Mens en Dier

Premier Rutte: ‘alleen dán krijgen wij onze vrijheid terug’

Help ons door dit met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Wat weet premier Mark ‘Build Back Better’ Rutte over het verloop van de coronapandemie wat wij niet weten? In 2019 mocht hij op audiëntie komen bij Klaus Schwab, de geestelijk vader van de ‘Grote Reset’. Wat heeft hij toen besproken? Waarom heeft Rutte het over Build Back Better? Politici als Henk Krol en Thierry Baudet confronteerden hem hier al mee.

De premier ging hier nog niet echt op in, maar zo af en toe licht hij een tipje van de sluier op. Gisteren liet hij zich tijdens het debat over de rellen ontvallen dat we pas weer onze vrijheid terugkrijgen als ‘de strijd tegen het virus gewonnen is’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Hij zei: “Wat we hebben gezien heeft niets te maken met strijden voor de vrijheid. We nemen deze maatregelen niet voor onze lol. We doen dat omdat we met elkaar vechten tegen het virus. Het is het virus dat op dit moment onze vrijheid beperkt. We moeten dus de strijd tegen het virus winnen, want alleen dan krijgen wij allemaal onze vrijheid terug.”

Rutte heeft er schik in

Wanneer is de strijd tegen het virus gewonnen? Als er geen coronapatiënten meer in het ziekenhuis liggen? Als er geen ‘coronabesmettingen’ meer zijn? Het griepvirus komt normaal gesproken ook ieder jaar terug en leidt ’s winters tot volle ziekenhuizen. En er wordt al vele jaren tegen de griep gevaccineerd.

Terwijl de problemen de spuigaten uitlopen – huiselijk geweld, faillissementen, depressies, zelfmoorden, leerachterstand – blijft onze premier grapjes maken. Hij zei lachend dat hij nu meer macht heeft omdat het kabinet al demissionair is en niet meer naar huis kan worden gestuurd. Ook lachte hij om de corona-ellende van studenten. Hij heeft er duidelijk schik in.

Hou vol

In enkele maanden tijd gingen we van ‘mondkapjes werken niet’, ‘het virus kan niet worden overgedragen op mensen’ en ‘het virus lijkt ongevaarlijk’ naar ‘mondkapjes zijn verplicht’ en ‘het is een heel gevaarlijk en gemeen virus’.

En iedereen hobbelt achter Rutte aan. Tienduizenden mensen de vernieling indraaien door ze onterecht te bestempelen als fraudeur? +2 zetels. In het geniep terroristen steunen in Syrië en dat toedekken? +2 zetels. “Wie zíjn die mensen?”

Hou vol. Nog even een avondklok. Nog even een lockdown. Nog even de winkels dicht. Hou vol. Niet één, maar twee mondkapjes. Een derde golf. Weer een avondklok. Weer een lockdown. Hou nog heel even vol. Nog een vaccin. Een anale coronatest. Ieder jaar vaccineren? Drie mondkapjes? What’s next?

4.6 59 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

115 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
petertje
petertje
3 jaren geleden

Ik ben bang dat dit gedoe nog heel lang gaat duren. En het heeft niets meer te maken met de griep.

Vlinder
Vlinder
3 jaren geleden

Er is maar èèn virus en dat is Mark Rutte!

Paca
Paca
3 jaren geleden

Precies, waar is de eindstreep.. een definitie ontbreekt. En wij moeten vertrouwen hebben?

Gale
Gale
3 jaren geleden

We kunnen nú gewoon terug naar normaal. Pharma gigant Merck is gestopt met anti-Corona vaccins omdat het menselijk immuun systeem beter werkt zonder. Zie ’timeline’ op Merck.com

Back to top button
115
0
We lezen graag je reactie!x