Mens en Dier

Waarom er onder Rutte 2.0 ‘niets, maar dan ook helemaal niets, gaat veranderen’

Help door dit met kennissen op je socials te delen!

Wat is er in de afgelopen 14 jaar allemaal wel niet gebeurd met ons land? Nederland is onder Rutte veranderd in een land waar de woningmarkt volledig is vastgelopen en de economie nauwelijks groeit.

Een derde van alle 15-jarigen is functioneel analfabeet. De onderwijsresultaten zijn dramatisch gedaald. Het ov is vastgelopen. Ziekenhuizen zijn gesloten. Talloze gemeenten zijn opgedoekt. Voedselbanken kunnen de vraag niet meer aan, zo laten ze weten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Dit zijn stuk voor stuk problemen die het gevolg zijn van foute keuzes, betoogde Pepijn van Houwelingen in de Tweede Kamer. “Onze democratie is onder deze premier de afgelopen 14 jaar vakkundig ontmanteld. Dat heeft hij goed gedaan.”

(Video verwijderd? Klik hier...)

De Tweede Kamer laat het allemaal gebeuren

Door de Kamer aangenomen moties worden niet uitgevoerd. Denk aan de motie over het invoeren van een Europese digitale identiteit of de motie over het omstreden pandemieverdrag.

Daar komt nog bij dat Rutte de uitslagen van twee referenda negeerde die onder zijn premierschap zijn gehouden, namelijk over het EU-associatieverdrag met Oekraïne en over de sleepwet. Sterker nog: hij heeft zelfs het referendum afgeschaft.

Nederland is akkoord gegaan met de Green Deal. Prijskaartje: 1000 miljard euro. Onder Rutte liep Nederland voorop in het sturen van wapens en miljarden naar Oekraïne. Mogelijk gaan we binnenkort ook gevechtstroepen sturen om tegen de Russen te vechten.

“De Tweede Kamer laat het allemaal gebeuren. De premier heeft van deze Kamer een slaapkamer gemaakt,” verzuchtte Van Houwelingen.

Erfenis volledig veiliggesteld

Het was dan ook geen verrassing dat het kabinet-Rutte bij de verkiezingen keihard is afgestraft. Nederland wilde iets anders: ander beleid en een andere premier.

“Wat moeten de 2,5 miljoen Nederlanders die op de PVV van Geert Wilders hebben gestemd teleurgesteld zijn. Ze stemden voor Wilders in het Torentje, wilden Rutte weg en krijgen er nu een ex-PvdA’er voor terug die Rutte als inspiratiebron ziet,” merkte Van Houwelingen op.

“Het is oude wijn in nieuwe zakken. Het is een voormalig hoofd van de geheime diensten waarop niemand ooit heeft gestemd, die het huidige beleid altijd heeft gesteund en pro-klimaat en pro-EU is, een soort Rutte 2.0, of om het in het Engels te zeggen: meet the new boss, same as the old boss.”

Van Houwelingen feliciteerde Rutte van harte: “Met deze opvolger heeft hij zijn erfenis volledig veiliggesteld en weten we zeker dat er niets, maar dan ook helemaal niets, gaat veranderen.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 166 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

125 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annette
Annette
23 dagen geleden

Ik ben het 100% met Pepijn van Houwelingen eens. En WAT ben ik blij, dat ik WEL mijn verstand heb gebruikt en, zoals ik trouwens al sinds hun oprichting heb gedaan, op Forum voor Democratie heb gestemd.

Alleen ongelooflijk jammer, dat er hier in Nederland nog te veel dombo’s zijn, die niet hetzelfde hebben gedaan.

Nee…. zij moesten zo nodig op Geert Wilders stemmen, met zijn Partij voor de Vrijheid. Een zéér misleidende naam, Vrijheid. Wat voor vrijheid?

Alles wat Pepijn opnoemt, is gewoon gebeurd. De totale afbraak van een EENS welvarend land. En dan bedoel ik op vele gebieden: wij HADDEN een goede gezondheidszorg. Daar is inmiddels nauwelijks nog wat van over. Wij HADDEN een goed onderwijssysteem. Daar kan ik over meepraten, want ik heb nog goed onderwijs genoten vóór de invoering van de Mammoetwet. Nu is het onderwijs praktisch volledig naar de gallemiezen.
Over de woningbouw kan ik ook kort zijn: Inmiddels is de situatie nog erger dan, bijvoorbeeld in 1969, toen mijn man en ik in Amsterdam op zoek waren naar een woning. Dat was toen ook al best wel moeilijk, maar nog wel te doen.

Maar goed, aangezien wij weten, WAT de plannen zijn van het World Economic Forum, dan is ALLES wat er de afgelopen 14 jaar is gebeurd, volkomen te begrijpen.

Dan denk ik aan twee kreten: Build Back Better en You will own nothing, but you will be happy.

Dat verklaart dan gelijk, WAAROM alles zó is gegaan, als het gegaan is. En nog steeds bezig is. Voor de duidelijkheid.

Dick Schoof is voor dat zootje schoften niets anders dan de kers op de taart. Met hem kunnen ze doorgaan met de volledige sloop van ons eens zo mooie Nederland.

Overlevering van toen..
Overlevering van toen..
23 dagen geleden

Vergis u niet , er gaat heel veel veranderen echter zeer zeker niet in het voordeel van het volk maar volledig in het voordeel van de opperdictator en zijn Bloedhonden die zich regering noemen!
En dat zijn dan de figuren in de eerste en tweede kamerfracties alsook het kabinet!
Verder alle burgemeesters met hun amtenaartjes en de politie met als verlengstuk die bloeddorstige zogenaamde handhavers

Niet bang
Niet bang
23 dagen geleden

Is allemaal de bedoeling. Ze spelen het spel zo dat we van onze nederlandse regering af willen met als doel: Europese regering. Maar gaat niet lukken. De Europese landen zijn te verschillend. Landen met autonome mensen.

Steven
Steven
23 dagen geleden

Welkom in de komende DICTATUUR, verplicht vaccineren, lasten verzwaring en hongersnood!!!

Back to top button
125
0
We lezen graag je reactie!x