Mens en Dier

Inmiddels hoort één op de 10 Nederlanders een mysterieuze bromtoon. Experts tasten volledig in het duister

Help anderen door deze informatie met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Uit een recent rapport van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) blijkt dat bijna één op de 10 Nederlanders een mysterieuze bromtoon hoort. En het worden er steeds meer.

De oorzaak van het vreemde geluid blijkt vaak onvindbaar, schrijft Trouw.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Dirk van der Plas uit Saaksum (Groningen) omschrijft het geluid als ‘een vrachtwagen die hier voor de deur stationair staat te draaien’.

Ondergrondse activiteit

“En ik ervaar ook een soort elektrische prikkel tegen mijn oren, alsof iemand er een batterij tegenaan houdt,” zegt Van der Plas.

Zelf denkt hij dat straling afkomstig van bijvoorbeeld telefoonmasten de boosdoener is.

De Canadese biofysicus Glen MacPherson van de Universiteit van Brits-Columbia heeft er zelf ook last van, maar denkt niet dat straling het geluid veroorzaakt.

Hij denkt meer in de richting van ondergrondse activiteit.

Recent fenomeen

Volgens een andere theorie moet de oorzaak worden gezocht in oorsuizen, maar daar heeft MacPherson ook sterke twijfels bij.

Oorsuizen is van alle tijden, terwijl de bromtoon een recent fenomeen lijkt te zijn.

‘De brom’ wordt inmiddels gehoord en gevoeld door zo’n 10 procent van de Nederlanders. Dat aantal groeit, blijkt uit een inventarisatie van alle meldingen die de laatste jaren zijn binnengekomen.

Geen flauw idee

Deskundigen hebben geen flauw idee wat de oorzaak is van de mysterieuze bromtoon.

Het probleem beperkt zich niet tot Nederland. Bijna overal op aarde wordt de bromtoon inmiddels gehoord.

Dat zo weinigen ervan weten, komt volgens Van der Plas omdat mensen zich schamen en belachelijk worden gemaakt.

“Gelukkig komt daar verandering in,” klinkt het. “Het helpt dat het RIVM onze problemen erkent.”

[Trouw]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
William
William
5 jaren geleden

Er worden dagelijks chemtrails over ons heengesproeid, tonnen aan ongedefineerde substanties, maar vooral alluminium, barium en strontium.. doe daar even wat Haarp bij en je hebt een bromtoon.. of de aarde begint zich zo te verzetten tegen al die vernietiging van onze planeet dat ze in verzet komt.. en dat blijft zeker niet alleen bij brommen..

Rini
Rini
5 jaren geleden

Bromtonen en elctronische fluittonen hoor ik met vlagen al veel langer. Opvallend is ook dat er steeds vaker meer mensen tussen 03.00u en 05.00u ineens klaarwakker zijn. Volgens mijn electrostress meter zijn de hoeveelheden elektromagnetische stralingsvelden vanuit lokale masten dan veelal beduidend hoger. Heel apart gelet op het tijdstip. Gevoelsmatig is het net alsof de mensheid moedwillig om zeep geholpen wordt door deze ‘stille genocide’. Zijn er meer mensen met eigen, afwijkende waarnemingen aangaande dit fenomeen?
Vriendelijke groeten, Rien.

Sina
Sina
5 jaren geleden

Ik zelf woon ook in prov. Groningen, en ik hoor dit ook vaker. Wat ik zelf ook vaak hoor s’nachts is doffe knallen in de lucht. En wat ik ook hoor is schurende geluiden in de lucht. Vergelijk het maar ongeveer met 2 cimbalen die tegen elkaar komen, alsof twee aluminium / ijzer platen tegen elkaar klappen. Niet zacht of dof maar echt hard. Ik geloof niet dat dit iets met Haarp te maken heeft, maar meer wat er op ons afkomt. Niburu ( de staart ) slingert zoveel ruimteafval met zich mee, dat het als het ware een zweep over de aarde klapt.

Rikk
Rikk
5 jaren geleden

Volgens mij komt het omdat Swiebertje opnieuw wordt uitgezonden. 10% van de Nederlanders, dus zo´´n 1,7 miljoen hebben er dagelijks last van. Nou dat zijn zo´n beetje de Swiebertje en bromsnor kijkers.

Back to top button
16
0
We lezen graag je reactie!x