Internet

Europese Unie investeert miljoenen in ‘internettrollen’

Help mee door deze info met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het Europees Parlement gaat ruim 2,3 miljoen euro investeren in ‘internettrollen’ die aan de vooravond van de Europese verkiezingen in juni 2014 de eurosceptische debatten op internet gaan volgen.

De trollen gaan zich onder meer mengen in berichten in de sociale media en op blogs die de potentie hebben om media-aandacht te krijgen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Er is met name aandacht nodig voor landen waar veel euroscepticisme heerst, zo staat in een vertrouwelijk document waar de Britse Daily Telegraph de hand op wist te leggen.

Andere gedachten

Een trol op internet is een persoon die op fora, websites of chatkanalen berichten plaatst met het doel voorspelbare emotionele reacties van anderen uit te lokken, desinformatie geeft en als informatie laat overkomen of in een rol kruipt en een vertekend beeld van zichzelf geeft.

In de stukken wordt de rol van de trollen tot in detail uitgelegd. Het controversiële plan is ontworpen om Europa krachtiger te maken. De zogeheten institutionele communicatoren moeten de mogelijkheid hebben om gesprekken in realtime te volgen zodat ze op de hoogte zijn van de ‘trending topics’ en snel kunnen ingrijpen om gesprekken waar mogelijk te beïnvloeden.

Om de perceptie dat Europa het probleem is te ontkrachten moeten we communiceren dat het antwoord op de problemen ‘meer Europa’ is in plaats van ‘minder Europa’, zo luidt het verder.

De EU probeert mensen die het blok associëren met de economische crisis en hoge werkloosheidscijfers op deze manier op andere gedachten te brengen. Het is duidelijk dat de EU gebukt gaat onder een verslechterend imago, aldus het document.

Twitter-trollen

Velen hebben zich inmiddels gedistantieerd van de strategie. “Het investeren van meer dan een miljoen euro in EU-ambtenaren die tijdens kantooruren fungeren als Twitter-trollen is ronduit belachelijk,” vertelde vice-voorzitter van de Britse Onafhankelijkheidspartij Paul Nuttall aan de Daily Telegraph.

Later deze maand worden de internettrollen opgeleid. Euroscepticisme wint steeds meer aan kracht. Afgelopen woensdag werd een overheidsgebouw in Athene bezet door betogers die de Griekse minister van Werkgelegenheid bedreigden. De oproerpolitie reageerde met traangas en pepperspray.

Ook veel Duitsers hebben ondanks de steun van bondskanselier Angela Merkel voor het EU-beleid laten weten de Europese Unie te willen verlaten. Afgelopen september bleek uit een peiling dat 49 procent van de Duitsers gelooft dat er verbetering zou komen als Duitsland de EU zou verlaten.

Inmiddels is ook 34 procent van de Franse bevolking de mening toegedaan dat het land beter af is zonder de EU. Men kan zich nu afvragen of de EU vaker internettrollen inzet.

Bron: Telegraph.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

59 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Wesley
Wesley
11 jaren geleden

Dit is een heel erg kwalijke ontwikkeling en ik vind het eigenlijk thuishoren in een dictatuur.

Het kan niet zo zijn dat burgers belasting moeten betalen en dat vervolgens met die belasting hun eigen mening wordt bestreden.

rhiannon
rhiannon
11 jaren geleden

lekker makkelijk toch? negeren die pro-eu-trollers, neem aan dat ze al snel door de mand vallen en bovendien: er is geen enkele trol die mij van mening kan doen veranderen tav de eussr. nog meer weggegooid belastinggeld dus.

Wes
Wes
11 jaren geleden

Dit soort trollen komen dus ook al jaren op sites als ninefornews.nl met hetzelfde doel.

Altijd al geweten. Want waarom zou je dagelijks fanatiek op een site bezig zijn en ontkennend reageren waarvan je alles maar onzin vindt? Daar zit totaal geen logica in, toch zijn er hier ook wel een aantal die ik wel heel erg dubieus vind.

Als ik zo een site zou hebben met een forum dan zou ik de trollen een ban geven.

Andries
Andries
11 jaren geleden

We zijn al thuis in een dictatuur, maar het maskertje is nog niet helemaal afgedaan. Dat gebeurt pas als AGENDA 21 wat verder gevorderd is. Belasting betalen is regelrecht de vijand sponsoren. Overheid is maar een produkt, en dient als zodanig behandelt te worden. En weet je wat? Overheid is een waardeloos shitprodukt gebleken, en ik wil mijn geld terug!

Back to top button
59
0
We lezen graag je reactie!x