Internet

Het is nog erger dan we dachten. Gelekt document onthult hoe de EU het internet wil gaan slopen

Help door deze informatie met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In onderstaande video bespreekt schrijver en journalist Glyn Moody zijn recente artikel voor TechDirt, waarin hij onthult hoe de EU het hele internet wil gaan reguleren en websites wil gaan dwingen om bepaald materiaal te verwijderen.

Er wordt binnen de EU druk gewerkt aan allerlei maatregelen die volgens critici censuur in de hand werken, zoals bijvoorbeeld de omstreden uploadfilters.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Aanscherpen

Daarnaast blijkt uit een gelekt document, waar het Duitse magazine Netzpolitik de hand op heeft weten te leggen, dat de EU nog een stap verder wil gaan.

Een nieuwe zogeheten EU Digital Services Act moet de regels voor onder meer online platforms zoals social media en zoekmachines aanscherpen.

Maar er is nog hoop. In het verleden hebben mensen diverse keren succesvol geprotesteerd tegen wetsvoorstellen die erop gericht waren om het internet te slopen.

Bekijk het filmpje hieronder:

[Corbet Report Extras]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jelled
Jelled
4 jaren geleden

Wat zeggen we over katten die in het nauw gedreven worden? Jammer voor hun maar het is te laat. Ze moeten zelfs in de VS op zoek naar 16 jarig kanonnenvoer om hun oorlogjes te vechten.

Coldshot
Coldshot
4 jaren geleden

Voor ons landje is ALLE hoop al lang vervlogen.. De mensen zijn randje debiel, geconditioneerd, laf, murw en ZEER naïef.. Heel goed nieuws dus voor de onderdrukkers en plunderbende van vvd en cda..

Erde
Erde
4 jaren geleden

Snel tor browser downloaden! Voordat het hier verboden is. En bestand bewaren op een externe schijf. En ga voor een vpn. Dan blijft het internet toegankelijk.

Jeff
Jeff
4 jaren geleden

Ik denk dat ik de kern van het verhaal wel begrijp. Als je gaat kijken naar vrijheid van meningsuiting en dat die daardoor in gevaar komt, snap ik ”onze” weerstand wel. Aan de andere kant is er natuurlijk ook een groep gebruikers, die het internet misbruiken om zichzelf te verrijken aan illegale handel of het tonen van allerlei idioterie, die je gewoon niet kunt bedenken. Als die daarmee geneutraliseerd worden, is dat wat mij bereft een goeie zaak. Ik bedoel eigenlijk maar te zeggen, dat dit verhaal uiteraard ook meerdere invalshoeken kent. Is alleen jammer dat dit bericht, daar uitgerekend niks over te zeggen heeft.

Back to top button
24
0
We lezen graag je reactie!x