Mens en Dier

Bekende ‘Auschwitz-gevangene’ biecht op: “Ik heb jarenlang gelogen”

Help mee door deze informatie met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Jarenlang hield Joseph Hirt overal hartstochtelijke lezingen over de Holocaust, zijn verblijf in Auschwitz, zijn ontmoetingen met SS-arts Josef Mengele, Eleanor Roosevelt en Jesse Owens en het feit dat hij in 1936 Hitler had gezien.

Hirt vertelde tijdens zijn populaire presentaties onder meer dat hij was gearresteerd door de nazi’s en naar Auschwitz was gestuurd. Daar zou hij SS’er Mengele hebben ontmoet, die medische proeven uitvoerde op gevangenen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Hij verwierf grote bekendheid als Joodse overlevende en getuige, maar nu blijkt hij alles te hebben gelogen. De 91-jarige Hirt uit Pennsylvania heeft toegegeven dat hij zijn eigen bestaan grotendeels heeft verzonnen.

Meer leugens

De eerste scheuren in zijn verhalen ontstonden begin dit jaar, toen een geschiedenisleraar in New York achterdochtig werd nadat hij onjuiste feiten in de verhalen van de bekende Auschwitz-gevangene had ontdekt.

De namen van slachtoffers zijn openbaar, maar de naam Hirt vond hij nergens terug. De leraar kwam er ook achter dat het ontsnappingsverhaal niet klopte. Daarnaast bleek Mengele helemaal niet in het kamp te zijn geweest. Zelfs de tatoeage op zijn linkerarm was nep. En zo stuitte hij op meer leugens.

Waarheid bezoedeld

In een brief schrijft Hirt volgens de Britse krant The Guardian dat het inderdaad niet waar was wat hij al die jaren heeft verteld. “Ik was geen gevangene daar. Het was niet mijn bedoeling om de dingen die echt zijn gebeurd te overschaduwen. Ik zat fout,” aldus Hirt.

Hij heeft er naar eigen zeggen spijt van wat hij heeft gedaan en bood daarom zijn excuses aan. Hij verklaarde verder dat hij zich stoort aan het feit dat sommige toeristen de verhalen over de Holocaust afdoen als propaganda. Hij ziet naar eigen zeggen nu in dat hij met zijn actie de waarheid juist bezoedeld heeft.

[Guardian]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
exegese
exegese
7 jaren geleden

De man verschilt in niets van regeringsleiders, politici, Europarlementariërs en wat voor leugenachtig gespuis nog meer. Ze liegen zo hard dat ze het zelf gaan geloven, wat op zich ook wel weer een ernstige tekortkoming en een meelijwekkend gegeven is. Gelukkig vallen ze allemaal in hoog tempo door de mand en kan het volk maatregelen treffen voor een zuiverdere toekomst.

Kalki
Kalki
7 jaren geleden

Wat een gek en aandacht trekker die verre van ‘verlicht’ is.

Hendrik
Hendrik
7 jaren geleden

Hoeveel Engeltjes heeft deze man wel niet op zijn schouder gehad?

http://frissekijk.info/zes-keer-vergast-toch-overleefd/

rocinante
rocinante
7 jaren geleden

Deze man heeft waarschijnlijk iets van alzheimer of dementie/korsakov. Mensen kunnen daardoor gekke dingen doen, zoals het ontkennen van een kampverleden.

Back to top button
23
0
We lezen graag je reactie!x