Gezondheid

Waar acupunctuur het brein prikkelt zodat chi weer kan stromen

Help door dit artikel met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Acupunctuur komt oorspronkelijk uit het oude China en wordt al meer dan 2500 jaar toegepast.

De traditionele Chinese geneeskunde leert ons dat ziekte wordt veroorzaakt door blokkades en onbalans van energie (bekend als chi) die door meridianen in het lichaam stroomt. Naalden op specifieke punten in het lichaam brengen verzachting.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Kwakzalverij

Sinds de zeventiger jaren wordt acupunctuur steeds populairder buiten Oost-Azië. In het Westen werd het ooit gezien als kwakzalverij, maar officiële instanties als de Wereldgezondheidsorganisatie, de Britse National Health Service en de Amerikaanse National Institutes of Health ondersteunen het toepassen van acupunctuur in bepaalde omstandigheden.

Er is bewijs dat acupunctuur effectief werkt tegen een aantal aandoeningen zoals rugletsel, onvruchtbaarheid en bijwerkingen van chemotherapie. Tevens is aangetoond dat de werking van acupunctuur niet kan worden verklaard door het placebo-effect. Ondanks diepgaand onderzoek blijft het mechanisme van deze oude helingskunst vooralsnog onbekend.

Ontastbaar

Wenjing Huang van de Charité van de Vrije Universiteit Berlijn, de grootste universiteitskliniek van Europa, gebruikte samen met zijn collega’s meer dan 100 studies om hersenkaarten te produceren van 18 acupunctuurpunten. De hersengebieden die worden geactiveerd door een bepaald punt te stimuleren zijn weergegeven in rood, de gebieden die worden gedeactiveerd zijn blauw.

acupunctuur2947398742398272943

Punten GB37 (galblaas) en UB60 (urineblaas) tonen deactivatie in visuele hersengebieden als de cuneus. Het team concludeerde dat acupunctuur de verwerking van zowel fysieke sensaties als gedachten beïnvloedt. Voor Huang en zijn collega’s bleef de bron van chi echter ontastbaar.

Bron: Newscientist.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x