Bewustzijn

Eigentijdse Jongeren: een missie voor verbinding

Help ons door dit artikel met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het is een zomerse avond op het Eigentijds Festival. Ik zit bij een kampvuur en wordt omringd door andere jonge mensen. We vertellen onze verhalen aan elkaar en voelen allemaal dat dit samenkomen iets bijzonders is, datgene waar we al ons hele leven naar op zoek zijn: verbinding met mensen die net zo zijn als wij. Net zo bijzonder, en net zo prachtig als jij en ik. Een vlam ontwaakt in mij als ik me realiseer dat het tijd is om deze jongeren bij elkaar te brengen.

Mijn naam is Kees, ik ben 24 jaar en oprichter van de Eigentijdse Jongeren. In de zomer van 2012 besefte ik dat ik bewuste jongeren in Nederland bij elkaar wilde brengen. Nu organiseer ik wekelijks verbindingsavonden in Amsterdam en werk ik samen met andere jonge mensen bij het verbinden van spiritueel jong Nederland.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Hoe het allemaal begon

Mijn verhaal begint veel eerder. Ik was negen jaar toen ik met mijn ouders en zusje op vakantie was in Frankrijk. We verbleven in een klein oud dorpje in een heel oud huis. De kamer waar ik sliep had niet eens ramen. Het was geen bijzondere vakantie, de omgeving was rustig en er waren geen andere kinderen behalve mijn zusje die in dezelfde kamer als ik sliep.

De kamer had nog iets opvallends: naast het ontbreken van ramen had de kamer ook geen lamp. ’s Avonds, als de deur dichtging, zag je dus letterlijk geen hand voor ogen. Dit was elke nacht zo, tot ik op een nacht wakker werd en mijn handen wel ineens zag, een onderbuikgevoel bekroop mij.

Heel voorzichtig kwam ik overeind. Voor me zag ik een gele gedaante, niet één die straalt, maar wel een gele energie. Het leek meer licht naar zich toe te trekken. Heel even was ik nieuwsgierig, het leek over het bed van mijn zusje te buigen. Ik werd bang, de adrenaline gierde door mijn lijf en ik kroop snel onder de dekens.

Ik was zo bang dat ik me eigenlijk niet kan voorstellen dat ik in slaap ben gevallen. Maar in mijn herinnering was ik binnen een half uurtje alweer ingedommeld.

De volgende ochtend voelde het niet als een droom. Ik weet wat een droom is, zei ik tegen mezelf. Dit was echt. Ik vertelde het mijn ouders, maar ze zeiden dat het een droom was en mompelden het een beetje weg.

De herinnering bleef en voor de komende drie jaar kwam ik af en toe wat antwoorden tegen. Zoals toen de bijbellerares vertelde over engelen en hoe ze vertelde dat iemand er wel eens één had gezien en dat dit zo vredig voelde. Zo was mijn ervaring dus niet dacht ik, of had ik dan tegen het wezen moeten praten?

Onderzoeken en ontdekken

De twijfel bleef. Naarmate ik ouder werd kwam ik ook steeds meer in contact met de computer en het internet. En toen ik 12 was besloot ik mijn ervaring eens op te zoeken. Zo kwam ik via het internet bij allerlei websites over geesten en andere paranormale zaken. Er ging een wereld voor mij open.

Allemaal ervaringen van mensen over bijzondere dingen, ik leerde steeds meer over mijn eigen ervaring, maar ook dat er zoveel andere mooie ervaringen en onopgeloste mysteriën op deze aarde zijn. Van mijn twaalfde tot zestiende slokte ik alles op. Ik las ook van alles over bijzondere kinderen, de nieuwetijdskinderen en dat wij naar een bijzondere tijd toe gingen; 2012…

Hoe verder ik in deze wereld dook, hoe interessanter het werd. Ik stond er in het begin negatief tegenover, met samenzweringstheorieën en escapisme. Maar langzamerhand vond ik ook mijn weg naar de spiritualiteit. Het boeddhisme is waar mijn persoonlijke ontwikkeling startte. Ik begon me in te lezen in de wijsheid die deze prachtige leer te bieden had en had prachtige inzichten en ervaringen.

Ik ben niet alleen

Ook las ik steeds meer over de mooie transformatie waar onze aarde en wij als mensheid doorheen gingen. En de missie van de Indigo-generatie. De generatie van jonge kinderen die de wereld ging veranderen. Ik vond het prachtig, al deze bijzondere kinderen met bijzondere gaven en talenten.

In deze tijd kwam ik ook andere jongeren tegen die bijzondere dingen konden of hadden gezien. Iemand die bijvoorbeeld geesten zag of iemand die met zijn energie mensen iets kon vragen, en dan deden ze het altijd, zo zei hij het zelf althans. Het bleek ook dat mijn oma en moeder gaven hadden, iets wat in de familielijn zat vertelde mijn oma.

Het begon bij mij te dagen dat we bij elkaar moesten komen en ik droomde over een groep jonge mensen die de wereld gingen redden, een mooie fantasie gestimuleerd door het kijken van te veel films over superhelden, één die langzaam verdween naarmate ik ouder werd.

Toen ik 16 was kwam ik mijn spiritueel leraar Peter Gouw tegen, hij was het die mij leerde wat zelfliefde was. Na vier jaar gepest te zijn en gevlucht te zijn in het occulte was ik als persoon compleet gebroken, verbitterd en in stukjes. Hij vertelde mij wat een mooi mens ik was en dat ik mooie dingen ging doen. Ik kon het eigenlijk niet geloven, maar had vertrouwen in hem.

Na een paar jaar met mijn leraar te zijn omgegaan en zijn opleiding voor resonantietherapie te hebben gevolgd was mijn zelfvertrouwen enorm gegroeid. Van een verlegen en bang kind, was ik nu uitgegroeid tot iemand met veel moed en een onbegrensd verlangen naar nieuwe kennis en ervaring.

Dit verlangen leidde me naar allemaal mooie plekken en ontmoetingen, en het was de zomer van 2012 waar ik mijn missie ontdekte op het Eigentijds Festival. Daar waar ik samen met andere jongeren om een kampvuur zat. Ik realiseerde me dat dit de groep kinderen was waar ik in mijn jeugd naar op zoek was en dat het tijd was om deze kinderen bij elkaar te brengen.

De liefde en herkenning die ik daar voelde had ik nog nooit ervaren, en het voelde als thuiskomen. Ik besloot een groep te starten met deze mooie mensen die mijn vrienden werden. Deze groep noemden we de Eigentijdse Jongeren. We begonnen heel klein, met zijn zessen, maar al snel groeide de groep uit tot een community van veertig mensen en begonnen er langzaam steeds meer van dit soort jongeren op mijn pad te komen die zich bij ons voegden; jonge mensen met mooie talenten. Bij mij begon het idee te dagen om een keer een dag te organiseren om deze mensen bij elkaar te brengen en talenten en wijsheden te delen.

We hadden in onze groep namelijk behoorlijk wat talent; de jongste Biodanza-lerares van Nederland, twee jonge tantra-leraren van Bliss Your Body en een vooraanstaand creatief therapeut. Ik wilde zelf ook graag een workshop geven over het verbinden vanuit de chakra’s. Een workshop die ik had ontwikkeld vanuit de kennis doorgegeven door mijn leraar.

We besloten gewoon te starten, met maar dertien mensen, de dag was enorm leuk en vanaf dat moment organiseerden we elke maand een dag met workshops. Elke keer met meer en meer mensen.

Door een speling van het lot stonden we in de zomer ook op Magneet Festival, een groot meerdaags muziekfestival in Amsterdam. En vanaf dat moment ging het snel. Ik besloot contact te leggen met Club Lite, de grootste bewuste club in Nederland en kwam daar precies op het juiste moment binnen. Ze zochten net iemand die iets met jongeren ging doen. Nu organiseer ik daar wekelijks verbindingsavonden waar we een plek bieden voor jong bewust Nederland.

Daarnaast organiseren we festivals, zoals ons afgelopen eerste Eigentijdse Jongeren Festival, en Indigo Festival; ons eerste buitenfestival dat we deze zomer organiseren in samenwerking met een andere jongerengroep: Young Masters Global.

Bij de Eigentijdse Jongeren geloven we namelijk dat als we heel jong Nederland verbinden, er magische dingen gaan gebeuren. Wij zijn één groep, maar over de hele wereld zijn er groepen zoals de onze. En waar de aarde doordrenkt is met negativiteit komen deze lichtpuntjes nu naar voren. Ze worden groter en overvloeden deze aarde met positiviteit. Steeds groter en meer, we ontdekken nu dat we ook niet alleen zijn en dat er vele groepen en lieve mensen zijn waarmee we ons kunnen verbinden.

Mijn missie voor verbinding

Want als we samenwerken kunnen we deze wereld veranderen en het tij keren. Het mooiste is dat er nu enorm veel behoefte is aan verbinding, juist bij de jonge mensen in ons land, daarom kunnen wij ook zo snel groeien. Jong Nederland is op zoek naar een nieuwe manier van authentiek en verdiepend ontmoeten.

Het is hierin dat ik mijn roeping heb gevonden, mijn missie om jonge mensen in dit land een plek te geven waar ze elkaar kunnen ontmoeten in authentieke verbinding en onvoorwaardelijke acceptatie. Waar ze zichzelf en de ander kunnen vinden, en waar ze kunnen ervaren dat ze nooit zijn. Voor mij is dit het begin van de nieuwe verbonden wereld waarin wij gaan leven. Mijn missie voor verbinding.

Meer informatie vind je op Eigentijdsejongeren.nl

Kees Schenk

NineForNews en Eigentijdse Jongeren gaan een samenwerkingsverband aan om jong Nederland te verbinden. Wil jij graag bijdragen om de wereld op een positieve manier te veranderen? Kom dan nu in actie!

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
wolfje
wolfje
9 jaren geleden

en in de verte galmt: de times they are a changing …

sansara
sansara
9 jaren geleden

nice ! nu hoop ik dat ze een keer iets in brabant organiseren om te ”connecten” a’dam is iets te ver weg

Ernestine van de Pol
Ernestine van de Pol
9 jaren geleden

Heel mooi dat je dit gestart bent! Elk groot succes is klein begonnen in combinatie met doorzettingsvermogen omdat je voelt dat het gebeuren mag! Net als Sansara lijkt het me leuk als er iets in Brabant georganiseerd wordt. Kan ik namens mijn bedrijf ViaKlank mee helpen om dit ook waar te maken?

Back to top button
5
0
We lezen graag je reactie!x