Homepagina » Internet » Europese Unie investeert miljoenen in ‘internettrollen’
EU investeert miljoenen in internettrollen

Europese Unie investeert miljoenen in ‘internettrollen’

Het Europees Parlement gaat ruim 2,3 miljoen euro investeren in ‘internettrollen’ die aan de vooravond van de Europese verkiezingen in juni 2014 de eurosceptische debatten op internet gaan volgen.

De trollen gaan zich onder meer mengen in berichten in de sociale media en op blogs die de potentie hebben om media-aandacht te krijgen.

Er is met name aandacht nodig voor landen waar veel euroscepticisme heerst, zo staat in een vertrouwelijk document waar de Britse Daily Telegraph de hand op wist te leggen.

Andere gedachten

Een trol op internet is een persoon die op fora, websites of chatkanalen berichten plaatst met het doel voorspelbare emotionele reacties van anderen uit te lokken, desinformatie geeft en als informatie laat overkomen of in een rol kruipt en een vertekend beeld van zichzelf geeft.

In de stukken wordt de rol van de trollen tot in detail uitgelegd. Het controversiële plan is ontworpen om Europa krachtiger te maken. De zogeheten institutionele communicatoren moeten de mogelijkheid hebben om gesprekken in realtime te volgen zodat ze op de hoogte zijn van de ‘trending topics’ en snel kunnen ingrijpen om gesprekken waar mogelijk te beïnvloeden.

Om de perceptie dat Europa het probleem is te ontkrachten moeten we communiceren dat het antwoord op de problemen ‘meer Europa’ is in plaats van ‘minder Europa’, zo luidt het verder.

De EU probeert mensen die het blok associëren met de economische crisis en hoge werkloosheidscijfers op deze manier op andere gedachten te brengen. Het is duidelijk dat de EU gebukt gaat onder een verslechterend imago, aldus het document.

Twitter-trollen

Velen hebben zich inmiddels gedistantieerd van de strategie. “Het investeren van meer dan een miljoen euro in EU-ambtenaren die tijdens kantooruren fungeren als Twitter-trollen is ronduit belachelijk,” vertelde vice-voorzitter van de Britse Onafhankelijkheidspartij Paul Nuttall aan de Daily Telegraph.

Later deze maand worden de internettrollen opgeleid. Euroscepticisme wint steeds meer aan kracht. Afgelopen woensdag werd een overheidsgebouw in Athene bezet door betogers die de Griekse minister van Werkgelegenheid bedreigden. De oproerpolitie reageerde met traangas en pepperspray.

Ook veel Duitsers hebben ondanks de steun van bondskanselier Angela Merkel voor het EU-beleid laten weten de Europese Unie te willen verlaten. Afgelopen september bleek uit een peiling dat 49 procent van de Duitsers gelooft dat er verbetering zou komen als Duitsland de EU zou verlaten.

Inmiddels is ook 34 procent van de Franse bevolking de mening toegedaan dat het land beter af is zonder de EU. Men kan zich nu afvragen of de EU vaker internettrollen inzet.

Bron: Telegraph.co.uk

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Wesley schreef:

  [quote name=”kengai”]Wel heel apart dat jij hier het eerste reageerd.[/quote]Het is een complot!!!!

  Snel je aluminium folie hoedje op, ik beïnvloed je gedachte via je monitor! Verder heb ik ook nog je drinkwater verontreinigd met negatieve energie. En heb je al naar buiten gekeken? Is het je niet opgevallen dat er deze ochtend wel erg veel vliegtuigen boven je huis vliegen? Die stuur ik aan vanuit mijn controlroom om chemicalien boven je huis te sproeien.

  1 likes
 • Wesley schreef:

  Dit is een heel erg kwalijke ontwikkeling en ik vind het eigenlijk thuishoren in een dictatuur.

  Het kan niet zo zijn dat burgers belasting moeten betalen en dat vervolgens met die belasting hun eigen mening wordt bestreden.

  0 likes
 • rhiannon schreef:

  lekker makkelijk toch? negeren die pro-eu-trollers, neem aan dat ze al snel door de mand vallen en bovendien: er is geen enkele trol die mij van mening kan doen veranderen tav de eussr. nog meer weggegooid belastinggeld dus.

  0 likes
 • Wes schreef:

  Dit soort trollen komen dus ook al jaren op sites als ninefornews.nl met hetzelfde doel.

  Altijd al geweten. Want waarom zou je dagelijks fanatiek op een site bezig zijn en ontkennend reageren waarvan je alles maar onzin vindt? Daar zit totaal geen logica in, toch zijn er hier ook wel een aantal die ik wel heel erg dubieus vind.

  Als ik zo een site zou hebben met een forum dan zou ik de trollen een ban geven.

  0 likes
 • Andries schreef:

  We zijn al thuis in een dictatuur, maar het maskertje is nog niet helemaal afgedaan. Dat gebeurt pas als AGENDA 21 wat verder gevorderd is. Belasting betalen is regelrecht de vijand sponsoren. Overheid is maar een produkt, en dient als zodanig behandelt te worden. En weet je wat? Overheid is een waardeloos shitprodukt gebleken, en ik wil mijn geld terug!

  0 likes
 • Martijn1205 schreef:

  Heel treurig, het is een openlijke klap in het gezicht van de democratie.

  Zo ook het commentaar laatst van Stef Blok op de discussie over een referendum mbt het al dan niet verlaten van de EU. Hij zei iets van, we hebben hier al eens ervaring mee opgedaan en dat is zeer slecht bevallen! Hij doelde hiermee op het referendum over de nieuwe grondwet, het volk zei “nee!” en dus deed men het nog maar een keer over zonder de toestemming van het volk te vragen. Die mensen zijn er niet voor jouw en mijn belang, zij zijn er uitsluitend voor de elite en zichzelf.

  0 likes
 • IWantToBelieve schreef:

  Helaas gebeurt dat dus wel. De hoge heren voelen nattigheid,en goed ook…

  0 likes
 • silversurfer schreef:

  Nou zeg wesley, is dit nu niet een beetje overdreven.
  Europa heeft het beste met je voor.
  We zorgen met zijn alle goed voor jou en jouw naasten. Dat wil jij toch ook bewaken?
  Je moet het woord belasting zien als investeren in je zelf en het klimaat waar in je leeft.

  Nu niet mee zo dwars liggen, ok?
  We willen het gezelig houden, want het kan ook anders als je dat wilt.

  Groet, Trol.

  0 likes
 • kengai schreef:

  Wel heel apart dat jij hier het eerste reageerd.

  0 likes
 • S0M30N3 schreef:

  [quote name=”Andries”]We zijn al thuis in een dictatuur, maar het maskertje is nog niet helemaal afgedaan. Dat gebeurt pas als AGENDA 21 wat verder gevorderd is. Belasting betalen is regelrecht de vijand sponsoren. Overheid is maar een produkt, en dient als zodanig behandelt te worden. En weet je wat? Overheid is een waardeloos shitprodukt gebleken, en ik wil mijn geld terug![/quote]

  Nix meer aan toe te voegen!

  0 likes
 • AwE130 schreef:

  Ik zou willen voorstellen om het woord “Internet-trollen” te vervangen door “propaganda-trollen”. Het woord “internet-tollen” is een bedenksel van de tollen het klink grappig en ongevaarlijk. Ik zou niburu willen vragen deze nieuwe naam “propaganda-trollen” te lanceren op hun website met een aansluitend artikel dat uitlegt waarom de naam propaganda-trollen beter past bij deze bewuste actie om mensen te beïnvloeden. Ik zou ook iedereen hier willen vragen om vanaf nu de term “propaganda-trollen” te gebruiken. Niks doen is geen optie meer. Handen uit de mouwen lieve Nederlanders het is tijd dat we opstaan en zeg tot hier en niet verder. Weg met de “propaganda-trollen”

  0 likes
 • silversurfer schreef:

  [quote name=”S0M30N3″][quote name=”Andries”]We zijn al thuis in een dictatuur, maar het maskertje is nog niet helemaal afgedaan. Dat gebeurt pas als AGENDA 21 wat verder gevorderd is. Belasting betalen is regelrecht de vijand sponsoren. Overheid is maar een produkt, en dient als zodanig behandelt te worden. En weet je wat? Overheid is een waardeloos shitprodukt gebleken, en ik wil mijn geld terug![/quote]

  Nix meer aan toe te voegen![/quote]

  Ik wil hier nog even aan toe voegen dat het betalen van belasting het enige is dat we gezamelijk investeren in de samenleving en dat een waardevol iets is.

  0 likes
 • 365Y schreef:

  De EU neemt internet onzin serieus en zinvol samen verder lacht ze weg . Ik lach om deze verbetering , doe dat groeps egoisme ( wij zullen wel zeggen hoe het samenleven moet – beleid ) eerst maar eens weg ! Ongeloofwaardig in volwassen opzicht die hele dooie EU .

  0 likes
 • Herman de Graaf schreef:

  De overheid trekt de wapens tegens haar eigen bevolking.
  Propaganda en misinformatie.
  Manupulatie en verraad.
  Waar heeft ons landsbestuur ons gebracht?
  De Rutte’s en Samson’s zijn slechts gezichten. De marionetten die zich laten gebruiken en zichzelf in hun rol hebben verloren.
  Maar wie zijn de werkelijke machthebbers?
  Welke namen zijn daaraan verbonden?

  0 likes
 • 365Y schreef:

  EU of Mammon het blijft hetzelfde doel inzichzelf, want iedereen word erdoor gegrepen maar de EU heiligd hiervoor alle bedachte middelen om de legaliteit van haar bestaan om te continueren , Wie is daarin de grootste leraar TROL .. , het mega ego !

  0 likes
 • Linda schreef:

  Ze zijn inderdaad al langer actief. Ook op Nu.Jij kom je ze tegen. Hun tactiek is vragen stellen, steeds opnieuw, om je vast te praten en te houden. Dus gewoon niet op reageren.
  Walgelijk dit. Ook weer van ons geld. Ik heb mijn spaargeld weggehaald en het op Triodos gezet. Dat is de enige nog betrouwbare bank. Als iedereen dat doet dan zijn we van dat bankengedoe af en zoeken ze het maar lekker uit met hun bonusjes. Het zijn echt gestoorde figuren.

  0 likes
 • Bert schreef:

  [quote name=”silversurfer”][quote name=”S0M30N3″][quote name=”Andries”]We zijn al thuis in een dictatuur, maar het maskertje is nog niet helemaal afgedaan. Dat gebeurt pas als AGENDA 21 wat verder gevorderd is. Belasting betalen is regelrecht de vijand sponsoren. Overheid is maar een produkt, en dient als zodanig behandelt te worden. En weet je wat? Overheid is een waardeloos shitprodukt gebleken, en ik wil mijn geld terug![/quote]

  Nix meer aan toe te voegen![/quote]

  Ik wil hier nog even aan toe voegen dat het betalen van belasting het enige is dat we gezamelijk investeren in de samenleving en dat een waardevol iets is.[/quote]
  Dankzij het betalen van EU-belasting kunnen we vollop genieten van de producten van Multivlaai.

  0 likes
 • Xavage schreef:

  [quote name=”Wesley”][/quote]Het is een complot!!!!

  Snel je aluminium folie hoedje op, ik beïnvloed je gedachte via je monitor! Verder heb ik ook nog je drinkwater verontreinigd met negatieve energie. En heb je al naar buiten gekeken? Is het je niet opgevallen dat er deze ochtend wel erg veel vliegtuigen boven je huis vliegen? Die stuur ik aan vanuit mijn controlroom om chemicalien boven je huis te sproeien.[/quote]

  Dat is precies wat een propaganda trol zou zeggen! 🙂

  0 likes
 • John Doe schreef:

  [quote name=”silversurfer”][quote name=”S0M30N3″][quote name=”Andries”]We zijn al thuis in een dictatuur, maar het maskertje is nog niet helemaal afgedaan. Dat gebeurt pas als AGENDA 21 wat verder gevorderd is. Belasting betalen is regelrecht de vijand sponsoren. Overheid is maar een produkt, en dient als zodanig behandelt te worden. En weet je wat? Overheid is een waardeloos shitprodukt gebleken, en ik wil mijn geld terug![/quote]

  Nix meer aan toe te voegen![/quote]

  Ik wil hier nog even aan toe voegen dat het betalen van belasting het enige is dat we gezamelijk investeren in de samenleving en dat een waardevol iets is.[/quote]

  Wat een slap argument. Geld ergens in investeren is alleen goed als het doel wat daarmee geheiligd wordt ook goed is. Geld in de maatschappij pompen doormiddel van belastingen, die vervolgens verkwist worden door ambtenaren, is de slechtste investering die je kan doen. Het extraheren van geld uit de economie heeft als gevolg dat de economie dat geld moet missen. Geld dat jij en ik hadden besteed aan leuke dingen, zoals een dag met je gezin op pad, een weekendje Ameland of heerlijk uit eten. Dat geld gaat nu naar Griekenland, een tot op het bot verkankerde zorg en naar grootgraaiers in de ambtenarentop.

  Sorry, maar je argument slaat kant nog wal en toont wel hoe verschrikkelijk geïndoctrineerd mensen zijn.

  0 likes
 • peter schreef:

  raar dat de mensen steeds maar weer vechten tegen het andere uiterste
  dat de overheid dit doet is altijd al geweest!!
  we leven op een negatieve planeet en bestuurd door negatieven
  ik leef positief en zoek ook positiviteit in de mensen omdat ik steeds ga aanvoelen hoe iemand is , al de negatieven , wens ik kanker toe en verrotting waarna verbranding in de hel
  begint iedereen morgen zo dingen aan te voelen , zal niemand nog negatief willen zijn , omdat wensen verhoord worden , geloof enkel in uw eigen gevoel , en wanneer het positief is in het belang van de mensheid , kom je gelijkgestelde tegen want soort zoekt soort .dat is de taal van de kosmos

  0 likes
 • days of our lives schreef:

  Grappig dat als er een stuk over internettrollen (al zou astroturfer een betere term zijn) wordt geplaatst, de eerste beschuldigingen meteen hier worden uitgedeeld.

  De mens is helaas weinig vooruitdenkend als het gaat om keuzes. Ik lees het hele jaar door politiek nieuws op internet, in kranten of tijdschriften. Als de verkiezingen in aantocht zijn heb ik mijn keuze allang gemaakt en laat ik mij niet door de laatste moment campagnes beïnvloeden.

  Een tip voor het maken van de keuze: er is een verschil tussen de EU en de Eurozone. Veel mensen hebben problemen met het laatste (niet onterecht), maar de verkiezingen gaan niet over de Eurozone. Wil je de Eurozone afgeschaft zien, dan moet je daar je partijkeuze op afstemmen bij de landelijke verkiezingen. Vreemd genoeg zie je veel mensen daar op het laatste moment op terugkomen. Peilingen en enquetes wijzen uit dat meer dan de helft van de Euro af wil, terwijl na de laatste verkiezingen pro-EU partijen toch ruimschoots de overhand kregen.

  In dat licht bezien, snap ik deze uitgaven van de EU niet. Het komt voor hun allemaal op z’n pootjes terecht.

  0 likes
 • kefaEUshan schreef:

  [quote name=”Wesley”]Dit is een heel erg kwalijke ontwikkeling en ik vind het eigenlijk thuishoren in een dictatuur.

  Het kan niet zo zijn dat burgers belasting moeten betalen en dat vervolgens met die belasting hun eigen mening wordt bestreden.[/quote] Ja maar EU is toch geen dictatuur? Wie is hier de dictator dan? Ik vind het een welbesteed bedrag van mijn hardwerkende belastinggeld.

  0 likes
 • kefaEUshan schreef:

  [quote name=”rhiannon”]lekker makkelijk toch? negeren die pro-eu-trollers, neem aan dat ze al snel door de mand vallen en bovendien: er is geen enkele trol die mij van mening kan doen veranderen tav de eussr. nog meer weggegooid belastinggeld dus.[/quote] Hoe kunt u de EU een EUSSR noemen. Bent u ooit in de CCCP geweest? Nou dan! Europa is uiterst neo-liberaal geworden de afgelopen decennia. We stemmen toch allemaal op Rutte? Daar kan ik geen CCCP van maken!

  0 likes
 • kefaEUshan schreef:

  [quote name=”Wes”]Dit soort trollen komen dus ook al jaren op sites als ninefornews.nl met hetzelfde doel.

  Altijd al geweten. Want waarom zou je dagelijks fanatiek op een site bezig zijn en ontkennend reageren waarvan je alles maar onzin vindt? Daar zit totaal geen logica in, toch zijn er hier ook wel een aantal die ik wel heel erg dubieus vind.

  Als ik zo een site zou hebben met een forum dan zou ik de trollen een ban geven.[/quote] Bannen? Hoe durft u! Dat is niet democratisch en bovendien discriminerend! 100% openheid = 100% openheid! U moet het toch met mij eens zijn: een trol = een hoop LOL.

  0 likes
 • kefaEUshan schreef:

  [quote name=”Martijn1205″]Heel treurig, het is een openlijke klap in het gezicht van de democratie.

  Zo ook het commentaar laatst van Stef Blok op de discussie over een referendum mbt het al dan niet verlaten van de EU. Hij zei iets van, we hebben hier al eens ervaring mee opgedaan en dat is zeer slecht bevallen! Hij doelde hiermee op het referendum over de nieuwe grondwet, het volk zei “nee!” en dus deed men het nog maar een keer over zonder de toestemming van het volk te vragen. Die mensen zijn er niet voor jouw en mijn belang, zij zijn er uitsluitend voor de elite en zichzelf.[/quote] Ja, aristocratie moet er zijn! In een democratie moet je overal een mening over hebben. Osama bin Laden had gelijk: in een democratie is iedereen medeverantwoordelijk: dus vliegtuigje kapen is ethisch verantwoord. BOEM. Ja ja! Weet je wel dat democratie leidt tot schuldgevoel. En als je je hééééél schuldig voelt, dan wordt je punker en zeg je “I don’t care”. En zo glijdt de democratie af naar “de nieuwe hufterigheid”. Hufterigheid en democratie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden… denk daar maar es over na! Ja, ‘t is goed dat er een elite is die goed voor ons zorgt!

  En nu ff serieus. De vertegenwoordigende democratie had in de jaren zestig al een participatie democratie moeten worden. We lopen 40 jaar achter. Als we verantwoordelijk zijn, moeten we ook de middelen hebben om die verantwoordelijkheid in praktijk te kunnen brengen. Referendum over de EU is wel het minste wat nu moet gebeuren.

  Zo, en nu stop ik met dat getrol. Is toch niet leuk.

  0 likes
 • kefaEUshan schreef:

  [quote name=”365Y”]De EU neemt internet onzin serieus en zinvol samen verder lacht ze weg . Ik lach om deze verbetering , doe dat groeps egoisme ( wij zullen wel zeggen hoe het samenleven moet – beleid ) eerst maar eens weg ! Ongeloofwaardig in volwassen opzicht die hele dooie EU .[/quote] Groeps-egoïsme… mooi woord 365Y. Die ga ik onthouden.

  0 likes
 • Andries schreef:

  Dit is een van de reacties die ik op de Daily Telegraph heb gevonden, waar het artikel hier op gebaseerd is.

  THE founding father of the EU:

  Walter Peter Hallstein (17 November 1901 – 29 March 1982) was a German academic, politician, and diplomat who played a key role in German foreign policy, in particular in West Germany’s integration into the West in the post-war period, and in European integration.

  During the War he served in the military, but in 1944 he was captured and spent the rest of the War in a prisoner-of-war camp in America.

  Walter Hallstein, a German lawyer, had been appointed the founding president of the so-called EU Commission, the highest body within the “Brussels EU.” In 1964, the time above meeting took place, he had already been the chief architect of the “Brussels EU” construct for seven years. Hallstein, not legitimized by any democratic vote anywhere in Europe, ruled like a “tsar” – imposed by the successors of the IG Farben oil and drug cartel – over an army of 3,000 administrative servants in Brussels and a budget of billions of Euros (in today’s currency). Before and during WWII Hallstein had served the NS regime as a fervent advocate of NS law, including at the University of Rostock, Germany. In January 23, 1939, three years after his NS law colleagues had issued the Nuremberg racial laws – and only months before the NS/IG Farben coalition launched WWII by attacking Poland Europe – Hallstein talked about future European law under German leadership (“Rechtseinheit Großdeutschlands”).

  He left no doubt to whom his loyalty belonged, saying that: “One of the most important laws (NS occupied European countries) is the protection Law for German blood and honour.”

  Niet bepaald een frisse figuur, lijkt me.

  0 likes
 • silversurfer schreef:

  [quote name=”John Doe”][quote name=”silversurfer”][quote name=”S0M30N3″][quote name=”Andries”]We zijn al thuis in een dictatuur, maar het maskertje is nog niet helemaal afgedaan. Dat gebeurt pas als AGENDA 21 wat verder gevorderd is. Belasting betalen is regelrecht de vijand sponsoren. Overheid is maar een produkt, en dient als zodanig behandelt te worden. En weet je wat? Overheid is een waardeloos shitprodukt gebleken, en ik wil mijn geld terug![/quote]

  Nix meer aan toe te voegen![/quote]

  Ik wil hier nog even aan toe voegen dat het betalen van belasting het enige is dat we gezamelijk investeren in de samenleving en dat een waardevol iets is.[/quote]

  Wat een slap argument. Geld ergens in investeren is alleen goed als het doel wat daarmee geheiligd wordt ook goed is. Geld in de maatschappij pompen doormiddel van belastingen, die vervolgens verkwist worden door ambtenaren, is de slechtste investering die je kan doen. Het extraheren van geld uit de economie heeft als gevolg dat de economie dat geld moet missen. Geld dat jij en ik hadden besteed aan leuke dingen, zoals een dag met je gezin op pad, een weekendje Ameland of heerlijk uit eten. Dat geld gaat nu naar Griekenland, een tot op het bot verkankerde zorg en naar grootgraaiers in de ambtenarentop.

  Sorry, maar je argument slaat kant nog wal en toont wel hoe verschrikkelijk geïndoctrineerd mensen zijn.[/quote]

  Ik ben met je eens dat het geld dat we betalen voor een deel op plekken komt waar het niet hoort en dat er groot graaiers zijn.
  Maar geidoctrineert ben ik niet en heb mijn ogen open ik kan het hele paatje zien, de maatschapij is niet zo slecht als jij doet voorkomen.

  Daar kom je achter zodra je een operatie nodig hebt. of als je de vuilniszak s,ochtends buiten zet en hij staat er s,middags niet meer.
  of als je werkeloos word.

  0 likes
 • doosbewoner schreef:

  Ja wie kent ze niet! nujij is idd een goed voorbeeld daarvan, maar ook hier duiken ze steeds meer op. Gewoon negeren, verloren zieltjes

  0 likes
 • Wesley schreef:

  [quote name=”kefaEUshan”][quote name=”Wesley”]Dit is een heel erg kwalijke ontwikkeling en ik vind het eigenlijk thuishoren in een dictatuur.

  Het kan niet zo zijn dat burgers belasting moeten betalen en dat vervolgens met die belasting hun eigen mening wordt bestreden.[/quote] Ja maar EU is toch geen dictatuur? Wie is hier de dictator dan? Ik vind het een welbesteed bedrag van mijn hardwerkende belastinggeld.[/quote]
  Lees nou eens wat ik zeg.

  Ik zeg niet dat er een dictator is, ik zeg dat een dergelijk middel in een dictatuur thuishoort.

  0 likes
 • rhiannon schreef:

  @kefaeuchan

  ik noem de eu zoals ik dat wil en ja, ik ben er al eens geweest, sterker: ik heb er bijna vier jaar gewoond, nog vóór cor badstof het daar voor het zeggen had. nou dan! ze beginnen al hahahaha

  0 likes
 • John Doe schreef:

  [quote name=”silversurfer”]

  Ik ben met je eens dat het geld dat we betalen voor een deel op plekken komt waar het niet hoort en dat er groot graaiers zijn.
  Maar geidoctrineert ben ik niet en heb mijn ogen open ik kan het hele paatje zien, de maatschapij is niet zo slecht als jij doet voorkomen.

  Daar kom je achter zodra je een operatie nodig hebt. of als je de vuilniszak s,ochtends buiten zet en hij staat er s,middags niet meer.
  of als je werkeloos word.[/quote]

  Als de overheid zou verdwijnen (wat een heel goed plan is en zeer zeker niet onuitvoerbaar) dan komen daarvoor commerciële oplossingen, die je als burger kan afnemen. Het ophalen van vuilnis is zakelijk ook op die manier geregeld. En door eerlijke concurrentie kan het leeghalen van een vuilcontainer € 25 kosten of € 75. Je snapt al wel welke ondernemer het vuil bij ons mag ophalen.

  In Duitsland zijn er veel commerciële zorgpraktijken die veelal goedkoper en belangrijker nog, betere zorg verlenen dan de door de overheid gevoede ziekenhuizen. Ook hier blijkt dat marktwerking beter werkt dan de logge staatszorg. Deze is duurder en werkt niet, omdat de pot waaruit gegraaid kan worden bijna onbeperkt is. Daarnaast worden door de staat gevoede artsen niet afgerekend op kwaliteit. Ze kunnen elke behandeling gewoon declareren. Daarom hebben we nu ook een onbetaalbare zorg. Men declareert er lustig op los. Geen controle op kwaliteit en of de patiënt gebaat is bij de ‘hulp’ of niet.

  0 likes
 • kefaEUshan schreef:

  [quote name=”silversurfer”][quote name=”S0M30N3″][quote name=”Andries”]We zijn al thuis in een dictatuur, maar het maskertje is nog niet helemaal afgedaan. Dat gebeurt pas als AGENDA 21 wat verder gevorderd is. Belasting betalen is regelrecht de vijand sponsoren. Overheid is maar een produkt, en dient als zodanig behandelt te worden. En weet je wat? Overheid is een waardeloos shitprodukt gebleken, en ik wil mijn geld terug![/quote]

  Nix meer aan toe te voegen![/quote]

  Ik wil hier nog even aan toe voegen dat het betalen van belasting het enige is dat we gezamelijk investeren in de samenleving en dat een waardevol iets is.[/quote]
  Juist, zouden meer mensen moeten doen. Daarom stel ik een 100% inkomstenbelasting voor. En gratis kost en inwoning. Het is natuurlijk het beste als dat geld in Brussel terecht komt. Dan hebben we er in de EU allemaal wat aan: samen delen!

  0 likes
 • Guillaume schreef:

  Ik heb slechts een aantal reacties gelezen en ik moet concluderen, dat er al aardig “getrolleerd” wordt en dat investeren in cursussen voor ambtenaren niet meer nodig is.

  0 likes
 • rhiannon schreef:

  o ja: en ik stem niet, dus ook niet op rutte!

  0 likes
 • Peter II schreef:

  Dus we mogen hier ook wel uitkijken wat we schrijven, want de “Super”-staat Europa trollen wat af. Tegenstanders worden straks vastgezet en de “vrije” burger kan alleen als een makke schaap, beeehhh gaan roepen ?
  Moet ik me er zoiets van voorstellen ?

  0 likes
 • Avatar_777 schreef:

  [quote name=”Wesley”]Dit is een heel erg kwalijke ontwikkeling en ik vind het eigenlijk thuishoren in een dictatuur.

  Het kan niet zo zijn dat burgers belasting moeten betalen en dat vervolgens met die belasting hun eigen mening wordt bestreden.[/quote]
  Katten in het nauw maken rare sprongen…

  0 likes
 • Avatar_777 schreef:

  [quote name=”silversurfer”][quote name=”S0M30N3″][quote name=”Andries”]We zijn al thuis in een dictatuur, maar het maskertje is nog niet helemaal afgedaan. Dat gebeurt pas als AGENDA 21 wat verder gevorderd is. Belasting betalen is regelrecht de vijand sponsoren. Overheid is maar een produkt, en dient als zodanig behandelt te worden. En weet je wat? Overheid is een waardeloos shitprodukt gebleken, en ik wil mijn geld terug![/quote]

  Nix meer aan toe te voegen![/quote]

  Ik wil hier nog even aan toe voegen dat het betalen van belasting het enige is dat we gezamelijk investeren in de samenleving en dat een waardevol iets is.[/quote]
  Ons belastinggeld komt maar zeer mondjesmaat daar terecht waar het bedoeld is en de mens dient. De grote hoop verdwijnt in bodemloze putten en in de zakken die sowieso al goed gevuld zijn.

  0 likes
 • Avatar_777 schreef:

  [quote name=”peter”]raar dat de mensen steeds maar weer vechten tegen het andere uiterste
  dat de overheid dit doet is altijd al geweest!!
  we leven op een negatieve planeet en bestuurd door negatieven
  ik leef positief en zoek ook positiviteit in de mensen omdat ik steeds ga aanvoelen hoe iemand is , al de negatieven , wens ik kanker toe en verrotting waarna verbranding in de hel
  begint iedereen morgen zo dingen aan te voelen , zal niemand nog negatief willen zijn , omdat wensen verhoord worden , geloof enkel in uw eigen gevoel , en wanneer het positief is in het belang van de mensheid , kom je gelijkgestelde tegen want soort zoekt soort .dat is de taal van de kosmos[/quote]
  Mensen enge ziektes toewensen is ook negatief! Zo komt er meer negativiteit de wereld in. Je kan ze beter bombarderen met licht. Daar kunnen ze héél slecht tegen en dat vernietigd langzaam maar zeker de negativiteit.

  0 likes
 • Avatar_777 schreef:

  [quote name=”kefaEUshan”][quote name=”Wesley”]Dit is een heel erg kwalijke ontwikkeling en ik vind het eigenlijk thuishoren in een dictatuur.

  Het kan niet zo zijn dat burgers belasting moeten betalen en dat vervolgens met die belasting hun eigen mening wordt bestreden.[/quote] Ja maar EU is toch geen dictatuur? Wie is hier de dictator dan? Ik vind het een welbesteed bedrag van mijn hardwerkende belastinggeld.[/quote]
  De truc hiervan is dat er niet een persoon aan te wijzen is als ‘de dictator’, het hele systeem is de dictatuur.

  En ons belastinggeld kan aan veel betere, echt opbouwende dingen besteed worden, zodat b.v. voedselbanken niet meer nodig zijn. Er zijn nog veel meer voorbeelden te bedenken die de burger ten goede komen.

  0 likes
 • Jeff schreef:

  misschien een mooi moment om allemaal ons internet apparatuur weg te flikkeren. want we weten het allemaal zo goed, maar zijn niet bereidt om onze luxe speelgoedjes te missen? of wel? lieve kijkbuiskinderen

  0 likes
 • WhaTsHenneping schreef:

  nou hoor je wesley niet zeker he?

  0 likes
 • bending unit 22 schreef:

  Hoezo ??? Trollen ??

  Julie draaien je eigen nek om met jullie geruzie en ggedebatteer zo hiero !,

  0 likes
 • M. Brandenburg schreef:

  Dit is toch heel normaal desinformatie en beglruen van de buren is in Communistische en socialitische culturen heel normaal. Het is niet voor niets dat oud tegenstanders van de USSr feilloos voor de camera uitleggen waaromde huidige EU eigenlijk eussr is. Wat er nu gebeurd is heel normaal dit gebeurd(e) in huidige en oude socialitisch en communistische landen aan de lopende band. Laat eens een tegen geleuid horen in pff China, Noord-Korea, Venezuela, Bolivia, Cuba enz enz. Het kunnen wel eens uw laatste woorden zijn in het openbaar of in het geheel. Tegenstander van deze regimes zijn niet al te vaak terug te vinden, of zij moeten zeer vermogend zijn en bekendheid hebben.

  De EUSSR is niet voor niets bezig met richtlijnen voor media, waarin Brussel wel even gaat vertellen wat mag en niet mag. Uiteraard voor het bestwil van de onderworpenen die niets mogen tegenbrengen.

  Zelfs op dit moment worden in het parlement van de EUSSR vragen al gefilterd, wat niet gewenste vragen zijn verdwijnen in de shredder. Zodat alleen het positieve geluid van de EUSSR zal worden gehoord. Jammer dat er invloedrijke figuren als Nigel bestaan die ze het zwijgen maar niet kunnen oplegge, en waarbij negeren enkel maar tegendraads zal werken.

  De EUSSr de natte droom van elke gerechtaarde socialist en communist, waarbij de laatste uiteindelijk aan het langste eind zal trekken, gezien de nationalisatie van zoveel private bedrijven!

  0 likes
 • Roger Lousberg schreef:

  [quote name=”WhaTsHenneping”]nou hoor je wesley niet zeker he?[/quote]
  van enkelen hier krijg ik een nogal sterk -betaalde troll- gevoel….

  0 likes
 • iep schreef:

  [quote name=”WhaTsHenneping”]nou hoor je wesley niet zeker he?[/quote]
  Scroll even terug.
  Duidelijk toch? Ik ben het met hem eens.

  0 likes
 • Wesley schreef:

  [quote name=”WhaTsHenneping”]nou hoor je wesley niet zeker he?[/quote]
  Als je daadwerkelijk de moeite had genomen om de reacties te lezen in plaats van direct vooringenomen te reageren dan had je geweten dat ik al laaaaaaang heb gereageerd. Dat had ook je geloofwaardigheid ten goede gekomen.

  0 likes
 • SSSDrome schreef:

  A TREE IS KNOWN BY ITS FRUITS

  For a good tree bringeth not forth corrupt fruit; neither doth a corrupt tree bring
  forth good fruit For every tree is known by his own fruit For of thorns men do not gather
  figs, nor of a bramble bush gather they grapes. A good man out of the good treasure of his
  heart bringeth forth that which is good, and an evil man out of the evil treasure of his heart
  bringeth forth that which is evil: for of the abundance of the heart his mouth speaketh –
  (Luke, 6: 43-45).

  0 likes
 • Liquid schreef:

  Handige manier om de massa op twee manieren te manipuleren.
  De eerste manier lijkt me duidelijk.
  De tweede manier is dat er op deze manier ook nog eens iets gecreëerd wordt waarmee mensen die een afwijkende mening hebben al snel door anderen weg zullen worden gezet als trol. Wat ik ook direct bespeur in sommige reacties op dit artikel.
  Deel je dezelfde mening, dan word je serieus genomen. Wijkt je mening af dan ben je voordat je het weet ineens bestempeld als regerings-gestuurde trol.
  Fijn is dat.
  Dat is een vorm van objectificatie. Voor je het weet word je niet meer als gelijkwaardig mens met gewoon een eigen mening/visie gezien.

  0 likes
 • mb schreef:

  Ga er maar vanuit dat dit allang aan de gang is.

  0 likes
 • geertjan schreef:

  hier wordt je van zelf wel europa scepticus van.

  0 likes
 • kefa shan schreef:

  Europarlement? Vertrouwelijk document? Daar zou de PVV – eurosceptisch bij uitstek – toch van op de hoogte zijn? Ik verdenk de Daily Telegraph ervan zelf de grootste troll te zijn. ‘t Is daar zeker al 1 april in het Verenigd Koninkrijk.

  0 likes
 • kefaEUshan schreef:

  [quote name=”Avatar_777″][quote name=”kefaEUshan”][quote name=”Wesley”]Dit is een heel erg kwalijke ontwikkeling en ik vind het eigenlijk thuishoren in een dictatuur.

  Het kan niet zo zijn dat burgers belasting moeten betalen en dat vervolgens met die belasting hun eigen mening wordt bestreden.[/quote] Ja maar EU is toch geen dictatuur? Wie is hier de dictator dan? Ik vind het een welbesteed bedrag van mijn hardwerkende belastinggeld.[/quote]
  De truc hiervan is dat er niet een persoon aan te wijzen is als ‘de dictator’, het hele systeem is de dictatuur.

  En ons belastinggeld kan aan veel betere, echt opbouwende dingen besteed worden, zodat b.v. voedselbanken niet meer nodig zijn. Er zijn nog veel meer voorbeelden te bedenken die de burger ten goede komen.[/quote] Als het hele systeem de dictatuur is, en ik zal je daarin niet tegenspreken, is het dan ook zo dat dat systeem een tirannie is? Als dat het geval is, dient er drastisch ingegrepen te worden. Maar hoe: en door wie? Is de EU of de Eurozone – voor selecte gezelschappen of individuen – een tirannie? Als ik terugdenk aan de Franse Revolutie,.. die Fransen hebben hun monarchen behoorlijk afgeslacht destijds. Dat is in NL niet gebeurd: wij kregen een orangistisch volkslied, en de rest is geschiedenis. Maar die ellende in Frankrijk… dat heeft destijds ook alleen maar een Napoleontische “monarchie” opgeleverd. Kunnen we niet zonder elite; een koning? In een democratie word/t je intellectueel/slim gemaakt door goed onderwijs. Het systeem fabriceert “mentale” wezens. Maar emotioneel zijn we de mindere – de ongelukkige – vergeleken met de volkeren die een fijne dictator hebben. Daarom slikt in NL 1 op de 17 anti-depressiva: de tirannie van het pilletje. Is momenteel Democratie niet dé Grote Werelddictator: “En er zij democratie! en God/USA/EU zag dat het goed was!”

  0 likes
 • kefaEUshan schreef:

  [quote name=”bending unit 22″]Hoezo ??? Trollen ??

  Julie draaien je eigen nek om met jullie geruzie en ggedebatteer zo hiero !,[/quote]
  Neemt u mij niet kwalijk… dat kunt u niet menen. Wat de een ruzie vindt, vindt de ander een pittig debat waar niks mis mee is… toch? Intellectuelen onder mekaar. Als wij ons eigen graf willen graven dan doen we dat met veel plezier. Maar er is altijd een maar,… ja maar… ja maar… ach je hebt gelijk ook. Punk is dood. Eindelijk. Tijd voor een “licht-bombardement”: liefde-revolutie: ♥ Power to the people!

  0 likes
 • silversurfer schreef:

  [quote name=”Avatar_777″][quote name=”silversurfer”][quote name=”S0M30N3″][quote name=”Andries”]We zijn al thuis in een dictatuur, maar het maskertje is nog niet helemaal afgedaan. Dat gebeurt pas als AGENDA 21 wat verder gevorderd is. Belasting betalen is regelrecht de vijand sponsoren. Overheid is maar een produkt, en dient als zodanig behandelt te worden. En weet je wat? Overheid is een waardeloos shitprodukt gebleken, en ik wil mijn geld terug![/quote]

  Nix meer aan toe te voegen![/quote]

  Ik wil hier nog even aan toe voegen dat het betalen van belasting het enige is dat we gezamelijk investeren in de samenleving en dat een waardevol iets is.[/quote]
  Ons belastinggeld komt maar zeer mondjesmaat daar terecht waar het bedoeld is en de mens dient. De grote hoop verdwijnt in bodemloze putten en in de zakken die sowieso al goed gevuld zijn.[/quote]
  Het over grooste deel van ons belasting geld gaat naar ons soicaalstelsel
  sla de begroting van nederland er maar eens op na.dan zie je gelijk dat we e niet zo best voor staan en dat je blij mag zijn dat er nog mansen zijn die nederland geld lenen.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Nederlandse_Rijksbegroting

  0 likes
 • Sjors schreef:

  [quote name=”silversurfer”][quote name=”Avatar_777″][quote name=”silversurfer”][quote name=”S0M30N3″][quote name=”Andries”]We zijn al thuis in een dictatuur, maar het maskertje is nog niet helemaal afgedaan. Dat gebeurt pas als AGENDA 21 wat verder gevorderd is. Belasting betalen is regelrecht de vijand sponsoren. Overheid is maar een produkt, en dient als zodanig behandelt te worden. En weet je wat? Overheid is een waardeloos shitprodukt gebleken, en ik wil mijn geld terug![/quote]

  Nix meer aan toe te voegen![/quote]

  Ik wil hier nog even aan toe voegen dat het betalen van belasting het enige is dat we gezamelijk investeren in de samenleving en dat een waardevol iets is.[/quote]
  Ons belastinggeld komt maar zeer mondjesmaat daar terecht waar het bedoeld is en de mens dient. De grote hoop verdwijnt in bodemloze putten en in de zakken die sowieso al goed gevuld zijn.[/quote]
  Het over grooste deel van ons belasting geld gaat naar ons soicaalstelsel
  sla de begroting van nederland er maar eens op na.dan zie je gelijk dat we e niet zo best voor staan en dat je blij mag zijn dat er nog mansen zijn die nederland geld lenen.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Nederlandse_Rijksbegroting%5B/quote%5D
  Sociaal stelsel, hou toch op. In de zorg liggen bejaarden in hun eigen … en verder wordt er met al dat belasting geld voor gezorgd dat de westerse GOD aka Medcijnman zijn product kan blijven slijten ondanks alle bijwerkingen. Nee nee, er zal nog veel moeten veranderen en ware democratie hebben wij nog niet gekend.

  0 likes
 • Arie schreef:

  Op mijn werk loopt ook zo’n trol.

  Of ze vaak op internet komt moet ik haar eens vragen.

  0 likes
 • bending unit 22 schreef:

  Er was eens een land, waar in een bepaalde periode zeer tegengestelde berichten in de media verschenen over dezelfde onderwerpen. Gehoornde trollen die op allerlei niveaus als dagtaak hadden verwarring te scheppen. Dat horror land had ‘het lekken naar de pers’ verheven tot een kunstvorm, om het beleid giftig voor te koken, in de week te leggen en om het publiek te manipuleren en bij de neus te nemen. Ja, sterker om jong en oud te hersenspoelen, klein te krijgen en om angst in te boezemen. De wetten werden steeds soepeler en rekbaarder gemaakt om mensen gestroomlijnder van hun bed te kunnen lichten, op te sluiten, te flitsen om een berg boetes te kunnen innen. Wat een griezelig sprookjesland. Maar een overheid mag het liefst alleen in angstaanjagende vertelsels stalinistische en grimmige trekjes krijgen. Niet in het echt! En het mag natuurlijk nooit ofte nimmer Nederland zelf blijken te zijn. We moeten met z’n allen op onze hoede blijven en de overheid op de voet volgen. Zeker in economisch zware tijden, is het zaak om extra op je tellen te passen. Vroeger kon je paardendieven en struikrovers makkelijk herkennen, tegenwoordig is het wat lastiger… met al die stropdassen en handgemaakte, pratende pakken… die maar één doel lijken te hebben; je leegschudden… Trouwens als we filosoferen over ‘de overheid’, wie of wat is precies ‘de staat’? ‘Het’ is ‘iets’ zonder gezicht, een fantoom, entiteit, een spookbeeld… De staat, een overheid moet altijd worden gepersonaliseerd, een naam krijgen…, bijvoorbeeld Rutte of Januskop.

  0 likes
 • 365Y schreef:

  [quote name=”bending unit 22″] We moeten met z’n allen op onze hoede blijven en de overheid op de voet volgen. Zeker in economisch zware tijden, is het zaak om extra op je tellen te passen. Vroeger kon je paardendieven en struikrovers makkelijk herkennen, tegenwoordig is het wat lastiger… met al die stropdassen en handgemaakte, pratende pakken… die maar één doel lijken te hebben; je leegschudden… Trouwens als we filosoferen over ‘de overheid’, wie of wat is precies ‘de staat’? ‘Het’ is ‘iets’ zonder gezicht, een fantoom, entiteit, een spookbeeld… De staat, een overheid moet altijd worden gepersonaliseerd, een naam krijgen…, bijvoorbeeld Rutte of Januskop.[/quote]

  Tja de Overheid is een apparaat waar de medewerkers zich steeds meer macht toedichten en dat mag tot op zekere hoogte , mits wij daar tegenover ook wij dan ook meer macht moeten krijgen of bv via een onafhankelijke EU rechter ze corrigeren , maar dat betekend een wijziging in het EU grondrecht

  We moeten niet machteloos alles maar laten gebeuren . ( .. ongeveer … )

  0 likes
 • x

  Check Also

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  return to eden

  ‘Return to Eden’: Duurzaamheid en CO2 als machtsmiddel om politieke agenda’s door te drukken

  Onafhankelijk documentairemaker Marijn Poels presenteerde afgelopen donderdag ...

  melk

  Melk drinken verhoogt kans op borstkanker aanzienlijk, aldus studie

  Het drinken van melk verhoogt de kans ...

  >