Buitenland

Marrakesh-verdrag is geen humanitaire maatregel, maar draait om geopolitiek. Zo wil de elite de wereld naar zijn hand zetten

Help anderen door deze informatie met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er is de laatste dagen veel te doen rond het zogeheten Marrakesh-verdrag, dat de samenwerking tussen landen bij migratie moet verbeteren. Het verdrag is omstreden en een aantal landen heeft al laten weten dat het niet akkoord gaat.

Eurocommissaris Frans Timmermans heeft gezegd dat Nederland het akkoord van Marrakesh ‘gewoon moet ondertekenen’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“Het gaat hier om een maatregel van de Europese Commissie, die we niet kunnen kiezen, dus dat is niet democratisch,” merkt oud-medewerkster van het NOS Journaal Janneke Monshouwer op.

Geen humanitaire maatregel

De Europese Commissie bedenkt maatregelen waar Europese landen ‘zich naar dienen te voegen’, zegt ze. “Democratisch? Nee, toch?”

Volgens Monshouwer gaat het dan ook niet om een humanitaire maatregel die gericht is op het opvangen van vluchtelingen of migranten.

De Europese commissaris voor Migratie Dimitris Avramopoulos heeft heel openlijk de achtergronden verwoord: “Migratie moet worden ondersteund omdat de bevolking in Afrika groeit en die van Europa krimpt.”

Elitegroep

Het gaat dus om geopolitiek, merkt Monshouwer op. “Er zijn mensen die de wereld naar hun hand willen zetten.”

“Het is me ook helder dat deze elitegroep van alles uithaalt om het levende, humanitaire christendom met alle normen en waarden onderuit te halen en te laten verdwijnen,” zegt ze. “Ik bedoel daarbij niet het ‘dogma-christendom’.”

“Wie wil nog de wraak- en oog om oog, tand om tand-cultuur die zo oorlogszuchtig en vernietigend werkt, en waar een klein clubje veel aan verdient?” vraagt ze zich af.

Bestaansrecht

Ze is om die reden groot voorstander van de petitie die Forum voor Democratie is begonnen tegen het Marrakesh-verdrag.

“Het gaat om ons bestaansrecht als mens (individu) en cultuur,” benadrukt ze.

De petitie kan hier worden ondertekend.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
salvar
salvar
5 jaren geleden

je begint het gevoel te krijgen dat de mensheid beter kan verdwijnen van deze aardkloot we hebben niets meer te zoeken hier.

Louise
Louise
5 jaren geleden

@salvar..
Nou ik ben ook benieuwd wat er staat te gebeuren,, wat een klucht op die G 20 daar in Argentinië , t leken wel pubers, Jantje praat niet met Pietje…..dan is er nog een prins met een thee doek die iedereen uit staat te lachen, wel leuk al die filmpjes op you tube….. En dat stel ongeregeld moet de wereld besturen , hallo jongens even zwaaien allemaal voor de foto…. Man wat een kleuters……….Het is een groot gekkenhuis ,….. Wat Baudet doet dat oproepen voor handtekeningen, is goed bedoeld of er iets gaat veranderen? Misschien wat voet noten…… Toch is er al een verandering gaande, zo’n 10 jaar geleden, werkten in de plantsoenen gedetineerde, jongens blij ff naar buiten , toen kregen we mensen met taakstraffen , nu hebben we mensen die geen contact kunnen maken en moeten leren werken,…… Volgens mij staat wat men noemt de elite op instorten , kan niet anders…..Ze zijn de regie kwijt…..

infootje
infootje
5 jaren geleden

Dat machtswellustige crapuul zou op een onbewoond eiland gezet moeten worden met 1 blikje erwtensoep en 10 honkbalknuppels, hoge omheining met camera’s erop en wereldwijd uitzenden.
Titel: their new world order.

Generaal Biff
Generaal Biff
5 jaren geleden

Niet zo zeuren mensen, gewoon tekenen. Premier Rutte heeft het verdrag goed gelezen en het kan echt geen kwaad.
Speciaal voor de heren Baudet en Wilders heeft hij geregeld dat er nog een inlegvelletje is bijgekomen die alles juridisch afdekt. Niks aan de hand dus.
U kunt gerust gaan slapen.
Kijk gewoon nog wat TV en neem nog een biertje. Niet zo negatief doen,

het gaat juist GOED met Nederland!

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x