Internet

Het is nog erger dan we dachten. Gelekt document onthult hoe de EU het internet wil gaan slopen

Help anderen door dit artikel met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In onderstaande video bespreekt schrijver en journalist Glyn Moody zijn recente artikel voor TechDirt, waarin hij onthult hoe de EU het hele internet wil gaan reguleren en websites wil gaan dwingen om bepaald materiaal te verwijderen.

Er wordt binnen de EU druk gewerkt aan allerlei maatregelen die volgens critici censuur in de hand werken, zoals bijvoorbeeld de omstreden uploadfilters.

Aanscherpen

Daarnaast blijkt uit een gelekt document, waar het Duitse magazine Netzpolitik de hand op heeft weten te leggen, dat de EU nog een stap verder wil gaan.

Een nieuwe zogeheten EU Digital Services Act moet de regels voor onder meer online platforms zoals social media en zoekmachines aanscherpen.

Maar er is nog hoop. In het verleden hebben mensen diverse keren succesvol geprotesteerd tegen wetsvoorstellen die erop gericht waren om het internet te slopen.

Bekijk het filmpje hieronder:

[Corbet Report Extras]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jelled
Jelled
3 jaren geleden

Wat zeggen we over katten die in het nauw gedreven worden? Jammer voor hun maar het is te laat. Ze moeten zelfs in de VS op zoek naar 16 jarig kanonnenvoer om hun oorlogjes te vechten.

Coldshot
Coldshot
3 jaren geleden

Voor ons landje is ALLE hoop al lang vervlogen.. De mensen zijn randje debiel, geconditioneerd, laf, murw en ZEER naïef.. Heel goed nieuws dus voor de onderdrukkers en plunderbende van vvd en cda..

Erde
Erde
3 jaren geleden

Snel tor browser downloaden! Voordat het hier verboden is. En bestand bewaren op een externe schijf. En ga voor een vpn. Dan blijft het internet toegankelijk.

Jeff
Jeff
3 jaren geleden

Ik denk dat ik de kern van het verhaal wel begrijp. Als je gaat kijken naar vrijheid van meningsuiting en dat die daardoor in gevaar komt, snap ik ”onze” weerstand wel. Aan de andere kant is er natuurlijk ook een groep gebruikers, die het internet misbruiken om zichzelf te verrijken aan illegale handel of het tonen van allerlei idioterie, die je gewoon niet kunt bedenken. Als die daarmee geneutraliseerd worden, is dat wat mij bereft een goeie zaak. Ik bedoel eigenlijk maar te zeggen, dat dit verhaal uiteraard ook meerdere invalshoeken kent. Is alleen jammer dat dit bericht, daar uitgerekend niks over te zeggen heeft.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

23
0
We lezen graag je reactie!x