bereik valt.. verdringing of wijzigen van magnetische velden is ook mogelijk of dat geluid maakt binnen de gehoorgrens is mij niet bekent maar bij voldoende energie toe voer mi wel mogelijk poollicht kan ook geluid maken maar van wegen de kou heb men daar oorwarmers op.. 🙂

  tot zo ver, oplossing van een wat anderen raadsel geluid noemen!

  2 likes
 10. Mijn vrouw bromt de hele dag door…

  1 likes
 11. De oorzaak is niet zo mysterieus als wel vermoed word.
  Het zijn pulsmotoren en steeds meer mensen vinden het leuk zo,n ding te bouwen.
  Het geluid is oorverdovend en draagt heel ver.

  Puls motoren werden voor het eerst gemaakt in de 2e wereldoorlog en dreven de V1,s aan.
  Ze werden onder andere vanuit de wijk Benoorderhout in Den Haag gelanceerd richting Londen, met net voldoende brandstof voor die afstand. een heel primitief wapen. want er zat geen besturing op.
  Mijn groot ouders woonden destijds in Scheveningen en hoorde ze steeds laag overkomen.
  Hie zie je zo,n motor in werking.
  https://www.youtube.com/watch?v=qwuDkOB9Jik
  En hier een afbeelding van de V1.
  https://www.niod.nl/nl/70jaar-wo2/einde-v1-offensief-op-londen

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Het kabinet wil op elke straathoek een 5G-mast (en gemeentes moeten verplicht meewerken). Hier worden al proeven gedaan

Het kabinet wil op elke straathoek een 5G-mast (en gemeentes moeten verplicht meewerken). Hier worden al proeven gedaan

Als het aan het kabinet ligt dan ...

Geestelijke gezondheid Europese jongeren 'bijzonder zorgwekkend'. Zo erg is de situatie in Nederland

Geestelijke gezondheid Europese jongeren ‘bijzonder zorgwekkend’. Zo erg is de situatie in Nederland

De geestelijke gezondheid onder de 72 miljoen ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.