Homepagina » Internet » Het is nog erger dan we dachten. Gelekt document onthult hoe de EU het internet wil gaan slopen
Het is nog erger dan we dachten. Gelekt document onthult hoe de EU het internet wil gaan slopen

Het is nog erger dan we dachten. Gelekt document onthult hoe de EU het internet wil gaan slopen

In onderstaande video bespreekt schrijver en journalist Glyn Moody zijn recente artikel voor TechDirt, waarin hij onthult hoe de EU het hele internet wil gaan reguleren en websites wil gaan dwingen om bepaald materiaal te verwijderen.

Er wordt binnen de EU druk gewerkt aan allerlei maatregelen die volgens critici censuur in de hand werken, zoals bijvoorbeeld de omstreden uploadfilters.

Aanscherpen

Daarnaast blijkt uit een gelekt document, waar het Duitse magazine Netzpolitik de hand op heeft weten te leggen, dat de EU nog een stap verder wil gaan.

Een nieuwe zogeheten EU Digital Services Act moet de regels voor onder meer online platforms zoals social media en zoekmachines aanscherpen.

Maar er is nog hoop. In het verleden hebben mensen diverse keren succesvol geprotesteerd tegen wetsvoorstellen die erop gericht waren om het internet te slopen.

Bekijk het filmpje hieronder:

[Corbet Report Extras]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jelled
Jelled
1 jaar geleden

Wat zeggen we over katten die in het nauw gedreven worden? Jammer voor hun maar het is te laat. Ze moeten zelfs in de VS op zoek naar 16 jarig kanonnenvoer om hun oorlogjes te vechten.

Coldshot
Coldshot
1 jaar geleden

Voor ons landje is ALLE hoop al lang vervlogen.. De mensen zijn randje debiel, geconditioneerd, laf, murw en ZEER naïef.. Heel goed nieuws dus voor de onderdrukkers en plunderbende van vvd en cda..

Erde
Erde
1 jaar geleden

Snel tor browser downloaden! Voordat het hier verboden is. En bestand bewaren op een externe schijf. En ga voor een vpn. Dan blijft het internet toegankelijk.

Erde
Erde
Reactie op  Erde
1 jaar geleden

Parrot is een linux distributie van linux en zij bieden een Home distributie. Parrot is ontwikkeld met het oog op anonimiteit en veiligheid. Met Tor browser al ingebouwd en ook Anonsurf. om veilig en anoniem te surfen op het web. Parrot is lightweight en draaid goed op oude computers en draaid al een minimum van 256 mb ram. Je kunt Parrot als dual boot naast bijvoorbeeld Windows installeren.
Maar personelijk zou ik windows eruit gooien en overstappen op Ubuntu of Linux Mint.
De enige veilige computers zijn eigenlijk computers gebouwd voor 2008. In Intel processors zit een besturins systeem genaamd MINIX. Daarmee registreerd de processor alles wat iemand op een computer doet. Zelfs je keybord wordt gemonitored. Dit geldt voor alle computers wereldwijd met Intel inside. Vermoeden bestaat, en waarschijnelijk is het waar, dat deze informatie gedeeld wordt met de NSA en geheime diensten. Dit besturing progamma is niet uit te schakelen. Alleen bepaalde vooraf geinstalleerde Linux computers hebben dit systeem gedeeltelijk weten uit te schakelen.

J@n
Reactie op  Erde
1 jaar geleden

whahaha…neem een vpn. De verantwoordelijkheid leggen ze straks bij de provider en deze ziet precies, middels deepinscpection, wat jij aan het doen bent. Echt compleet nutteloos. Daarnaast zijn vpn leveranciers gevoelig voor geld, zodra er boetes komen geven ze je gegevens direct vrij.
Tor browser is allang achterhaald, ook hier kan men zien wat je aan het doen bent.
Enige oplossing:

-Uit de EU

Erde
Erde
Reactie op  [email protected]
1 jaar geleden

@ [email protected],
Zeker, 100% veiligheid bestaat niet. In principe is elke versleuteling te kraken, en ook via tor ben je op te sporen door gebruik te maken van agloritmes. Maar door bijvoorbeeld tor browser te gebruiken en een vpn, maak je het de autoriteiten een stuk moeilijker en duurder. Maar het kost maar een paar dollarcent om iemand op te sporen die geen maatregelen neemt. Neem je die wel, dan lopen de kosten al snel op tot 100.000 dollar per persoon. Er gaan veel meer mankracht en uren en computerkracht in zitten om alles te ontsleutelen. Als steeds meer mensen dat zouden doen dan jaag je de NSA al heel snel op kosten. Dus maak het moeilijk en vooral duur. Pak hen daar waar het hen het meeste pijn doet: In hun portomonee.
De latere Ubuntu distros bieden trouwens Riseup vpn. Die werkt redelijk goed en vraagt geen registratie. Bovendien zijn er vpn diensten die om die reden geen logs bijhouden en daardoor autoriteiten niet van dienst kunnen zijn mochten zij verzoeken om data te geven.

Erde
Erde
Reactie op  Erde
1 jaar geleden

https://inews.co.uk/news/technology/sir-tim-berners-lee-is-building-a-new-internet-where-you-control-your-own-data/

Sir Tim Berners Lee is building a new version of the world wide web, designed to take power away from tech corporations including Facebook and Google and restore it to the individual.

The founder of the world wide web has been developing web platform Solid for several years with colleagues at the Massachusetts Institute of Technology (MIT) through new company inrupt, guided by the principle of “personal empowerment through data.”

J@n
Reactie op  Erde
1 jaar geleden

Lees even: maak je het de autoriteiten een stuk moeilijker en duurder.
Neen, immers de provider weet je startadres, da’s niet zo moeilijk. en telkens als iemand een vpn en tor browser gebruikt maakt ‘m dat verdacht. Zolang de provider zijn gegevens moet overhandigen aan de autoriteiten heb je geen schijn van kans. Enige oplossing:

-Uit de EU

Erde
Erde
Reactie op  [email protected]
1 jaar geleden

De provider weet dat je een vpn gebruikt of tor gebruikt, maar jou data zijn nog steeds versleuteld. Desnoods kun je nog een virtualmachine installeren. Dat maakt het nog moeilijker om iemand te traceren omdat er dan gebruik wordt gemaakt van een virtueel ip adres en de gebruikte OS onbekend blijft. Ook is het gebruik van tor wel bekend, maar de bezocht websites en afgelegde route zijn moeilijker te achterhalen. Om uit te zoeken wat en waar je naar gezocht hebt is veel mankracht en computerkracht voor nodig. En dat kost geld. Zoals ik al zei: Maak het moeilijker en dus duurder. Jaag hen op kosten. Je moet wel echt belangrijk zijn willen ze 100.000 dollar aan jou besteden. De meeste gebruikers zijn dat bedrag echt niet waard.
Gebruikte software is natuurlijk gemakkelijk te achterhalen. Maar daadwerkelijk zien wat iemand doet kost toch heel wat meer geld en moeite. Enige wat ik zeggen wil is om massaal zand in de machine te strooien.
Verdacht zijn is een, maar hard maken is twee.
En trouwens, iedereen is tegenwoordig verdacht. En de wereld houd echt niet op bij de EU. Denk je nou echt dat je zonder EU niet bekeken wordt?
Ik hack en pentest juist om dit systeem te bevechten. Ik ken en test alle zwakheden en leg ze bloot. Dus ik weet waarover ik praat en probeer mensen zo veel mogelijk voor te lichten over hun kwetsbaarheden en hoe zich zoveel als mogelijk daartegen te beschermen. Hack the system!!! Maak het zo moeilijk en duur als mogelijk.

Jeff
Jeff
1 jaar geleden

Ik denk dat ik de kern van het verhaal wel begrijp. Als je gaat kijken naar vrijheid van meningsuiting en dat die daardoor in gevaar komt, snap ik ”onze” weerstand wel. Aan de andere kant is er natuurlijk ook een groep gebruikers, die het internet misbruiken om zichzelf te verrijken aan illegale handel of het tonen van allerlei idioterie, die je gewoon niet kunt bedenken. Als die daarmee geneutraliseerd worden, is dat wat mij bereft een goeie zaak. Ik bedoel eigenlijk maar te zeggen, dat dit verhaal uiteraard ook meerdere invalshoeken kent. Is alleen jammer dat dit bericht, daar uitgerekend niks over te zeggen heeft.

Rob
Rob
Reactie op  Jeff
1 jaar geleden

Dit is dus zo’n naïeve reactie. Het hele internet slopen omdat er misbruikers tussen zitten? Koop je ook een andere auto als je huidige niet meer rijdt terwijl je alleen maar hoeft te tanken of een onderdeel vervangen? Het gaat om wat de EU als globalistische macht aan het doen is. En dat is alles vernietigen wat hen in de weg staat om de macht te houden. In Nederland zie je in kleinere voorbeelden hetzelfde. Vanwege sommige minderheden (aantallen) die het ergens niet mee eens zijn, wordt het hele Nederlandse beeld en cultuur weg gevaagd. Zo werkt de EU ook en het internet is ook zo’n voorbeeld. Het staat de EU in de weg dat er teveel waarheid verspreid wordt en daarom willen ze het hele internet slopen. Uiteindelijk bepalen zij dan wat er wel en wat niet op het internet mag staan. Dat is gewoon onderdeel van de globalistische agenda. Als je een beetje reëel zou zijn dan verwijder je alleen criminaliteit, Het punt is alleen dat de top van de wereldmacht zelf de grootste misdadigers zijn die er op de planeet zijn. En die types zijn al eeuwen lang alleen maar bezig zichzelf te verrijken. Als er zaken zijn die werkelijk illegaal zouden zijn dan kun je die gewoon verwijderen. Daarvoor hoeft niet het hele internet gesloopt te worden. Jij hoeft niet te kijken of luisteren naar zaken die je zelf als idioterie beschouwt. Een ander wil misschien uit zien te vinden hoe dat in elkaar steekt of wat er schuil achter gaat. Dan moet je je misschien gaan afvragen waarom je daar dan toch naar kijkt en luistert als het in wezen tijdsverspilling is.

Jeff
Jeff
Reactie op  Rob
1 jaar geleden

Hi Rob, dank voor je reactie. Ik vind je vergelijk met een auto, de plank misslaan. Maar je hebt uiteraard een goed punt. Anders had je de moeite niet genomen. Mijn betoog was er ook niet zo zeer een om het tegenovergestelde aan te tonen, maar meer een om een discussie op gang te brengen. Mijns inziens, we rekenen onze overheid ook af op bescherming. Daar betalen we immers belasting voor. Derhalve, blijft mijn zaak, dat we ook gecriminaliseerd worden door allerlei slimme mensen. Mijn overheid moet mij daarvoor beschermen. Als deze wet erdoor komt, ben ik natuurlijk ook gedeeltelijk beschermd. Ja ” beschermd” Natuurlijk ben ik me ook bewust van het neveneffect. Over die zelfbescherming; ja, jij wel ….. maar zoek maar is naar de aantallen slachtoffers, op en van het internet. Je schrikt je werkelijk de kolere. Als ik alles ga afstemmen naar mijn eigen inzicht of idee, tja dan hadden we het er niet over. Dat er straks kennis en mening wordt verdonkeremaant, zint mij net zo min. Fijn weekend vast man, groet Jeff

Erde
Erde
Reactie op  Jeff
1 jaar geleden

Criminaliteit is een kapstok waar zij alle maatregelen tegen ons aan ophangen. Uiteindelijk raakt het de criminelen niet, maar juist de gewone burger.
Even een wilde greep om een paar voorbeelden te noemen:
De wapenwet: Criminelen hebben wapens, de burger niet. Die is weerloos. En strafbaar als hij zich verweerd.
Cashgeld uit de handel nemen: Tegenwoordig verloopt veel handel via bitcoins en die zijn te duur voor de gewone burger. Ook goud is interessant, en alweer onbereikbaar voor de meeste burgers.
War on drugs: Daar vind over het algemeen alleen de gebruiker en de onderlaag hinder van.
Terrorisme: De gewone burger ondervind daar op allerlei manieren hinder van en zij worden gecontroleerd. Denk eens aan bijvoorbeeld de onzinnige controles op luchthavens.
Fraudebestrijding: Ja,U, bij de sociale dienst. De bovenlaag fraudeerd dat het een lieve lust is.
Cameratoezicht: De criminaliteit neemt er bewezen niet door af, maar wij staan wel op film. Overal en altijd!

Laten we ons eens op de werkelijke misdadigers richten en ons niet telkens door hen een oor laten aan naaien. Zij maken zich aan alles schuldig waar zij anderen van beschuldigen.

Jopie
Jopie
1 jaar geleden

Is het niet zo dat “ onze koning “ in zijn kersttoespraak zei : in ons land mag je denken wat je wil “
Als je het maar niet in je hoofd haalt om je eigen mening te geven ! Dat kan natuurlijk niet , je eigen mening en overtuiging is nepnieuws 🤫🙄 dat gecensureerd moet worden ! Dus …. alleen denken en verder je mond houden ! Ons land is een dictatuur geworden !!

Herman de Graaf
Herman de Graaf
1 jaar geleden

Voor het licht, is het het meest donker.
Ik blijf nog steeds geloven in de opfrisser die ons binnenkort te wachten staat.
Ook in de EU, ook in Nederland.
De strijd van Trump en zijn Patriots tegen de Swamp heeft mijn vertrouwen.
Het is spannend, maar ik denk dat ze het Kwaad zullen neerslaan, en de democratie herstellen.
Binnenkort.
WWG1WGA

Patricia Müller
Patricia Müller
1 jaar geleden

De EU hoeft dat niet te doen. Want het gebeurt al: Vroeger of later kan niks meer zonder betaling, niks is meer vrij toegankelijk. Het internet brengt zichzelf om zeep. Maar dat is helemaal niet erg, inderdaad is dat een reusachtige steun voor al die verslaafden. Zo minder attractief, zo beter!

Welcome to the real world!

weg met ons
weg met ons
1 jaar geleden

Voordat de EUntergang wat heeft te blaten, dan vergeten ze dat het internet wereldwijd zal moeten worden afgeknepen. Da’s nu eenmaal het vervelende met internet, het kent geen grenzen. De Brusselse kadavers en het linkse bijelkaar geraapte zootje ongeregeld geloyve toch niet werkelijk dat de rest van de wereld doet wat zij Befehlen. En mochten ze wel een stuk in de richting komen, dan heeft internet afgedaan en kunnen we op zoek naar een andere manier van delen en communiceren. De mens is nu eenmaal vindingrijk genoeg.

Patricia Müller
Patricia Müller
Reactie op  weg met ons
1 jaar geleden

Precies. Het principe is eruit en kan ook met andere netwerken op andere frequenties nagebootst woorden. En simpel netwerkje doet het zeker ook op het ouderwetse CB Citizen Band communicatie stelsel.

Heel creatief jouw woord ‘EUntergang’ – Chapeau! Moge de EU untergehen – und mit ihr ihre Führer!

weg met ons
weg met ons
Reactie op  Patricia Müller
1 jaar geleden

@Patricia Müller

Dank voor je reactie en ben het volledig met je eens. Ook je andere reacties zijn direct en to-the-point…Müller is overigens een naam die rond 1870 opduikt in mijn familiestamboom, de dochter van Müller was getrouwd met mijn overgrootvader en kregen 7 nazaten.

rayoflight
rayoflight
1 jaar geleden

Maakt allemaal niets uit , Eu machine dendert door , ik heb vpn , kan dus nog een beetje internetten. Totdat ook dat niet meer kan. Dan ga ik buiten in de tuin zitten van de natuur genieten die er nog is….

Kalki
Kalki
1 jaar geleden

Internet is een ondersteuning voor de communicatie tussen mensen onderling en mits niet misbruikt en zoals oa. momenteel wel door de porno- en wapen-industrie; op zich zou het de 8e wereldzonde zijn en wanneer internet zou worden gesloopt.

x

Check Also

pfizer

Gehackte e-mails: coronaprik Pfizer goedgekeurd ondanks ‘problemen’

Er zijn documenten over het coronavaccin van ...

van ark

Minister Van Ark ‘liegt het hele volk voor en moet onmiddellijk opstappen’

Door de toenemende drukte in ziekenhuizen zijn ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

21
0
We lezen graag je reactie!x