Homepagina » Mens en Dier » Inmiddels hoort één op de 10 Nederlanders een mysterieuze bromtoon. Experts tasten volledig in het duister
Inmiddels hoort één op de 10 Nederlanders een mysterieuze bromtoon. Experts tasten volledig in het duister

Inmiddels hoort één op de 10 Nederlanders een mysterieuze bromtoon. Experts tasten volledig in het duister

Uit een recent rapport van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) blijkt dat bijna één op de 10 Nederlanders een mysterieuze bromtoon hoort. En het worden er steeds meer.

De oorzaak van het vreemde geluid blijkt vaak onvindbaar, schrijft Trouw.

Dirk van der Plas uit Saaksum (Groningen) omschrijft het geluid als ‘een vrachtwagen die hier voor de deur stationair staat te draaien’.

Ondergrondse activiteit

“En ik ervaar ook een soort elektrische prikkel tegen mijn oren, alsof iemand er een batterij tegenaan houdt,” zegt Van der Plas.

Zelf denkt hij dat straling afkomstig van bijvoorbeeld telefoonmasten de boosdoener is.

De Canadese biofysicus Glen MacPherson van de Universiteit van Brits-Columbia heeft er zelf ook last van, maar denkt niet dat straling het geluid veroorzaakt.

Hij denkt meer in de richting van ondergrondse activiteit.

Recent fenomeen

Volgens een andere theorie moet de oorzaak worden gezocht in oorsuizen, maar daar heeft MacPherson ook sterke twijfels bij.

Oorsuizen is van alle tijden, terwijl de bromtoon een recent fenomeen lijkt te zijn.

‘De brom’ wordt inmiddels gehoord en gevoeld door zo’n 10 procent van de Nederlanders. Dat aantal groeit, blijkt uit een inventarisatie van alle meldingen die de laatste jaren zijn binnengekomen.

Geen flauw idee

Deskundigen hebben geen flauw idee wat de oorzaak is van de mysterieuze bromtoon.

Het probleem beperkt zich niet tot Nederland. Bijna overal op aarde wordt de bromtoon inmiddels gehoord.

Dat zo weinigen ervan weten, komt volgens Van der Plas omdat mensen zich schamen en belachelijk worden gemaakt.

“Gelukkig komt daar verandering in,” klinkt het. “Het helpt dat het RIVM onze problemen erkent.”

[Trouw]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
William
William
2 jaren geleden

Er worden dagelijks chemtrails over ons heengesproeid, tonnen aan ongedefineerde substanties, maar vooral alluminium, barium en strontium.. doe daar even wat Haarp bij en je hebt een bromtoon.. of de aarde begint zich zo te verzetten tegen al die vernietiging van onze planeet dat ze in verzet komt.. en dat blijft zeker niet alleen bij brommen..

Rini
Rini
2 jaren geleden

Bromtonen en elctronische fluittonen hoor ik met vlagen al veel langer. Opvallend is ook dat er steeds vaker meer mensen tussen 03.00u en 05.00u ineens klaarwakker zijn. Volgens mijn electrostress meter zijn de hoeveelheden elektromagnetische stralingsvelden vanuit lokale masten dan veelal beduidend hoger. Heel apart gelet op het tijdstip. Gevoelsmatig is het net alsof de mensheid moedwillig om zeep geholpen wordt door deze ‘stille genocide’. Zijn er meer mensen met eigen, afwijkende waarnemingen aangaande dit fenomeen?
Vriendelijke groeten, Rien.

Arwijn
Arwijn
Reactie op  Rini
2 jaren geleden

Ik word helemaal schijt ziek van dat klote gebrom! Die tering herrie resoneert met mijn ruggengraat en bezorgt me ernstige nervositeit tijdens dat het plaats vind! Ik heb meerdere malen overwogen om te proberen het terug te traceren, maar de bronnen zijn simpelweg niet zo dichtbij. Allemaal industriële rot machines die nachtdienst draaien. DIT MOET AFGELOPEN ZIJN! GEEN DRAAIENDE INDUSTRIËLE MACHINES MEER IN DE NACHT, IN DE BUURT VAN WOON OMGEVINGEN!!!

Als je een zwaar industrieel apparaat wilt draaien, zorg dan dat het in een volledig studio-niveau hermetisch geluiddichte kamer geïnstalleerd word, waar geen enkel geluid mogelijkerwijs kan door resoneren! TEST OP GELUID RESONANTIE BIJWERKINGEN!

Sina
Sina
2 jaren geleden

Ik zelf woon ook in prov. Groningen, en ik hoor dit ook vaker. Wat ik zelf ook vaak hoor s’nachts is doffe knallen in de lucht. En wat ik ook hoor is schurende geluiden in de lucht. Vergelijk het maar ongeveer met 2 cimbalen die tegen elkaar komen, alsof twee aluminium / ijzer platen tegen elkaar klappen. Niet zacht of dof maar echt hard. Ik geloof niet dat dit iets met Haarp te maken heeft, maar meer wat er op ons afkomt. Niburu ( de staart ) slingert zoveel ruimteafval met zich mee, dat het als het ware een zweep over de aarde klapt.

trix
trix
Reactie op  Sina
2 jaren geleden

hey sina ik woon ook in groningen op vier hoog. En elke avond kan ik de tijd erop zetten dat het weer voorbij komt. tussen 2 en 4 .. inderdaad doffe klappen. voelt alsof het van boven komt. resonantie.

Tevens is het raar om stopcontacten te horen ? ik hoor af en toe letterlijk een getik eruit komen. alsof er een schakkelaar supersnel om gaat….

Rikk
Rikk
2 jaren geleden

Volgens mij komt het omdat Swiebertje opnieuw wordt uitgezonden. 10% van de Nederlanders, dus zo´´n 1,7 miljoen hebben er dagelijks last van. Nou dat zijn zo´n beetje de Swiebertje en bromsnor kijkers.

salvar
salvar
2 jaren geleden

ondergrondse activiteit,zou kunnen de elite graaft als een gek om onder te duiken.

Aad
Aad
Reactie op  salvar
2 jaren geleden

Niet zo bijdehand in een land dat grotendeels onder de zeespiegel ligt.

Pjotr de Snotter
Pjotr de Snotter
Reactie op  Aad
2 jaren geleden

Kan dus wel erg handig blijken achteraf… 😀

johan den haag
johan den haag
2 jaren geleden

Op het moment dat ik dit schrijf, hoor ik het ook.

Maar vaak zijn het ventilatoren en pompen, waarvan het geluid door de woning(en) heen resoneren.
Als ik op een windstille dag in de natuur ben, is het akelig/ prettig stil.

rekkalh
rekkalh
2 jaren geleden
:adrianus-johannes.
:adrianus-johannes.
2 jaren geleden

MAGNETRON
De microgolven zijn een elektromagnetische straling met een vaste frequentie van 2,45 GHz. Dit kan ook variëren, maar 2,45 GHz word het meest gebruikt. De golflengte van de frequentie is circa 120mm lang.
WIFI
In de 2,4GHz-frequentieband zijn er maar drie niet-overlappende kanalen, namelijk 1, 6 en 11. De meeste routers kiezen automatisch kanaal 6. In een omgeving met veel concurrerende wifi-signalen is kanaal 6 dus meestal druk bezet. Soms is het er zó druk dat er congestie optreedt, wat de draadloze prestaties fors naar beneden haalt.
gek he, ik zie dat twee verschillende apparaten de zelfde frequentie gebruiken.. met als enig verschil de hoeveelheid energie die deze uitzenden is de ene gevaarlijker voor jou vandaar dat er een deur voor zit met vaak wel 4 tot 6 beveiligings-schakelaars voor je hem/haar aan kan zetten..
wel nu pak een oude magnetron of heb voor 50 euro lol haal de deur van de magnetron en zorg dat de beveiligings-schakelaars instaan zet de magnetron zo hoog mogelijk op je balkon en doe de stekker in het wcd.. de kant waar de magnetron opening heen staat zal je zien dat de wifi slechter tot helemaal weg valt

ook zal je ervaren dat er meer vreemde geluiden worden waargenomen ahw de zweepslagen van de uitgezonden golven die met elkaar botsen en waar van de resonantie binnen het menselijk gehoor bereik valt.. verdringing of wijzigen van magnetische velden is ook mogelijk of dat geluid maakt binnen de gehoorgrens is mij niet bekent maar bij voldoende energie toe voer mi wel mogelijk poollicht kan ook geluid maken maar van wegen de kou heb men daar oorwarmers op.. 🙂

tot zo ver, oplossing van een wat anderen raadsel geluid noemen!

Anton
Anton
2 jaren geleden

Mijn vrouw bromt de hele dag door…

Johan
Johan
2 jaren geleden

ik kom net terug van een paar dagen Nederland. Mijn hoofd stond die dagen op knappen (druk van binnenuit). Inmiddels ben ik weer thuis in Frankrijk in een vrij rustig gebied met veel natuur. Mijn hoofd doet weer normaal. Psychosomatisch? Inbeelding? Ik ken al die reacties wel van mensen die er niets van willen horen. Afin, het was een van de redenen om Nederland te verlaten.

x

Check Also

corona

‘Coronapaspoort of vaccinatiebewijs mag nooit verplicht worden!’

Woensdag stuurde het kabinet een wetsvoorstel naar ...

de jonge

De Jonge reageert neerbuigend op kritische coronavraag

Coronaminister Hugo de Jonge is in opperbeste ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

16
0
We lezen graag je reactie!x