Homepagina » Mens en Dier » Bekende ‘Auschwitz-gevangene’ biecht op: “Ik heb jarenlang gelogen”
Bekende 'Auschwitz-gevangene' biecht op: "Ik heb jarenlang gelogen"

Bekende ‘Auschwitz-gevangene’ biecht op: “Ik heb jarenlang gelogen”

Jarenlang hield Joseph Hirt overal hartstochtelijke lezingen over de Holocaust, zijn verblijf in Auschwitz, zijn ontmoetingen met SS-arts Josef Mengele, Eleanor Roosevelt en Jesse Owens en het feit dat hij in 1936 Hitler had gezien.

Hirt vertelde tijdens zijn populaire presentaties onder meer dat hij was gearresteerd door de nazi’s en naar Auschwitz was gestuurd. Daar zou hij SS’er Mengele hebben ontmoet, die medische proeven uitvoerde op gevangenen.

Hij verwierf grote bekendheid als Joodse overlevende en getuige, maar nu blijkt hij alles te hebben gelogen. De 91-jarige Hirt uit Pennsylvania heeft toegegeven dat hij zijn eigen bestaan grotendeels heeft verzonnen.

Meer leugens

De eerste scheuren in zijn verhalen ontstonden begin dit jaar, toen een geschiedenisleraar in New York achterdochtig werd nadat hij onjuiste feiten in de verhalen van de bekende Auschwitz-gevangene had ontdekt.

De namen van slachtoffers zijn openbaar, maar de naam Hirt vond hij nergens terug. De leraar kwam er ook achter dat het ontsnappingsverhaal niet klopte. Daarnaast bleek Mengele helemaal niet in het kamp te zijn geweest. Zelfs de tatoeage op zijn linkerarm was nep. En zo stuitte hij op meer leugens.

Waarheid bezoedeld

In een brief schrijft Hirt volgens de Britse krant The Guardian dat het inderdaad niet waar was wat hij al die jaren heeft verteld. “Ik was geen gevangene daar. Het was niet mijn bedoeling om de dingen die echt zijn gebeurd te overschaduwen. Ik zat fout,” aldus Hirt.

Hij heeft er naar eigen zeggen spijt van wat hij heeft gedaan en bood daarom zijn excuses aan. Hij verklaarde verder dat hij zich stoort aan het feit dat sommige toeristen de verhalen over de Holocaust afdoen als propaganda. Hij ziet naar eigen zeggen nu in dat hij met zijn actie de waarheid juist bezoedeld heeft.

[Guardian]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • exegese schreef:

  De man verschilt in niets van regeringsleiders, politici, Europarlementariërs en wat voor leugenachtig gespuis nog meer. Ze liegen zo hard dat ze het zelf gaan geloven, wat op zich ook wel weer een ernstige tekortkoming en een meelijwekkend gegeven is. Gelukkig vallen ze allemaal in hoog tempo door de mand en kan het volk maatregelen treffen voor een zuiverdere toekomst.

  14 likes
  • Liberty schreef:

   Israeli Minister talks about the Holocaust card / Anti-Semitic card

   https://www.youtube.com/watch?v=vHt3Kvz-dTk

   Opvallend dat men de religie judaïsme tot ras heeft verklaart en nog opvallender is dat men judaïsme en zionisme aan elkaar heeft verbonden.

   https://www.youtube.com/results?search_query=jews+against+zionism

   1 likes
   • eNdEmiOn schreef:

    Onderbelicht wordt ook altijd wat tot die oorlog geleid heeft.
    http://hitlersbank.blogspot.nl/2009/06/hitler-did-not-want-war.html

    1 likes
   • Lies schreef:

    Het joodse volk is ook een volkse stam. Europa is een samengaan van vele stammen de afgelopen 1000 2000 jaar. Racisme is meer dan de drie hoofdrassen. Het onderscheid ook vele stammen en culturen. En daarom geef ik het Joodse volk gelijk. Ik kom ook uit een minderheid, waarbij saxen, franken, friezen en hollanders in de volksmond de verschillen worden genoemd. Tsja.

    Wikipedia is een slechte bron, maar zegt racisme is een verzamelnaam voor alle opvattingen die aan het begrip ras (of stam) karaktereigenschappen toeschrijven, fysieke capaciteiten of geestelijke vermogens. En dat is waar, want niet elk volk is hetzelfde, iedereen heeft andere capaciteiten en man en vrouw zijn ook niet het zelfde helaas want ik begrijp ze niet altijd. Door de romeinen zijn de stammen beschreven. En bijvoorbeeld een als baby geadopteerd chinees meisje zegt, ik kan alleen Nederland, maar ik ben ook wat anders en zal nooit helemaal een Nederlander worden. Nu moet ik een voorbeelden geven van buitenlanders of Koreanen, terwijl veel van ons dat zelf ook voelen. Ik ben ook geen chinees ook al zou ik daar in CHina mijn hele leven gewoond hebben. Er is iets in de genetische eigenschappen van de afgelopen 1000den jaren waarin de duizenden stammen op aarde zich ontwikkeld hebben. Zeg diversiteit. We zijn niet het zelfde, maar uiteraard wel gelijk want ongelijke discriminatie moet je niet willen.
    Alleen wordt racisme als slecht betiteld. Ik begrijp nooit waarom. Ten eerste vind ik al die culturen fantastisch en ten tweede vind ik dat van mijzelf ook. Niet zoveel echter dat er 3 biljoen er als mij moeten zijn.
    De dierenwereld van bijvoorbeeld vogels is ook heel divers. En als er al twee vogels van andere uiterlijk met elkaar samen gaan, dan komt er een nieuwe soort bij. Of het ontwikkeld zich tot een nieuw soort. Bijvoorbeeld 10 paren gaan duizend kilometer verderop wonen (zeg 1000 jaar geleden) en over een paar honderd jaar is de mix van een volk of stam ontstaan van zeg 6000 personen, die anders is dan waar ze vandaan kwamen. Hangt ook af hoe divers deze groep was. Er wordt maar gezegd dat racisme slecht is, maar het is juist mooi. Wij zijn net als de dierenwereld met soorten, dan zeker de enige die geen soorten heeft. Hetzelfde wordt in de war gebracht met gelijkheid. Je kun ‘niet hetzelfde’ zijn en toch gelijkwaardig.
    Of lijkt dit teveel op Wilders? Of wat zou er dan mis mee zijn.
    Er zit een agenda achter dat wij moeten denken dat wij allemaal hetzelfde zijn.
    Er is nog steeds een missing link van aap naar mens. Ik geloof ook niet in de evolutieleer, Die Darwin met zijn lange baard kon alleen maar achter een bureau zitten.
    volgens biologen zijn de soorten meer een lang lint, dan de bedachte bomen van Darwin. Er zijn teveel soorten en de ontwikkeling naar een andere soort kan bij nog geen enkele soort gevonden worden. YouTube filmpjes genoeg te vinden.
    Veel succes aan de Israëlieten, wij weten allemaal van Nederlandse ontdekkingsreizigers uit 1700 en 1850 dat er geen Arabieren waren en alleen een handvol Syriers en woestijn en moerassen en verder een leeg land.

    0 likes
 • Hendrik schreef:

  Hoeveel Engeltjes heeft deze man wel niet op zijn schouder gehad?

  http://frissekijk.info/zes-keer-vergast-toch-overleefd/

  13 likes
 • rocinante schreef:

  Deze man heeft waarschijnlijk iets van alzheimer of dementie/korsakov. Mensen kunnen daardoor gekke dingen doen, zoals het ontkennen van een kampverleden.

  4 likes
 • Alex schreef:

  Check examening the evidence of the holocaust op youtube. Video is vele malen gepost op youtube en er weer afgehaald. Persoonlijk denk ik dat dit belangrijkste docu is als het gaat om onze geschiedenis en relatie met de zionisten. Moeite waard om aandachtig naar te kijken en luisteren.

  0 likes
 • ferrimassi schreef:

  Als ontkennen strafbaar is dan mag dit gedrag ook vervolgd worden. Andere genocides mogen wel ontkend worden. Ik geloof er geen zak meer van.

  8 likes
 • Kalki schreef:

  Wat een gek en aandacht trekker die verre van ‘verlicht’ is.

  7 likes
 • J. Hofmans schreef:

  Ercho: een Jood die liegt.

  4 likes
 • frans schreef:

  Is dit ook waar? Wat hij zegt?
  Leuk ego!

  2 likes
 • De man is alleen maar uit geweest op aandacht, oplossing….dood zwijgen.

  2 likes
 • BerendW schreef:

  Liegen is de kunst van de mens.

  0 likes
 • x

  Check Also

  concentratiekampen

  Het onvertelde verhaal over de concentratiekampen uit de Tweede Wereldoorlog

  De genocide op de Joden wordt gezien ...

  duitse

  De Duitse Holocaust waar niemand over praat: 9,3 miljoen zielen

  Na de Tweede Wereldoorlog stierven er waarschijnlijk ...

  >